View Full Version : Verbinding valt weg met Airport Extreme


BobbyO65
25 januari 2009, 17:27
Hallo,

Sinds vorige week woensdag heb ik een Ziggo alles in 1 pakket. De kabel is aangesloten via het Motorola Modem en die heb ik met een ethernet kabel aan mijn airport extreme gekoppeld. Deze geeft via DHCP ip adressen draadloos aan mijn Imac, Apple TV etc. Sinds twee dagen heb ik vaak problemen met de internet verbinding. Ik moet soms wel vier of meer keren de modem resetten en of de airport resetten om weer een aantal minuten te kunnen internetten. Tot voor kort was ik via ADSL verbonden, en bijna nooit problemen gehad.

Iemand een idee wat het probleem kan zijn?

Ik gebruik de volgende instellingen op mijn Airport:
Internet Connection:
Configure IPv4 : Using DHCP
Connection Sharing: Share a public IP address
Ethernet WAN port : Automatic
Router address : 83.81.88.1
DNS server(s) : 212.54.40.25 ,212.54.35.25 (krijg ik van Ziggo volgens mij)
DHCP:
Begin address : 10.0.1.50 tot .80
DHCP lease : 4 dagen

Groet,
BobbyO

tja
25 januari 2009, 22:18
Brand het lampje op de airport groen of oranje?

Als het groen brandt, is de verbinding met Ziggo in orde, en is er mogelijk een probleem met je interne netwerk. Kun je tijdens problemen wel inloggen op de airport?

Als het ledje oranje brandt, is er een probleem aan de WAN zijde van de airport. Je instellingen lijken in orde (ik neem aan dat het IP bij Router address automatisch is toegewezen). Zie je iets bijzonders aan de leds op het modem wanneer je problemen hebt?

BobbyO65
25 januari 2009, 22:40
Het lampje brand inderdaad groen. In de airport utility zie ik ook geen problemen. Het router ip adres is inderdaad automatisch toegewezen.

Het enige dat ik zie op de modem als ik problemen heb is dat de oranje led langzaam knippert.

Ik heb net de modem weer gereset en nadat alle lampjes weer branden op de modem, behalve de oranje, de airport ook weer aangezet. Het internet doet het weer, alleen voor hoelang.

tja
25 januari 2009, 23:14
Ik ga er even van uit dat je een Motorola modem hebt (is min of meer standaard in Casema gebied. Bovendien is het uit mijn hoofd het enige modem met twee oranje leds (act. en standby)). Het eerste oranje ledje staat daarop voor de activiteit tussen het modem en het erop aangesloten apparaat, en dit zal normaalgesproken knipperen als er een verbinding is.

Samengevat zie je dus geen problemen aan de leds van het modem en de Airport als er problemen zijn. De verbinding tussen modem/Ziggo en de Airport lijkt dus OK. Daarnaast werkt Airport Utility tijdens de problemen ook gewoon, dus ook de interne verbinding(en?) van de Airport lijken in orde.

Wat gebeurt er wanneer je tijdens een probleem op 'Renew DHCP Lease' klikt in Airport Utility? Als het daarna weer werkt, lijkt het op een probleem met je IP adres. Dit kan aan Ziggo liggen, maar daarvoor komt je probleem eigenlijk te frequent voor. Wat ook zou kunnen is dat het IP dat je krijgt door een andere klant 'vast' is ingesteld. Het zou dan kunnen helpen om het MAC adres van de Airport aan te passen, maar ik weet niet of dit kan op een Airport (kan er niets over vinden in de handleidingen).

BobbyO65
26 januari 2009, 10:12
Ik wilde reageren op je laatste opmerkingen, maar het internet was er weer uit. Ik heb toen de airport nog een keer geupdated, door een veld te wijzigen en terug te wijzigen. Daarna deed het internet het weer. Vanmorgen ook nog steeds. Ik heb echter geen idee waarom hij steeds de verbinding kwijt raakt. Als het met een IP adres te maken heeft kan ik dan aan Ziggo vragen om een ander IP adres? Hoe je het mac adres van de Airport kan aanpassen zou ik niet weten.

Bedankt voor alle tips in iedergeval.

booij
6 februari 2009, 16:32
Ik heb exact hetzelfde probleem.

Alles-in-1 sinds een week.

Motorola Cable Modem (DHCP aan) -> Airport Extreme -> ethernet en wireless connections.

Eerst had ik dezelfde uitval en nu werkt het helemaal niet meer. Ik heb alles geprobeerd maar het haalt allemaal niks uit.

Als ik direct aan de cablemodem ga hangen met mijn computer dan heb ik geen problemen (aanzien ik deze post kan plaatsen).

Zou het een gerichte actie van Ziggo zijn tegen Airport Extreme gebruikers???

UPDATE: als ik handmatig het IP adres instel voor de Airport Extreme dan kan ik wel op het internet via de Airport. Vraag is alleen voor hoelang. We kijken het even aan...

ZiggoStardust
3 maart 2009, 06:56
Ik heb hetzelfde probleem: ik kan heel even verbinding krijgen met Ziggo internet vanaf mijn iMac Airport via de Motorola SBV5121E (via draad). Heel even wil zeggen meestal na een paar internetpagina's kan ik de volgende niet meer oproepen, het blijft dan hangen-grrrr. Hetzelfde met e-mail: soms kan ik er net een paar mailtjes uitkrijgen, maar de volgende daar blijft het weer hangen.
Van alles al geprobeerd: modem van het stroom af tot iets van 10 minuten, opnieuw op de stroom etc.
3x Ziggo gebeld, zij hebben alles gecheckt en het zou moeten werken zeggen ze. idem Apple Care, ook handmatig een locatie ingesteld, IP-adresverkrijging gecontroleerd etc. Het 'lampje' bij Ethernet in OSX, Systeemvoorkeuren, Netwerk is groen. Ook zij zeggen dat het zou moeten werken.

