View Full Version : "Digitale standaardpakket terug naar 25 zender"


hvanbeek
16 maart 2009, 19:57
DutchMedia Weblog bericht: http://dutchmedia.nl/blog/?p=1548


Kabelaar Ziggo heeft plannen om over enige tijd na afronding van het terugbrengen van het aantal analoge tv-zenders naar 30, ook het digitale aanbod anders te organiseren. Dit heeft DutchMedia in welingelichte kringen vernomen. Hierbij zou het digitale standaardpakket-aanbod - net als het analoge aanbod - fors worden teruggebracht. Het digitale standaardpakket bestaat thans uit circa 60 tv-kanalen; dit zou teruggaan naar 25 tot 30 tv-kanalen. Alle andere zenders die niet in het standaardpakket zitten, zullen daarbij volgens die plannen worden ondergebracht in verschillende pakketten. Voordeel voor Ziggo is dat ze niet meer voor iedereen de auteursrechten voor buitenlandse publieke zenders als ZDF, WDR, Rai Uno en France 2 hoeven te voldoen. Abonnees die deze zenders nog wensen te ontvangen zouden dan een apart abonnement moeten afnemen. Het plan kan alleen doorgaan indien de desbetreffende zenders accoord gaan en lijkt vanuit Ziggo te zijn ingegeven vanuit de gedachte meer omzet te willen halen en kosten te besparen. Thans bestaat er naast het standaardpakket een digitaal pluspakket die uit verschillende keuzepakketten bestaat. Het totale pluspakket kost thans in totaal 26,20 euro per maand (inclusief het standaardpakket). Het standaardpakket kost thans 16,25 euro per maand.

Bij de huidige migratie van analoge kanalen naar digitaal, worden klanten gelokt om digitale kabeltelevisie af te nemen en met korting een digitale kabelontvanger af te nemen. Daarbij wordt gemeld dat klanten zonder meerprijs veel digitale kanalen kunnen ontvangen. Als de plannen om het digitale standaardpakket doorgaan, zou dit er wel eens anders kunnen uitzien en aldus de nu gedane belofte een beperkte geldigheidsduur hebben. Ziggo is met 3,2 miljoen huishoudens de grootste Nederlande televisiedistributeur. Ziggo kon desgevraagd vooralsnog geen commentaar geven op de plannen, anders dan dat dit bij de woordvoerster ‘niet bekend’ was.

Damandan
16 maart 2009, 20:05
"Voordeel voor Ziggo is dat ze niet meer voor iedereen de auteursrechten voor buitenlandse publieke zenders als ZDF, WDR, Rai Uno en France 2 hoeven te voldoen."

Ik dacht dat daarom juist het hele zooitje gecodeerd was en dat men dus alleen voor mensen met een geregistreerde smartcard de licentiekosten betaald. Anders kunnen ze het net zo goed FTC zetten.

JanL
16 maart 2009, 21:52
Graag ook de prijs dan naar beneden stelletje.....

thomas999
17 maart 2009, 11:58
Ik zou wel willen weten wie die "welingelichte kringen" zijn. Meestal citeert DutchMedia Gradus Vos, maar nu niet...
Lijkt me overigens een broodje aap verhaal. Of moeten de technische investeringen voor de "Open Kabel" daarmee betaald gaan worden? Tel uit je winst!

Ed
17 maart 2009, 19:36
Flauwe 1 april grap.

Door juist mensen over te halen digitale tv te nemen, krijgen ze meer bandbreedte tot hun beschikking want analoge tv neemt nou eenmaal meer bandbreedte in gebruik tov digitaal en dat zou door deze actie juist averechts werken (mensen stappen dan niet zo snel over van analoog naar digitaal met minder kanalen). In mijn ogen dus niet aantrekkelijk voor het bedrijf in kwestie ;) en een gegronde reden om dit bericht in twijfel te trekken... :schater:

Ed
18 maart 2009, 09:28
En trouwens... 'Mr' Digitale Kabel Televisie? Selectief qua opmerkingen betreffende copyright? Grappig :-) Het is een grooooooove schending...
Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20