View Full Version : Vraag: Kan geen netwerk leggen tussen vista en XP


vinnie-terranova
13 februari 2009, 00:52
Ik hoop dat hier mensen zijn met ervaring in netwerk tussen xp en vista.


Ik heb sinds kort een nieuwe ACER Laptop hier draait (Windows Vista Home Basic op) Ik heb hierop een draadloze internetverbinding dmv mijn Sitecom router. Zowel op mijn laptop en desktop (windows xp pro) geen problemen met de internetverbinding, deze doet het op beide machines prima. Mijn pc heb ik trouwens niet draadloos en is aangesloten met lankabel op de router.

Ik wil alleen een netwerkje opzetten tussen mijn schoot-pc en mijn desktopmachine. Dit krijg ik alleen met geen mogelijkheid voor elkaar. Ik kan wel met mijn desktop de gedeelde mappen van mijn laptop inkijken maar andersom krijg ik het niet werkend, ik kan dus niet met mijn laptop op de xp machine komen. Ik heb al op veel verschillende fora gekeken, en inderdaad meer mensen die dit probleem ervaren. Er is alleen nergens een passende oplossing om het voor mij werkend te krijgen.
alle genoemde mogelijkheden al bekeken, maar het draait nog steeds niet en is nog steeds eensrichtingsverkeer. Mijn firewall, beveiligingsopties (in netwerkcentrum) staan goed en zoals het zou moeten werken, maar niet dus. Ook staan mijn firewall dusdanig ingesteld dat ze rechen geven om de machines te kunnen benaderen. ook ''delen'' staat op beide machines aan. het lijkt een rechten probleem maar ik weet inmiddels niet meer waar ik het moet zoeken.

Ik kan op mijn laptop wel mijn desktop (met computernaam) zien, maar als ik er in wil loggen (dmv er op te klikken) hangt ie zichzelf op, en na een tijd. verschijnt de melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de desktopmachine. andersom is het dus geen probleem.

Heeft iemand hier ervaring mee, en weet hoe dit op te lossen is, ik krijg er een punthoofd van zo langzamerhand, xp vs xp werkt, maar xp vs vista werkt maar 1 kant op. iemand hier de gouden tip voor?

:idea:

BertK
13 februari 2009, 06:40
Werkt hier zonder problemen...
hmmm. heb je alle twee in dezelfde Werkgroep??

Jan_Assen
13 februari 2009, 09:27
Bij mij werkt het beide kanten op...
Wel heb ik op beide machines een account met wachtwoord en ik heb natuurlijk dezelfde werkgroep en netwerk-range.

vinnie-terranova
14 februari 2009, 00:33
Bedankt voor je input, maar ook dit loste het probleem niet op. Ik ben er inmiddels wel achter wat de boosdoener is geweest, McAfee Sercurity Center Blokkeert standaard Poort 445, (backdoor) schijn je die nou net nodig hebben om verbinding te kunnen leggen. Als je de beveiliging hier uitsloopt, draait het netwerk zoals het hoort. Heb nu twee richtingsverkeer. kan printers delen en bestanden.

Zeer tevreden mcafee gebruiker, maar het was wel een hersenkraker!

Let er dus op als je dit probleem ook hebt, je in de stettings deze poort autoristatie geeft.

Probleem voor zover opgelost dus.


:applause:

Ed
14 februari 2009, 09:36
Ik ben er inmiddels wel achter wat de boosdoener is geweest, McAfee Sercurity Center Blokkeert standaard Poort 445, (backdoor) schijn je die nou net nodig hebben om verbinding te kunnen leggen.Les 4: schakel je virusscanner/security-onzin tijdelijk uit bij verbindingsproblemen ;)

Jan_Assen
14 februari 2009, 09:43
Leuk dat het werkt....
Vind het wel een blunder van McAfee dat het pakket netwerken blokkeert die in dezelfde range zitten. Kaspersky en Norton doen dit niet.

vinnie-terranova
14 februari 2009, 14:37
Les 4: schakel je virusscanner/security-onzin tijdelijk uit bij verbindingsproblemen ;)


Had ik ook gedaan, en firewall op open gezet, moest voldoende zijn dacht ik, maar niet zo dus., als je de monitor van mcafee zou killed, start ie na een aantal seconden om beveiligingreden weer automatisch.

les 5, de aanhouder wint!:oyeah: