View Full Version : help mijn ps3 en 360 werken niet goed


joya
29 maart 2009, 01:33
Sinds gisteren heb ik alles in 1 10mb van ziggo.
Daarvoor werkte alles als een zonnetje en nooit problemen.
Nu ben ik een fanatiek gamer en heb dus een ps3 en 360 boven staan.
Ik had een router een speedtouch 780wl en die ging met een devolo in het stopcontact naar boven en daar pakte ik weer de verbinding uit het stopcontact.
Geen probleem unpn stond aan en de poorten in mijn router waren geopend en had nooit problemen, ook was mijn ps3 type2 en mij 360 open.
Nu met ziggo type 1 en de 360 closed en unpn is uit kortom ik kan niet meer lekker gamen met die motorola ziggo modem.
Ik heb mijn modem aangesloten op de speedtouch en draadloos werkt goed maar de rest niet en ik weet het niet meer wie kan mij helpen.

Excalibur
29 maart 2009, 13:16
Je hebt een router nodig om meerdere apparaten te kunnen aansluiten om het modem van Ziggo.

En volgens de informatie die ik vind is een Speedtouch 780WL een gecombineerd ADSL modem + router. Ik weet niet of je van dit apparaat een van de LAN poorten kunt ombouwen naar een WAN poort, maar in de standaard configuratie gaat dit helaas niet werken en zul je er toch nog een router bij nodig hebben.

joya
29 maart 2009, 22:20
Nu alweer spijt van heel dat ziggio verhaal, motorola modem blijft knipperen en heb geen internet.
Dus als ik het goed begrijp dan kan ik achter het modem een router zetten die door ziggo wordt aanbevolen en daar kan ik dus alles instellen.
Maar heb mijn ps3 rechtsreeks aangesloten op de modem gisteren en toen was het type 1 en het moet zijn typer 2 of 3.
Mijn hemel wat een gezeur en zeg het liever vandaag dan morgen op.
Het moet gewoon werken klaar en geen onhandig modem waar je niks meer kan instellen.
Ga denk ik maar gewoon weer terug naar adsl via kpn en bellen ook via kpn.

Excalibur
29 maart 2009, 22:41
Waar heb je het modem precies aangesloten? Direct bij het AOP, of op een aansluitpunt verder weg?

Op het modem hoef je verder niets in te stellen of aan te passen. Als je 1 apparaat wilt aansluiten, is het een kwestie van aansluiten + modem resetten (30 sec spanningsloos maken) en het werkt. Wil je meerdere apparaten tegelijkertijd aansluiten of niet steeds het modem te moeten resetten kan je een router aansluiten.

Je huidige ADSL modem heeft een router ingebouwd. Deze kan zonder aanpassingen niet als router dienen voor je Ziggo setup. Het snelst is een andere router aan te sluiten, hoef je het modem niet meer te resetten en kan je alles tegelijkertijd aansluiten en gebruiken.

joya
29 maart 2009, 23:22
oke duidelijk bedankt voor het goede advies.
Nu heb ik elke keer dat de ps3 wordt afgemeld van het netwerk want modem werkt weer.
Ja snapte er al niks van elke keer als ik een apparaat moest ik weer resetten.
Maar kan je dan in de router ook poorten openen en unpn aanzetten.
Weet jij of die die gamingrouter wat is op de ziggo site.

Excalibur
30 maart 2009, 07:32
In het modem hoef je niets aan te zetten en geen poorten te openen. Wanneer je er een router tussen zet zal je het daar wel in moeten doen.

Maar waar het je het modem aangesloten? Direct bij het eerste aansluitpunt in huis (meestal woonkamer of meterkast, afhankelijk van de leeftijd van het huis) of op een willekeurig aansluitpunt in huis?

joya
30 maart 2009, 08:06
Hij zit in de meterkast want daar komt alles binnnen.
Klopt het ook dat het lampje tel1 al brandt ondanks dat ik het nog niet heb want het duurt nog een dag of zes.
Maar het belangrijkste vind ik dat ik nog wel poorten kan openen en unpn kan aanzetten want daardoor loopt mijn ps3 niet goed.
Ook vind ik het ook vreemd dat mijn ps3 elke keer er word afgegooid en mijn 360 niet.
Ligt denk ik eerder aan die rare ps3 dan aan de verbinding maar goed kan ook aan de verbinding liggen.
Wil de WL-308 Sitecom Wireless Router 300N XR Gaming kopen weet jij of deze router een beetje goed is.
En moet ik het modem laten staan wat ik van ziggo heb gekregen of kan die weg en kan ik gewoon die sitecom gebruiken want dat is ook een modem geloof ik.

Excalibur
30 maart 2009, 19:01
Hij zit in de meterkast want daar komt alles binnnen.
Dit is in elk geval de goede plaats voor het modem.

Klopt het ook dat het lampje tel1 al brandt ondanks dat ik het nog niet heb want het duurt nog een dag of zes.
Als TEL1 brand is er een telefoonlijn actief op het modem, deze zou je ook moeten kunnen gebruiken op dat moment.

