View Full Version : Smartcard in PC


wilberg
12 maart 2009, 09:12
Via dit forum ben ik op zoek geweest naar "enige uitleg" wat betreft het kijken van digitale TV op mijn PC.
Met andere woorden: HOE kan ik mijn Ziggo smartcard "in" mijn computer pluggen ?

Via veel ge-google ben ik bij diverse TV kaarten uitgekomen waar je rechtstreeks een smartcard kunt instoppen, maar het is volstrekt onduidelijk of deze ook werken met een Ziggo smartcard.

WIE heeft hier ervaring mee en weet ook WELKE kaart (of andere stappen) ik moet nemen om digitale TV op mijn PC te kunnen kijken. Deze beelden wil ik namelijk opnemen en bewerken.:frons:

Mr_Parker
12 maart 2009, 20:23
Er is heel wat mooie info, die niet altijd even correct is maar de strekking wordt wel duidelijk, te vinden via Hardware.info (http://www.hardware.info/nl-NL/productdb/bGVkaZg/grouppage/TVkaarten/)

Oa dit vergelijkingsartikel (http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amdnZ2poZGSa/Vergelijkingstest_TVkaarten_voor_digitale_kabel_en _satelliet_TV/) over digitale tv kaarten in het algemeen op de pc, zowel voor dvb-c, dvb-s en dvb-t.
Dan is er nog dit specifieke Floppy DTV (http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amdnZWpuZGOa/Digital_Everywhere_FloppyDTV_CCI_test/) kaart artikel.

The_Doman
12 maart 2009, 21:05
Ook op Tweakers is er veel over dit onderwerp te vinden:

Tweakers.net: [DVB-C] Digitale kabel TV op de PC (http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1311573)

Zelf gebruik ik hier, naast mijn Siemens PVR, een TechnoTrend DVB-C kaart in combinatie met een Alphacrypt module.

wilberg
13 maart 2009, 16:08
Geweldig........ nu weet ik nog niets !!!!

WELKE kaart van Technotrend gebruik je nou ?
Ik neem aan dat deze dus gewoon werkt met de Ziggo kaart ?!
Bij die TV kaart heb ik dus ook nog een Alphacrypt module nodig ?

Ja sorry hoor.... al die technische termen zeggen me niet meteen iets.
Ik moet dus echt "aan het handje" meegenomen worden.

Zeg me dus maar WAT er op mijn boodschappenlijst moet, zodat ik aan de slag kan.:roll:

p750mmx
13 maart 2009, 16:44
@wilberg, als je met de gegeven link naar Tweakers niet veel aan kunt vangen dan ben ik bang dat je er niet uit zult komen met alleen een lijstje met aan te schaffen hardware.
Voor een correcte installatie van de hard- en software en succes op goede werking is een minimaal kennis_niveau toch zeker een vereiste. Via het topic op Tweakers is veel zinvolle info te vergaren en het lijkt me dat je daar toch echt wel het e.e.a. op zult steken.

wilberg
14 april 2009, 17:21
Ik ben, na even niet online te zijn geweest, weer een stuk verder. Ook qua inlezen in de benodigde info.
Het aanschaffen en afstellen van de hardware is niet meer het probleem. Nu heb ik slechts advies nodig welke kaart ik het beste kan aanschaffen, vanuit ervaringen van forumleden.

:grin:

MrDroopy
14 april 2009, 18:47
Ik ben, na even niet online te zijn geweest, weer een stuk verder. Ook qua inlezen in de benodigde info.
Het aanschaffen en afstellen van de hardware is niet meer het probleem. Nu heb ik slechts advies nodig welke kaart ik het beste kan aanschaffen, vanuit ervaringen van forumleden.

:grin:
Floppydtv/firedtv is de meestgebruikte kaart. Daarnaast heb je natuurlijk in alle gevallen een alphacrypt cam nodig. Maar de eerder gegeven linkjes geven zoals al gezegd voldoende vergelijkingsmateriaal.

