View Full Version : Voordeelcalculator


rongerritsen
2 februari 2009, 18:17
Zojuist zag ik de Ziggo "voordeelcalculator" reclame.
Ik vraag mij toch ernstig af wie dit bedacht heeft...

Volgens mij ben je bij Ziggo namelijk alleen maar goedkoper uit wanneer je een klassieke telefoonverbinding hebt, daar overheen een ADSL abo en TV totaal.

Ik heb TV totaal (en ben hier super tevreden over!) maar aan internet en telefonie bij ziggo zou ik toch niet snel beginnen, juist vanwege de hoge prijs.

Ik zit nu bij die Oranje die laatst groen geworden is: €30 per maand voor 20 Mbit en altijd gratis bellen dus niet alleen naar mensen met een abo bij dezelfde provider.

Het lijkt erop dat Ziggo een jaar of 5, 6 in de tijd is blijven steken...
Als ze een winkel waren zou je waarschijnlijk 10 cent voor het pinnen moeten betalen, dat idee zeg maar :roll:

Iemand die wèl voordelen kan noemen??

BenJ
2 februari 2009, 19:20
Voor de geïnteresseerden : http://www.ziggo.nl/producten/alles-in-1/calculator

c0sm0s
2 februari 2009, 19:27
Er zijn zeker ook wel voordelen ja.

1. Alles op 1 factuur.. 1 leverancier.. dus duidelijker.

2. Vergelijk eens een 20mbit adsl met 20mbit kabelv verbinding.
Bij ADSL2 speelt de afstand naar de centrale nogal een grote rol bij kabel niet.
Dus over het algemeen kan je zeggen dat 20Mbit kabelverbinding sneller is dan 20Mbit ADSL.

3. Met je ADSL2 lijn kan jij nu maximaal 24Mbit halen.. Ziggo gaat dit jaar al naar de 60Mbit.. en dat kan ADSL2 niet. Dus de ADSL2 mensen moeten w8en totdat kpn hun centrale geschikt maakt voor nieuwe technieken.
(Voor de meeste is dat niet dit jaar)

4. ADSL2 niet overal beschikbaar.. dus niet iedereen heeft de luxe keuze om te kiezen tussen Ziggo of ADSL2.


Maarja.. het is maar net wat je het makkelijkst vind..
Sommige mensen nemen nu eenmaal alles liever af bij 1 aanbieder.
Andere besparen liever wat op de kosten.

rongerritsen
2 februari 2009, 19:31
OK Cosmos, dank voor je reactie!
Klinkt inderdaad best interessant, jammer dat op dat soort innovatieve zaken geen of weinig aandacht wordt besteed in de publiciteit en dat het op de prijs gespeeld wordt.

Ik denk dat veel mensen, samen met mij dus in eerste instantie, zoiets hebben van ja daag ik ben met ADSL veel goedkoper uit.

Maarjah, ik ben geen reclamegoeroe he? :)

c0sm0s
2 februari 2009, 19:48
KPN is nu trouwens wel druk bezig met VDSL2 netwerk aan te leggen.. zeg maar de opvolging van ADSL2+ maar dit duurt nog wel enkele jaren voordat iedereen daar op is aangesloten.

Maarja.. of mensen dan ook een hogere snelheid krijgen voor dezelfde prijs.. of dat de mensen ook meer moeten gaan betalen dat is natuurlijk nog afwachten.. omdat het een nieuw product is dus zouden ze nieuwe duurdere abonnementen kunnen lanceren.

Bij Ziggo krijgen we in ieder geval hogere snelheden voor dezelfde prijs.

Tempus
2 februari 2009, 20:04
Tsja...Alles in 1 zegt al genoeg!

Het gaat niet altijd sec om de prijs althans voor mij niet, meer eigenlijk om het gemak 1 factuur,1 aanspreekpunt....mits bereikbaar :mrgreen:

Gr.

xahmol
3 februari 2009, 09:23
Even met de disclaimer dat ik op dit forum genoeg mensen zie die bij Ziggo ook hun snelheid niet halen (heb daar zelf gelukkig geen last van):
over het algemeen haal je met kabel geadverteerde snelheden stukken beter dan met ADSL. Dat vanwege de vele factoren die bij ADSL de snelheid negatief kunnen beïnvloeden, met name afstand tot de centrale.

Bij ADSL is de snelheid dus heel duidelijk TOT 20 megabit, in de praktijk meestal hooguit 10.

Ziggo daarentegen geeft in veel gevallen (kennelijk dus niet alle) toch wel minimaal 18 van de 20.

