View Full Version : Vraag: Alphacrypt icm Sony


Cuzoen
17 maart 2009, 08:24
Recent een Sony 40W4000 gekocht met een mooi ingebouwde tuner en mogelijkheid voor een Alphacrypt kaart. Helaas was ik toen nog niet zo ingelezen op dit forum. Had een hoop kunnen besparen, nu teruglezend.
Middels de bij de TV aanwezige tuner had ik, ipv een Cisco HDTV decoder, een kaart kunnen gebruiken (Alphacrypt) voor de ontvangst van alle (HD)digi uitzendingen van Ziggo.
Kan het echter nog terugdraaien en heb er een brandende vraag over;
Op het moment dat ik voor de Alphacrypt ga (versie 3.18 of hoger) dan heb ik de decoder niet meer nodig.
Betekend dat dat ik wel op mijn TV de beelden enerzijds kan opnemen via HDMI uitgang op een HD recorder en tegelijkertijd iets anders kan kijken, of moet hier weer een aanpassing voor plaats vinden ? Dat is namelijk de reden dat ik de Cisco kocht (ook voor prog.gemist e.d.) zodat ik kon opnemen en kijken tegelijk.

Graag advies omtrent deze stelling en de vraag welke HD recorder van Sony perfect geschikt is voor het opnemen vanaf TV en Alphacrypt.

Rick

prinsenweg
17 maart 2009, 12:57
@Cuzoen: Helaas, de Sony heeft geen HDMI-uitgang die je kan gebruiken om een HDTV-recorder op aan te sluiten, en dan te profiteren van de ingebouwde digitale tuner. Als je het digitale signaal wilt opnemen, is je huidige configuratie de oplossing.
Ik heb ook een 40W4000 (in mijn geval 4210) en een Alphacrypt module. Mijn uitgangspunt was het gebruik van n afstandbediening en dan liefst de originele Sony die bij het scherm hoort.
Opnemen doe ik analoog via een Loewe CRT met ingebouwde 80 Gb schijf. En dan meestal programma's voor mijn dochter. Moet ze wel in de slaapkamer kijken:sleep: Kan ik beneden sport kijken:cool:

Cuzoen
17 maart 2009, 17:28
Danbk voor je reactie. Inmiddels ben ik ook weer iets wijzer geworden en is duidelijk dat dit niet gaat. De Cisco gaat retour en de Humax 5050 is onderweg.
Dank voor je bericht

mr.louie
17 maart 2009, 19:05
Digitale tv kan wl opgenomen worden via de sony.
Of dit middels hdmi gaat weet ik echter niet.
Ik had eerst een hdd-recorder (ook sony) waarmee ik via de guide van de tv's programma's (evt. met timer) kon opnemen.
De tv stuurde het digitale tv-signaal dan door naar de hdd-recorder middels de scartaansluiting.
Helaas moest de tv op dat moment dan ook afgestemd zijn op het betreffende kanaal, en kon er ondertussen dus niks anders worden bekeken.
Dit was voor mij dan ook de reden om van dat systeem af te stappen.
Maar het KAN wel ;)

Cuzoen
17 maart 2009, 19:08
Inderdaad. Het KAN wel, maar heeft als groot manko dat je kijkt wat je opneemt. Dank voor de reactie.

Wat mij betreft mag ie op slot.