The_Doman
14 april 2009, 18:58
Nu heb ik slechts advies nodig welke kaart ik het beste kan aanschaffen, vanuit ervaringen van forumleden.

Je moet voor jezelf nagaan of je gebruik wil gaan maken van Windows MCE of niet.
De Floppy/FireDTV is dan eigenlijk de enige kaart met goede DVB-C support voor gebruik in combinatie met MCE.
Heb je geen behoefte aan Windows MCE dan zijn er (goedkopere) alternatieven om naar te kijken.

wilberg
14 april 2009, 23:02
Ik heb recensies gelezen over FloppyDTV en dat ziet er allemaal goed uit. Ik begrijp echter wel dat het flink wat gepuzzel vergt om Windows Media Centre af te stemmen op FloppyDTV, maar ook daarover heb ik reeds info ingewonnen en dat zou wel lukken.....

Ik weet echter nog niet of ik wel zo gecharmeerd ben van WMC, wat ik nu wel eens gebruik op mijn laptop. Wanneer ik een DVD wil bekijken, loopt het systeem al vast, terwijl ik toch een "behoorlijke" laptop heb.

Het gaat me (in het geheel) niet om alle mogelijkheden; Ik wil met name "gewoon" digitaal beeld "opnemen" (muziekvideoclips van zenders als TMF Dance en VH1) om te kunnen bewerken m.b.v. Pinnacle Studio.
Dit alles op de meest makkelijke manier.

Misschien is een andere oplossing / kaart dan net zo goed, maar veel goedkoper.:grin:

mortimer
28 mei 2009, 06:09
Weet waar je aan begint als je dit soort dingen zelf wilt gaan bouwen. Ikzelf ben IT specialist van bereoep en het heeft me 3 maanden gekost om mijn combinatie:
- Mediaportal
- FloppyDTV met CI
- Alphacrypt CAM
volledig storingsvrij aan de gang te krijgen, ondanks het feit dat ik op mijn werk omringd ben met mensen die ook met dit soort dingen experimenteren. Daarvoor heb ik minstens honderd uur op fora moeten pluizen en van minstens 30 verschillende Internet bronnen allerlei kleine puzzelstukjes moeten verzamelen.
Als het werkt is het fijn. Als het niet werkt zoek je je onnozel omdat geen van de componenten fatsoenlijke informatie verschaffen over wat er precies fout is. De informatie die er wel is is dermate cryptisch dat je daar alleen uit komt als je bij wijze van spreke de hardware of software zelf ontwikkeld hebt. Een goed werkende oplossing bij de één is absoluut geen garantie dat die ook bij een ander werkt. Op de fora vind je veel reacties van mensen die in eerste instantie de schijn wekken specialist te zijn, maar uiteindelijk ook niet veel blijken te weten.
Het lijkt sterk op de oude tijd met de eerste modems. Die moest je ook helemaal zelf instellen tot op register niveau.
Kabelaars lijken deze oplossingen bewust te koeieneren door allerlei blokkades op te werpen in de techniek. De reden daarvan is me nooit duidelijk geworden.

wilberg
28 mei 2009, 09:56
De oplossing is nu toch gevonden ?????
Jij hebt nu zoveel ervaring opgedaan, dat je deze zo kunt delen met de overige forumleden....:-P

Ik was er al bang voor: Wellicht klinkt het allemaal mooier dan het is.
Ik wacht nog wel even met aanschaffen, zodat het allemaal wat meer uitgekristaliseerd is.:thumb up:

mortimer
28 mei 2009, 19:05
Als je zelf niet veel kennis hebt van de diepere catacomben van je PC is het inderdaad nogal ambitieus om zelf een combinatie te gaan bouwen. "Aan het handje houden" zal weinig soelaas bieden omdat zoveel variabelen van invloed zijn dat je bij het nabouwen van andermans combinatie toch al snel kunt vastlopen. Kleine verschillen in software versies van Mediaportal (daar zijn honderden subreleases van), de CI, de CAM, Windows, Codecs (dat zijn videodrivers waarvan je er bij een volledig ingerichte set toch al gauw een hele serie nodig hebt), patches voor de FloppyDTV enz. maken al snel dat iedere zelfgebouwde set vrijwel uniek is met zijn eigen nukken en grillen.

