View Full Version : playstation 3 niet online


BarBi
9 januari 2009, 15:35
Ik ben sinds een week overgestapt naar Ziggo en heb een Alles-in-1 Plus pakket met een Motorola SBV5121-E.

Nu kan ik wel met mijn PC of laptop op internet, maar niet met mijn playstation 3. Ik heb er overigens nog geen router tussenzitten dus ik moet continu switchten met de kabels.

Is er iemand bekend met het probleem en zo ja, wat moet ik doen?

Alvast bedankt!

z-user
9 januari 2009, 16:15
Iedere keer wanneer je een nieuw apparaat aansluit moet je het modem resetten. Een router is natuurlijk de makkelijkste oplossing ;)
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows CE; IEMobile 7.6) PPC; 240x320; MDA Vario/2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1

Tens
9 januari 2009, 17:12
Wacht even met het kopen van een router voordat het bekende router probleem met de PS3 is opgelost. Koop in ieder geval GEEN Linksys, want dan krijg je gegarandeerd problemen. Daarbij werken oude type routers niet goed met de nieuwe PS3 firmware vanwege de nieuwe veiligheidseisen aan het netwerk van de console die niet overeenkomen met die van oude routers of die van bepaalde merken als Linksys (hetzelfde geldt voor de Wii overigens). Voor meer info hierover even Googelen of naar de Sony PS EU website.
Vooral draadloos geeft de PS3 nog veel connectieproblemen.


Verder:
-je modem resetten door de stroom eraf te halen of de soft reset kop te gebruiken; al doe je dat verkeerd gewoon even je modem uit en aan en je PC of laptop erop aansluiten dan stelt hij zich weer goed in
-met een zo kort mogelijke kabel aansluien direct op het modem zolang Sony nog geen patch heeft uigebracht
-naar netwerk instellingen
-dynamisch IP adres selecteren, de rest default
-UpNp uit zetten
-MTU automatisch
-netwerkcheck doen, er met komen te staan NAT1 (met een kabel direct op modem)
-mediaserver uit zetten wordt ook aangeraden maar het is bij een NAT type 1 verbinding niet nodig om connectieproblemen met PSN (en overigens met xBoxLive) te vermijden
-eventueel automatisch aanmelden op PSN (playstation netwerk) uitzetten, menuknop onder PSN opties, wanneer je steeds eruit gegooid wordt
-als bovenstaande niet werkt automatisch instellen laten na mode reset en aanzetten van ps3, dan evt. opties aanpassen die je anders wilt, totdat het problemen geeft, dan laatst gedane optie terugdraaien tot hij zonder problemen werkt

Uit mijn hoofd:
Bij router of modem met ingebouwde router evt. met draadloos inernet (NAT2):
-PS3 een statisch IP adres geven
-DNS invoeren in je console, staat in je router en PC (in XP naar uitvoeren => cmd => type dan '' ipconfig /all '' instellingen overnemen), ZIGGO kan je ook evt. bellen dan helpen ze je daar graag mee
-PS3 MTU op dezelfde waarde als die in je router staat zetten, anders op automatisch laten
-uPnP afhankelijk van of je router het ondersteund op aan of uit zetten ERG BELANgRIJK
in je router PS3 in DMZ modus zetten, ff tutorial googelen daarvoor het is te lang om uit te leggen
-als alles is ingesteld gaat de Wifi modus automatisch aan als je die op op je router aan hebt staan en je kabel aansluiting veranderd, dat kan op meerdere manieren maar denk erom dat PS3 geen WAP beveiliging ondersteund en de andere consoles wel, dus het kan zijn dat je een WEP netwerk moet hebben. Zelf houdt ik het op NAT1, maar denk erom dat je de EERSTE WEP sleutel in je router even opschrijft voordat je hem invoerd in je router, zoek even op internet hoe dat moet het i afhankelijk van je router
-Weer even NW check doen in de console, daar komt hij zelf al mee. het MOET NAT2 zijn als je draadloos of via een router / modem-router met HUB werkt. NAT 3 geeft problemen in PSN en in multiplayer lobbies.

NB: Gaat er iets fout met je geavanceerde intellingen of raak je je wachtwoord kwijt voor je netwerk gewoon het modem resetten mt de factory reset knop, met een pen of iets dergelijks, daarna aan zetten en je PC of laptop erop aansluiten met een kabel, da neemt hij vanzelf de goede instellingen weer over.

Nou ja, ik zou er gewoon een goeie nerd naar laten kijken maar als je vragen hebt PM me dan maar ofzo. Op Google staat namelijk wel heel erg veel info hierover en vaak niet relevant.

