View Full Version : Vraag: Welke video-formaten worden ondersteund


[Peter]
12 februari 2009, 21:03
Dit apparaat kan via ethernet en USB bestanden ontvangen. Is er al bekend welke formaten afgespeeld kunnen worden?

Kan ik bijvoorbeeld divx, avi, wmv etc. afspelen of alleen maar mpeg ?

digitalekabeltelevisie
12 februari 2009, 21:48
Het apparaat is niet bedoeld als mediaplayer. Als hij DivX zou kunnen afspelen zou dat vast wel in de specs staan, altijd goed voor de verkoop.

Er staat in de handleiding ook niets over afspelen van video bestanden die geimporteerd (overgeplaatst) zijn.

Er staat alleen:

Video (ROOD) Opgenomen televisieprogramma’s
Radio (GROEN) Opgenomen radioprogramma’s
Muziek (GEEL) Overgeplaatste MP3 (muziek)-bestanden
Foto (BLAUW) Overgeplaatste Jpeg (foto)-bestanden

Dat suggereert dat alleen opgenomen programma's kunnen worden afgespeeld.

De opgenomen televisieprogramma's zullen waarschijnlijk wel in een soort MPEG formaat opgeslagen zijn, maar dat is dan een MPEG transportstream (.ts) Dat is wat anders dan een MPEG bestand wat van een DVD komt, want dat is een MPEG program-stream. Hoe 'standaard' de transport-stream is die de Humax opslaat is maar de vraag. Het MPEG conversietool ProjectX heeft een speciale optie "TS: Humax file format adaption". Er is blijkbaar iets afwijkends in Humax streams...

hbeck
12 februari 2009, 22:01
Ik heb de handleiding ook even doorgenomen en ben het met je eens dat het erop lijkt dat je het apparaat niet als mediaplayer kunt gebruiken. Er wordt wel in genoemd dat je MP3 kunt kohieren naar de machine en JPEG maar video formaten zie ik niets van. Vindt dat persoonlijk wel jammer maar ik zal een van de eersten zijn om de machine aan te schaffen.

Nu leest altijd iemand mee die er erg veel verstand van heeft en ook de machine nu al heel goed kent. Anoniem, kun jij aangeven of je ook MKV bestanden of VOB kunt afspelen die ik naar de machine heb gekopieerd ?

[Peter]
12 februari 2009, 22:03
@digitalekabeltelevisie :

Ik ben het met je eens, ik heb in de gebruiksaanwijzing gezocht maar kon ook al niets vinden.

Tja, maar wat is dan de bedoeling van de 2 USB poorten en de ethernet poort?

Is het de bedoeling dat we de eerder (op de humax) opgenomen bestanden weer terug kunnen zetten? Ik zie daar de logica niet van in. Ik had juist gehoopt op een grote compatibilteit met Mac en PC videoformaten.

Wellicht dat het allemaal toch mogelijk is in de toekomst (SW-upgrade ?)

gees
12 februari 2009, 22:17
zie hier: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=144007&postcount=328

[Peter]
12 februari 2009, 22:37
zie hier: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=144007&postcount=328

Dat is precies waar ik bang voor was!

Wel de bestanden van humax naar Mac en PC over kunnen zetten maar niet van PC naar Humax in gangbare formaten als DivX, AVI, VOB etc. Als ik het goed begrijp zijn alleen maar de TS bestanden van Humax naar het apparaat over te zetten.

Waarom zoveel hardware poorten bieden als de functionaliteit te wensen laat?

Verder ziet het er op papier allemaal heel mooi uit maar dit klinkt als een gemiste kans voor Humax....

TheGrouch
12 februari 2009, 23:19
;148285']Verder ziet het er op papier allemaal heel mooi uit maar dit klinkt als een gemiste kans voor Humax....

<sarcasme aan>
Inderdaad, nu kan het apparaat alleen maar 2 (HighDef) opnames tegelijk maken. Je kunt er via ftp foto's op zetten en op je tv laten zien en je kunt er mp3's op zetten en via je tv/stereo afspelen. Je kunt er een extra harddisk aan hangen om opnames op te maken/archiveren.
Je kunt via ftp opnames archiveren.

Tja, dat je geen divx kunt afspelen en zo, dat is echt een gemiste kans voor een highdef-kabel-decoder-pvr
<sarcasme uit>

[Peter]
12 februari 2009, 23:49
Inderdaad ik ben het met je eens, heel veel mogelijkheden van Humax naar PC omgekeerd is de functionaliteit beperkt. Met name jammer omdat je alsnog met de hele familie om de PC moet gaan zitten om de vakantievideo of een DivX, avi etc te bekijken.

Of moeten al die formaten straks via een tijdrovend stukje SW eerst geconverteerd worden? Of toch nog een windows media systeem erbij plaatsen? Zonde, want het lijkt er op dat alle HW (chipset) voor videoverwerking al in de 5050 aanwezig is.