Hieronder een deel van mijn eigen aantekeningen m.b.t. de set die ik gebouwd heb:

Media Portal
Windows XP Prof + updates. GEEN SP3.
.Net Framework 1.1, 2 en updates
Firewire
NVidia GEForce FX6200: driver installeren en configureren
Automatische updates op alleen downloaden: belangrijk om een eenmaal goed werkend systeem niet volledig geautomatiseerd te ruineren
Sun JAVA + updates
Codecs (2 maanden experimenteren en 2 volledige herinstallaties):
FFDShow
Haali Mediasplitter
QT Lite
Real Alternative
VS Filter
FLV Splitter
Mainconcept Demo

Mediaportal 0.2.3 (de nieuwste krijg ik niet aan de gang; 2 weken proberen)
MediaPortal-svn--04-02-2008--15-06-Rev18513 (anders werkt de afstandsbediening niet; 1 week zoeken)
Plugin Skin Aqua
Plugin weather: Maastricht instellen en link naar Buienradar toevoegen
Plugin TV Gemist v2
Configuratie instellen: Films= MPV,FFD,FFD,Directsound:Sigmatel; TV=Mainconcept,--,FFD, Directsound:Sigmatel
Afstandsbediening programmeren (de default instelling is waardeloos; 1 week uitproberen)
TransEdit (voor het vele troubleshooten)
FloppyDTV
Twee patches (na 3 dagen pas in de gaten dat die nodig waren)
drivers 4.5N
FireSatApi.dll handmatig in Mediaportal directory zetten (na lang zoeken ontdekt dat dat nodig was)
MSI Analoge tuner
BDA driver
PVR Player
Om de MSI vanuit Mediaportal te kunnen gebruiken moet de Mainconcept MCE codec worden geinstalleerd en de CardsDefinitions.XML handmatig worden uitgebreid. Beeldkwaliteit is echter matig tot slecht.

Verder bleek na 1 maand dat mijn FloppyDTV simpelweg stuk was in de doos. Retour gestuurd en een nieuwe gekregen maar niet nadat ik die hele maand heb zitten zoeken, experimenteren en zelfs een engineer van FireDTV via VNC op mijn computer heb laten meekijken, 3 verschillende Firewire kaarten had uitgeprobeerd, mijn PC volledig had geherinstalleerd, Windows Media Center van ellende maar eens er op gezet, een tweede Smartcard had aangeschaft om te zien of het daar soms aan lag, alle mogelijke versies van alle software uitgebrobeerd, alles uit mijn PC gesloopt wat niet absoluut noodzakelijk was om hem te laten werken enz.
Het punt was namelijk dat de FloppyDTV NIETS aangeeft in logs, support-tools of wat dan ook. Je trekt niet meteen de conclusie dat het ding zelf kapot is want je leest talloze verhalen op fora die je reden geven om aan te nemen dat er misschien wel IETS ANDERS niet in orde is. En dan heb ik nog niet over de leverancier van de FloppyDTV, Multimediapc waar ik een enorme hoop gedonder mee heb gehad.

Nou ja, ik hoop niet dat ik teveel mensen nu volledig ontmoedigd heb, want ALS het eenmaal werkt is het ook wel fantastisch. Ik heb nu een PC die aan de ene kant aan mijn LAN en aan Internet hangt en aan de andere kant aan m'n TV. Hij kan elk denkbaar videoformaat aan en de kwaliteit is perfect. Op het LAN zit een 2TB NAS op 100Mb ethernet waarmee films ook vanaf alle andere PC's op netwerk simultaan kunnen worden bekeken en via een aparte server haal ik usenet spul volledig geautomatiseerd naar beneden. Mijn vrouw zet zelf de NZB's in een directory en de rest gaat geheel vanzelf via zelfgemaakte scripts. Een uur later kan ze de soaps bekijken.