Kan het aan het modem zelf liggen?? Ik heb hier eerder een PC op gehad en dat werkte goed. Met het 'resetten' van de modem (door stroom eraf) moet de modem toch niet in de war zijn of mijn Apple niet kunnen detecteren ofzo? Bovendien heb ik steeds ff-kes wel verbinding.

Wie kan mij verder helpen???

Groet,

Erwin

McView
8 maart 2009, 03:16
Je zou eens kunnen controleren of in je Systeemvoorkeuren/Netwerk/Airport/Geavanceerd/Airport meer dan 1 voorkeursnetwerken staan. Is dit het geval, verwijder dan alle netwerken die niet je daadwerkelijke voorkeursnetwerk zijn door ze te selecteren en op het minnetje te klikken.

Verder zou je kunnen proberen het ip adres van de router (Systeemvoorkeuren/Netwerk/Airport/Geavanceerd/TCP/IP) toe te voegen aan je DNS-servers (Systeemvoorkeuren/Netwerk/Airport/Geavanceerd/DNS).
Dit laatste heeft dan alleen betrekking op het browsen met Safari e.d.

bellerophon45
26 maart 2009, 22:11
Bij mij werkt de airport ook niet goed. De verbinding valt steeds weg. Ik heb toen mijn oude Linksys router verbonden en had toen ineens weer wel internet. Zodra ik meer weet zal ik dat posten hier.

McView
26 maart 2009, 22:27
Wat ook wel eens wil helpen is een reset mbv dat kleine knopje (wel weer opnieuw configureren natuurlijk) en/of het herladen van de firmware.

bellerophon45
28 maart 2009, 09:35
Ja, dat is een goede tip. Ik heb gebeld met Apple support en zij adviseerde de fabriekstinstellingen terug te zetten. Reset knopje meer dan 5 seconden indrukken en dan opnieuw configureren. Eens kijken of dat gaat helpen.

raartje
31 maart 2009, 03:06
Resetten heeft bij mij niet gewerkt, ook sinds een week uitval.
TimeCapsule (airport extreme)
Iemand al een werkende oplossing gevonden die het houdt?

Na wat gepuzzel en geskype met US en Fora... heb ik het volgende staan wat erg goed werkt:

http://img.skitch.com/20090331-erxscq3f7uxrn3grbn36kbyrkx.jpg
DHCP -> van de airport, zodat je zonder conflicten de verschillende macs kan laten draaien.
Deel 1 publiek ip adres -> die geeft de motorola modem door aan de airport extreme

http://img.skitch.com/20090331-dqwg8pbdfr86n3y576jn4ycisn.jpg
dit is meer handigheidje wat ervoor zorgt dat je ip adres van je macs niet hetzelfde wordt als het ip adres van je airport

http://img.skitch.com/20090331-ft2bn3x1qbkts7qyrhfnabf362.jpg
De motorala router heeft al een NAT server! dat was bij mij het grootste punt van euvelen..... die dubbele NAT een in airport en 1 in de router......

Groeten en laat svp even weten als het bij jullie ook gewerkt heeft.
Remco

obelix
1 juni 2009, 14:50
Hallo allen,

Na meer dan 7 jaar ben ik van xs4all weer eens terug op een kabel modem.
Zit nu ongeveer 3 weken op Ziggo en ik heb af en toe internet.

Ik heb dan wel geen airport maar wel dezelfde verschijnselen.
kan soms wel uren internetten en dan valt ie ineens weg.......!
2 minuten later komt er soms weer verbinding maar soms ook niet en moet ik "de verbinding herstellen"

Vandaag maar eens een router ertussen geplaatst zodat hier intern de rest ook weer mee werkt.

Het mac adres clone verhaal gebruikt en internet werkend gekregen.
Alleen valt nu de verbinding met grote(re) regelmaat uit.

Ik heb nog geen contact opgenomen met Ziggo, het zou kunnen dat ik nog niet helemaal lekker verbonden ben (als dat bestaat) telefonie werkt tenslotte ook nog niet (met nummer behoud duurt langer)

Misschien lokaal iets ? ik woon in Den haag / Leidschenveen.
Volgens Ziggo zijn hier geen storingen / werkzaamheden.

Ik hoop dat ik geen spijt ga krijgen van mijn overstap.

meesdroo
1 juni 2009, 18:10
Ik zie bij Bobby065 dat zijn interne netwerk op class A (10.0.0.0/8) staat ingesteld. Dat is niet zo'n gunstige keus; Ziggo gebruikt intern op haar netwerk veel adressen uit het 10.0.0.0/8 blok en routers vinden het niet leuk om dezelfde adressen aan twee kanten tegen te komen.

De overige instellingen lijken correct (al kan ik uit de menu's niet zo snel vinden wat het interne router IP-adres en mask is. Houdt deze router een logfile bij en zo ja, wat staat daar dan in? Kloppen de tijden in die logfile?
En in de logfile van het Modem staat daar iets in en kloppen die tijden?

Raak je trouwens de hele verbinding kwijt (geen WAN IP-adres meer beschikbaar, ook niet met renew) of zeggen je PC's dat ze pagina's niet kunnen vinden (DNS-fouten)?

Mees de Roo

CeeS
2 juni 2009, 20:26
Zit nu ongeveer 3 weken op Ziggo en ik heb af en toe internet.