Prof
13 februari 2009, 09:40
Koop een dvd speler met divx optie and USB poort (ik heb de philips 5960) en dan kan je alles wat je wilt.

<sarcasme aan> En ook nog eens DVDs spelen! Kan de Humax ook al niet zeg!! <sarcasme uit>

digitalekabeltelevisie
13 februari 2009, 10:41
Ik snap niet waarom mensen het nodig vinden om hier zo sarcastisch te reageren als iemand een opmerking maakt over wat een aardige en logische toevoeging zou zijn op functionaliteit van de 5050. Niemand zegt dat het door ontbreken van mediaplayer functies een waardeloos apparaat is geworden. Het zou alleen mooi zijn als het er wel op zat.

Zie het als een opbouwende suggestie voor iets wat een nog beter (aantrekkelijker) apparaat zou kunnen opleveren. Misschien dat het deze of een andere fabrikant op een idee brengt. Daarmee werk je mee aan productverbetering waar niemand slechter van wordt.

Het is een heel genuanceerde opmerking die op een beschaafde manier gebracht wordt. Maar zelfs dat kan hier blijkbaar al niet meer, je moet het apparaat kritiekloos aanbidden, en als je dat niet doet wordt je meteen aangepakt. Dit forum begint in het algemeen steeds meer een afzeikforum te worden, waar het niet meer om inhoud gaat, maar vooral om elkaar vliegen af te vangen. Het is maar een beperkte groep mensen die dat veroorzaken, maar die bepalen door veel te posten wel erg de sfeer hier. Jammer.

TheGrouch
13 februari 2009, 10:53
Niemand zegt dat het door ontbreken van mediaplayer functies een waardeloos apparaat is geworden. Het zou alleen mooi zijn als het er wel op zat.


Is dat zo?

;148285']Waarom zoveel hardware poorten bieden als de functionaliteit te wensen laat?

Verder ziet het er op papier allemaal heel mooi uit maar dit klinkt als een gemiste kans voor Humax....

digitalekabeltelevisie
13 februari 2009, 11:11
Is dat zo?
Je valt blijkbaar over de term "gemiste kans". Als je in een voetbalwedstrijd met 9-0 voor staat, en dan een keer naast schiet is dat nog steeds een gemiste kans. Niet meer en niet minder. Daarmee heb je de wedstrijd gewonnen, maar nog steeds een kans gemist. En misschien kost dat ene doelpunt aan het eind van het seizoen je wel de titel...

Dus als iemand het heeft over een gemiste kans is dat geen veroordeling van het hele apparaat. (de wedstrijd)

Het had alleen beter gekund. Daar mag je toch een opmerking over maken? En als je nu op zoek bent naar een mediaplayer EN een HD-PVR, dan zou het mooi zijn als de 5050 beide kon. En als je alleen maar genoeg geld of ruimte hebt voor één van de twee, dan zou het een reden kunnen zijn om niet de 5050 te kopen. (einde seizoen)

TheGrouch
13 februari 2009, 11:19
Je valt blijkbaar over de term "gemiste kans".
Inderdaad
Het had alleen beter gekund. Daar mag je toch een opmerking over maken?
Absoluut
En als je nu op zoek bent naar een mediaplayer EN een HD-PVR, dan zou het mooi zijn als de 5050 beide kon.
Natuurlijk, graag zelfs

Daarentegen mag ik toch best een beetje sarcastich zijn, want het is nu al een heel mooi apparaat en zeker geen gemiste kans.
Om duidelijk te maken dat ik het niet heel serieus meende zette ik de <sarcastisch> tags er om heen.
Verder zand erover?

Prof
13 februari 2009, 11:22
even on-topic blijven hier..

En als je nu op zoek bent naar een mediaplayer EN een HD-PVR...

Dan zou de Humax duurder worden. Een philips 5960 kost 1/5 vd Humax 5050 dus dat zal het probleem niet zijn.

Een divx functie op een hdef-pvr is geen gemiste kans naar mijn mening (geen harddisk toevoegen is wel een gemiste kans zoals op de 5000 maar dat is dus nu opgelost). Divx niet hebben op een dvdspeler is wel een gemiste kans naar mijn mening.

Probleem is dat iedereen wel een mening heeft of wat gemist is... bij een schot wat vlak langs het doel gaat, is er geen discussie mogelijk. Maar als iemand een koffiezet-apparaat in zn standaard Audi a4 wil hebben en dat een gemiste kans is... tjsa....

Zoals ik al zei: blijf on-topic hier. Bespreek de 5050 met al zn opties, en niet alle opties die missen want daar kan je er 100.000.000 van verzinnen.