Succes!

xahmol
9 januari 2009, 17:17
Was me niet bewust van een routerprobleem, met mijn PS3 en D-Link DIR-635 router werkt alles iig uitstekend. Wired althans. Wireless gaf idd meer problemen.

Ook de Wii geeft, en daar wel wireless, bij mij overigens geen enkel probleem.

Kortom: er is iig geen algemeen probleem met routers, hooguit dan kennelijk met bepaalde merken/types of oude versies.

Tens
9 januari 2009, 17:43
Allereerst:
-aub niet gelijk ervan uitgaan dat ik loop te zwetsen, ik verzin dit niet ter plekke

Ten tweede:
-geen idee of ik dit mag linken dus google zelf maar even of ga naar het Sony EU forum:
oa. disconnectie problemen door dagelijks geforceerde IP adres vernieuwingen die door PSN NIET worden herkend omdat het buiten Europa niet nomaal is om iedere dag het IP adres gedwongen te laten vernieuwen.
Daarnaast DSN timeouts: omdat de PS3 DNS veranderingen niet snel genoeg overneemt en je dus een time out geeft die je van internet gooit.
Daarnaast IP range problemen die KUNNEN zorgen voor incompatibilitie tussen je router en je console.
En er is ook nog een tot nog toe door Sony erkend probleem zonder een gevonden oorzaak dat wederom te maken heeft met PSN en je console op Wifi, en / of in een thuisnetwerk, en die er onder anere voor zorgt dat je een foutief bericht krijgt over DNS fouten of een onbekende fout code (ook de fout codes staan overigens allemaal online).
Ook is er een probleem mbt alternatieve verbindingen en beveiligingen binnen een thuisnetwerk die zorgen voor problemen met bepaalde routers zonder firmware update of die anderzijds niet voldoen aan de Europese nieuwe veiligheidsnorm met het gebruik van PS3 en PSN en de Wii en een enkele keer met xBoxLive.

Dan heb je nog diverse individuele poblemen die je scherm vervuilen als je even Googled met routers en je ISP / de PS3 / Wifi / PSN combinaties.
Door dit soort dingen, waar sinds december vorig jaar PSN incompatibility hoofdoorzaak nummer 1 is van PS3 DC problemen in Nederland met en zonder routers, wordt je vooral met een router uit de meeste spellen geknikkerd omdat die nu eenmaal, ook als single player spellen zoals biv. Prince of Persia, PSN vereisen voor oa de trophies.

Sony verklaarde dat er problemen ontstaan sinds de laatste PS3 update met bepaalde routers en specifiek met Linksys routers en heeft als tijdelijke fix het uitzetten van Mediaserver, maar dat werkt lang niet bij iedereen. Dit probleem wordt echter nog grondig uitgeplozen door Sony.

xahmol
9 januari 2009, 19:25
Allereerst:
-aub niet gelijk ervan uitgaan dat ik loop te zwetsen, ik verzin dit niet ter plekke

Dat wilde ik ook absoluut niet beweren. Ben alleen oprecht verbaasd. Echt nooit issues gehad hier met wired internet op de PS3.

BarBi
9 januari 2009, 21:08
Ik had niet verwacht dat ik al zo snel een antwoord zou krijgen! SUPER bedankt voor de tips! Ik zal morgen eens kijken wat ik er van kan bakken, want ik moet zo weer weg. Ik zal morgen even laten weten of het gaat lukken ja of nee?

Tens
10 januari 2009, 01:09
Tot de laatste opmerking las ik het ook niet zo.
Tekst is altijd lastig en ik reageerde onbeleefd door het niet na te gaan.
Aannames werken zelden goed.

Sony support voor Nederland is naar horen zeggen erg goed in informeren via de helpdesk,
mochten jullie meer willen weten over het PSN of router / Wifi met de PS3.
Moet ook wel want de concurentie is dat ook.

En geen dank, meer info en tutorials staat op de playstation.eu website,
als die werkt want zowel deze site als Nintendo Wifi Nederland krijgen geregeld
Error 500 Apache server time outs.

Wat meer aandacht voor Nederlandse servers zou die Jappaners niet mistaan.

CBR1100xxVanish
10 januari 2009, 02:15
Ik heb een doede ervaring met de gamingrouter van sitecom.
Een DMZ is ook mogelijk, het beste kan je de PS3 dan met een vast ip-nummer uitrusten. Ik krijg een NAT-2 connectie.
COD4/5 loopt super, weinig lag.
Alles in 1 Z3.
Ook draadloos werkt perfect, de range van de router is zeer goed.
De koppeling naar een NAS met Twonky services loopt ook goed via de router.

