View Full Version : gebruiksvragen over Humax iPVR-9200C


s.roozendaal@ziggo.nl
27 maart 2009, 13:45
Goedemiddag,

Sinds kort heb ik een Humax iPVR-9200C. Ik heb er geen problemen mee, maar wel twee vragen:
- als ik op dubbele snelheid wil afspelen (amerikaanse films zijn soms zo langdradig), krijg ik een informatiebalk voor de ondertiteling. Kan deze weggehaald worden?
- als ik een programma opneem, staat soms het einde er niet op. Te vroeg gestopt. Ik heb ooit een videorecorder gehad die een signaal uitstuurde, zodat aan het einde van het programma ook het opnemen stopte. Kan dat bij dit apparaat ook?

Met dank en groeten,
S. Roozendaal

Zapp Brannigan
27 maart 2009, 14:59
- als ik op dubbele snelheid wil afspelen (amerikaanse films zijn soms zo langdradig), krijg ik een informatiebalk voor de ondertiteling. Kan deze weggehaald worden?

Met de EXIT knop.

- als ik een programma opneem, staat soms het einde er niet op. Te vroeg gestopt.

Bij de recorder instellingen kun je een voorloop- en nalooptijd instellen. Dit help natuurlijk niet als een programma erg lang uitloopt.

Ik heb ooit een videorecorder gehad die een signaal uitstuurde, zodat aan het einde van het programma ook het opnemen stopte. Kan dat bij dit apparaat ook?

Je bedoelt toch niet PDC? Ik heb dat ooit n keer geprobeerd op mijn VCR met als resultaat dat het programma niet werd opgenomen, dank U wel NOB.

s.roozendaal@ziggo.nl
28 maart 2009, 16:12
Dag Zapp Brannigan,

Met dank voor je antwoord. Ik ben heel blij dat ik de balk weg kan halen. Ik heb het geprobeerd en het werkt.
En voor spannende programma's moet ik de eindtijd later instellen. Ik weet hoe dat moet, maar hij doet het dus niet automatisch. Maar dat vind ik niet zo erg.

Dus nogmaals: bedankt.

Groeten,
Sarah

:pompom:

JvD
31 maart 2009, 21:52
Je bedoelt toch niet PDC? Ik heb dat ooit n keer geprobeerd op mijn VCR met als resultaat dat het programma niet werd opgenomen, dank U wel NOB.Duitsland gebruikt(e) daar het VPS-systeem voor, en zij hadden geen problemen met het op tijd starten. Sterker: tijdens het reclameblok, wat er tussenin zat (ARD), werd de recorder keurig op pauze gezet, waarna het programma verder liep na de reclame! Hulde!

Ik heb me altijd afgevraagd, waarom dat in het digitale tijdperk niet meer mogelijk is. Sterker, zowel PDC als VPS maken geloof ik gebruik van een teletekst-regel, dus het zt in het signaal. Waarom er dan geen gebruik van maken?

Kan iemand van Ziggo hier misschien op reageren?

thomas999
1 april 2009, 16:28
PDC is, ondanks beloften van de publieke omroep, nog steeds niet betrouwbaar. Dus ik kan Ziggo geen ongelijk geven dat ze daar geen energie in stoppen. ;)
Maar als je je Humax op 5 min. eerder en 20 min. uitloop programmeert, staan je programma's er prima op.

Qinx
6 april 2009, 09:32
En voor spannende programma's moet ik de eindtijd later instellen. Ik weet hoe dat moet, maar hij doet het dus niet automatisch.

Je kunt de standaard uitlooptijd aanpassen. menu -> opnemen -> begintijd/Eindtijd van opname. Dan doet ie dat dus vanaf dat moment voor alle nieuwe opnamen.

thomas999
6 april 2009, 11:28
Buiten deze vast ingestelde uitlooptijd kan je dit voor een bepaald programma, waarvan je vermoed dat het heel erg uitloopt, handmatig wijzigen via Menu > Recorder >Timeropnamen.
Er is veel mogelijk met deze Humax.:)

agnit
22 april 2009, 19:40
ik heb redelijk veel standaard programma's ingesteld en die laat ik altijd automatisch 5 minuten langer doorgaan, maar als het een live programma betreft zoals die van RTL4 en SBS dan wordt dat wel 20 tot 30 minuten extra.