Zand erover :)

digitalekabeltelevisie
13 februari 2009, 12:03
Laatste wat ik er over ga zeggen. Met sarcasme wek je de indruk (in ieder geval bij mij) dat je de mening van een persoon niet helemaal serieus neemt. Van Dale zegt over sarcasme; "bittere, bijtende spot". Het is meer humor om een ander af te zeiken. Misschien wel komisch bedoeld, maar dan ten koste van iemand anders.

Als je het oneens bent met wat iemand hier stelt is handiger om dat gewoon inhoudelijk te doen. Dat houdt het gezellig.

realdaffy
13 februari 2009, 12:26
Als je het zo vervelend vindt dat mensen zeuren, waarom blijf je dan zelf meerdere berichten lang zeuren over een sarcastische opmerking ???

mod-1
13 februari 2009, 13:51
Als je het zo vervelend vindt dat mensen zeuren, waarom blijf je dan zelf meerdere berichten lang zeuren over een sarcastische opmerking ???Zo helpt u het topic dus nog verder om zeep. Graag iedereen weer on topic.

't Is toch te zot dat we als mods kibbelende bezoekers uit elkaar moeten trekken. Beperk je tot het onderwerp en maak niet allerlei toevoegingen. Nog ff en we moeten alle irrelevante posts en relevante posts met onnodige toevoegingen maar gewoon gaan verwijderen.

Fietsbel
13 februari 2009, 23:52
Inderdaad een gemiste kans, had weer een apparaat gescheeld in aanschaf, zoals de Popcorn Hour.

Overigens zal ik 'm ondanks dat toch aanschaffen, vanwege het feit dat ik dan digitaal kan opnemen en iets anders digitaal kan kijken, wat nu niet mogelijk is met mijn Samsung DCB-B270R en Pioneer HDD/DVD Recorder.

Het niet goed kunnen gebruiken van de timer speelt ook mee, omdat Guide Plus niet werkt met de Samsung aangezien deze niet reageert op G-Link, waardoor het nu noodzakelijk is om beide apparaten in te stellen of de Samsung handmatig op het juiste kanaal in te stellen (van meerdere kanalen opnemen gaat alleen dan niet lukken). Alleen als je het instelt op de Samsung dan wil het info blok nog wel eens blijven hangen, waardoor dit de gehele opname in beeld blijft staan.

Het zijn allemaal known bugs, alleen doet Samsung er niets mee...

Qua support heeft Humax het volgens mij beter voor mekaar.

[Peter]
14 februari 2009, 09:59
Jeetje....

Ik heb met mijn vraag wel wat los gemaakt begrijp ik. Het was niet mijn bedoeling om tegen "heilige huisjes"te trappen.

Toch heel even een kleine toelichting, misschien wordt mijn vraag dan ook wat duidelijker.

In het apparaat komt volgens berichten die ik lees op andere forums, een chip van broadcom te zitten, de BCM 7403.

Er zijn slechts een paar fabrikanten van chipsets voor de set-top boxen. Broadcom is er daar een van. Veel van de set-top boxen bevatten een chipset van Broadcom.

Deze chips zijn "alleskunners" en kunnen door de klanten van Broadcom (Humax o.a. dus) geconfigureerd worden door Hardware of Software configuraties. De chip is zo geavanceerd dat je er aan de ene kant een stream in stopt en er vervolgens aan de andere kant beeld uit krijgt. Tevens zorgt de chip voor de ethernet, usb en harddisk afhandeling, echt een "alles in 1" chip. Kijk maar op de link van de BCM7403 (http://www.broadcom.com/collateral/pb/7403-PB02-R.pdf) aan de onderkant van de 2e pagina staat een duidelijk plaatje hoe het werkt.

Op video gebied kan de chip oa het volgende verwerken:

Advanced HD AVC/MPEG-2/VC-1 decoder

H.264/AVC main and high profile to level 4.1
VC-1 advanced profile @ level 3
VC-1 simple and main profile
HD MPEG-2 and SD MPEG-2
DivX® 3.11, 4.11 and 5.x support
MPEG-4 part 2 SP/ASP
MPEG still-picture decode

Als je kijkt naar deze specificaties dan staan er verschillende bekende formaten waaronder DivX. Het zit dus standaard in de chipset. Nu is het een kwestie van programmeren (firmware) om de boel ook aan de praat te krijgen. Je hebt daar geen extra hardware voor nodig en de kosten worden ook nauwelijks groter.

Als de 5050 geen andere formaten ondersteund dan blijf ik dat een gemiste kans vinden te meer omdat de chip het wel aan zou kunnen volgens de spec.

Het kan natuurlijk dat ik er naast zit en er een andere chipset in komt te zitten, dan hoor ik dat graag.

Inderdaad is de oplossing een media center of een DVD speler met USB die wel alles afspeelt. Maar wat was het leuk en gemakkelijk geweest als we niet meer eerst op disk of USB stick hoeven te zetten maar rechtstreeks via de ethernet verbinding naar allerlei formaten zouden kunnen kijken.

