View Full Version : Vraag: ip adres router


jabroe
3 februari 2009, 23:05
Hallo mede forum leden ik had een vraag
ik woon in hoogeveen als ik de ziggo modem direct op mijn pc aansluit krijg ik een ip adres dat via ip tracer aangeeft dat ik in hoogeveen zit. dat klopt
sluit ik nu mijn router aan een asus wl520gc dan krijgt ik een ip adres dat via ip tracer aangeeft dat ik in den haag zit.ik heb al vanalles gedaan maar krijgt steed dat zelfde ip adres.
hoe kan ik dit anders krijgen.

Zapp Brannigan
3 februari 2009, 23:31
Als je per se je oorspronkelijke IP adres terug wilt, kun het MAC adres van je PC kopiëren naar je router. Zoek in de instellingen naar iets dat lijkt op "MAC Address Clone".

Er is géén garantie dat je je oude adres terug krijgt, iemand anders kan hem al in gebruik hebben.

Excalibur
4 februari 2009, 06:13
Waarom wil je perse dat ene ip-adres terug? Als het er alleen om gaat dat je woonplaats verkeerd word aangegeven zou ik de moeite niet eens nemen? De registratie van die ip-adressen klopt wel veel vaker niet, het maakt ook geen verschil voor je verbinding of je volgens het ip nu in DenHaag, Hoogeveen of Groningen woont.

CeeS
4 februari 2009, 13:43
Er bestaan geen officiele lijsten voor de lokatie van een ip-adres. Die kloppen daarom vaak niet. Je 'denhaag' ip adres is vermoedelijk eigendom van Casema en daarom in denhaag.
Sites die lokaties aangeven doen dat op eigen verantwoording en zoals anderen al schreven klopt dat heel vaak totaal niet. (ook vaak wel hoor :wink: )