Jammer dat je nog geen telefonie hebt, want mijn vraag zou zijn of je telefonie ook wegvalt als je geen internet hebt. In dat geval is er misschien iets met je modemsignaal niet goed en kun je beter even een monteur laten komen. Je kunt wel Ziggo even bellen en vragen of ze naar je modem willen kijken. De helpdesk kan van afstand zien hoe je signaalsterktes zijn de laatste dagen. Dan kun je misschien vaststellen of het "iets" met je interne netwerk of router is, maar daarover heeft Mees je al wat vragen/opmerkingen geschreven.

obelix
3 juni 2009, 21:30
Hoera!:applause:
Ik heb nu ook telefonie!
Het uitvallen is een stuk minder geworden.
En als ik nu in een dos scherm een ping nu.nl -t doe dan is alles een stuk stabieler geworden.

resultaat:
Pakketten: verzonden = 103, ontvangen = 102, verloren = 1
Minimum = 10ms, Maximum = 31ms, Gemiddelde = 16ms

Dit was een paar dagen geleden heel wat erger!!
Toch zou ik geen pakketten mogen verliezen toch?

Ik merk nog steeds dat als ik uren online op een server zit, dat ik dan regelmatig voor enkele seconden de verbinding kwijt ben en opnieuw connect.

In het modem log kom ik de volgende kreten tegen:

No Ranging Response received - T3 time-out
die zie ik regelmatig.

DCC arrive new + DCC depart old
ook regelmatig

en laatst deze:
TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number

verder zie ik bij SIGNAL

Channel ID 3 Frequency 44500000 Hz Ranging Service ID 8802 Symbol Rate 5.120 Msym/s Power Level 53 dBmV Upstream Modulation [3] QPSK
[1] 32QAM
[2] 64QAM
en

Total Unerrored Codewords -1823132945 Total Correctable Codewords 4322 Total Uncorrectable Codewords 27
? dit zie ik bij telephone log staan !?
2009-06-01 13:04:28Unknown4000850700Depleted BatteryErg vaag!

Ik heb dit vergeleken bij een vage kennis van mij en zag eerlijk gezegd geen grote verschillen.

als ik een speedtest doe op verschillende test sites (ook die speciaal voor kabel provider is) dan haal ik down slechts 600, en een enkele keer 900. terwijl dit iets van 1500 (20mb) zou moeten zijn. up kom ik wel in de buurt van 290 (3mb)

Misschien dat ik nog wat dingen kan uitproberen ???
Ik kan Ziggo bellen, maar vind het wel fijn als ik zelf weet wat er speelt en daarmee ook de klacht goed kan omschrijven.

obelix
3 juni 2009, 21:42
Ik zie bij Bobby065 dat zijn interne netwerk op class A (10.0.0.0/8) staat ingesteld. Dat is niet zo'n gunstige keus; Ziggo gebruikt intern op haar netwerk veel adressen uit het 10.0.0.0/8 blok en routers vinden het niet leuk om dezelfde adressen aan twee kanten tegen te komen.
Ik gebruik 192.168.1.** (max 5)

De overige instellingen lijken correct (al kan ik uit de menu's niet zo snel vinden wat het interne router IP-adres en mask is. Houdt deze router een logfile bij en zo ja, wat staat daar dan in? Kloppen de tijden in die logfile?
En in de logfile van het Modem staat daar iets in en kloppen die tijden?

Zie mijn laatste bericht, ik begrijp de meldingen van het modem nog niet.

Raak je trouwens de hele verbinding kwijt (geen WAN IP-adres meer beschikbaar, ook niet met renew) of zeggen je PC's dat ze pagina's niet kunnen vinden (DNS-fouten)?

de hele verbinding is dan weg.
met renew krijg ik niks.
Ik kan het modem op zo'n moment ook niet meer vinden in het netwerk.
na ongeveer 1 a 2 minuten was het modem weer aktief en werd de verbinding hersteld.
ps. als ik in windhoos "verbinding herstellen" gebruikte dan werkte dit wel soms, maar gaf daarbij dan wel de nutteloze info "met problemen"

Mees de Roo

Sorry ik las over je vragen heen.
bedankt.

meesdroo
3 juni 2009, 22:22
Ik mis bij je signaalsterkte overzicht een paar waarden:
Downstream signal to noise ratio: ? dB
Downstream power level: ? dBmV
Je geeft:
Total Unerrored Codewords -1823132945 Total Correctable Codewords 4322 Total Uncorrectable Codewords 27
Het aantal correctable codewords valt mee; de uncorrectable suggereren dat er toch iets mis is. Niet permanent, maar een zo nu en dan wegvallend signaal oid.
No Ranging Response received - T3 time-out lijkt op datzelfde probleem te wijzen.
Ik zou haast weer gaan vragen welke apparaten (dect-telefoon, wifi-router, mobiele telefoon op oplader, slecht afgeschermde server) er dicht in de buurt van je modem staan (probeer 2 meter afstand aan te houden)

Mees de Roo

CeeS
3 juni 2009, 23:39
Power Level 53 dBmV
Als vervolg op wat Mees al schreef over je modem nog de opmerking dat 53dBmV een erg hoog getal is, de 'zender' in je modem moet veel power maken om nog een goed signaal neer te zetten in 'de centrale'. Vaak houdt dat in dat je bekabeling niet goed is of iets in de wijkkast niet in orde is. Ik zou de helpdesk even bellen en vragen naar je signaal te kijken. Ze kunnen als het goed is ook het gedrag van je modemsignalen van de laatste zoveel uren/dagen bekijken. Dit kan ook de reden zijn dat je verbinding af en toe wegvalt. Als het signaal net 'op het randje zit' kan het soms wel werken maar af en toe uitvallen. En je krijgt dan ook "uncorrectable codewords" die je modem ook laat zien in de statistieken.

obelix
4 juni 2009, 20:42
Ik heb inderdaad iets gelezen dat als je in de buurt van de 60dBmV komt dat het er zeer slecht voor staat.