Nog een indicatie van de kosten:
Computer (Dell Optiplex 720 vanwege zijn lage geluidnivo) 516,-
Disk 2TB 430,-
Switch 25,-
Kabels 39,-
FloppyDTV 159,-
FloppyDTV extension kit 35,-
Alphacrypt Classic CAM 109,-
TI Firewire kaart 28,-
Extra @Home smartcard 14,95
MSI PC Anywhere Plus Analoge tuner 30,60
CLUB3D GeForce 6200 PCI 41,20
TV splitter 5,10
Totaal: ca 1430,-

wilberg
28 mei 2009, 23:24
:cry::cry::cry:
Hier word ik niet vrolijk van......

Ben je ook in te huren ?

Decibert
28 mei 2009, 23:36
Tja ik zou niemand aanraden zich eraan te wagen om het zelf in elkaar te knutselen als je niet zoveel kennis en ervaring hebt hiermee dat je precies weet wat je te wachten staat. Het volgen van simpele stap-voor-stap instructies is inderdaad nooit voldoende om zeker te weten dat je het goed voor elkaar krijgt.

Een bevriende nerd kan je vaak wel voor een sixpack overhalen je op weg te helpen, en als je iemand kan vinden die dit wel meerdere keren voor elkaar heeft gekregen zou ik hem/haar goed te vriend houden ;).

The_Doman
29 mei 2009, 00:02
Het is natuurlijk wat je nastreeft. :wink:

Als je alleen maar wat DVB opnames op de PC wilt kunnen maken zonder volledige MediaCenter toestanden voldoen natuurlijk veel eenvoudiger oplossingen.

Mediaportal probeer ik ook af en toe om te kijken hoever ze er weer mee zijn gevorderd, maar eigenlijk vindt ik het programma ook een drama.
Voordat je het eenmaal goed hebt werken ben je inderdaad wel even bezig.

Zelf houd ik het daarom gewoon bij simpele, overzichtelijke, DVB applicaties zoals ProgDVB, DVBViewer enz.. :wink:

TechnoTrend Forum: ProgDVB - Setup en Kabel-Frequentielijsten (http://www.technotrend.tv/tt_forum/index.php?topic=41.msg179#msg179)
http://img233.imageshack.us/img233/139/progdvbssporteh0.jpg

mortimer
29 mei 2009, 07:05
The Doman heeft gelijk. Als je doel uitsluitend is om opnames te maken en te bewerken kun je simpeler beginnen en heb je ook geen Mediaportal of Media Center nodig.
Bij de FlopyDTV/FireDTV zit standaard een viewer maar er zijn andere viewers die beter zijn, zoals ProgDVB (die The Doman gebruikt) of DVBViewer (niet gratis).
Neemt niet weg dat een aantal zaken blijft, waaronder het instellen en scannen van de tuner, vinden van de juiste frequentietabellen, installeren van geschikte codecs (met name voor MPEG2), updaten van firmware en installeren van patches etc. Ga er niet van uit dat de simpelere oplossing direct werkt. Als voorbeeld de recent doorgevoerde wijziging in de frequenties bij Ziggo. De standaard Ziggo decoders nemen dat allemaal automatisch mee (nou ja, soms gaat dat ook niet helemaal vlekkeloos). Heb je een zelf geinstalleerde digitale tuner, dan zul je handmatig frequentietabellen moeten gaan instellen. Verder vertelt het systeem je niet wat er mis is. Na de frequentiewijziging van Ziggo gaat het beeld gewoon op zwart en heb je in eerste instantie geen flauw idee wat er aan de hand is. Dit forum regelmatig raadplegen is wel slim.