Maar het belangrijkste vind ik dat ik nog wel poorten kan openen en unpn kan aanzetten want daardoor loopt mijn ps3 niet goed.
Op het modem hoef je geen poorten open te zetten, en ook geen unpn aan te zetten. Het modem houd nl niets tegen, en er staan ook geen poorten dicht. (muv poort 25 gedeeltelijk, maar das voor mail). Het modem geeft alles 1:1 door, bevat geen router en ook geen firewall. Je kan dus ook niets aan/uit zetten of open/dicht zetten, dit zit gewoon helemaal niet in het modem.

joya
30 maart 2009, 19:50
Heb deWL-308 Sitecom Wireless Router 300N XR Gaming gekocht en aangesloten maar mijn mac ziet hem draadloos niet en ook niet met kabel dus dat moet ik weer uit gaan zoeken.
Maar het probleem zat dus in de kast hier in de buurt de multitap was kapot en daardoor had ik geen verbinding maar is gefixt.
Bedankt voor je goede tips.
Nu het probleem van mijn apple powerbook weer oplossen en dan ben ik weer het mannetje.

joya
30 maart 2009, 22:53
heb hem nog niet aan de praat de router maar heb een devolo in de modem geprikt dat is internet via het stopcontact.
En pak hem er boven weer uit. Maar mijn ps3 wordt om de haverklap van het internet afgegooid terwijl de 360 als een zonnetje loopt.

joya
31 maart 2009, 08:30
Als het modem alles 1:1 doorgeeft dan vrees ik dat ik mijn ps3 niet goed aan de praat krijg.
Ik heb hem nu rechtstreeks aangesloten op mijn ps3 en krijg heen unpn beschikbaar en heb dat wel nodig en krijg ook een type1.

Ed
31 maart 2009, 10:46
heb hem nog niet aan de praat de router maar heb een devolo in de modem geprikt dat is internet via het stopcontact.
En pak hem er boven weer uit. Maar mijn ps3 wordt om de haverklap van het internet afgegooid terwijl de 360 als een zonnetje loopt.Ik zie op de site van devolo dat er configuratietools meegeleverd zijn. Misschien apparaten maar vaste ip adressen geven? Het lijkt er namelijk op dat het ene apparaat het andere 'aan de kant duwt' voor verbinding. Misschien mac adressen vastzetten... zodat de homepug weet dat er meerdere papparaten aangesloten zitten. Klinkt vreemd, maar gebeurd regelmatig met 'draadloos'. Allemaal van dat soort kleine dingen. Ben zelf niet echt fan van dit soort dingen... Heb je trouwens een starterskit? 2 plugs of?

[edit]2 plugs dus... gaat niet werken.

Als het modem alles 1:1 doorgeeft dan vrees ik dat ik mijn ps3 niet goed aan de praat krijg.
Ik heb hem nu rechtstreeks aangesloten op mijn ps3 en krijg heen unpn beschikbaar en heb dat wel nodig en krijg ook een type1.Ja, maar het modem is ook geen router. Je kan maar 1 apparaat rechtstreeks op het modem aansluiten, dan is het dus logisch dat f de XBOX f de PS3 verbinding heeft en elkaar er gewoon 'uitdrukken'. Ik zie op de site van devolo dat men meerdere plugs kan aansluiten op het modem en zo hoort het ook. Men kan niet 2 apparaten aansluiten op 1 plug die vervolgens via het stroomnet naar de andere plug gaat bij het modem.

http://i39.photobucket.com/albums/e186/Kabrio/31-3-200910-53-29.png

joya
31 maart 2009, 22:24
probleem opgelost, het elke keer uitvallen van mijn ps3 kwam door een kapotte multitab ergens in een kast hier in de buurt.
Maar goed nog steeds niet mijn router gezien door mijn computer terwijl hij wel in het modem was geprikt .
Maar de geweldige helpdesk bracht uitkomst, want eerlijk die is echt goed bij sitecom binne 5 min antwoord op mijn vragen met pdf bestanden erbij en schetsen hoe het moest.
Maar het was heel simpel een nieuwe firmware voor problemen met het motorola modem.
En nu loopt hij als een zonnetje en die router is echt geweldig.

Aion
10 april 2009, 13:57
Een kapotte multitab die ervoor zorgt dat 1 van je apparaten uitvalt ? dat is uniek , weet je zeekr dat het daar aan lag ?


Sitecom routers werken wel, maar alleen wanneer ze goed geconfigureerd staan , de ps3 zal kennelijk een te lage prioriteit van de sitecom hebben gekregen tov de andere apparaten op het modem.

hou er rekening mee dat als je draadloos verbind, de hoek die je antennes maken ook van belang is qua signaal ontvangst .

(kan me herrinneren dat ik 2 xbox 360's +- 30 cm van elkaar af had staan met allebei zelfde adapter types) . de verste xbox geen probleem maar de andere die iets dichterbij stond gaf gewoon aan dat er niet genoeg MTU beschikbaar was (terwijl ziggo standaard 1500 levert)