View Full Version : Storing: RDS Radio NDR 1 Niedersaschen weg


d.scholtens
26 maart 2009, 11:56
Al enkele weken is in het gebied van de gemeentes Winschoten/Delfzijl/Vlagtwedde (is uit mij hoofd ontvangsstation Winschoten, provincie Groningen) het RDS signaal verdwenen van 89.2 FM NDR 1 Radio Niedersachsen.

Voorheen zat altijd het ORIGINELE RDS signaal op de kabel (dus hetzelfde als in de ether) nu helemaal niets meer, het display blijft leeg. Kan hier wat aan gedaan worden? Heb op meerdere tuners gechecked op verschillende locaties; overal hetzelfde probleem, lijkt me dus in het kopstation te zitten. Heb reeds 2 brieven gestuurd naar de klantenservice, maar er gebeurd niets. Hopelijk leest hier iemand mee die het oppakt... Kwestie van ethersignaal 95.8 doorprikken in Winschoten lijkt mij, die is daar snoeihard te ontvangen.

Verder zit het RDS Signaal van BNR Nieuwsradio 95.7 FM vast. Voorheen kwam er altijd flitsinformatie e.d. voorbij zoals ook in de Ether het geval is, nu staat er alleen nog "BN". Beetje slordig. Bij de andere zenders werkt de RDS wel goed.

En last but not least: Fun X 105.5 is zwaar overgemoduleerd, regelmatig veel te hard, dan knetterd en slisterd het als een gek.

Ik hoop dat er wat aan gedaan kan worden, of dat iemand hier weet wat het probleem is...

Albertos
30 maart 2009, 11:56
RDS Signaal NDR 1 is in Enschede ook verdwenen. Frequentie 94.9 Mhz.

BNR zal ik nog even nakijken hoe dat hier is.

31Stier
31 maart 2009, 08:41
Klopt inderdaad niet, zo te zien gaat er iets mis in de modulator.
Gaan er iets aan doen.
Ook de rest van de opmerkingen wordt even bekeken.

d.scholtens
31 maart 2009, 17:58
Er zit weer RDS op 89.2 NDR 1 Radio Niedersaschen! Gelukkig wordt er hier actief meegelezen :) Helaas is het niet het RDS signaal zoals het altijd was, dus geen origineel RDS signaal vanuit de radiostudio van NDR 1, zoals ook in de ether. Waarschijnlijk is dit een zelfgemaakt RDS signaal uit het kopstation, er staat namelijk "NDR-NDS ", terwijl het echte ether signaal "NDR1 NDS" weergeeft. Ook ontbreekt de RT en PTY van het RDS signaal op de kabel... Is er echt geen optie om het echte RDS signaal uit de ether met titel/artiest informatie door te geven via de kabel zoals altijd het geval was in het verleden???

Jassy
6 april 2009, 23:25
Cogasgebied:

NDR-NDS > Zelf gegenereerd en was in ieder geval ook een hele tijd niet beschikbaar (In ieder geval geen PS code, PI weet ik zo niet meer), en Regionalstudio Braunschweig, dus van de schotel en helaas niet Regionalstudio Osnabrück (waar regelmatig ook Nederlands nieuws in voorkomt). In Groningen is Regionalstudio Nord-West beter.

BNR heeft hier nooit geen originele RDS gehad op de kabel, die is statisch BNR_____ .