View Full Version : aansluiting H360RS


jochem6450
25 maart 2009, 19:42
Hallo wij zijn in het bezit van een H360RS en een sony RDR HX750 deze zin met een scart kabel met elkaar verbonden de apparaten zelf zijn me hdmi kabels verbonden aan de tv . Het probleem is dat af en toe we geen beeld hebben op de hdmi aansluiting van de H360rs maar wel via de hdmi van de RDR HX 750 .Het gebeurt ook regelmatig dat wanneer ik de tv uitzet en de H360RS gewoon aanlaat en dan een uur later de tv weer aanzet ik geen beeld heb maar eerst weer moet booten en zelfs dan wil het soms niet.Ik ben het eigenlijk wel zat met dit onding . Heeft iemand hier een oplossing voor ??????????

M.V.G

Dirk

Mr_Parker
26 maart 2009, 20:53
Heb je de laatste firmware op de decoder staan. En hoe staat het met de firmware van je tv?

Daar alle leuke mogelijkheden van HDMI, oa HDCP etc, moeten via deze kabel aan elkaar gekoppelde apparaten elkaar elke keer weer controleren. Dit gebeurd middels een zgn "Handshake". Dit is ook meteen het zwakke punt, en de reden waardoor zowel de intro van de Samsung een paar jaar terug en recent de Humax keer op keer vertraagd werd.
Bij de Samsung moest des tijds ook een hardware deel vervangen worden om de compatibiliteit zo veel mogelijk te garanderen. Oa Philips brengt regelmatig updates voor hun tv's uit omdat weer in een of ander land is gebleken dat een of andere HDMI apparaat problemen vertoont met hun tv's op het moment van de handshake. Van andere fabrikanten weet ik niet of ze updates maken die klanten zelf kunnen uitvoeren, maar het is niet altijd perse de decoder die het verkeerd doet.

Mijn des tijds omgeruilde Samsung doet het in ieder geval prima.