View Full Version : Alphacrypt CI reageert niet...


atilla
26 februari 2009, 20:11
... en ik kan ook geen zenders meer ontvangen. Als ik een preview doe in MediaPortal's TV server setup krijg ik de prompt: ChannelIsScrambled. Voorheen kon ik in de CI van alphacrypt m'n card uitlezen, maar dit werkt niet meer (kan geen opties selecteren in CI) en CI heeft de melding 'module detached'.

'k ben al 3 dagen op zoek naar info, heb van alle apparatuur de nieuwste firmwares geinstalleerd, dus dat kan 't probleem niet zijn. Ik kan bij een kanaalscan de meeste kanalen wel vinden. Ook Ned 1 (die is als enige niet scrambled) kan ik prima ontvangen. EPG werkt ook zonder problemen. Maar descramblen werkt niet. Overigens heb ik dezelfde kaart uit m'n PC/alphacrypt CAM in m'n HUMAX ontvanger geprobeerd en daar kan ik alle kanalen uit m'n abbo mee ontvangen. Wie heeft er een oplossing voor dit probleem?

The_Doman
26 februari 2009, 20:47
Ook al eens met wat andere DVB software getest?

Misschien ook nuttig om even te vermelden welke DVB hardware je gebruikt?

atilla
26 februari 2009, 21:00
Ik kwam net terug naar de discussie om dat even aan te vullen inderdaad ;-)

Ik gebruik de FloppyDTV C/CI van digital-everywhere.com

Ik kan met de preview optie van MediaPortal's TV server wel Nederland 1 bekijken, die is niet gescrambled. Dit luk ook met de software die bij de FloppyDTV wordt geleverd. Het ontvangen van kanalen en dergelijke lijkt ook niet 't probleem te zijn. 't is puur 't decoderen van 't signaal...

SheikYerbouti
5 maart 2009, 22:29
Misschien een beetje een lullige vraag, maar heb je de kaart er niet per ongeluk verkeerd om inzitten?

Chris

atilla
6 maart 2009, 09:51
Hehe... da's inderdaad iets om op te letten, maar nee, uiteindelijk hebben we 'm zelfs op 4 manieren geprobeerd, maar de kaart zit er niet verkeerd om in.

Ik heb m'n systeem helemaal opnieuw geinstalleerd, vista opnieuw er op en een keer een installatie voor MCE geprobeerd. Ook Media Center laat alleen de onversleutelde kanalen zien. De andere kanalen kan ik niet bekijken.