Harald


Eerste http://speed.io/pics/1560/1742/speed.io.png
Tweedehttp://speed.io/pics/1560/1791/speed.io.png Hmmmm....

Tens
10 januari 2009, 14:04
Je kunt een router natuurlijk meestal wel terugbrengen, zelfs na een paar dagen, dus je kunt het zeker proberen met een Sitecom als je de winkel een beetje vertrouwd.
Haal hem dan niet via het inernet of MM maar via de lokale electronica boer, dat scheeld je ook nog geld want die zijn doorgaans goedkoper.
Vraag me alleen af of het met Z1 en Z2 ook goed werkt.
Zelf heb ik Z1 dat is prut terwijl ik in mijn eentje zit.
Hiervoor had ik een 20 mb verbinding van Scarlett en waren er geen problemen.
Maar ja, daar werkt nu niemand meer.

BarBi
10 januari 2009, 16:09
Heb alles gedaan en het werkt! Ik kan eindelijk weer online gamen (CoD 4 en 5 voor degenen die het willen weten).

Maar wat betekenen deze afkortingen eigenlijk
-UpNp uit zetten
-MTU automatisch

Heb overigens ook de mediaserver uitgezet, maar waar dient die eigenlijk voor? Best wel schandalig dat ik niets weet, terwijl ik uren en dagen online ben. Maar ja ik heb dan ook mijn eigen vakgebied ;)

BenJ
10 januari 2009, 16:21
Heb alles gedaan en het werkt! Ik kan eindelijk weer online gamen (CoD 4 en 5 voor degenen die het willen weten).

Maar wat betekenen deze afkortingen eigenlijk
-UpNp uit zetten
-MTU automatisch

Heb overigens ook de mediaserver uitgezet, maar waar dient die eigenlijk voor? Best wel schandalig dat ik niets weet, terwijl ik uren en dagen online ben. Maar ja ik heb dan ook mijn eigen vakgebied ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/UPnP_AV_MediaServers
http://support.microsoft.com/kb/826159/nl

Tens
10 januari 2009, 16:59
Heb even snel de links bekeken maar er staat niets in over waarom zij mogelijk uit moeten:

Sony heeft laten weten dat het een probleem heeft met Java support.
Dit kan zorgen voor time outs bij bepaalde routers,
waaronder alle routers van Linksys, of lag over het EA of PSN netwerk,
De error code wordt soms weergegeven als zijnde een DNS fout.
De oorzaak hiervan is (ten tijde van schrijven) nog niet bekend.
Vandaar dat de echte errorcode
(rechtsboven zo gauw je offline gegooid wordt en voor de DNS melding verschijnt)
niet in de officiele lijst voorkomt.
De code was namelijk bij Sony niet bekend.
Dit wordt echter mogelijk al opgelost bij de nieuwe firmware update,
in ieger geval voor TVO (TV Online, al heet dat voor de PS3 anders).

uPnP moet uit staan als men geen router gebruikt die hier gebruik van maakt,
anders moet hij aan staan. Dit kan zorgen voor NAT3 of disconnectie problemen.

BenJ
10 januari 2009, 17:12
Heb even snel de links bekeken maar er staat niets in over waarom zij mogelijk uit moeten
De vraag was dan ook :
Maar wat betekenen deze afkortingen eigenlijk

BarBi
10 januari 2009, 17:38
Misschien had ik de vraag niet helemaal correct geformuleerd, maar aan beide antwoorden heb ik wel iets. Ik bedoelde beide antwoorden. Zowel de afkortingen (zie wikipedia uiteraard), maar vooral ook waarom deze uit/aan/etc moeten staan.
Dus met andere woorden; wederom bedankt! En alvast een fijne zaterdagavond toegewenst vanuit het zonnige, maar zeer koude Tilburg!

Tens
10 januari 2009, 17:43
Oh dat komt wel goed.
Heb net alweer een Guiar Hero gitaar gebroken..
MAAAR ben nog niet offline gedonderd!

BarBi
11 januari 2009, 11:24
Gitaartje gebroken? Dat is mij gelukkig nog niet overkomen. Maar je kunt hem wel aan elkaar plakken en hem daarna kapot slaan als je een superscore hebt neergezet! Dat heb ik altijd al willen doen, maar om nu iedere keer een nieuwe gitaar te gaan kopen is ook weer zo wat!

quincy
19 januari 2009, 14:07
ik moet me DMZ in vullen in me IP Adres.

en heb ook een DNS Fout en via computer lukt het niet.
dus moet het me de DMZ via IP Adres invullen