View Full Version : Welke snelheidstester is het betrouwbaarst.


Joebeltje
23 maart 2009, 23:13
Hallo,

Er zijn verschillende sites waar je de snelheid kunt testen. O.a.
Speedtest.net / Speedtest.nl / Speedtest / Speed.io / Speedtest.bbned.nl
Deze laatste met een directe test, maar ook door het downloaden van een bestand van 32 Mb of 100 Mb.
Ik zou met het alles in 1 plus pakket 10 Mbps moeten halen.
Bij alle testen schommelt het tussen de 3 en 7 Mbps.
Alleen bij de laatst genoemde haal ik tegen de 10 Mbps.
Ik heb al diverse contacten met de Help Desk gehad omtrent mijn snelheid en volgens de HD is dit ook de enig juiste en betrouwbaarste manier om de snelheid te testen.
Wat is jullie mening hierover.

Joebeltje,

tja
23 maart 2009, 23:35
De meest betrouwbare manier is het meten van de snelheid van het up- en downloaden van een groot bestand via FTP naar je eigen webspace. Behalve je eigen apparatuur zijn hierbij alle externe factoren uitgesloten.

Een download van bbned komt hier het dichtst bij in de buurt, maar dat gaat via HTTP in plaats van FTP, wat ook beperkingen op de snelheid legt.

Jam
24 maart 2009, 00:06
Ik heb al diverse contacten met de Help Desk gehad omtrent mijn snelheid en volgens de HD is dit ook de enig juiste en betrouwbaarste manier om de snelheid te testen.ik test met zowel mijn pay/news server en speedtest.net
speedtest.net is komt goed in de buurt,als ik via mijn news server lage snelheid heb komt dat altijd over één met de test op speedtest.nl
ik weet niet of je de helpdesk eerst hebt verteld dat je je snelheid bij BBNed wel haalde.... [want natuurlijk zegt de helpdesk dan dat dat de juiste manier is]
De meest betrouwbare manier is het meten van de snelheid van het up- en downloaden van een groot bestand via FTP naar je eigen webspace. Behalve je eigen apparatuur zijn hierbij alle externe factoren uitgesloten.

Een download van bbned komt hier het dichtst bij in de buurt, maar dat gaat via HTTP in plaats van FTP, wat ook beperkingen op de snelheid legt.


en over hoeveel kb of mb beperking geldt er dan via http ?

tja
24 maart 2009, 00:29
en over hoeveel kb of mb beperking geldt er dan via http ?

Ik moet bekennen dat ik dit 'van horen zeggen' heb (Versatel forum in de begintijd van ADSL2). Het feit blijft dat Ziggo geen eigen testserver (meer) heeft (met uitzondering van twee servers in het Multikabel gebied, waarvan de betrouwbaarheid discutabel is), en de enige betrouwbare test van je eigen lijn binnen het Ziggo netwerk uitgevoerd dient te worden om problemen in andere netwerken uit te sluiten.

Voor ons gebruikers zijn hiervoor twee platformen te gebruiken: news en webspace. Ook voor het newsplatform in Alkmaar (news.quicknet.nl en news.casema.nl) zijn in Multikabelgebied problemen bekend (niet voor die in Tilburg, news.home.nl en news.ziggo.nl), waardoor webspace over blijft.

Aangezien WebDav (webspace via de browser) volgens mij geen snelheidsindicatie geeft, blijft FTP van/naar de webspace het meest betrouwbaar.

Zer0K3wL
24 maart 2009, 02:42
ik test atm met http://beta.speedtest.net/
komt eind deze maand uit blijkbaar.

mennog
24 maart 2009, 05:58
iig niet die van bbned deze is niet gebasseerd op hogere snelheden als adsl.

Manolito
24 maart 2009, 08:19
Zelf gebruik ik www.eweka.nl (http://www.eweka.nl) vandaar haal ik een 100mB.bin vandaan te vinden onder 'ons netwerk' 'peerings', hij staat op een 1gb server.(strak 2.31 MB/s download)

Verders is voor mij ook www.speedtest.net (http://www.speedtest.net) betrouwbaar, op deze laatste kan ik een grafiek zien van mijn history. (hier neem ik dan Amsterdam)

Een leuk iets maar niet betrouwbare is http://www.beelinebandwidthtest.com/nederlands/

Jam
24 maart 2009, 08:58
Zelf gebruik ik www.eweka.nl (http://www.eweka.nl/) vandaar haal ik een 100mB.bin vandaan te vinden onder 'ons netwerk' 'peerings', hij staat op een 1gb server.(strak 2.31 MB/s download)

Verders is voor mij ook www.speedtest.net (http://www.speedtest.net/) betrouwbaar, op deze laatste kan ik een grafiek zien van mijn history. (hier neem ik dan Amsterdam)

Een leuk iets maar niet betrouwbare is http://www.beelinebandwidthtest.com/nederlands/


ik zit ook bij eweka [news server] en in samenhang met speedtest.net heb je inderdaad een vrij accuraat plaatje.
je ziet ook duidelijk via newsleecher [progje] dat de verbinding enorm schommelt,zeg maar hele hoge pieken en dalen.

en nu nog steeds klapt mijn verbinding er regelmatig uit voor enkele minuten terwijl alle lampjes op de modem gewoon blijven branden.[de modem online blijft]
en nog steeds heb ik na 17.00u nog maar een 4e van mijn snelheid.[en het gehele weekend]
met of zonder router maakt geen enkel verschil...

