View Full Version : Family7 in digitale basispakket van Ziggo


amiboy
3 januari 2009, 18:34
Family7 in digitale basispakket van Ziggo

Geplaatst: 03 januari 2009 17:43, laatste wijziging: 03 januari 2009 17:54
van onze redactie media

APELDOORN - De christelijke digitale televisiezender Family7 wordt per 1 februari doorgegeven via het digitale basispakket van Ziggo.De tv-zender was in Flevoland en in Zuid-Holland Zuid analoog (via de 'normale' manier) te zien en via enkele kleine kabelbedrijven in totaal in zo'n 700.000 huishoudens. Ziggo heeft ongeveer een miljoen aansluitingen. Dat betekent dat de zender te zien zal zijn in totaal 1,7 miljoen huishoudens. Dolf van de Vegte, directeur van Family7 is blij met de doorgifte door Ziggo. ,,We hadden een lange adem nodig, maar wonder boven wonder is het goedgekomen.''
Het besluit van Ziggo is na langdurige gesprekken tussen Family7 en de kabelaar genomen. In eerste instantie was Ziggo niet enthousiast over Family7, omdat in het digitale basispakket ook al de publieke themakanalen OmegaTV van de Evangelische Omroep en Geloven van de NCRV te zien waren. ,,Na het besluit dat OmegaTV moest opgaan in Geloven zijn we steeds in contact gebleven met Ziggo'', vertelt Van der Velde. Volgens hem kreeg de kabelaar vooral ,,een goed gevoel'' toen het bedrijf zag dat de zender ,,nog steeds bezig was'', ondanks dat de zender geen uitgebreide verspreidingsmogelijkheden had.
Begin vorig jaar werd bekend dat Family7 in gesprek was met een andere kabelaar, UPC, over zogenoemde 'schone pakketten'. Dat moesten pakketten worden zonder zenders met veel seks en geweld. Family7 zag dit als goede mogelijkheid om doorgegeven te worden door de grote kabelbedrijven.
Met de doorgifte via het digitale basispakket van Ziggo lijken de 'schone pakketten' voorlopig van de baan. Van de Vegte: ,,Ziggo had geen oren naar een schoon pakket en ook UPC bleek andere prioriteiten te hebben.'' Volgens de zenderdirecteur zitten in het basispakket van Ziggo ,,geen hele expliciete zenders'', waardoor Family7 kan leven met deze doorgiftemogelijkheid. Family7 heeft wel de afspraak gemaakt met Ziggo dat ze niet meer zullen streven naar analoge doorgifte in het Ziggo-gebied.
Dolf van de Vegte kijkt met vertrouwen naar de toekomst: ,,Het is een stap in geloof. Want bij digitale doorgifte horen ook extra kosten. Tot nu toe hebben we onszelf financieel kunnen bedruipen, ondanks dat we niet heel zichtbaar waren.'' Inkomsten haalde de zender vooral uit giften, gesponsorde programma's en mensen die betaald naar de zender kijken via internet. ,,We zijn in de luwte gegroeid en zijn nu klaar voor de volgende stap.'' De zender denkt na over ,,live-programma's en nachtprogramma's. Mogelijk gaan we ook aan nieuwsgaring doen.''
Maandag gaat het nieuwe digitale themakanaal Spirit24 van de Publieke Omroep van start. Hierin zijn Geloven en OmegaTV samengevoegd. Van de Vegte omschrijft het tijdstip van de komst van Family7 in het digitale basispakket als ,,het juiste moment.'' ,,Wij hebben een duidelijke programmering. Je hoeft niet te zoeken en af te wachten wat je te zien krijgt. Al is het natuurlijk heel goed dat de EO meedoet aan de themakanalen.''
Family7 is nog in gesprek met UPC over doorgifte in hun aansluitingsgebied, dat zo'n 700.000 huishoudens beslaat. Van de Vegte: ,,Mogelijk dat dit later dit jaar zal gebeuren.''

Bron: http://www.nd.nl/artikelen/2009/januari/03/family7-in-digitale-basispakket-van-ziggo

twigger
4 januari 2009, 11:20
Family7 heeft al in het digitale pakket gezeten bij ziggo maar ook snel weer verwijderd omdat er bijna niemand naar keek. En nu wordt die dus weer toegevoegd, nou ja ik denk niet dat er nu wel mensen op zitten te wachten.
Alsof er geen andere (betere)zenders meer beschikbaar zijn.

verypsb
4 januari 2009, 11:39
Hier zit ik echt op te wachten... not! :wink:

heatseeker
4 januari 2009, 12:56
Hier zit ik toevallig WEL op te wachten. Super dus dat Family7 terug is!!!:):)

Ziggofan
4 januari 2009, 13:19
Ongelovelijk!!!!!!!!! Zenders als Cbeebies en CBBC worden met de reden 'gebrek aan interesse' eraf gehaald en een prutzenders als Family7 wordt er gewoon weer bijgezet!

