View Full Version : Samsung DCB-H360R (HDTV) GUIDE+ Koppelen


Hederik
22 april 2009, 22:16
Beste, ik heb een Samsung DCB-H360R (HDTV) (http://mgv.multikabel.nl/forum/forumdisplay.php?f=81), en een Philips HDD Recorder.
Deze zijn zowel met scart, als antenne-kabels vanuit de decoder op elkaar aangesloten.

De recorder maakt gebruik van het Guide+ systeem.
Echter, ik kan Digitaal opnemen door de Recorder op EXT2 te zetten, zodat ik beeld van de decoder ontvang en kan opnemen.
Via het Guide+ systeem kan ik de Samsung en de Philips aan elkaar koppelen, nadat ik de Settop-box via het Guide+ systeem heb aangesteld, zend de Philips telkens enkele codes naar de settop-box om hem te testen. Hij zou namelijk naar een andere zender moeten schakelen, ook via het Guide+ systeem. Echter blijft de Samsung op de zelfde zender staan, ondanks de verschillende codes die de philips probeert te zenden.

Weten jullie waardoor dit komt, heb ik ze soms niet goed gekoppeld???
Weet iemand als dat zo is, hoe je dat dan wel moet doen?????????

Dat zou me ontzettend gelukkig making.

Bij voorbaat dank.

P.S: Sorry als hij in de verkeerde sectie geplaatst staat op het forum, ik dacht dat hij hier wel tussen hoorde,(of niet??)

TipX
22 april 2009, 22:31
Als je digitaal wilt opnemen zul je de timer van de Samsung decoder moeten instellen. Guide+ werkt alleen bij analoge opnames. De Samsung geeft via de SCART een pulsje aan je HDD recorder zodat deze gaat opnemen. Zorg wel dat de juiste SCART aansluitingen zijn aangesloten.

The_Doman
22 april 2009, 23:42
De Samsung geeft via de SCART een pulsje aan je HDD recorder zodat deze gaat opnemen. Zorg wel dat de juiste SCART aansluitingen zijn aangesloten.

Dit moet je natuurlijk wel goed instellen/configureren op je DVD(HDD)-recorder en niet alle recorders beschikken over deze functie.

Zie ook deze onderwerpen:
Automatische opname digitale Tv op harddisk (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=17333)
Digitale TV zenders instellen via timer HDD-recorder (http://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=139724#post139724)
Humax IR-FOX C: Tegenvallende beeldkwaliteit SCART 2 (http://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=14634)