View Full Version : Vraag: Slechts 1 pc kan op internet


RieS
9 april 2009, 10:38
Hallo,

Ik heb een vraag voor een collega van me.
Bij hem heeft een monteur van Ziggo een tijdje terug z'n internet aangesloten en hij kan vanaf 1 pc op internet.

Pc is gewoon via een kabel direct op de kabelmodem aangesloten.
Er is geen router in gebruik.

Als er nu een andere laptop op diezelfde kabel wordt aangesloten dan is er geen internet mogelijk. Dit is met 2 nieuwe laptops het geval terwijl die laptops op een ander huis adres wel gewoon op internet kunnen zonder verdere aanpassingen.

Kan het zijn dat er in de kabelmodem iets is geconfigureerd zodat er maar 1 specifieke pc kan connecten (Mac adres bijv.)?
Routers hebben deze mogelijkheid wel maar ik heb dit eigenlijk nog nooit gezien en gehoord dat dit direct in de kabelmodem gebeurt.

Voor zover ik heb begrepen is er op de pc die nu wel werkt ook niks door de Ziggo monteur geinstalleerd aan software. Zou volgens mij ook niet nodig moeten zijn gezien de ervaring bij andere Ziggo gebruikers.


Ik laat hem dat Thuishelp programmaatje van Ziggo nog wel even installeren maar ik geen idee of dit enige toegevoegde waarde heeft.
Heb namelijk geen ervaring met dit programmaatje.


Iemand nog tips of is het een kwestie van Ziggo laten bellen en hopen dat de helpdesk dit kan oplossen?

Alvast bedankt.

Pivo
9 april 2009, 11:02
Als een ander apparaat wordt aangesloten moet de modem eerst uitgezet worden. Dus modem uitzetten, laptop uitzetten, laptop aansluiten op de modem, modem aanzetten, laptop aanzetten. Dan moet het werken.

RieS
9 april 2009, 12:23
Ok, klinkt aannemelijk. Modem snapt niet dat er een andere pc is aangesloten.
Ik ga dit even doorgeven om te laten proberen.

Bedankt.

Excalibur
10 april 2009, 08:18
Wil je meerdere pc's tegelijkertijd aangesloten hebben en/of niet meer steeds het modem te hoeven resetten als je een andere pc aanzet, dan kan je een router gaan gebruiken.