Als er 1 zenders is met een zeer kleine kijkersgroep dan is het Family7 wel !

BenJ
4 januari 2009, 13:32
Als er 1 zenders is met een zeer kleine kijkersgroep dan is het Family7 wel !Nou laat me de cijfers dan maar zien. En om nu meteen maar een zender tot "prutzender" te bombarderen omdat het je "smaak" niet is..

internetter
4 januari 2009, 13:32
Ongelovelijk!!!!!!!!! Zenders als Cbeebies en CBBC worden met de reden 'gebrek aan interesse' eraf gehaald en een prutzenders als Family7 wordt er gewoon weer bijgezet!

Als er 1 zenders is met een zeer kleine kijkersgroep dan is het Family7 wel !

Oordeel niet opdat gij niet veroordeeld wordt.

Vr. gr.
Internetter

mennomulder
4 januari 2009, 13:33
Het is niet te geloven die invloed van de christen fundamentalisten ! Laten ze dan Journaal24 er bij zetten i.p.v. Family7

internetter
4 januari 2009, 14:01
Het is niet te geloven die invloed van de christen fundamentalisten ! Laten ze dan Journaal24 er bij zetten i.p.v. Family7


Regel 3 van het forumregelement zegt o.a. dat het niet toegestaan te dicrimineren:Discrimineert naar ras, geslacht, godsdienst of levensovertuiging;

Voor de goede orde: ik behoor niet tot de doelgroep van Family7.

Verzoek aan moderator dit topic te sluiten om escalatie te voorkomen.

Vr. gr.
Internetter.

Damandan
4 januari 2009, 14:34
Family7 heeft wel de afspraak gemaakt met Ziggo dat ze niet meer zullen streven naar analoge doorgifte in het Ziggo-gebied.

Zolang dit betekent dat we ipv 6 kanalen nu maar 1 kanaal kwijt zijn kan ik er mee leven. Immers wanneer de programmaraden deze zender in het analoge aanbod hadden gewild dan was er weer 1 analoog kanaal opgeofferd aan deze zender. Nu is er effectief ongeveer 1/6 analoog kanaal opgeofferd daar er +/- 6 digi-kanalen in een analoog kanaal passen.

Mijn smaak is deze zender ook absoluut niet, maar er zijn kennelijk toch wel mensen die dit willen zien anders was de zender niet teruggekomen in het pakket.

Voor wat betreft deze zender wel terug en CBBC en CBeeBies er af:
Deze zender moet denk ik betalen voor doorgifte terwijl voor de twee bovengenoemde betaald moet worden....dat is ook een aardig verschil om mee te nemen in de vergelijking.

us heit
4 januari 2009, 16:07
Laat ze dan na het verdwijnen van 3 voor 12 central, MTV2 ook maar weer terug zetten.

Ziggofan
4 januari 2009, 16:57
Nou laat me de cijfers dan maar zien. En om nu meteen maar een zender tot "prutzender" te bombarderen omdat het je "smaak" niet is..

Mijn opmerking heeft niets te maken met smaak maar met feiten. Bij @home is deze zender destijds verwijderd uit gebrek aan interesse.

Vreemd genoeg is dat ook gebeurd met CBBC en CBeebies.

Ik zie dus niet in waarom Family7 er nu opeens weer bij moet (er keek bij @home geen hond naar). Dan vind ik dat minimaal ook CBBC en CBeebies weer terug moeten. Anders is het echt een geval van met twee maten meten.

Daarnaast zijn ook populaire zenders als Skynews en MTV2 ooit geslachtofferd zonder aanduidbare reden. Met alles respect wordt het toch tijd dat deze zenders ook weer terug gaan keren nu er extra bandbreedte is.

Angelo
4 januari 2009, 17:53
Regel 3 van het forumregelement zegt o.a. dat het niet toegestaan te dicrimineren:Discrimineert naar ras, geslacht, godsdienst of levensovertuiging;

Voor de goede orde: ik behoor niet tot de doelgroep van Family7.

Verzoek aan moderator dit topic te sluiten om escalatie te voorkomen.

Vr. gr.
Internetter.

