View Full Version : Aansluiting geluid


reinwardt
22 maart 2009, 20:52
Hoi, ik heb mijn 5050 met HDMI aangesloten op de TV, mijn Bose idem, vervolgens een tulp van de 5050 naar de Bose voor geluid. Het lijkt erop dat er een kleine vertraging ergens is, kan dit kloppen? Als ik het geluid optisch aansluit, zou dit dan weg zijn? Heeft iemand hier ervaring mee? Dank je wel voor het antwoord!

rosiba
22 maart 2009, 20:58
Ik heb de 5050c via HDMI en optisch aangesloten. Geen problemen.

DevMan
22 maart 2009, 22:37
Hoi, ik heb mijn 5050 met HDMI aangesloten op de TV, mijn Bose idem, vervolgens een tulp van de 5050 naar de Bose voor geluid. Het lijkt erop dat er een kleine vertraging ergens is, kan dit kloppen? Als ik het geluid optisch aansluit, zou dit dan weg zijn? Heeft iemand hier ervaring mee? Dank je wel voor het antwoord!

In het menu systeeminstellingen -> a/v instellingen kun je een audio vertraging instellen. Misschien help dat?

reinwardt
23 maart 2009, 12:23
euhm ik denk dat het al een vertraging is dus het zal dan een versnelling moeten worden haha....

waar denk ik de kern ligt: is geluid via tulp tulp trager en via optisch niet?

Dokie
23 maart 2009, 13:26
euhm ik denk dat het al een vertraging is dus het zal dan een versnelling moeten worden haha....

waar denk ik de kern ligt: is geluid via tulp tulp trager en via optisch niet?


Ik heb de harddiskrecorder van Samsung via optische verbinding lopen maar ook daar hoor je echo als versterker en tv-geluid gelijk aanstaan. Soms loopt geluid zelfs zichtbaar verkeerd (maar dan ook bij beiden!) en kan het evenlater weer ok zijn.
Ik denk dat het niet uitmaakt, koper of glas.

reinwardt
23 maart 2009, 15:07
maar hoe ontstaat die vertraging dan? is dat op te heffen?

Ad58
24 maart 2009, 10:36
Ik heb mijn 5050C middels een optische kabel (S/PDIF) aangesloten op mijn surround versterker. Werkt uitstekend en ik heb totaal geen last van vertraging, behalve bij DD uitzendingen van Film HD1. Dit laatste schijnt al heel lang een bekend probleem te zijn maar wordt alsmaar niet opgelost.
Er zou geen verschil mogen zijn tussen koper en glasvezel.

Petie81
24 maart 2009, 11:11
Ik had hier ook last van, een echo. Ik dacht eerst ook dat het ging om geluidsvertraging, maar toen ik eens goed op ging letten bleek het geluid eerder uit m'n audio installatie te komen dan uit de TV.

Via lip-sync het geluid vertraagd en nu klinkt het goed, hoewel het geluid van de TV uit moet want je blijft anders een lichte echo horen (bij muziek concerten kan dit wel weer wat toevoegen :wink:).

Ik heb m'n audio installatie overigens aangesloten via de audio-out (tulp) van m'n TV (Samsung le32a552), dan komt er uit de boxen altijd het geluid van waar ik naar kijk (tv, dvd, video (:? voor de kinderen)). Op de dvd speler moest ik dus ook een vertraging van het geluid instellen.

Werkt perfect zo, ik ben er erg blij mee :grin:.

joris3p
24 maart 2009, 12:03
Ik had hier ook last van, een echo. Ik dacht eerst ook dat het ging om geluidsvertraging, maar toen ik eens goed op ging letten bleek het geluid eerder uit m'n audio installatie te komen dan uit de TV.

Via lip-sync het geluid vertraagd en nu klinkt het goed, hoewel het geluid van de TV uit moet want je blijft anders een lichte echo horen (bij muziek concerten kan dit wel weer wat toevoegen :wink:).

Ik heb m'n audio installatie overigens aangesloten via de audio-out (tulp) van m'n TV (Samsung le32a552), dan komt er uit de boxen altijd het geluid van waar ik naar kijk (tv, dvd, video (:? voor de kinderen)). Op de dvd speler moest ik dus ook een vertraging van het geluid instellen.

Werkt perfect zo, ik ben er erg blij mee :grin:.

Ik heb hier eerder over geschreven: de audio vertraging ingesteld op de humax wordt op alle uitgangen toegepast. M.i zou dat alleen op de S/PDIF moeten worden gedaan of - op zijn minst - instelbaar alleen op S/PDIF. In huidge de situatie blijf je een "echo" houden (tenzij je het TV geluid uitzet).

