View Full Version : Beeld verschuift naar rechts


emeulman
31 maart 2009, 18:57
Een collega van me heeft onlangs deze decoder besteld (vanwege een gebrek aan sd-decoders door al die acties) en hem via een scartkabel aan zijn beeldbuistelevisie aangesloten. De schakelaar staat op de achterkant op rgb, In het menu van de humax, staat bij A/V instellingen, tv-scart op rgb. Schermverhouding staat op 16:9 en schermformaat op auto. Nu zie je dus dat bij sommige zenders, die een logo in beeld hebben, dat deze te ver naar rechts staat en buiten beeld vallen. Erg irritant. In de composiet stand is dit minder het geval. Is dit een bug van de decoder en valt hier iets aan te doen?

Erik

The_Doman
31 maart 2009, 19:17
Een bekend probleem.

Zie ook deze posting:
Humax iHDR5050-C: mis ik een klein stukje van de guide aan de rechterkant. (http://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=154127#post154127)


Ik loop tegen het volgende en vroeg me af of iemand anders dit ook heeft.
Als ik naar de guide ga, dan mis ik een klein stukje van de guide aan de rechterkant. Daardoor zie ik de laatste 2 cijfers van de eindtijd niet. Andere tv geprobeerd.... hetzelfde probleem. Als ik op dezelfde tv (en aansluiting) de 9200 aansluit heb ik geen probleem.

Ik heb nog geen plat scherm, maar heb wel alvast deze ontvanger gekocht. Momenteel heb ik hem dus via scart aangesloten.


Ik zie dit wel vaker bij decoders.
Bij (RGB) SCART is het beeld dan iets naar rechts verschoven, afhankelijk van de overscan instellingen van de TV kan dit soms hinderlijk zijn.
Helaas is er bij de in omloop zijnde decoders geen centreer functie voor het videobeeld.

Probeer eens of het effect minder is bij gebruik van Composite(CVBS) of S-Video?