Voordat weer iedereen over me heen valt, ik ben kritisch dat weet ik, toch staat de 5050 nog bovenaan op mijn verlanglijstje hoor.....

hbeck
14 februari 2009, 22:50
Peter, ik ben het volsterkt met je eens, is geen afzeiken maar meer de teleurstelling uitspreken. Als iets kan waarom er dan niet gestopt ?

catastrofus
14 februari 2009, 23:06
Peter, ik ben het volsterkt met je eens, is geen afzeiken maar meer de teleurstelling uitspreken. Als iets kan waarom er dan niet gestopt ?

Waarom dacht je dat de kabelboer die mogelijkheden niet zou toevoegen, dat ic (broadcom) biedt een hoop perspectieven? Ik denk zelf dat niet alle mogelijkheden gebruikt zal worden :wink:

Gert.

hbeck
14 februari 2009, 23:13
Leg me dat eens uit, ik begrijp dat inderdaad niet. Waarom zou je niet alle functies erin stoppen die er eenvoudig in de te stoppen zijn, staat toch helemaal los van Ziggo

The_Doman
14 februari 2009, 23:20
Leg me dat eens uit, ik begrijp dat inderdaad niet. Waarom zou je niet alle functies erin stoppen die er eenvoudig in de te stoppen zijn, staat toch helemaal los van Ziggo

Ik denk dat het al veel moeite kost om een (hopenlijk zoveel mogenlijk) bug vrije decoder te produceren. :wink:

catastrofus
14 februari 2009, 23:21
Leg me dat eens uit, ik begrijp dat inderdaad niet. Waarom zou je niet alle functies erin stoppen die er eenvoudig in de te stoppen zijn, staat toch helemaal los van Ziggo

Het ligt aan onze kabelboer welke functies beschikbaar zijn. Neem eens de plaats in van onze kabelboer, welke voorzieningen zou je toe staan? Denkend aan je content-aanbieders en zo en aan alle rechten die daar op rusten voor verspreiding en alle mogelijkheden die een stb biedt?

Gert.

hbeck
14 februari 2009, 23:30
Ja, maar waarom mag ik niet de door mij opgeslagen DIVX en andere media afspelen op een recorder. Dat staat toch echt los van Ziggo. Nu moet ik nog een apparaat aanschaffen terwijl de 5050 eem alleskunner zou kunnen zijn. Ik bedoel maar, Ziggo houd mij niet tegen in het afspelen van andere content, als zij het niet bieden in de 5050 (die ik overigens wel ga aanschaffen) dan zal ik die functionaliteit op een andere manier krijgen

catastrofus
14 februari 2009, 23:30
Ik denk dat het al veel moeite kost om een (hopenlijk zoveel mogenlijk) bug vrije decoder te produceren. :wink:

Mee eens. Een foutvrije decoder (utopie) is wat we willen. (klant kant gezien) maar voor de kabelboer zullen er ongetwijfeld andere prioriteiten bestaan. Voor de volledigheid moet ik zeggen dat m'n dreamboxen ook niet geheel foutvrij zijn, maar het is wel de community die dat iedere keer weet te fixen... (+/- 4 maal per jaar).

Gert.

catastrofus
14 februari 2009, 23:42
Ja, maar waarom mag ik niet de door mij opgeslagen DIVX en andere media afspelen op een recorder. Dat staat toch echt los van Ziggo. Nu moet ik nog een apparaat aanschaffen terwijl de 5050 eem alleskunner zou kunnen zijn. Ik bedoel maar, Ziggo houd mij niet tegen in het afspelen van andere content, als zij het niet bieden in de 5050 (die ik overigens wel ga aanschaffen) dan zal ik die functionaliteit op een andere manier krijgen

Tuurlijk krijg je jouw functionaliteit buiten de kabelboer om. Dat weten zij ook wel. Maar het wordt niet geleverd door de 5050 en daar gaat het om. De 5050 is geen alleskunner, het is een prima apparaat met 2 tuners en zo wordt je ook geacht dat ding te gebruiken. Geen externe bronnen, maar gewoon HD opnemen & afspelen, net als de 9200 maar dan in HD. Zolang mensen dat maar beseffen en geen rare gedachten (usb, eth) in het hoofd krijgen is het gewoon een goed apparaat.

Gert.

hbeck
14 februari 2009, 23:49
Sorry, ik wil echt niet lang doorzagen maar waarom dan USB en ethernet ?

catastrofus
14 februari 2009, 23:57
Sorry, ik wil echt niet lang doorzagen maar waarom dan USB en ethernet ?

Vertel het mij maar... Liever te lang doorzagen dan een verkeerde keuze maken. :wink:
Ik geloof nu eenmaal niet in een onbeperkt gebruik van usb/eth terwijl de aanbieder/verstrekker een andere prioriteit heeft.
Maar de 5050 is verder een goed apparaat en zal voor een hoop kijkplezier zorgen, maar ik hoef 'm niet.

Gert.

hbeck
15 februari 2009, 00:00
Dus eigenlijk kunnen die wel weg, op mijn huidige Humax is de USB ook niet echt bruikbaar. Overigens ben ik een zeer tevreden gebruiker van de Humax dus ik ben zeker niet negatief, maar waarom nu een USB en Ethernet begrijp ik dus echt niet.

OK, ben benieuwd wanneer ik hem in huis heb, zie er erg naar uit

catastrofus
15 februari 2009, 00:04
Dus eigenlijk kunnen die wel weg, op mijn huidige Humax is de USB ook niet echt bruikbaar. Overigens ben ik een zeer tevreden gebruiker van de Humax dus ik ben zeker niet negatief, maar waarom nu een USB en Ethernet begrijp ik dus echt niet.

Ok, ben benieuwd wanneer ik hem in huis heb, zie er erg naar uit

Ben ook benieuwd naar je ervaringen! Het is zeker niet m'n bedoeling om hem af te raden alleen om bewust te zijn van evt beperkingen.

Gert.

hbeck
15 februari 2009, 00:08
Gert, daar ben ik zeker van overtuigd maar ik wil graag weten waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn, bijna hetzelfde als een trekhaak onder een auto zetten waarvan bekend is dat die geen trekhaak kan hebben omdat de auto niets kan en mag trekken

catastrofus
15 februari 2009, 00:18
Gert, daar ben ik zeker van overtuigd maar ik wil graag weten waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn, bijna hetzelfde als een trekhaak onder een auto zetten waarvan bekend is dat die geen trekhaak kan hebben omdat de auto niets kan en mag trekken

Tsja, maar dat soort vragen moet je niet aan mij vragen maar aan onze broeders van onze kabelboer... Zullen we de praktijk van de 5050 maar laten beslissen wat wel/niet kan met zo'n pvr?

Gert.

PS: Ik vind dat ik nu wel genoeg commentaar op de 5050 heb geleverd. Morgen is er weer een dag :cool:

hbeck
15 februari 2009, 00:22
Eens, bedankt voor je inut en dat ding komt hier echt bij mij in huis te staan, of de USB en Ethernet nu wel of niet werkt

catastrofus
15 februari 2009, 00:32
Eens, bedankt voor je inut en dat ding komt hier echt bij mij in huis te staan, of de USB en Ethernet nu wel of niet werkt

En gelijk heb je!

Gert.

anoniem
15 februari 2009, 12:09
eigenlijk kunnen die wel weg, op mijn huidige Humax is de USB ook niet echt bruikbaar. Overigens ben ik een zeer tevreden gebruiker van de Humax dus ik ben zeker niet negatief, maar waarom nu een USB en Ethernet begrijp ik dus echt niet.

Ok, ben benieuwd wanneer ik hem in huis heb, zie er erg naar uit

Ben ook benieuwd naar je ervaringen! Het is zeker niet m'n bedoeling om hem af te raden alleen om bewust te zijn van evt beperkingen.

Gert.

het gebruik van de usb op de 5050 is een wereld van verschil met de 9200.

Prof
15 februari 2009, 12:58
En ethernet klinkt ook wel heel goed moet ik zeggen als er gewoon een FTP server in zit. Makkelijker kan toch niet?

Fietsbel
17 februari 2009, 00:15
Tsja, maar dat soort vragen moet je niet aan mij vragen maar aan onze broeders van onze kabelboer... Zullen we de praktijk van de 5050 maar laten beslissen wat wel/niet kan met zo'n pvr?

Gert.

PS: Ik vind dat ik nu wel genoeg commentaar op de 5050 heb geleverd. Morgen is er weer een dag :cool:

De kabelboer heeft daar niets mee te maken, hun gaan alleen over de beveiliging van de digitale content die zij aanbieden via de humax (middels irdeto) en niet over de digitale content die de gebruiker op de humax af zou spelen.
Dus die vraag zou aan de fabrikant humax gesteld moeten worden.

anoniem
17 februari 2009, 20:23
De kabelboer heeft daar niets mee te maken, hun gaan alleen over de beveiliging van de digitale content die zij aanbieden via de humax (middels irdeto) en niet over de digitale content die de gebruiker op de humax af zou spelen.
Dus die vraag zou aan de fabrikant humax gesteld moeten worden.

denk toch dat je het verkeerd ziet.

Fietsbel
17 februari 2009, 22:10
denk toch dat je het verkeerd ziet.

Enige toelichting zou wel welkom zijn...

ton250
18 februari 2009, 15:46
Leg me dat eens uit, ik begrijp dat inderdaad niet. Waarom zou je niet alle functies erin stoppen die er eenvoudig in de te stoppen zijn, staat toch helemaal los van Ziggo

Het is allemaal een kwestie van marketing. Als je er meer instopt wordt de prijs hoger.

Ik heb jaren gewerkt in een industrietak waarbij als de klant meer functies wilde hebben, er een service monteur langs werd gestuurd. Deze haalde een schakelaar over en de klant kreeg meer functies uit het zelfde apparaat, maar ook een hogere rekening.

Als je al die functies er in stopt en beschikbaar maakt, wordt het een Dreambox DM 8000 en die kan je voor 4x zoveel verkopen; dat heeft de markt er voor over.

chatfan
8 maart 2009, 12:29
Tja Marketing, licensie kosten, ontwikkel kosten er zo snel mogelijk uithalen en natuurlijk het probleem van en stabiel OS bouwen. De dreambox is na jaren ontwikkelen nog buggy dus effe een Kabel ontvanger bouwen die alles kan lijkt me niet iets dat je evn doet. Humax heeft een goede naam als het om stabiliteit gaat dus die zal niet zo graag willen experiementeren.

Het lijkt me sterk dat de functionaliteit die wij willen er niet zal komen trouwens. Uiteindelijk zal humax z'n markt positie alleen maar versterken door meer media center functies toe te voegen, ze hebben er niet voor niks een goede FTP server en werkende USB opgezet.

Maarre.......

En nu ik je toch aan de lijn heb, is er nog iemand in dit draadje die nu antwoord op de vraag kan geven:

Welke video formaten worden ondersteund?

Leuk al die persoonlijke tips over sarcasm maar bestand types en toevoegingen zou een stuk handiger zijn :pompom:

)hula

:giveup:

catastrofus
8 maart 2009, 18:56
De dreambox is na jaren ontwikkelen nog buggy dus effe een Kabel ontvanger bouwen die alles kan lijkt me niet iets dat je evn doet. Humax heeft een goede naam als het om stabiliteit gaat dus die zal niet zo graag willen experiementeren.

)hula


Welkom op dit forum chatfan. Wellicht kun je de uitspraak over de dreambox in het algemeen iets verduidelijken? Ik zou graag willen weten op welke feiten deze uitspraak gedaan wordt. Dat een stb fouten bevat in de software is duidelijk, dat geldt voor een dreambox en dat geldt voor een Humax. Ik vind deze Humax, binnen de range van 'gecertificeerde' ontvangers door de kabelboer, het beste wat je kunt kopen als je voor goedgekeurd gaat maar om nu een andere oplossing buggy te noemen... By the way: Het verschil tussen een kabel- en een satontvanger is over het algemeen slechts de tuners (dvb-c ipv dvb-s[2]) en de software. De rest van de hardware is , over het algemeen, identiek.

Gert.


Gert.

willemsj
8 maart 2009, 20:40
Wellicht kun je de uitspraak over de dreambox in het algemeen iets verduidelijken?
Liever niet, want dit loopt weer uit op een welles/nietes discussie die helemaal niets met de Humax te maken heeft.

catastrofus
8 maart 2009, 21:51
Liever niet, want dit loopt weer uit op een welles/nietes discussie die helemaal niets met de Humax te maken heeft.

Heb je ook de rest van mijn verhaal gelezen? Blijkbaar niet...
En ja, ik gebruik dat soort apparaten maar heb ook een 9200 gehad en heb nog steeds een panasonic. Ik ben er helemaal niet op uit op dat soort discussie's. Het enige wat ik mij afvraag is hoe hij tot die uitspraak gekomen is. Omdat je niet gelezen hebt zal ik nog even herhalen wat ik gezegd heb: "Ik vind deze Humax, binnen de range van 'gecertificeerde' ontvangers door de kabelboer, het beste wat je kunt kopen als je voor goedgekeurd gaat maar om nu een andere oplossing buggy te noemen..." :wink: Tuurlijk zijn er verschillen maar daar is de prijs ook naar.

Gert.

willemsj
8 maart 2009, 22:41
Omdat je niet gelezen hebt ....
Fijn dat je dat van achter (cq voor) je computer zo goed kunt beoordelen.

]-[an (met een Dreambox voor SAT ontvangst)
==================================
Utrecht -
==================================

chatfan
8 maart 2009, 22:59
Precies Willems,

Het punt dat ik probeerde te maken was dat de dreambox al een kleine 6 jaar in ontwikkeling is en dat het dus veel tijd kost om een goede en stabiel GUI / OS te bouwen als je er veel mee wil kunnen.


Bedankt voor je welkom Gert,

Als je nog info hebt over de bestands formaten die de Humax 5050 ondersteund houd ik me aanbevolen.Liever niet, want dit loopt weer uit op een welles/nietes discussie die helemaal niets met de Humax te maken heeft.

Riparius
8 maart 2009, 23:13
Precies Willems,


Als je nog info hebt over de bestandsformaten die de Humax 5050 ondersteunt houd ik me aanbevolen.

Dat lijkt me vragen naar de bekende weg. Volgens de handleiding ondersteunt het ding JPEG en MP3 en uiteraard het 'eigen' TS formaat. Verder niets, echt niet.

chatfan
8 maart 2009, 23:22
Om een of andere reden zat er geen bruiksaanwijzing bij mijn Humax.

Hoera voor de gezellige Nederlandse fora, gelukkig zijn jullie allemaal ontzettend behulpzaam hier. Jammer dat het pas op de 5de pagina is maar ja de bekende weg schijnt meestal langer te duren.

Riparius
8 maart 2009, 23:37
Om een of andere reden zat er geen gebruiksaanwijzing bij mijn Humax.

Hoera voor de gezellige Nederlandse fora, gelukkig zijn jullie allemaal ontzettend behulpzaam hier. Jammer dat het pas op de 5de pagina is maar ja de bekende weg schijnt meestal langer te duren.

Als je de handleiding van de Humax mist dan kun je die hier (http://www.myhumax.nl/gebruiksaanwijzingen/Gebruiksaanwijzing%20HUMAX%20iHRD-5050c.pdf) downloaden.

chatfan
8 maart 2009, 23:50
Tnx, altijd handig.

Kan daar overigens niks vinden over het ondersteunen van .ts. Zie alleen dat het apparaat mpeg2 en mpg-4 / H264 ondersteund.

Als ik in de FTP map kijk ziet het er wel naar uit dat je geen media kan sturen omdat je de .nts en .hmt files niet zelf kan maken.

Zal eens kijken wat die doet als je .nts en .hmt files gaat weggooien.

Riparius
9 maart 2009, 00:43
Tnx, altijd handig.

Kan daar overigens niks vinden over het ondersteunen van .ts. Zie alleen dat het apparaat mpeg2 en mpg-4 / H264 ondersteunt.


Dat het apparaat .ts files (bestanden met transportstreams) ondersteunt is vanzelfsprekend, anders zou het ding de eigen opnames niet af kunnen spelen. Deze transportstreams kunnen MPEG2 (voor SD) of MPEG4 AVC/H264 (voor HD) zijn.


Als ik in de FTP map kijk ziet het er wel naar uit dat je geen media kan sturen omdat je de .nts en .hmt files niet zelf kan maken.

Klopt, tenminste zolang nog niemand heeft uitgevogeld hoe die .nts en .hmt bestanden precies in elkaar zitten en daar een tooltje voor schrijft.

Zal eens kijken wat die doet als je .nts en .hmt files gaat weggooien.Dan is het bijbehorende .ts bestand waarschijnlijk niet meer af te spelen op de Humax.

Erminio
9 maart 2009, 14:05
Dat het apparaat .ts files (bestanden met transportstreams) ondersteunt is vanzelfsprekend, anders zou het ding de eigen opnames niet af kunnen spelen. Deze transportstreams kunnen MPEG2 (voor SD) of MPEG4 AVC/H264 (voor HD) zijn.

Klopt, tenminste zolang nog niemand heeft uitgevogeld hoe die .nts en .hmt bestanden precies in elkaar zitten en daar een tooltje voor schrijft.
Dan is het bijbehorende .ts bestand waarschijnlijk niet meer af te spelen op de Humax.

Bron: http://www.hummy.org.uk/forums/showthread.php?t=4920

The .hmt file is alway 4.53kB and a hex dump shows this contains the programme name, programme info and channel recorded from in ascii

The .nts file is a little more mysterious

The file length again varies with programme length and bitrate and contains no ascii strings.
Think this might have chapter information for the .ts file.
In de UK zijn ze dus ook bezig om het uit te vogelen.

Erminio

chatfan
9 maart 2009, 15:31
Volgens mij is de .nts de icon/preview cache van de hoofdstukken, vandaar de varierende grootte. Tot nu toe had ik geen problemen met afspelen van een bestand als je dit uitwist.

Het .hmt bestand heeft o.a. de lokatie van de .ts in zijn omschrijving dus die kan niet gewist worden. Wel kan je in een text editor een deel zelf aanpassen en naar een eigen bestand verwijzen. Enige wat ik nog niet voor m'n mac heb kunnen vinden is een goede H264 > .ts converter.

edit: Even de link gevolgd, ziet er naaruit dat ze in blighty er ook zo over denken.

CineSmurf
10 maart 2009, 13:14
Na het lezen van dit topic is het me eigenlijk nog steeds niet duidelijk welke formaten worden ondersteund.

Wellicht een concrete case: ik heb een .mkv 720p bestand van ruim 1 GB dat ik op de humax zou willen zetten. Hoe moet ik dat doen?

Ik neem aan dat ik het eerst moet converteren naar een format dat de Humax begrijpt. Welke zijn dat (dat is ongeveer het topic volgens mij. :censored:)
Daarna FTP naar de Humax?

boxy
10 maart 2009, 14:25
Het is heel simpel eigenlijk: het .ts formaat van Humax wordt ondersteund, verder niks. Het is dan ook een kabeldecoder, en geen mediaplayer.