Joebeltje
24 maart 2009, 22:36
Aan de reageerders op mijn start topic.
Allereerst bedankt voor de reacties.
Ik testte altijd met Speedtest.net, locaties Groningen/Eindhoven.
De snelheid schommelt altijd zo tussen de 3000 en 7000kb/s.
(Ook net nog: 6200kb/s.)
Hoger kom ik nooit met deze tester. Afgelopen vrijdag werd ik weer gebeld door een medewerker van de helpdesk. Hij vroeg mij toen om naar Speedtest.bbned.nl te gaan en om daar een bestandje van 100MB te downloaden.
@JAM: Ik kende deze test nog niet. Dat gaf een constante snelheid van 1,2MB, dus zo'n 9600kb/s.
Ook de Eweka test van Manolito, net gedaan, geeft dit resultaat.
En zojuist ook de Beta-Speedtest.net op locatie Groningen van ZerOK3wL gedaan. 9027kb/s. Uit één en ander zou je dus kunnen concluderen dat het downloaden van zo'n 100MB bestandje (of bij bbned of bij Eweka) een aardig beeld geeft van je werkelijke download snelheid. Alhoewel de BetaSpeedtest.net een aardige verbetering heeft ondergaan ten aanzien van de huidige Speedtest.net.
Ik zou voor de HD de komende tijd even een logboekje bijhouden van mijn bevindingen met dat 100MB testje, op diverse tijdstippen uitgevoerd.

Joebeltje.

MrDroopy
25 maart 2009, 01:21
een 100mb bin download van een snelle server die dichtbij staat (bbned of eweka zijn daar prima geschikt voor) zijn idd de meest betrouwbare maat voor je download snelheid. Speedtest.net KAN behoorlijk betrouwbaar zijn maar geeft meer fluctuatie. Wanneer speedtest.net sterk afwijkt van de bin download zijn spelen over het algemeen andere lokale zaken een rol (routers, QoS instellingen, protocol settings, aantal open poorten, wifi/wired etc.) en is de internet verbinding vanaf modem naar Ziggo gewoon goed.

Usenet kan ook een goede indicatie zijn: wanneer ik newsleecher gebruik via ziggo of tweaknews, krijg ik een kaarsrechte streep. Let wel: NL vreet aardig wat resources dus op mijn core-i7 machine met heel veel geheugen een een supersnelle raid0 set is de lijn zo strak als een biljartlaken, terwijl op mijn wat oudere pentium 4 HT 3.2Ghz apparaat met meerdere giegjes geheugen en een zeker niet slechte 7200 toeren schijf minimaal een flinke kartelrand geeft met af en toe een aardige drop er in.

TV Smurf
25 maart 2009, 19:11
ik test atm met http://beta.speedtest.net/
komt eind deze maand uit blijkbaar.
Werkt bij mij wel in Firefox 3.07, maar niet in IE7 ?

Speed.io is precies andersom. Daarom: het zijn indicaties, geen absolute meetpunten.

mennog
25 maart 2009, 19:13
werkt bij mij in allebei gewoon goed

tja
25 maart 2009, 22:41
In Firefox gaan zowel de test als de snelheid (Z2) prima:

http://www.speedtest.net/result/436982623.png (http://www.speedtest.net)

(alleen jammer dat ze nog de oude plaatjes gebruiken in de links, de plaatjes in de Beta zelf vind ik mooier...)

Crichton
26 maart 2009, 20:58
ik test atm met http://beta.speedtest.net/
komt eind deze maand uit blijkbaar.

http://www.speedtest.net/result/437651439.png (http://www.speedtest.net)

smeets116
28 maart 2009, 18:01
Een tijd geleden heb ik een programma gedownload om mijn snelheid te testen. Omdat online testen beinvloed worden door drukte, heb ik een snel usenet account genomen, daarna het programma van http://www.bandwidth-meter.net/ gedownload en geinstalleerd. Wanneer je een vrij stabiele verbinding hebt, geeft bandwidth meter de exacte download snelheid.

Probeer maar.

Excalibur
28 maart 2009, 18:37
Maar ook daarmee ben je afhankelijk van externe factoren die de meetresultaten kunnen beinvloeden.