View Full Version : Vraag: Het missen van een groot aantal zenders, terwijl de rest het wel doet.


DawesNL
21 maart 2009, 17:12
Hallo,

Sinds alweer een halfjaar heb ik digitale televisie.
ik heb de samsung dcb-b270r (zwart).

In het begin werkte alle zenders, mijn signaalstatus en kwaliteitsstatus waren niet al te hoog. Maar het meeste kon ik ontvangen, met uitzondering van SBS6, die ik via de analoge kabel ook niet kon ontvangen.

Nu heeft het een tijdje uitgestaan, smartcard was gelukkig niet gedeactiveerd, maar ik kon een groot aantal zenders niet meer ontvangen.
Van NL1 t/m 3, RTL 4, 5 en SBS6. Krijg ik de foutmelding 'E48, geen signaal'. Dat terwijl de gele balk aardig gevuld is, maar als ik dat in het infomenu kijk is het signaal info 0%, 0%.

Ik zie wel de EPG en dergelijke, dus hij krijgt wel signaal binnen..
Maar wat is dan de oplossing voor mijn probleem?

Ik zou technisch het moeten kunnen ontvangen, aangezien ik het op een andere plek in huis met dezelfde decoder en smartcard prima kan ontvangen.

Misschien moet ik wel eens aan een nieuw kabelplan gaan denken, maar dan vraag ik me af waarom het op andere plekken wel werkt..

Iemand hulp? :sad:

// Dawes

tja
22 maart 2009, 00:44
Je zegt dat het op een andere plek in huis wel werkt. Hierdoor kun je met zekerheid concluderen dat er iets mis is met de kabel en koppelingen naar de plek waar de decoder normaal staat.

Als je hiermee bezig gaat, zorg dan voor zo min mogelijk splitters en andere apparaten tussen de hoofdaansluiting en de decoder, gebruik goede kabels en metalen stekkers. Zie www.kabelkeur.nl/ (http://www.kabelkeur.nl/)voor goede kabels/splitters en verkoopadressen.