Volgens mij wordt er niet gediscrimineerd, maar een mening gegeven. Het IS een fundamentalistische zender. Ik ben er vroeger wel eens met zappen langs gekomen en ik heb toen een programma gezien van Dr Dino. ZOek hem maar eens op op Internet. Das een gast die iedereen probeert wijs te maken dat de wereld geen miljarden jaren oud is, maar slechts 8000 jaar en dat de dino's dus samen met de mens geleefd hebben. Hij roept zelfs dat ze er nog zijn. Als dat geen fundamentalist is...
Ik wil mij door geen enkele fundamentalist de mond laten snoeren. Wat mij betreft MAG hier dus geen slotje op.

mennomulder
4 januari 2009, 18:04
Regel 3 van het forumregelement zegt o.a. dat het niet toegestaan te dicrimineren:Discrimineert naar ras, geslacht, godsdienst of levensovertuiging;Voor de goede orde: ik behoor niet tot de doelgroep van Family7.

Verzoek aan moderator dit topic te sluiten om escalatie te voorkomen.

Vr. gr.
Internetter.

Die Gedanken sind frei, wer kann sie erraten,
sie fliegen vorbei, wie nächtliche Schatten.
Kein Mensch kann sie wissen, kein Jäger erschießen.
Es bleibet dabei: Die Gedanken sind frei!

verypsb
4 januari 2009, 18:06
En waar blijven 13th Street & Sci Fi Channel?

Ziggofan
4 januari 2009, 19:22
En waar blijven 13th Street & Sci Fi Channel?

Dat is een veel interessantere vraag. En ook Horror Zone. MTV2, Skynews, Cbeebies en CBBC.

Met alle respect maar wanneer een zender als Family7 opnieuw een kans krijgt (terwijl de interesse voor deze zendere zeer laag bleek uit een onderzoek van nota bene @home) dan mogen we toch minimaal verwachten dat zenders welke we wel graag kijken ook terugkeren.

Het beleid bij Ziggo is kennelijk zeer selectief en onwillikeurig.
Immers uit het laatste uitlatingen van Ziggo over de verwijdering van CBBC en CBeebies bleek toch dat deze zenders waren verwijderd omdat er te weining interesse voor was?????????????????????????

Mij breekt de klomp eerlijk gezegt. We krijgen juist de zenders die niemand wil en moeten steeds maar weer zenders als MTV2 en Skynews daar voor inleveren???

Jassy
4 januari 2009, 19:26
Ach ja, zolang ze maar genoeg betalen gaat die zender er vanzelf wel op hoor ;)

catastrofus
4 januari 2009, 20:41
Ach ja, zolang ze maar genoeg betalen gaat die zender er vanzelf wel op hoor ;)

En dat is het punt waar het om gaat. Zolang een content-verstrekker maar betaald kan alles (in dit geval de nutteloze 'family7'). Als er wat op zou kunnen komen wat wellicht interessant is voor een groter deel van de kijkers (dus er moet voor betaald worden) kan er opeens minder... :wink:

Gert.

Ziggofan
4 januari 2009, 22:14
En dat is het punt waar het om gaat. Zolang een content-verstrekker maar betaald kan alles (in dit geval de nutteloze 'family7'). Als er wat op zou kunnen komen wat wellicht interessant is voor een groter deel van de kijkers (dus er moet voor betaald worden) kan er opeens minder... :wink:

Gert.

En dat is ook weer vreemd. Zo ontvangt Ziggo alleen maar geld van zowel de abonees als de zenders. Ik dacht dat ons abo-geld was ter dekking van de doorgifte (incl infra natuurlijk)

AW78
4 januari 2009, 23:04
Mij breekt de klomp eerlijk gezegt. We krijgen juist de zenders die niemand wil en moeten steeds maar weer zenders als MTV2 en Skynews daar voor inleveren???
Daar is toch niets vreemds aan? Had je bijvoorbeeld soms verwacht dat een zender als SUUS/ShopZo toegevoegd is omdat de kijkers dat zo graag willen? :wink:

xahmol
5 januari 2009, 10:10
Het is niet te geloven die invloed van de christen fundamentalisten ! Laten ze dan Journaal24 er bij zetten i.p.v. Family7

Eh, Journaal24 zit, iig bij mij, gewoon in het pakket hoor. Kanaal 504. Kijk ik bijna dagelijks naar.

Wat Family 7 betreft: zal ik zeker ook nooit gaan kijken. Maar goed, smaken verschillen. Zal dus persoonlijk nooit zeggen dat een kanaal de kabel niet op mag, al had ook ik liever andere kanalen gezien.