CineSmurf
10 maart 2009, 16:33
Het is heel simpel eigenlijk: het .ts formaat van Humax wordt ondersteund, verder niks. Het is dan ook een kabeldecoder, en geen mediaplayer.

Is er een conversieprogramma waarmee ik een MKV, een AVI of MPEG2 kan omzetten in Humax - TS?

TheGrouch
10 maart 2009, 16:42
Is er een conversieprogramma waarmee ik een MKV, een AVI of MPEG2 kan omzetten in Humax - TS?:no: Kun je toch even zelf googlen:

mkv naar humax ts: 161 pagina’s in het Nederlands
avi naar humax ts: 222 pagina’s in het Nederlands
mpeg2 naar humax ts: 621 pagina’s in het Nederlands

CineSmurf
10 maart 2009, 16:48
:no: Kun je toch even zelf googlen:

mkv naar humax ts: 161 pagina’s in het Nederlands
avi naar humax ts: 222 pagina’s in het Nederlands
mpeg2 naar humax ts: 621 pagina’s in het Nederlands


100'en pagina's met google resultaat betekent nog steeds niet een duidelijk antwoord. Misschien moet ik mijn vraag anders stellen:

Zijn er mensen die ervaring hebben met een bepaald tooltje dat goed werkt om video om te zetten naar humax TS formaat?

joskoenis
10 maart 2009, 17:34
Volgens mij is de .nts de icon/preview cache van de hoofdstukken, vandaar de varierende grootte. Tot nu toe had ik geen problemen met afspelen van een bestand als je dit uitwist.

Het .hmt bestand heeft o.a. de lokatie van de .ts in zijn omschrijving dus die kan niet gewist worden. Wel kan je in een text editor een deel zelf aanpassen en naar een eigen bestand verwijzen. Enige wat ik nog niet voor m'n mac heb kunnen vinden is een goede H264 > .ts converter.

edit: Even de link gevolgd, ziet er naaruit dat ze in blighty er ook zo over denken.

Ik zit al een tijdje te puzzelen met die .nts bestanden. Waar ik tot nu toe achter ben, is dat het een soort van directory is met items van 32 bytes aan informatie over/verwijzingen naar de packets in het .TS bestand.

Als je met een hex editor kijk op byte 8 t/m 15 van ieder item zie je dat dit verwijst naar framepackets in het TS bestand.

Byte 16 t/m 19 heeft waarschijnlijk met de synchronisatie/tijdframes te maken, omdat het stappen zijn die deelbaar zijn door 600.

De rest is allemaal mambojambo voor me, sowieso omdat ik het TS formaat tot een week geleden nog niet kon, maar misschien dat een of andere knappebol zich erover kan buigen :grin:?

...kortom ik weet vrij zeker dat de nts bestanden te genereren zijn vanuit de ts bestanden.

De thumbnails staan hier NIET in, die staan in de tac bestandjes.

Diologisch.nl
19 maart 2009, 13:29
Ik zit al een tijdje te puzzelen met die .nts bestanden. Waar ik tot nu toe achter ben, is dat het een soort van directory is met items van 32 bytes aan informatie over/verwijzingen naar de packets in het .TS bestand.

Als je met een hex editor kijk op byte 8 t/m 15 van ieder item zie je dat dit verwijst naar framepackets in het TS bestand.

Byte 16 t/m 19 heeft waarschijnlijk met de synchronisatie/tijdframes te maken, omdat het stappen zijn die deelbaar zijn door 600.

De rest is allemaal mambojambo voor me, sowieso omdat ik het TS formaat tot een week geleden nog niet kon, maar misschien dat een of andere knappebol zich erover kan buigen :grin:?

...kortom ik weet vrij zeker dat de nts bestanden te genereren zijn vanuit de ts bestanden.

De thumbnails staan hier NIET in, die staan in de tac bestandjes.

Ik ben ook even aan het stoeien gegaan, en heb wel een paar interessante ontdekkingen gedaan:

Als je een TS bestand kopieerd naar je pc, en je delete hem daarna
en met uploaden breek je hem op bijvoorbeeld 25% af, dan kan je het eerste kwart van die opname toch afspelen... Wat dus inhoud dat het theoretisch mogelijk is om een dvd omgezet naar ts af te spelen als je het eerste deel zou overschrijven/toevoegen met data uit het orriginele bestand.

Het hmt bestand is vrij eenvoudig om daar titels en info etc aan te passen

Het nts bestand bevat voornamlijk info zoals :
-chapter
-moment van stopzetten zodat de film verder gekeken worden vanaf het moment waarop hij gestopt was (dit zal dus aangepast moeten worden in het moment waarop de daadwerkelijke film begint.
-
en misschien wel de teletext van de zender


de tac bestandjes zijn niet nodig om een opname te bekijken, dit is puur voor de beeldjes in het media menu