RunningArchie
24 maart 2009, 12:27
Ik heb hier eerder over geschreven: de audio vertraging ingesteld op de humax wordt op alle uitgangen toegepast. M.i zou dat alleen op de S/PDIF moeten worden gedaan of - op zijn minst - instelbaar alleen op S/PDIF. In huidge de situatie blijf je een "echo" houden (tenzij je het TV geluid uitzet).
Aan jou de eer om hem te melden in de Bug&Wishlist (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=16516)

Petie81
24 maart 2009, 12:59
M.i zou dat alleen op de S/PDIF moeten worden gedaan of - op zijn minst - instelbaar alleen op S/PDIF. In huidge de situatie blijf je een "echo" houden (tenzij je het TV geluid uitzet).

Instelbaar dan, want anders werkt mijn constructie niet meer :grin:. Ik vind het niet zo'n probleem om het geluid van de TV uit te moeten zetten.

Ad58
24 maart 2009, 13:11
Maar waarom zou je zowel het geluid van je TV als je stereo gelijktijdig aan willen?

joris3p
24 maart 2009, 18:05
Maar waarom zou je zowel het geluid van je TV als je stereo gelijktijdig aan willen?

das inderdaad niet zo zinvol, behalve dit:
de juiste vertraging instellen, zijnde het moment dat de echo wegvalt!

Petie81
24 maart 2009, 18:15
Maar waarom zou je zowel het geluid van je TV als je stereo gelijktijdig aan willen?

Ik denk dat niemand het geluid van de TV perse aan wil hebben, maar dat men het geluid van de TV niet steeds uit wil zetten. Dat lijkt het zelfde maar is niet zo.

Ik moet het geluid van de TV uitzetten om de echo te voorkomen (ik krijg de vertraging niet zo ingesteld dat de echo wegvalt). Ik kan dat niet doen door de muteknop op de TV AB want dan hoor ik ook uit mijn versterker niets meer. Ik moet via een menu-optie van de TV de tv-speakers uitschakelen. Niet moeilijk maar het zijn toch weer een paar handelingen. Bovendien, en dat vind ik vervelender, als ik het vergeet terug te zetten en mijn dochtertje of mijn vrouw wil de volgende dag TV kijken dan komt er geen geluid uit de TV.

Jodokus
24 maart 2009, 18:46
Ik denk dat niemand het geluid van de TV perse aan wil hebben, maar dat men het geluid van de TV niet steeds uit wil zetten. Dat lijkt het zelfde maar is niet zo.

Ik moet het geluid van de TV uitzetten om de echo te voorkomen (ik krijg de vertraging niet zo ingesteld dat de echo wegvalt). Ik kan dat niet doen door de muteknop op de TV AB want dan hoor ik ook uit mijn versterker niets meer. Ik moet via een menu-optie van de TV de tv-speakers uitschakelen. Niet moeilijk maar het zijn toch weer een paar handelingen. Bovendien, en dat vind ik vervelender, als ik het vergeet terug te zetten en mijn dochtertje of mijn vrouw wil de volgende dag TV kijken dan komt er geen geluid uit de TV.Je zou ook kunnen overwegen het geluid rechtstreeks via optisch van de Humax naar je AV-versterker te halen, dat scheelt je zeer waarschijnlijk ook een DA-AD conversie en zou in theorie fijner moeten klinken. Maar je verliest dan inderdaad wel het gemak dat je automatisch luistert naar wat je ziet (plus dat je versterker aan moet staan), tenzij je natuurlijk een Harmony AB oid in de strijd gooit.

Ad58
24 maart 2009, 18:51
Dat heb ik dus gedaan en dan het geluid op de TV uit! Werkt prima. Ben ik klaar met kijken, versterker uit en volume op TV weer wat hoger. Kan mijn vrouw ook best wel hoor!:lol:

Jodokus
24 maart 2009, 19:11
Dat heb ik dus gedaan en dan het geluid op de TV uit! Werkt prima. Ben ik klaar met kijken, versterker uit en volume op TV weer wat hoger. Kan mijn vrouw ook best wel hoor!:lol:En zelfs dat zou je een Harmony automatisch kunnen laten doen bij het afsluiten van de activiteit "TV Kijken" oid, maar ja als je die Harmony dan toch hebt, dan kun je hem beter gewoon elke keer als je tv gaat kijken die AV-versterker een slinger laten geven, blijft 1 druk op de knop. Mevr Jodokus kan het, beide Jodokussen jr overigens ook.