View Full Version : Vraag: fabrieksinstelling gereset, geen kwaliteit meer vinden


thom2209
8 april 2009, 10:21
ik heb een humax ir fox c decoder boven staan, deze heeft het altijd gedaan. Daarna heeft ziggo er 1 maal tijdelijk alles uitgegooid(onverwachts door werkzaamheden aan de kabels in de straat), toen heb ik geprobeerd de fabrieksinstellingen te resetten, dit is wel gelukt, maar nu kan de decoder bij het zoeken van de zenders wel sterkte vinden, maar geen kwaliteit. Dus ik heb geen zenders meer en kan helemaal niks meer.

Even tussendoor: beneden hebben wij een samsung digitale decoder, deze deed het na de werkzaamheden gewoon weer.

Vervolgens heb ik geprobeerd om mijn humax bij de hoofdaansluiting te zetten, hier een tv bij gezet, in de hoop dat deze hier wel kwaliteit zou vinden, wat dus niet het geval was. Vervolgens nog eens geprobeerd om de software te updaten, wat al recent was en niet geupdate kon worden.

vervolgens nog geprobeerd mijn humax op de plaats van mn samsung te zetten(hopeloze laatste actie). En deze instellingen vergeleken:
Feqruentie: 367.000 ID 1111 6875
klopte ook allemaal,

mijn conclusie: aan het signaal zelf kan het niet liggen, maar mijn humax kastje wanneer ik hem aanzet kan ik niet zappen, er komt gelijk in beeld: geen zenders .......... , en dan springt hij weer naar het installatiebeeld voor de zenders, druk je op volgende, kan hij geen zenders vinden. Een hopeloos verhaal dus, iemand bekend met dit probleem? of iemand die een oplossing weet?

ik hoor 't graag

Met vriendelijke groet,

Thom

bgeelen
13 mei 2009, 11:59
Hallo,

Ik heb hetzelfde probleem en wordt er helemaal gek van.
Wonen sinds 1 jaar in een nieuwbouw woning en heb de laatste tijd alleen maar problemen met de digitale tv.

Kan iemand een antwoord geven op deze vraag ??????

Welke instellingen moet ik dan gebruiken ???

Woon in postcode gebied 5953...

The_Doman
13 mei 2009, 13:14
vervolgens nog geprobeerd mijn humax op de plaats van mn samsung te zetten(hopeloze laatste actie). En deze instellingen vergeleken:
Feqruentie: 367.000 ID 1111 6875
klopte ook allemaal,


Klopt het echt wel?
Als ik de gegevens vergelijk met dit document:
Ziggo: Handleiding digitale televisie (PDF) (http://blob.ziggo.nl/dynamic/NL_HOME/PDF-UPLOAD/Gebruikers-Handleiding-DigitaleTV.pdf)

Postcode Hoogerheide: 4630 - 4631
Frequentie in Mhz : 356.00
NetwerkNummer : 1111