View Full Version : Sommige zenders zwart: kijk ik de rest nog gratis?


J van E
19 april 2009, 14:24
Ik heb sinds eind februari digitale tv. Ik heb toendertijd de bon opgestuurd met welke abonnementen ik wilde (alleen het standaard abo met HDTV) en enige tijd later ontving ik de bevestiging daarvan. Ik heb nu nog STEEDS alle zenders...! Duurt lang! Nu viel het me van de week op dat sommige zenders op zwart staan. Ik heb de HUMAX 5000 en in het zenderoverzicht onder de OK knop zijn normaal de nummers van de zenders blauw en de namen zwart. Nu zijn sinds een paar dagen sommige nummers groen en de namen of blauw of groen: die zenders geven alleen maar een zwart beeld.

Het is toch NIET zo dat ze alleen die paar zenders hebben afgesloten en ik binnenkort een rekening kan krijgen voor alles wat ik nog WEL ontvang...? Ik begin me een beetje zorgen te maken...

Ziggo Support DTV
19 april 2009, 15:24
Zoals ik je verhaal een beetje begrijp maak je nog gebuik van de preview periode, maar zal voor de zekerheid kijken of alles goed aangekomen, stuur je me gegevens per pm.

PS: staan alle codes ( netwerk en freq) wel goed? omdat je ook vermeld dat een aantal zenders zwart staan.
dubbelcheck:

http://blob.ziggo.nl/dynamic/NL_HOME/PDF-UPLOAD/Gebruikers-Handleiding-DigitaleTV.pdf

J van E
19 april 2009, 19:02
Aha, thanks, je hebt een pm!

Ik zag trouwens net dat er eind maart, dus na de ingangsdatum van de verandering, gewoon het juiste bedrag van m'n rekening is gehaald. Dus het lijkt me wel okay allemaal. Ik heb hier ook een Wijzigingsoverzicht voor me die gewoon klopt. Maar goed, ik weet het liever zeker, dus... ;)

Ja, en van die zwarte zenders... Ik heb de gegevens handmatig en goed ingevuld (ja, net weer gechecked :wink: ). Ik zie nu net dat er tussen die zwarte zenders een aantal zit die gewoon in het standaard pakket zitten...! Dus vreemd is het wel dat die het nu niet doen...!

Het zijn 13, 25, 27, 409, 422-424, 622, 725, 727 en 976.

Een aardig rijtje... En zoals gezegd zitten er 'gewone' zenders tussen, dus die zouden het ook na de previesperiode gewoon moeten doen.

Misschien zijn die zenders veranderd of zo en moet ik ze allemaal even opnieuw opzoeken...?

ikkedus
22 april 2009, 23:55
Er zijn 2 opties te proberen.
Probeer eerst een harde reset, wanneer de decoder aanstaat stroomstekker eruit trekker , 30 seconden wachten en dan stroom er weer op.
2de optie; terug zetten naar fabrieksinstellingen en opnieuw netwerkinstellingen doen en zenders laten zoeken en opslaan.
succes.

J van E
23 april 2009, 22:44
Ik heb eergisteren de zenders opnieuw automatisch laten opzoeken: daarna was alles weer prima! Schijnbaar was er iets veranderd in de frequentie...? Alhoewel dan iedereen het probleem gehad zou moeten hebben. Maar alsnog bedankt voor de tips! :) (Ik had dit al eerder willen posten, maar was het weer vergeten...)