View Full Version : Vraag: Geen geluid via HDMI


Ad58
28 april 2009, 14:30
Mijn configuratie:

TV: JVC LT-26A70BU
Humax 5050C
Harman Kardon surround receiver

Zonder enige aanleiding krijg ik opeens op de TV geen geluid meer als ik via de Humax 5050C PVR kijk (met HDMI aangesloten).

Mijn TV is via een HDMI-kabel met de Humax verbonden. Het vreemde is dat mijn DVD speler, die via een scart-kabel is verbonden, wl geluid via de TV weergeeft.
Als ik mijn Humax beluister via de Harman Kardon receiver (aangesloten met glasvezel) krijg ik ook geluid te horen.

Ik heb al mijn instellingen gecontroleerd, volumeniveau's staan goed, er is nergens een mute ingeschakeld.

Iemand enig idee? :giveup:

Ad58
28 april 2009, 14:56
Altijd leuk om je eigen probleem op te lossen! :applause: Heb zojuist even contact gehad met mijn leverancier. Die vermeldde dat het vermoedelijk aan de HDMI-aansluiting van de TV lag. Enige doeltreffende remedie: even de stekker uit de TV halen. Gedaan, en wonder boven wonder: het geluid was weer terug! Mijn leverancier wist ook te melden dat het vaak om HDMI-handshake problemen gaat. De stekker er voor een tijdje uit doet vaak wonderen vertelde ie. Waarvan akte! :thankyou:
Enfin, mocht n van jullie ook eens hetzelfde probleem krijgen, dan vind je hier een oplossing. :oyeah:

Johnb053
29 april 2009, 09:51
Ik heb het zelfde probleem met de Humax, als er een ander apparaat is gebruikt op een tweede (dus een andere) HDMI aansluiting is bij terugkeer naar de Humax daar het geluid weg. De tv uit en weer aan is dan een oplossing, maar dit kan niet de bedoeling zijn hopelijk lost men dit op in een volgende FW update.

marcelouis
10 mei 2009, 22:55
Met digitale verbindingen heb je dit probleem wel vaker. Met name als je instellingen wijzigt in het menu wil het wel eens voorkomen. Of gewoon als het signaal via de kabel exploitant is weg gevallen door een storing/werkzaamheden o.i.d Is geen 'handicap' van de decoder maar gewoon een kenmerk van digi verbindingen. Stekkers op nieuw af en weer aankoppelen en als laatste de stekkers weer in de stopcontacten doen en het probleem is weer opgelost.