Downstream Value Frequency 210000000 Hz Signal to Noise Ratio 38 dB Downstream Modulation QAM256 Network Access Control Object ON Power Level 0 dBmV The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading
Morgen gewoon maar eens een telefoontje aan wagen.

De situatie in de schakelkast is als volgt:
De dikke groene kabel heb ik aangesloten op de nieuw bijgeleverde wandcontactdoos, de metalen behuizing is extra aangesloten op de aarding van de meterkast.
Hierop is bijgeleverde verdeler met bajonet achtige sluiting gemonteerd, waarop een splitter voor 2x tv (digitaal in huiskamer en gewoon op slaapkamer) en uiteraard met de bijgeleverde coax goed aangedraaide kabel op het modem.
LAN gaat naar een Linksys WRT54G router.
Draadloos beveiligd zelden gebruikt.
En van de router gaat er een kabel naar zolder.
deze komt uit op een switch (SW-800) en van daaruit:
1=printer
2=dit machien
3=PC2
4="de af en toe laptop"
5="de af en toe kunt u eens mijn pc nakijken"
6=Popcorn hour (moet morgen binnenkomen :pompom:)
Deze laatste zal wel op de router zelf komen.

Tel 1 gaat naar siemens draadloosdoos
tel 2 kun je helaas niet doorlussen anders kon mijn oude lijn 2 hier ook op.

Oude modem ST780 heb ik ondertussen uit de kast gehaald.
Als enige stoorzender zou ik de niet geaarde TL balk in de schakelkast kunnen aanwijzen. zal deze spanningsloos maken (uitsluiten)

Aan de andere kant is het hele kabel gebeuren goed afgeschermd.

Het betreft hier een 7 jaar oude wijk waarin je geen slechte kasten zou verwachten, maar ook dat is geen garantie.

Ach ik bel ze nu meteen :)

meesdroo
4 juni 2009, 21:12
Download signal 0dBmV en 38 dB signal/noise is vrijwel ideaal. Wanneer dat signaal stabiel is (meerdere keren kijken s.v.p.) valt daar weinig aan te verbeteren. Ga van die stabiliteit niet te eenvoudig uit; ikzelf heb ook 0dBmV en 39 dB signal/noise, maar heb nog nooit een uncorrectable Codeword gehad (en die dingen moeten toch ergens vandaan komen).

Upstream 53 dBmV is veel; 45 dBmV zou meer in de lijn der verwachting liggen.
Er bestaat dus (zie CeeS) de mogelijkheid dat het upstream signaal in de wijkkast vervormd en/of onvolddoende versterkt wordt (Helpdesk moet dat direct uit kunnen lezen).

Hoever staan de WRT54G en de Siemens DECT van je modem af; in geval van de DOCSIS 3.0 liefst 2 meter afstand aanhouden, maar deze Motorola zou naar mijn gevoel 1 meter moeten kunnen overleven (probeer ook dit zonodig uit).

Het oude modem is misschien leuk om de signaal-sterktes extra te controleren; de afscherming zal niet veel beter zijn dan de motorola (CeeS heeft daarbij DECT storing gezien, maar toen stond die DECT op 5 cm of zoiets).

Mees de Roo

obelix
4 juni 2009, 21:14
oke ik heb gebeld..

Na ongeveer 10 minuten verbinding met de helpdesk.:thumb up:
Deze kon nog niet al te veel zien aan mijn verbinding.
Dit komt omdat ik slechts 1 week lid van de Ziggo club ben.

Router los moeten halen...
Hierna heel gesprek over de nieuwe snelle lijnen die eraan komen.
En nog wat over Call Of Duty..:oyeah:

spul weer aangesloten en naar speedtest.net geweest
hierna speedtest.bbned.nl
beide geven een mooie snelheid.

Echter mijn persoonlijke pingtest laat regelmatig een time-out zien.
En dat is mijn grote ellende.

Afgesproken dat ik volgende week nog eens bel als dit zo blijft en dan kan men van daaruit de verbinding beter beoordelen.

Dus voorlopig bedankt voor de info en uiteraard hou ik jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Gr. Arnold.

obelix
4 juni 2009, 21:33
De dect en router staan op 30 cm afstand....

Volgens helpdesk meneer maakt dat 53 DbmV niet veel uit....?

meesdroo
4 juni 2009, 23:21
Over DECT en router:
30 cm is krap; kan het verder weg of kan de DECT uit voor een testperiode?

Over die 53 dBmV:

Upstream (Tx) Transmit Power (a.k.a. Return Signal) level:
This is the amount of signal transmitted by the modem to reach the receiver in the cable company head-end.

+8 dBmV to +58 dBmV maximum for QPSK. (DOCSIS 1.0, 1.1)
+8 dBmV to +55 dBmV maximum for 8 QAM and 16 QAM. (DOCSIS 1.0, 1.1)
+8 dBmV to +54 dBmV maximum for 32 QAM and 64 QAM. (A-TDMA DOCSIS 2.0)
+8 dBmV to +53 dBmV maximum for S-CDMA DOCSIS 2.0 (All Modulations)

*Recommended upstream signal levels are +35 dBmV to +52 dBmV. :!:

A cable modem running a higher upstream modulation rate may downgrade itself to a lower modulation rate (i.e. 64 QAM to 16 QAM or 16 QAM to QPSK) if the upstream transmit level is higher than the maximum signal level allowed for the higher modulation rate and the CMTS is configured to allow such a change. This downgrade can cause :!: slow speed, packet loss, and connection loss issues :!: depending on the condition of the upstream channel.

A house or drop amplifier will NOT fix an upstream signal problem because most house amplifiers don't amplify the upstream signals; they only pass the upstream signal through with some loss.....

