View Full Version : Alles-in-1 Extra Langzame snelheden


dennisroza
26 februari 2009, 13:08
Goeiemiddag,

Thuis heb ik een Alles-in-1 Extra abonnement, oftewel een downloadsnelheid van 20Mbit/s en uploadsnelheid van 3Mbit/s.. Nu komt deze wel goed binnen via de modem, maar ik krijg op mijn pc's een download snelheid van ongeveer 1200 Kbit/s, een een upload van ongeveer 500 Kbit/s (getest via speed.io)
Dit klopt dus niet:wink:
Ik heb tussen mijn modem een draadloze router staan waar ik ook bedraad op connect. Mijn specs:

Modem: WebSTAR EPX2203
Router: Belkin F5D7230-4
pc's: allemaal windows XP+

Op de interface van de modem kan ik zien dat de juiste snelheden wel binnenkomen. Dus het ligt zeer waarschijnlijk niet aan ziggo.
Weet hier iemand misschien de oplossing? is deze router wel compatibel met de snelheid die ik binnenkrijg? Zoniet heeft iemand dan een voorstel voor een soortgelijke router (dus ook draadloos) die de snelheid dan wel aankan?

alvast bedankt voor uw reactie!

Interneppen
26 februari 2009, 13:12
Klopt. Je w-lan router heeft een beperking.

300 mbps zal het probleem verhelpen.
https://www.pimspcshop.nl/detail.asp?id=27175 (https://www.pimspcshop.nl/detail.asp?id=27175)
https://www.pimspcshop.nl/detail.asp?id=25677


Mits je niet te ver van het draadloze punt komt. Anders zakt je snelheid ook weer in. Maar een verdieping erboven of er onder mag geen probleem geven ;)

dennisroza
26 februari 2009, 13:25
Dat dacht ik al,
maar op de website van belkin geeft ie aan dat hij het wel moet kunnen halen.. daarom wist ik het niet zeker.
Maar goed bedankt voor je optie.. dat ding heb ik gebruikt op school, en die werkt idd wel lekker. wist alleen niet dat ie zo goedkoop was.. Dan maar effe een nieuwe aanschaffen.. iig hartstikke bedankt

Interneppen
26 februari 2009, 13:45
Dat dacht ik al,
maar op de website van belkin geeft ie aan dat hij het wel moet kunnen halen.. daarom wist ik het niet zeker.
Maar goed bedankt voor je optie.. dat ding heb ik gebruikt op school, en die werkt idd wel lekker. wist alleen niet dat ie zo goedkoop was.. Dan maar effe een nieuwe aanschaffen.. iig hartstikke bedankt

Let wel op dat je beide artikelen aanschaft en niet alleen 1. Anders werkt het nog niet ;)

dennisroza
26 februari 2009, 13:50
waarom? ik heb nu deze adapter:
http://www-nl.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=NL%2FLayout&cid=1150491073366&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=7336673642B37

is deze dan niet sterk genoeg voor een 20mbit verbinding?
zoniet jammer dan, heb zelf een gewone lan aansluiting. alleen m'n moeder zit op wireless met dat usb ding, en die heeft die snelheid toch niet nodig:wink:

Interneppen
26 februari 2009, 13:57
Die ondersteund geen MiMo, dus 54 mbps max.

Maar die max. snelheid dat haal je niet. Bij elk pakketje wordt een beveiliging meegestuurd (wep/wpa(2) net wat je ingesteld hebt) om het zo maar even te zeggen. Dit gaat ten kosten van je snelheid. Ook de afstand er nog bij en je snelheid is nagenoeg weg. Voor een wat minder snel internetabbo is dat geen probleem, alleen bij hogere snelheden gaat het fout. Dat is wat je ondervindt.

dennisroza
26 februari 2009, 13:59
Heb geen beveiliging op m'n draadloze verbinding. Geen WEP of WPA(2).
Alleen mac-adres filtering.. Dus dat zou betekenen dat ie het wel aan kan..:eek:

Interneppen
26 februari 2009, 14:05
Heb geen beveiliging op m'n draadloze verbinding. Geen WEP of WPA(2).
Alleen mac-adres filtering.. Dus dat zou betekenen dat ie het wel aan kan..:eek:

Kan je alleen is proberen of je afstand misschien te lang is en het signaal te zwak om de volle snelheid door te geven.

Zet de pc is als test in de zelfde ruimte dan weet je het.

Maar mijn ervaring is dat ik het zelfde probleem had met twee verschillende 54g wifi routers en ik het probleem met een nieuwe MiMo router met juiste MiMo w-lan card niet meer had.

dennisroza
26 februari 2009, 14:13
Er zit niet tot nauwelijks verschil in de lan en draadloze verbindingen.
uitgelegd:

Ik had tot een aantal dagen terug de draadloze adapter die nu naar m'n moeder is gegaan. Heb sindsdien een normale lan verbinding. en de snelheden zijn hetzelfde gebleven. Daarom ben ik nu ook naar een oplossing aan het zoek. dacht in eerste instantie dat het misschien ook wel kwam omdat ik draadloos had.

De afstand tussen mijn pc en de router, is hetzelfde als de afstand tussen de router en de pc van mijn moeder.
Dus ga er vanuit, dat als ik straks een nieuwe router heb, (bijna) dezelfde snelheid heb op mijn pc als die van haar.
En als ik dan een paar byte-jes of bit-jes sneller ben als haar, maakt dat niks uit.

