View Full Version : Elke dag rond 22:15


Tim van den ban
22 april 2009, 11:24
Ik heb al een jaar een modem dat er steeds uitschiet. Vele malen per week, verschillende tijdstippen. Sinds gisteren is mijn kabel gerepareerd, hij was van binnenuit gesmolten dus ik heb na een jaar (!!!) eindelijk waar ik recht op heb (hoop ik). Maar de dagelijkse lag spike, die was er dus wel weer. Dus dat lag niet aan de kabel.

Elke dag rond 22:15 is mijn signaal minder. Ik heb dan even een lagspike op mijn internet. Voorheen sloeg dan mijn modem wel eens helemaal uit, maar nu draait hij gewoon even een minuutje of twee minder. Het is heel irritant en ik wil weten wat het is. Kan iemand van de gebruikersvereniging misschien nagaan wat er voor protocol gedraait wordt door Ziggo rond dat tijdstip waardoor dit ontstaat, en kan dat protocol niet naar de nacht worden verplaatst ? Ik kan me voorstellen dat er dingen gereset worden gedurende de nacht, zoals IP. Maar helpdesk houdt bij hoog en laag vol dat dat "in de nacht" gebeurt.

Als het niet elke avond rond dezelfde klok was, zou ik ze geloven. 22-22:15, elke avond.

Thomas
23 april 2009, 17:02
Hallo Tim,

Erg vervelend, eens kijken of we iets kunnen achterhalen.

Wat bedoel je precies met je signaal minder?

Valt je snelheid weg, heb je een lagspike (dus hoge ping tijden) of is het echt het signaal wat slecht is??

Gegroet,

Thomas

remyz
24 april 2009, 13:34
En is het wel het modem dat de storing geeft of is het de router? Afgelopen 2 dagen heb ik mijn router (Linksys) een koude start moeten geven, ook rond 22:00 uur.

Tim van den ban
20 mei 2009, 17:00
Sorry voor extreme laatheid met reageren.

Met lag bedoel ik dat ik in een spel dat ik speel op een vaste tijd iedere dag "vast" zit. En voor mensen roepen dat het de server is: ik ben de enige van alle mensen waar ik mee speel dus dat is het niet.

Mijn internet werkt dan even extreem traag, ook als ik op dat moment sites ga gebruiken. Soms is het een minuutje, soms moet ik gewoon alles uitzetten en opnieuw aanzetten. Maar vaste prik, tussen 22:00 en 22:15. Telefoon doet dan ook raar.

meesdroo
20 mei 2009, 19:23
Je moet dan toch in eerste instantie zoeken naar geschedulede zaken op je computer zelf. Wanneer kijkt windows naar updates, wanneer je virusscanner, je malware-protectie(s), je firewall, chrome, firefox, firefox addons, P2P(beveiliging), Itunes, enz enz. Zijn er nog andere computers in het netwerk, en wat doen die om die tijd.

Sysinternals heeft een aantal goede tools om te kijken wat je computer uitspookt; kijk op dat moment eens wat er allemaal (extra) loopt.

Mees de Roo

Tim van den ban
21 mei 2009, 11:29
Al gedaan, virus algemene scan loopt op maandag om 18:00. Rest staat op pop-up (dus vraagt om toestemming). Ik heb geen p2p software op deze PC, dat staat bewust op de andere die niet tegelijk aan kan (zelfde beeldscherm). Dus alle muziek, films etc staan er niet op. de PC heeft bewust alleen game software, daar is hij speciaal voor gebouwd.

Voorheen (voor de reparatie) schoot het modem eruit (signaal te zwak), nu is het alleen lag.

Met of zonder router maakt geen verschil. Ik heb mijn dochter al meerdere keren losgekoppelt om dat te testen (tot haar groot ongenoegen).

meesdroo
21 mei 2009, 12:52
Een late dochter, als ze tussen 22:00 en 22:15 nog aan internet hangt. Neem ik tenminste aan, want loskoppelen van de router heeft op een eerder tijdstip niet veel zin. Support die router trouwens QoS (Quality of Service), en zoja op welke wijze?
Maar je zal tussen 22:00 en 22:15 achter je PC moeten gaan zitten (zonder spelletje) met Taskmanager, sysinternals procmon.exe, procexp.exe, autoruns.exe, eventueel portmon.exe aan en kijken wat er loopt/bijkomt aan processen, open poorten, cpu-gebruik enz. enz.
Heb je echt in scheduled-tasks/geplande-taken (in het configuratiescherm) gekeken wat er gepland staat en wanneer?

Zonder serieus onderzoek is je probleem anders onoplosbaar (ook voor de helpdesk).

Mees de Roo

Ed
21 mei 2009, 13:43
Een late dochter, als ze tussen 22:00 en 22:15 nog aan internet hangt.Je hebt ook dochters van 16, 17, 18, 19, 20... Die zoeken het zelf maar uit... zelfde als nu met de examens. Ik hoef het niet meer te halen ;)

meesdroo
22 mei 2009, 17:54
Arme man,:rolleyes: 5 dochters met díe leeftijden :shock: en dan studeren ze ook nog hard om slimmer te zijn dan hun vader :giveup::giveup::giveup:

Geen wonder dat je tijd en geduld te kort komt :schater::schater::schater:

Mees de Roo

Ed
22 mei 2009, 18:12
Arme man,:rolleyes: 5 dochters met díe leeftijden :shock: en dan studeren ze ook nog hard om slimmer te zijn dan hun vader :giveup::giveup::giveup:

Geen wonder dat je tijd en geduld te kort komt :schater::schater::schater:

Mees de RooHaha, wat een giller, not.

Feit blijft dat uitspraken over een bepaalde tijd dat iemand nog op internet zit, volkomen overbodig zijn ;)
Dat ik me verder niets aantrek wat mijn dochter doet (dat bestaat namelijk ook ;)), bezorgt me juist meer tijd en weinig kopzorgen. Nu weer on-topic.
Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20