....It's recommended to have the modem's signal levels at least 3dB away from the maximum/minimum levels listed above due to normal temperature related signal variation. If the modem's signal levels are at the maximum or minimum limits, they may be out of spec. if the temperature changes significantly. Signal levels that vary more then 3 dB in a 24-hour period usually indicate a problem that should be looked into.

Je ziet dus dat die 53 dBmV aan de zeer hoge kant zit voor DOCSIS 2.0 (wat jij draait) en mogelijk al invloed op de snelheid heeft.

tja
4 juni 2009, 23:42
No Ranging Response received - T3 time-out
die zie ik regelmatig.

Hoe regelmatig zie je die? Dit kon namelijk nog wel eens de oorzaak van je probleem zijn.

Af en toe een T3 kan gebeuren, maar meerdere per dag is zeker iets om bij de helpdesk te melden, net als de vrij hoge Tx-power (die 53 dBV), die zelfs de oorzaak kan zijn van de T3 timeouts.

T3 time-out Meaning

Explanation:

The cable modem has sent 16 Ranging Request (RNG-REQ) messages without receiving a Ranging Response (RNG-RSP) message in reply from the CMTS. The cable modem is therefore resetting its cable interface and restarting the registration process. This typically is caused by noise on the upstream that causes the loss of MAC-layer messages. Noise could also raise the signal-to-noise ratio (SNR) on the upstream to a point where the cable modem's power level is insufficient to transmit any messages. If the cable modem cannot raise its upstream transmit power level to a level that allows successful communication within the maximum timeout period, it resets its cable interface and restarts the registration process. This error message is DOCSIS event message is R03.0, Ranging Request.

Recommended Action:

No action is needed if this is an occasional problem. Check the upstream transmit power for the cable modem to see if it is at or near the maximum allowable levels. Check the RF plant for cabling or connector issues that could generate sufficient noise to lose MAC-layer management messages. If using a Cisco CMTS, you can use the show cable flap-list command to determine if other cable modems on the upstream are having problems. You can also use the show interfaces cable upstream command and examine the noise, microreflection, and uncorrectable error counters to determine the level of noise on the upstream.

PS:
Tijdens het opstarten na een reset registreert je modem altijd T3 timeouts. Deze zijn normaal. Het zijn dus vooral de T3 timeouts die optreden zonder dat het modem gereset is.

obelix
6 juni 2009, 16:00
Dat is dan ook lekker!
Die 53 DbmV zou gesneden koek zijn volgens helpdesk.
Ik ga de centrales wel uit de gangkast halen / of zet ze tijdelijk op de grond.

Er stonden trouwens 2 Dect centrales op deze afstand, 1 is nu helemaal weg.


Dit vind ik ook wel raar:
Bezig met het traceren van de route naar gl.nu.nl [62.69.184.52]
via maximaal 30 hops:

1 4 ms 2 ms 2 ms 192.168.1.1
2 10 ms 9 ms 11 ms 5356B401.cable.casema.nl [83.86.180.1]
3 10 ms 11 ms 7 ms gv-rc0011-cr101-ae10-212.core.as9143.net[213.51.161.161]
4 11 ms 16 ms 12 ms asd-lc0006-cr101-ae8-0.core.as9143.net [213.51.158.12]
5 17 ms 20 ms 25 ms asd-tr0409-cr101-ae1-0.core.as9143.net [213.51.158.140]
6 12 ms 20 ms 10 ms 213.51.156.126
7 9 ms 8 ms 10 ms br1.ams.terremark.net [195.69.145.48]
8 * * * Time-out bij opdracht.
9 * * * Time-out bij opdracht.
10 * * * Time-out bij opdracht.
11 * * * Time-out bij opdracht.
12 * * * Time-out bij opdracht.
13 * * * Time-out bij opdracht.
14 * * * Time-out bij opdracht.
15 * * * Time-out bij opdracht.
16 * * * Time-out bij opdracht.
17 * * * Time-out bij opdracht.
18 * * * Time-out bij opdracht.
19 * * * Time-out bij opdracht.
ENZ.

Maar alles staat en valt al met die 53 DbmV.

Dus ik kan wel slechte resultaten blijven geven maar de oplossing ligt volgens mij in de wijk kast.

obelix
6 juni 2009, 16:23
Router zit nu op 60cm en dect op 150cm afstand.
modem log:
2009-06-06 00:44:017-InformationC203.0DCC arrive new
2009-06-06 00:43:583-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-06 00:43:573-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-06 00:43:573-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-06 00:43:563-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-06 00:43:557-InformationC202.0DCC depart old
2009-06-03 06:58:175-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-01 13:28:457-InformationC203.0DCC arrive new
2009-06-01 13:28:443-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-01 13:28:433-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-01 13:28:423-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-01 13:28:423-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-01 13:28:407-InformationC202.0DCC depart old
2009-06-01 13:04:027-InformationB401.0Authorized
2009-06-01 12:59:247-InformationB401.0Authorized
2009-06-01 11:47:137-InformationC203.0DCC arrive new
2009-06-01 11:47:127-InformationC202.0DCC depart old
2009-06-01 11:47:037-InformationB401.0Authorized

en SINGNAL :

Frequency 194000000 Hz
Signal to Noise Ratio 38 dB
Downstream Modulation QAM256
Network Access Control Object ON
Power Level 0 dBmV

Channel ID 3
Frequency 44500000 Hz
Ranging Service ID 8304
Symbol Rate 5.120 Msym/s
Power Level 53 dBmV
Upstream Modulation [3] QPSK [1] 32QAM [2] 64QAM

Total Unerrored Codewords 2123975742
Total Correctable Codewords 9844
Total Uncorrectable Codewords 27

obelix
6 juni 2009, 17:03
Heb zojuist de hoofd aansluiting volledig uit elkaar gehaald en de kabel opnieuw afgestript en alles weer aangesloten.

