View Full Version : Sony 40W4730 met alpha crypt


hercule
16 maart 2009, 16:19
Hallo,
Ik heb recent een Sony 40W4730 gekocht icm met een AlphaCrypt (versie 3.18). Bij gebruik van de Ziggo Smartcard in mijn digitale decoder (Humax IR-FOX C) worden de TV zenders (250 st) doorgegeven. Echter bij gebruik in de AlphaCrypt module wordt dit beduidend minder, ongeveer 159 st waaronder een 50 tal radio zenders. Ik heb digitale kabel van Ziggo
Kan iemand mij hierbij helpen ??

gr,
Hercule

The_Doman
17 maart 2009, 15:06
Er wordt bij de Sony TV's een quickscan aangeraden bij het opzoeken van de zenders.

Zie ook deze aanwijzingen van een Sony/Alphacrypt gebruiker:

Heb mezelf ook suf zitten piekeren waarom ik geen zenders kreeg.
Je moet dus eerst zelf je digitale kanaal zoeken.
Op mijn Sony W4500 kies ik op mijn afstandsbediening,
digitaal,
Opties
systeeminformatie
digitaal afstemmen
digitale automatische aftemming
kabel
snelscan
frequentie Handmatig aanpassen
netwerk ID Handmatig aanpassen
symbol rate Handmatig aanpassen

Frequentie is afhankelijk waar je je in NL bevindt. De frequentie kun je opzoeken in het Ziggo instructie boekje of op de ziggo site. Bij mij 369.000.

Netwerk ID ook in het boekje of op internet . Bij mij 09003

Symbol rate is altijd 6875 geloof ik.
en LET OP:
Service type = Gratis services (voor dat ik daar achter was :?)

Nu de snelscan starten en hij vindt iets van 280 services of zo.

Nu kun je je alphacrypt kaart insteken en daarna je smartcard
Je kunt controleren bij instellingen ca module bij informatie en smartcard welke versie je op je alphacrypt hebt staan en of je smartcard goed is ingevoerd,

Succes!!!:applause::thankyou:

Aanvulling:
Ik heb voor mijn Sony KDL32W4000 het netwerk ID en de basisfrequentie wel ingevoerd maar de symbol rate gewoon op automatisch laten staan en bij services gekozen voor alle services. Bij een snelscan worden dan alle TV- en radiozenders gevonden.

hercule
19 maart 2009, 16:32
Doman, bedankt voor je advies.

Mbv de ‘yoz aanwijzigingen’ is het me gelukt om de benodigde instellingen te maken. Alles werkt nu perfect, nogmaals mijn dank

gr,
hercule

Hotzenwalder
19 april 2009, 11:33
Is er nog een verschil tussen de zenders die gevonden worden als je hem niet op 'gratis services' zet? Ik heb nu 249 zenders gevonden (2741). Ik mis alleen History HD naar ik kan aanzien.

Riparius
19 april 2009, 18:46
Is er nog een verschil tussen de zenders die gevonden worden als je hem niet op 'gratis services' zet? Ik heb nu 249 zenders gevonden (2741). Ik mis alleen History HD naar ik kan aanzien.

Ik denk niet dat het daar mee te maken heeft. Ik heb in het begin, toen ik mijn Sony toestel pas had, ook een keer meegemaakt dat ik één HD zender (in mijn geval EuroSport HD) miste. Ik heb toen de Symbol rate weer op automatisch gezet en opnieuw een snelscan uitgevoerd waarbij wel alle zenders werden gevonden. Sindsdien heb ik nog een aantal keren een snelscan uitgevoerd i.v.m. naams- of frequentiewijzigingen en daarbij worden consequent steeds alle TV en radiozenders gevonden. Probeer het dus ook eens met Symbol rate op automatisch zou ik zeggen. Het Netwerk ID (met voorloopnul) en de basisfrequentie (in MHz) moeten wel correct ingevuld staan. Verder is het essentieel om een snelscan te laten uitvoeren.

Hotzenwalder
20 april 2009, 09:09
Ik ben niet zo happig om elke dag een nieuwe snelscan te testen aangezien de Sony tuner de zenders willekeurig sorteert. Zit ik weer een half uur de boel goed te zetten :shock: