View Full Version : Zappen naar Nederland 1 werkt niet?!


Blister
21 maart 2009, 00:58
Een vaag probleem is er ontstaan bij mijn digitale tv-aansluiting. We hebben een Humax IR-Fox C met een alles-in-1 plus abbonement dat nu een maand loopt. Sinds vanmiddag werkte Nederland 1 niet meer. Na opnieuw alle zenders opgezocht te hebben, werkte deze weer, maar met een vreemd bijverschijnsel. Wanneer ik van bijvoorbeeld RTL 4 naar Nederland 1 wil, dit dus indruk op mijn afstandsbediening, dan doet Nederland 1 het niet. Ben ik echter op Nederland 2 en ga ik met de P- knop een zender omlaag naar Nederland 1, dan werkt het opeens wel.

Iemand hier eerder last van gehad of enig idee wat er aan de hand is?

thomas999
21 maart 2009, 10:03
Lijkt er meer op dat knopje 1 van je afstandsbediening niet goed werkt.
- Batterijen OK?
- Als je op de decoder zelf omlaag zapt, doet dit het dan wel goed?
- Staat de decoder op het goede netwerknummer ingesteld?

Blister
21 maart 2009, 13:42
Lijkt er meer op dat knopje 1 van je afstandsbediening niet goed werkt.
- Batterijen OK?
- Als je op de decoder zelf omlaag zapt, doet dit het dan wel goed?
- Staat de decoder op het goede netwerknummer ingesteld?

Nee ik kan wel de toets 1 gebruiken. Het zapt dan ook naar 1, maar ik krijg dan bijvoorbeeld geen programmainformatie (de balk is leeg). Het staat dan wel op "1", maar er is geen programma.

Hoe bedoel je dat laatste punt?

thomas999
21 maart 2009, 15:56
Het kan zijn dat je decoder ingesteld staat op een testnetwerk van Ziggo, hoewel dat niet waarschijnlijk is.
In het instruktieboekje, wat bij de kaart hoort (installatiepakket), staan de juiste instellingen vermeld.

Je kan ook nog proberen een factory-reset te doen. Nadeel is wel dat je alle instellingen (zoals TV-instelling, eventuele favorietenlijst) dan weer opnieuw moet invoeren.

Ik neem aan dat je een "gewone" reset (halve minuut de spanning er af) al geprobeert hebt? Als je dit doet, haal de kaart er dan even uit, tot dat de decoder na het weer insteken van de netstekker erom vraagt.

Blister
22 maart 2009, 01:20
Hmm, het bleek iets stoms te zijn. Nederland 1 werkte eerst niet. Na alle zenders opnieuw opgezocht te hebben blijkt achteraf de niet-werkende Nederland 1 in de lijst te zijn blijven staan en alle andere zenders niet. Dat betekent dus dat Ned 1 er dubbel in stond, 1 werkende en 1 niet-werkende. Heb nog geen tijd gehad om de lijst op te schonen, maar dat zou moeten lukken en zou het verholpen moeten zijn.