Dit maakte helaas niets uit.

Ik weet van 1 buurman af die ook Ziggo heeft, misschien daar eens kijken wat zijn signaal is, hierbij ga ik ervan uit dat hij op dezelfde kast zit aangesloten.

To be continued...

CeeS
6 juni 2009, 17:10
To be continued...

Volgens je modemlog wat je liet zien is je modem redelijk lang 'up' geweest, alleen een T3 timout op 1 juni gedurende een paar seconden en eentje vandaag.

Wat is precies je probleem, ik dacht dat je verbinding er heel vaak uit lag, maar dat lijkt niet zo als ik je modemlog zo zie.

Die 53dBmv is wel hoog, dat wil zeggen dat de kabeldemping in de lage band (waar de 'zender' zit van je modem) onder de 50MHz wat hoger is waardoor de zender vol vermogen moet uitzenden om een goed signaal in de centrale neer te zetten. Maar dat hoeft dus geen probleem te zijn als je verbinding verder blijft werken en daar lijkt het wel op volgens je modemlog.

Dus: wat gaat er nog steeds mis met je verbinding nu en zou dat dan geen lokaal probleem kunnen zijn in je huis-netwerk of computers/router ?

obelix
6 juni 2009, 18:39
Dus: wat gaat er nog steeds mis met je verbinding nu en zou dat dan geen lokaal probleem kunnen zijn in je huis-netwerk of computers/router ?

Probleem is dat ik regelmatig timeout krijg.
De tijdsduur dat er een timeout plaatsvind is nu korter.

Het begon met het regelmatig uitvallen van de connectie.
B.v. Aim/msn en tijdens online gamen dan krijg ik regelmatig een connectie error, en/of ik lig uit de server (meerdere servers).
Browsen: kan af en toe pagina niet vinden (F5) werkt weer....

Netwerk lokaal ligt ongeveer al 8 jaar ongewijzigd.
Rechtstreeks van pc in modem gaf hetzelfde resultaat.

Pingen naar willekeurige site geeft om de 5 a 10 pings een timeout.
en ging van 12 naar 100 ms

En zoals ik het nu begrijp is die 53 DbmV juist niet oke.

Het is nu allemaal minder extreem dan vorige week.
krijg nog steeds timeouts dat wel, maar nu meestal maar 1 achter elkaar.

meesdroo
6 juni 2009, 20:12
Heb je dat op n machine of op meerdere?
Mijn ubuntu's pingen rustig door op 10 ms ook al moet ik naar www.google.com.
Hetzelfde geldt voor traceroute, al zitten daar naar gl.nu.nl altijd wel een paar hops tussen die een timeout hebben omdat ze te traag zijn.
Maar ik heb hier ook een XP (zorgvuldig nog niet gerepareerd) die over die zelfde dingen 100-150 ms doet. De schuldige heet daar echter niet ziggo, maar IE8!
Sinds IE8 vermomd als update op die machine terecht is gekomen is de TCP stack verziekt (vermoedelijk omdat avast daar ook zijn modules al tussengewrongen had, en ik er in principe tegen ben beschermingssoftware uit te moeten zetten om iets te kunnen installeren) en dat vertraagt pingen (en nog veel meer).
Probeer het dus met meerdere PC's en liefst meerdere operating systemen.

Mees de Roo

obelix
7 juni 2009, 00:51
Dit pingen is met 2 pc's en 1 laptop gedaan.
alles draait op XP pro SP2 en Firefox is mijn ding.
Ik probeer alles zo mikroschoft-vrij mogelijk te houden.
helaas stierf mijn laptop met PcLinuxOs anders had ik je daar ook een ping rapport van kunnen geven.
heb nog een paar P4 dozen staan waar ik morgen linux op kan zetten.
Of misschien makkelijker de bootdisk van (k)ubuntu gebruiken.

titathijs
7 juni 2009, 21:33
Hallo,

Sinds vorige week woensdag heb ik een Ziggo alles in 1 pakket. De kabel is aangesloten via het Motorola Modem en die heb ik met een ethernet kabel aan mijn airport extreme gekoppeld. Deze geeft via DHCP ip adressen draadloos aan mijn Imac, Apple TV etc. Sinds twee dagen heb ik vaak problemen met de internet verbinding. Ik moet soms wel vier of meer keren de modem resetten en of de airport resetten om weer een aantal minuten te kunnen internetten. Tot voor kort was ik via ADSL verbonden, en bijna nooit problemen gehad.

Iemand een idee wat het probleem kan zijn?

Ik gebruik de volgende instellingen op mijn Airport:
Internet Connection:
Configure IPv4 : Using DHCP
Connection Sharing: Share a public IP address
Ethernet WAN port : Automatic
Router address : 83.81.88.1
DNS server(s) : 212.54.40.25 ,212.54.35.25 (krijg ik van Ziggo volgens mij)
DHCP:
Begin address : 10.0.1.50 tot .80
DHCP lease : 4 dagen

Groet,
BobbyO

Ik vroeg me af of het probleem van Bobby065 nou is opgelost? Ik heb exact hetzelfde probleem en het lijkt zich steeds vaker voor te doen? Ben erg benieuwd naar de ervaring van Bobby065 en of hij al een oplossing heeft. Thijs

obelix
17 juni 2009, 07:33
Het lijkt erop dat Bobby065 helemaal geen internet meer heeft !?

Misschien moet ik mijn klachten in een ander forum onderbrengen.
Maar het schijnt dat ik telefonisch ook regelmatig onbereikbaar ben geweest.
En de TV geeft nu 3 dagen E19 einde preview.
En internet verbreekt nog af en toe zodat ik gezellig uit mijn game / teamspeak connectie lig en weer opnieuw kan beginnen.