MrDroopy
26 februari 2009, 18:51
als je bedraad deze snelheden haalt, is er wat anders mis ben ik bang. Een nieuwe router levert dan weinig op.
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

Excalibur
26 februari 2009, 19:31
Als ik op internet een beetje rond zoek dan kom ik resultaten tegen waarbij met deze router tot 20Mbit word behaald op een afstand van ongeveer 20mtr. Op ongeveer 40meter afstand is dat al gezakt tot 4Mbit. Kortom de afstand is van vrij grote invloed. Deze afstanden zijn naar ik vermoed "zicht" afstanden, ofwel zonder tussenliggende obstakels als muren, meubelen, apparatuur ed.

In de praktijk zul je waarschijnlijk al erg blij mag zijn als je op een afstand van 20 meter een snelheid tussen de 10-15Mbit haalt. En met veel storende/dempende factoren tussen jou en de router zal dit waarschijlijk alleen maar afnemen. Ik weet alleen niet hoe de situatie bij jou thuis is.

Wat is de afstand tot aan de router, en wat zitten er aan obstakels tussen? Wat is de signaalsterkte op een van de pc's? Wat voor wireless adapters zijn in de pc's gemonteerd en waar bevinden de antenne's zich?

Je kan ook eenvoudig testen of wireless de beperkende factor is door ook de snelheid vanaf 1 pc/laptop bedraad te meten. Wanneer bedraad de snelheid wel in orde is dan weet je dat het draadloze deel het probleem is.

dennisroza
27 februari 2009, 08:41
Zoals ik al had gepost heb ik dit allemaal al getest. Draadloos en bedraad maken qua snelheid niets uit. Behaal dezelfde snelheden. Dus daar zit niet het probleem. De afstand tussen de router en mijn pc is minder als 20meter. Want heb nog een heel stuk over van mijn 20m kabel. M'n netwerkkaart kan het ook aan, en mijn modem ook. Dus de enige factor die ik kan bedenken is mijn router. Dus nogmaals ik heb een bedraad probleem, en de kabels zijn gewoon goed.

Interneppen
27 februari 2009, 08:52
Ok. Ik begreep dat het alleen om draadloos ging. Maar ook bedraad haal je het niet.

Probeer het apparaat is naar fabrieksinstellingen te zetten en kijk is of er misschien een firmware update is.

Leg je probleem is voor aan Belkin helpdesk. Misschien hebben die nog een tip, dat er een instelling niet goed staat.

dennisroza
27 februari 2009, 08:56
heb ik allemaal al gedaan,De firmware was goed, en de installingen staan ook goed. heb zelf genoeg verstand van routers(ben bijna afgestuurd ict-er). Deze router heeft zelf weinig opties. geen QoS of wat dan ook. Dus kan er weinig aan veranderen. Heb zowat alles op de standaard instellingen staan.

Excalibur
27 februari 2009, 15:45
Eenvoudige test, haal je met de pc direct aangesloten wel de juiste of een aanmerkelijk hogere snelheid? -> router is de beperkende factor. Blijft het resultaat ongeveer gelijk zit de beperkende factor ergens anders.

dennisroza
28 februari 2009, 17:05
nou heb een nieuwe router gekocht, die wireless-n aankan, maar het probleem is nog steeds hetzelfde.. waarschijnlijk zend de modem de juiste snelheid niet door naar de router, of de modem is gewoon te oud voor deze verbinding. zal ziggo bellen, en vragen naar een antwoord, of een nieuwe modem.. ik hou jullie op de hoogte

bezoeker
28 februari 2009, 20:07
Ik heb hetzelfde probleem. Ziggo zegt alles werkt goed als ik zonder router werk...... dus het ligt aan de router.
Uiteindelijk een nieuwe router gekocht Sitecom 300N. Deze ertussen geplaatst. Nu kan ik wel internetten via de router maar de snelheid is circa 40-50% van normaal. Wie weet waardoor het komt dat de snelheid zoveel lager ligt ?

dennisroza
28 februari 2009, 23:45
das heel toevallig, heb precies dezelfde gekocht die 300N.
maar goed het werkt nog steeds niet perfect, hij zit nu ong. op 13mbit.. dus nog steeds niet goed genoeg. ziggo vertelde mij dat mijn router op half-duplex stond ipv full-duplex. maar goed heb geen optie kunnen vinden op m'n router om dat te veranderen. dat valt wel te doen in me nic, maar dat maakte ook nix uit.. hoop dat iemand nog een antwoord heeft...

bezoeker
1 maart 2009, 14:30
Ik constateer nu dat ik eindelijk met de nieuwe router goed kan werken, zonder gebruik te maken van mijn homeplugs van Sweex.
M.a.w. ik ga mijn homeplugs vervangen door iets anders, in mijn geval bij voorkeur utp-bedrading.

Voor Ziggo misschien handig om voor te schrijven:
gebruik van juiste router: Sitecom 300N

en te waarschuwen:
maak geen gebruik van homeplugs van Sweex

dennisroza
1 maart 2009, 21:42
hoe heb je nu dit opgelost dan? ik haal nog steeds niet de juiste snelheden.. kwam het bij jou specifiek door die sweex bakkies? heb hier namelijk met draadloos betere snelheid als met m'n utp verbinding. snap er niets van...

dennisroza
3 maart 2009, 13:25
nou het probleem is zo ongeveer opgelost.. :applause:
kwam erachter dat me netwerkkaart toch niet zo goed was als dat ie zegt dat ie is.:censored: Voor de laptops die draadloos niet goed functioneerde heb ik een sitecom300n usb adapter gehaald. met deze bereikt hij de snelheid van 15mbit, wat zeer netjes is voor een draadloze verbinding.
Iedereen die me heeft geprobeerd te helpen, hartstikke bedankt:thankyou::thankyou::thankyou:

mvg Dennis Roza