View Full Version : Technische vraag


sjors1
20 maart 2009, 11:19
Ik zit met het volgende dilemma:
Ik ben in bezit van een sony 40W3000 televisie met ingebouwde decoder. In tegenstelling tot de meeste tv's van dit type werkt dit perfect en kan ik normaal zappen via de eigen AB. Probleem is dat ik niet digitaal kan opnemen op mijn HD-recorder en het analoge beeld niet top is.

Nu ben ik aan het overwegen om de cisco decoder te nemen omdat deze momenteel de enige decoder is die ook HD-signalen kan opnemen. Ik ben voornemens het volgende te doen:
Decoder kopen met extra smartcard en deze koppelen aan huidige abonnement. De decoder aansluiten via HDMI aan de televisie. Echter aangezien ik de decoder niet als standaard wil gebruiken om tv te kijken (hij staat in een afgesloten kast en ik wil blijven zappen via de normale ab) wil ik in mijn ook de kaart laten zitten en die gebruiken om te zappen.

De vraag is of de decoder een normale coax antenne-uitgang heeft die ik op mijn tv kan aansluiten en of deze ook nog het digitale signaal doorgeeft dat de decoder in mijn tv kan gebruiken.

TheGrouch
20 maart 2009, 12:45
Nu ben ik aan het overwegen om de cisco decoder te nemen omdat deze momenteel de enige decoder is die ook HD-signalen kan opnemen.
Ook de humax 5050c (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/forumdisplay.php?f=203)kan HD signalen opnemen.
Zelfs 2 (HD) kanalen tegelijk.
De cisco kan er (nog) maar 1 opnemen


De vraag is of de decoder een normale coax antenne-uitgang heeft die ik op mijn tv kan aansluiten en of deze ook nog het digitale signaal doorgeeft dat de decoder in mijn tv kan gebruiken.
Ja, dat heeft ie.
Het binnenkomende antennesignaal gaat onveranderd door naar de ant-uit.

jongetje
20 maart 2009, 14:21
Alleen waarom zou je dan nog via je tv willen kijken? Ondersteund de ingebouwde decoder van je tv ook HDTV?

Met bijv. een logitec afstandbediening van 40euro kun je met één afstandbediening al je apparatuur bedienen en kun je de Cisco (of Humax) PVR voor kijken en opnemen gebruiken en heb je maar één smartcard nodig.

amersfoort
30 maart 2009, 19:26
Jouw opstelling gaat prima werken, Sjors1. Ik doe het ook zo. Digitale ontvangst in de SONY is nog net zo goed als zonder de Cisco ertussen.

Wel een waarschuwing: je bent nu erg verwend met de zap-snelheid van de SONY. Je zult merken dat de Cisco een stuk minder snel reageert (variabel qua tijd ook trouwens) als je zapt. Alleen al daarvoor gebruik ook nog steeds de SONY voor normaal zappen, en de Cisco alleen voor opnames en ITV.