Snelheid boeit mij niet zo, alleen het valt me wel op dat ik alleen op de aangeboden snelheid test sites de 20mb haal, voor de rest van de wereld ben ik gewoon traag.
opbouwen websites (wachten op....) duurt vaak 30 seconden.

Modemlog zegt niets (hoe betrouwbaar is dit log?)

Overstap adsl -> kabel = tot nu toe spijtig.

Ik besef dat we het hier niet over levensreddende beademing apparatuur hebben, maar ik vind het zwaar irritant!

Decibert
17 juni 2009, 10:25
Snelheid boeit mij niet zo, alleen het valt me wel op dat ik alleen op de aangeboden snelheid test sites de 20mb haal, voor de rest van de wereld ben ik gewoon traag.
opbouwen websites (wachten op....) duurt vaak 30 seconden.

Wat voor ping heb je?

obelix
18 juni 2009, 21:19
Pingen naar www.l.google.com [74.125.77.105] met 32 byte gegevens:

Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=21 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=12 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=13 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=17 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=13 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=22 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=13 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=22 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=13 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=14 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=17 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=16 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=17 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=13 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=13 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=16 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=13 ms TTL=55
Antwoord van 74.125.77.105: bytes=32 tijd=15 ms TTL=55

Ping-statistieken voor 74.125.77.105:
Pakketten: verzonden = 56, ontvangen = 56, verloren = 0
Minimum = 12ms, Maximum = 22ms, Gemiddelde = 14ms

Nou dat is niet verkeerd !
Misschien dat die groene Ziggo wagens hier in de buurt aktief zijn geweest?

Vanmorgen was mijn gemiddelde zelfs 9ms

obelix
18 juni 2009, 21:20
Modem log:

2009-06-18 15:36:395-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-17 19:40:055-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-16 17:59:457-InformationC203.0DCC arrive new
2009-06-16 17:59:453-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-16 17:59:443-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-16 17:59:443-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-16 17:59:443-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-16 17:59:427-InformationC202.0DCC depart old
2009-06-15 15:00:575-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-13 16:16:515-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-13 15:59:465-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-11 23:30:497-InformationC203.0DCC arrive new
2009-06-11 23:30:487-InformationC202.0DCC depart old
2009-06-11 23:30:397-InformationB401.0Authorized
2009-06-11 20:40:265-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-11 14:09:515-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-10 09:50:103-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-08 22:14:117-InformationC203.0DCC arrive new
2009-06-08 22:14:107-InformationC202.0DCC depart old
2009-06-08 00:14:167-InformationC203.0DCC arrive new
2009-06-08 00:14:143-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-08 00:14:133-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-08 00:14:133-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-08 00:14:113-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-08 00:14:113-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-08 00:14:103-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-08 00:14:093-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-08 00:14:083-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-08 00:14:083-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-08 00:14:077-InformationC202.0DCC depart old
2009-06-07 13:14:097-InformationC203.0DCC arrive new
2009-06-07 13:14:083-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-07 13:14:073-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-07 13:14:073-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-07 13:14:063-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-07 13:14:057-InformationC202.0DCC depart old
2009-06-06 16:05:057-InformationB401.0Authorized

obelix
18 juni 2009, 21:27
Signaal info:

Frequency 194000000 Hz
Signal to Noise Ratio 38 dB
Downstream Modulation QAM256
Network Access Control Object ON
Power Level -1 dBmV

Channel ID 3
Frequency 44500000 Hz
Ranging Service ID 8446
Symbol Rate 5.120 Msym/s
Power Level 52 dBmV <---- dit schijnt de boosdoener te zijn.
Upstream Modulation [3] QPSK [1] 32QAM [2] 64QAM


Total Unerrored Codewords -1246975168
Total Correctable Codewords 26161
Total Uncorrectable Codewords 30

Melbuuln
18 juni 2009, 21:34
Gisteren mijn Extreme terug moeten brengen naar de MM.
Had een knipperlicht verbinding op het 2,4GHz netwerk.

1. Wegvallende verbinding.
2. Maximaal ontvangst en maar geen snelheid.

Het gekke is dat het 5Ghz netwerk perfect werkte , alleen werken hier de meeste apparaten op maximaal 54G.

Volgens de medewerker van de MM zou ik hoogstwaarschijnlijk een nieuwe Extreme krijgen van Apple.
Alleen kon dit wel 34 weken duren.

Heb mijn ouden WRT54G waar weer van stal gehaald.

meesdroo
18 juni 2009, 22:52
Wanneer ik dat log juist interpreteer (maar ik ben geen motorola expert) krijg je in jouw geval alleen een T3 time-out wanneer je lease verlopen is. Vraag is wel waarom je router die lease laat verlopen; een goede router doet meestal al ergens halverwege een renew.

Je upstream signal level is inderdaad aan de hoge kant; wanneer het stabiel is op 52 dBmV zou alles eigenlijk nog wel goed moeten gaan. Kijk er eens een half uur om de 5 minuten (oid) naar of er waarden zijn die wild op en neer gaan.

Mees de Roo

Nitro
21 juni 2009, 22:00
Omdat ik met het motorola modem enorm veel problemen had met me verbinding (1-2 minuten internet, dan helemaal niet meer) had ik een oude router aangesloten. Nu ik me nieuwe modem binnen heb, heb ik geprobeerd om nog een keer me AE aan te sluiten. Helaas, ook nu heb ik nog steeds 1-2 minuten internet en daarna niet meer :(

meesdroo
21 juni 2009, 22:44
Nitro: er lopen in deze draad al een paar routers door elkaar.
Dat is erg verwarrend voor alle betrokkenen, maar we proberen ze niet door elkaar te halen en te onthouden welk apparaat wat doet en op wat getest is enz. enz.
We willen je probleem (mits omschreven met merken, types, omstandigheden, foutmeldingen en wat daar nog meer voor nodig is) zeker voor je proberen op te lossen, maar liever in een aparte door jou zelf gestarte draad.