Kortom: ADSL (ook ADSL 20 megabit) moet je eigenlijk in de praktijk vergelijken met Alles-in-1 Plus, niet met Alles-in-1 Extra. Dan vergelijk je dus 49,95 euro per maand met jouw 30 euro per maand voor Orange. Houdt er dan rekening mee dat die 49,95 per maand INCLUSIEF de 16,95 euro is die je voor je analoge kabelaansluiting nu ook al betaald, de vergelijking is dan 49,95 versus 46,95.
Dan is Orange (of Online geloof ik nu, maar ook de Alices en Tele2s van deze wereld) nog steeds iets goedkoper, zeker gezien het gratis bellen (waar je bij Ziggo 9,95 voor betaald), maar het scheelt niet veel meer.

Verder gaat Alles-in-1 Plus nog dit jaar fors in snelheid omhoog (zie hier (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=142272&postcount=35)): in Q2 naar 30 megabit, eind 2009 zelfs naar 50.

Alles-in-1 Basis is naar mijn opinie wel erg duur geprijsd, zeker omdat die snelheid amper omhoog gaat (van 1 megabit nu, naar 1,5 megabit in Q2 en 2,5 megabit eind 2009).

Voordeel is verder nog wel dat kabel echt plug en play is: modem op de COAX, ethernet in de modem en de PC en het werkt zonder enige verdere instelling. Dat is bij ADSL wel anders.
Voordeel is verder het gemak van alles via één factuur

Jdd
3 februari 2009, 12:25
Hehe

"Alle voordelen van Alles-in-1 voor maar € 8,25
per maand meer" :pompom:


En dan heb ik ook nog een goede newsserver gratis (tweakdsl), vast IP uit een static pool en geen poortfiltering.

smeets116
3 februari 2009, 14:01
Nu maar hopen dat de overheid niet eerdaags ingrijpt, en vindt dat de boel weer opgesplitst moet worden. Zodat andere 'kabelinternetproviders' gebruik kunnen maken van het bestaande kabelnetwerk, om concurrentie te bieden. Dat stimuleert de economie.

Bij Essent hadden we vorig jaar ook alles op 1 rekening. Nu maar hopen dat ik geen slapende ambtenaren het wakker gemaakt.

Marvinh
3 februari 2009, 17:19
Grappig dat bij het berekenen de besparing in jaren is berekend en de meer kosten per maand worden aangegeven :P

Alles-in-1 Basis bespaar tot € 176,76 per jaar

Alles-in-1 Plus bespaar tot € 56,76 per jaar
Alles-in-1 Extra Alle voordelen van Alles-in-1 voor maar € 10,27 per maand meer

OFTEWEL "Alle voordelen van Alles-in-1 voor maar €123,24 per jaar meer"

Altijd leuk die marketing, hoe breng je het zo zacht mogelijk :P

De Tukker
12 februari 2009, 10:59
Nu maar hopen dat de overheid niet eerdaags ingrijpt, en vindt dat de boel weer opgesplitst moet worden. Zodat andere 'kabelinternetproviders' gebruik kunnen maken van het bestaande kabelnetwerk, om concurrentie te bieden. Dat stimuleert de economie.

Bij Essent hadden we vorig jaar ook alles op 1 rekening. Nu maar hopen dat ik geen slapende ambtenaren het wakker gemaakt.

Je bent op je wenken bediend. De kabel gaat nu echt vrij komen.
Misschien dat de prijs dan ook naar beneden gaat. We w8en af.

Ed
12 februari 2009, 11:01
Je bent op je wenken bediend. De kabel gaat nu echt vrij komen.En wat heeft dat met het 'opsplitsen van te grote bedrijven' te maken zoals Smeets116 aanhaalde?

Mij is die vergelijking namelijk even zoek...

Excalibur
13 februari 2009, 18:49
3. Met je ADSL2 lijn kan jij nu maximaal 24Mbit halen.. Ziggo gaat dit jaar al naar de 60Mbit.. en dat kan ADSL2 niet. Dus de ADSL2 mensen moeten w8en totdat kpn hun centrale geschikt maakt voor nieuwe technieken.
(Voor de meeste is dat niet dit jaar)
Zeer waarschijnlijk zit ADSL al zo'n beetje aan de max en waarschijlijk is er niet veel meer uit te persen met op basis van de ADSL techniek. De beperkingen van de huidige technien en infrastructuur van KPN beginnen erg duidelijk te worden.

Wel zou men nog VDSL aan kunnen gaan bieden, gaat tot max (ongeveer) 50Mbit, maar hierbij gaat de afstand tot de centrale een nog veel grotere rol spelen als bij ADSL.

Waarom denk je dat KPN zo graag de kabel open wil hebben en daar internet wil kunnen aanbieden? :wink: