View Full Version : decoder op zwart?


huBij
6 maart 2009, 23:16
Mijn samsung geeft noch een rood noch een groen lampje en dus ook geen signaal meer. 220 eraf en later weer erop helpt niet. Aan de achterzijde las ik dat er een fuse inzit maar daar kom ik bedrogen mee uit want de zekering die er inzit is niet doorzichtig dus je kan met het blote oog niet waarnemen of die nog functioneert.
Zou het apparaat aan het einde van zijn levensduur ( 4jr) zijn?
Iemand hier misschien ervaring mee?

Jan-Emmen
7 maart 2009, 13:30
Hallo,

Ook ik heb sinds vandaag last van een beeld wat zwart blijft.
Bij mij is de stroomvoorziening van het kastje 9401r eraf en ik denk zelf dat de voeding het begeven heeft. Wel opmerkelijk dat ook mijn ontvanger ca. 4 jaar oud is. Via internet (marktplaats) gelukkig een exact zelfde apparaat gevonden voor slechts 40 euro.
Ik ga hem vanmiddag ophalen en dan maar weer gauw installeren.
Kennelijk hebben deze apparaten dus niet een lange levensduur. Kan ook haast niet anders want hij staat 24/7 aan.
Veel succes bij het zoeken naar een oplossing.

tja
9 maart 2009, 00:10
Aan de achterzijde las ik dat er een fuse inzit maar daar kom ik bedrogen mee uit want de zekering die er inzit is niet doorzichtig dus je kan met het blote oog niet waarnemen of die nog functioneert.

Zo'n zekering kost paar een paar cent lijkt me, dus kun je je er geen buil aan vallen om hier eens een nieuwe in te stoppen.

Mutsie
17 maart 2009, 08:46
Is het niet zo dat je, wanneer een digi-ontvanger de geest geeft, je een ander kunt aanvragen bij Ziggo zelf? Ik heb hetzelfde gehad maar dan met mijn modem die niet meer goed functioneerde. Ziggo heeft zonder te aarzelen me een ander gestuurd...
Ik weet niet of dat ook geldt voor de digi-ontvanger. Zelf heb ik ook deze Samsung en als ik het goed begrijp heb nog ruim 1 jaar voordat hij de geest geeft....

:)