Mees de Roo

obelix
1 juli 2009, 23:41
Hallo,

Daar ben ik weer...
Ping tijden zijn nu gemiddeld 10ms (dos ping nu.nl)

Op speedtest.net:

download 16Mbps
upload 2.8 Mbps

en via BBNED
http://speedtest.bbned.nl/
100mb file binnen in 23 sec. (dus 2.3 mb per sec)

Voor de rest van de wereld zit ik vaak maximaal op 600kbps
ook volgens de speedtest.nl zit ik op 412.7 KByte/sec

traag laden van sites is verholpen dmv een andere DNS server in het router te plaatsen. (scheelt aanzienlijk!)

Modem log geeft nog steeds ellende
2009-07-01 16:16:305-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-29 19:37:225-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-28 20:51:355-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-26 19:30:475-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-25 23:16:047-InformationB403.0Auth Comp
2009-06-25 13:37:235-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-25 13:34:215-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-24 20:30:157-InformationC203.0DCC arrive new
2009-06-24 20:30:143-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-24 20:30:133-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-24 20:30:123-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-24 20:30:123-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-24 20:30:107-InformationC202.0DCC depart old
2009-06-22 19:42:395-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-21 18:00:185-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-21 08:45:027-InformationC203.0DCC arrive new
2009-06-21 08:45:023-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-21 08:45:013-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-21 08:45:003-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-21 08:45:003-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-21 08:44:587-InformationC202.0DCC depart old
2009-06-20 20:19:235-WarningB502.6TEK Invalid - Invalid Key Sequence Number
2009-06-20 07:59:587-InformationC203.0DCC arrive new
2009-06-20 07:59:573-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-20 07:59:573-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-20 07:59:563-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-20 07:59:563-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-20 07:59:557-InformationC202.0DCC depart old
2009-06-19 20:44:577-InformationC203.0DCC arrive new
2009-06-19 20:44:563-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-19 20:44:553-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-19 20:44:543-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-19 20:44:543-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-19 20:44:537-InformationC202.0DCC depart old
2009-06-18 23:15:467-InformationB403.0Auth Comp
2009-06-18 21:14:557-InformationC203.0DCC arrive new
2009-06-18 21:14:543-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-18 21:14:523-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-18 21:14:523-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out
2009-06-18 21:14:513-CriticalR02.0No Ranging Response received - T3 time-out

zoals je ziet wel veel TEK en KEY errors.

voor de rest gaat het wel.....:schater:

meesdroo
2 juli 2009, 16:58
Ik vind die T3 timeouts nog steeds veel te groot in aantal; ondanks het feit dat je upstream powerlevel niet eens heel erg hoog is lijkt me daar toch iets niet helemaal goed te gaan.
Een andere DNS server in de router zetten kan helpen maar is geen echte goede oplossing.
Of je laat Ziggo automatisch DNS servers in de router zetten (dat ontslaat jou van de zorg om ze zelf op te zoeken en up te daten) en die gebruik je dan ook automatisch met je PC's, of je zet handmatig snelle DNS-servers in ALLE PC's en ontlast aldus de arme overwerkte router zodat die zijn primaire taak (het zo snel mogelijk doorgeven van pakketten) optimaal kan uitvoeren.
Zoals je het nu doet heb je afgezien van het voordeel van snellere DNS-servers verder nog steeds alle nadelen.
Test je servers met:
http://www.grc.com/dev/DNSBench.exe
Test je TCP/IP instellingen met:
http://www.speedguide.net/analyzer.php
Verander je TCP/IP instellingen met:
http://www.speedguide.net/files/TCPOptimizer.exe
Verhoog het maximum aantal half-open verbindingen (voor Windows XP) met:
http://www.lvllord.de/download.php?url=en/EvID4226Patch223d-en.zip
Controleer alle instellingen nog eens extra met:
http://netalyzr.icsi.berkeley.edu/index.html

Heb je rare resultaten en/of alleen maar vragen zien we je terug op:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/index.php :oyeah:

Mees de Roo

obelix
3 juli 2009, 14:43
Bedankt!
Heb ze alle nagelopen en wat kleine "tweaks" uitgevoerd.

Vage restanten die overblijven zijn:

DNS geeft resultaten door terwijl de servers niet bestaan!?.
[/URL]
En (ook) advies om niet je router voor name server doeleinden te misbruiken:mrgreen:
En een uplink buffer van 600ms (te groot dus)
veel info online maar nog niet een mooie oplossing hiervoor gevonden.

Heb je rare resultaten en/of alleen maar vragen zien we je terug op:
[URL]http://ziggo-gebruikers.nl/forum/index.php (http://n4.netalyzr.icsi.berkeley.edu/summary/id=ae819c33-20603-f4452f15-e01d-4146-ad83#DNSNX) :oyeah:

forum:... apple/airport extreme... wat doe ik hier toch eigenlijk? :giveup:

meesdroo
3 juli 2009, 16:09
"DNS geeft resultaten door terwijl de servers niet bestaan!?."
Let er bij DNSBENCH op dat je (bij default) niet alleen de door jouzelf ingestelde DNS-servers krijgt maar ook een aantal voor-ingestelde public DNS-servers (ter vergelijking).
Met de add/remove (button) kan je daarna zelf kiezen wat je wilt testen, wanneer die default je niet bevalt.

Mees de Roo