View Full Version : Songfestival in HD kwaliteit op En HD


AW78
6 mei 2009, 14:22
Het Eurovisie Songfestival is in Nederland en Belgi in HD kwaliteit te zien. Zowel beide halve finales als de grote finale wordt in hoogwaardige beeldkwaliteit uitgezonden via En HD, het HD kanaal van de Vlaamse publieke omroep VRT. Voor Nederlandse HD liefhebbers die via de satelliet naar het HD aanbod kijken is dit goed bericht omdat En HD ook beschikbaar is via CanalDigitaal.

Het is het eerste grote showprogramma dat de VRT via En HD gaat uitzenden. Tot op dit moment zijn hoofdzakelijk naar HD opgewaardeerde programmas op deze HD zender te zien. Alleen enkele afleveringen van de Vlaamse series FC de Kampioenen en Thuis worden in daadwerkelijk, native, HD uitgezonden. De beide halve finales worden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei vanaf 21.00 uur live uitgezonden. De grote finale is op zaterdag 16 mei eveneens vanaf 21.00 uur te zien.
In de eerste halve finale op 12 mei moet de Belgische kandidaat Copycat een plek in de grote finale proberen te verdienen. De Nederlandse Toppers zijn op 14 mei in de halve finale te zien. Voor de Nederlandse HD kijkers is En HD de enige manier om naar het Eurovisie Songfestival in HD te kunnen kijken. De Nederlandse Publieke Omroep stelde de lancering van haar HD kanalen eind maart voor onbepaalde tijd uit.

Bron: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=1997

AW78
6 mei 2009, 14:31
Hopelijk is dit ook een reden voor Ziggo om ernstig na te denken over doorgifte van n HD totdat de NPO klaar is met de Nederlandse HD zenders. Er komen in de zomer namelijk wel meer Eurovisie uitzendingen in HD aan, en bijvoorbeeld de Tour de France. :roll:

pboes
8 mei 2009, 08:25
Voor het songfestival zit ik niet op HD te wachten. Bij muziekprogramma's is het geluid belangrijker en zou Dolby 5.1 al een hele verbetering zijn.