View Full Version : videorecorder opname


herm
13 februari 2009, 16:53
Ik kan nergens vinden waarom een VCR scart aansluiting op de Humax zit. Kun je er dan een videorecorder op aansluiten en videobeelden opnemen? Zo ja, kun je er dan ook een andere HDrecorder op aansluiten om daarvan beelden op te nemen?

thomas999
14 februari 2009, 12:06
UIteraard... Daar is die aansluiting dan ook voor.
Het beeld zal wat minder fraai zijn dan vanaf de harddisk van de Humax, omdat dit digitaal wordt opgenomen en een video- of DVDrecorder werkt analoog.

herm
14 februari 2009, 13:20
Bedankt voor je reactie. Ik heb de twee recorders met elkaar verbonden, maar kan niet uitvinden op welke manier ik de recorder die afspeelt geselecteerd moet worden als opnamebron. Vast heel simpel, maar ik zie het niet...!

copymaster
14 februari 2009, 13:45
Volgens mij heeft thomas999 je niet goed begrepen. De vcr aansluiting zit op je Humax zodat je een van de digitale kanalen kunt opnemen op je video- DVD/HD recorder. Andersom wil en kan niet. Je kunt dus niet op je Humax opnemen van je video- DVD/HD recorder.

herm
14 februari 2009, 14:21
Bedankt voor je reactie. Dat het niet gaat was ik al bang voor... Ik wil graag stukjes knippen uit een dvd van Fawlty Towers (bijvoorbeeld af te spelen op DVDrecorder en opnemen op de Humax), met de bijbehorende ondertiteling. Op het internet zag ik dat het vrij ingewikkeld is om op de pc fragmenten van een dvd en ondertiteling samen te voegen. Je alias (Copymaster) suggereert dat je er wel wat vanaf weet, nog alternatieve tips?

copymaster
14 februari 2009, 17:49
Volgens mij is dit nu tegenwoordig op de pc juist makkelijk. Nero (Recode of Vision) zou dit voor je kunnen doen. Verder zou je als je in het bezit bent van een DVD/HD recorder de stukjes die je zou willen hebben op kunnen nemen op de HD. Dit kan rechtstreeks of je zult eerst moeten opnemen en vervolgens de stukken die je niet wil hebben er tussenuit knippen.
Verder zou ieder programma waarmee je zelf opgenomen films kunt editen voor dit doel gebruikt kunnen worden. Adobe Premiere of Encore.

herm
15 februari 2009, 10:54
Tijdens het spelen van de DVD van Fawlty Towers kan niet worden gekopieerd, wellicht beveiliging. Was te verwachten. Ga Nero nog proberen, maar heb weinig hoop. Wel bedankt voor meedenken!

copymaster
15 februari 2009, 10:58
Met een programma als AnyDVD kun je dit wel. Dit programma heeft lak aan de beveiliging aanwezig op de cd/dvd.

herm
15 februari 2009, 11:29
Heb even gegoogled, zie idd veel info over dat programma en soortgenoten. Wat ik nog niet heb kunnen lezen is of je er ook gemakkelijk een fragment MET Nederlandse ondertiteling uit kunt halen. Weet jij dat misschien?

copymaster
15 februari 2009, 11:46
Zie eerder commentaar over genoemde programma's. Het is voor mij te lang geleden om hier nu een antwoord op te kunnen geven. Ik moet het wiel ook weer overnieuw uitvinden en daar ontbreek mij nu de tijd voor.

herm
15 februari 2009, 14:02
Okay, iig bedankt voor je hulp!