Alleen nu wel eens kijken hoe dat kinderslot van de decoder werkt om te voorkomen dat onze aanstaande kleine al dat reli fundamentalisme kan zien. Bespaart ook wat ergernis bij het zappen. Vind persoonlijk zenders als Family7 aanstootgevender en slechter voor de opvoeding dan harde porno kanalen (die overigens, weest gerust, ook achter het kinderslot gaan. Moest deze optie dus toch al gaan uitzoeken).

mennomulder
5 januari 2009, 10:24
Eh, Journaal24 zit, iig bij mij, gewoon in het pakket hoor. Kanaal 504. Kijk ik bijna dagelijks naar.

Wat Family 7 betreft: zal ik zeker ook nooit gaan kijken. Maar goed, smaken verschillen. Zal dus persoonlijk nooit zeggen dat een kanaal de kabel niet op mag, al had ook ik liever andere kanalen gezien.

Alleen nu wel eens kijken hoe dat kinderslot van de decoder werkt om te voorkomen dat onze aanstaande kleine al dat reli fundamentalisme kan zien. Bespaart ook wat ergernis bij het zappen. Vind persoonlijk zenders als Family7 aanstootgevender en slechter voor de opvoeding dan harde porno kanalen (die overigens, weest gerust, ook achter het kinderslot gaan. Moest deze optie dus toch al gaan uitzoeken).

Journaal 24 is niet gratis, maar wel tot voor kort als verrassingszender bij alles in 1 ? Ik krijg E19 op de TV op 504!

xahmol
5 januari 2009, 10:53
Journaal 24 is niet gratis, maar wel tot voor kort als verrassingszender bij alles in 1 ? Ik krijg E19 op de TV op 504!

Eigenlijk off-topic hier, maar Journaal24 zit in het keuzepakket Kennis en Nieuws en is dus idd niet gratis in het basispakket. Maar het zit wel degelijk op de kabel. Met mijn Totaalpakket ontvang ik hem nml gewoon en kijk er dus vaak naar.
Kortom: je vraag zou niet moeten zijn dat Journaal24 op de kabel moet (dat zit hij nml), hooguit dat hij gratis zou moeten zijn :wink:

mennomulder
5 januari 2009, 11:03
Eigenlijk off-topic hier, maar Journaal24 zit in het keuzepakket Kennis en Nieuws en is dus idd niet gratis in het basispakket. Maar het zit wel degelijk op de kabel. Met mijn Totaalpakket ontvang ik hem nml gewoon en kijk er dus vaak naar.
Kortom: je vraag zou niet moeten zijn dat Journaal24 op de kabel moet (dat zit hij nml), hooguit dat hij gratis zou moeten zijn :wink:

Inderdaad had ik Journaal24 graag gratis gehad i.p.v. Family7 gratis !

thomas999
5 januari 2009, 13:03
Punt is natuurlijk tweeledig: Ziggo (en ook andere kabelaars) willen analoog het liefst zo snel mogelijk uitfaseren. Nu zit Family7 in sommige gemeenten, met een waarschijnlijk nogal Christelijke programmaraad, in het analoge pakket.
Om daar een hoop gedoe te voorkomen, plaatsen ze nu deze zender in het digitale basispakket en er ontstaat ruimte voor een stuk of 5 nieuwe digitale zenders als het analoge kanaal van Family 7 komt te vervallen.

xahmol
5 januari 2009, 13:06
Hmm, snap nu beter waarom Family7 in het basis en niet het betaalpakket komt, zie deze reactie op het artikel in het Nederlands Dagblad (http://www.nd.nl/artikelen/2009/januari/03/family7-in-digitale-basispakket-van-ziggo):
(*** anoniem gemaakt ***) (Evangelische Video Stichting) (04 januari 2009 19:33)

We zijn zo blij dat Family7 terug is bij voormalig Multikabel, nu Ziggo. We misten de zender enorm. Wij kennen de insteek en het warm hart van de oprichter en medewerkers als geen ander. Wij van de Evangelische Video Stichting werken hard mee om Family7 te ondersteunen. Het zou geweldig zijn als organisaties, kerken en gemeenten hen financieel gingen ondersteunen, want ze hebben het nu extra nodig. Gekozen is voor het basis pakket wat Family7 geld kost. Ze konden ook kiezen voor het plus pakket, maar dan moesten de kijkers betalen. Als dat geen evangelisatie visie mer is, dan weet ik het niet meer. Family7 gaat een geweldig mediajaar 2009 tegemoet. We zullen nog vaak en heel veel over hen gaan horen.
Kortom: Family7 heeft gewoon geld betaald om in het basispakket te komen.

Dat verklaard ook waarom Family7 wel en andere zenders (SciFi, 13th street, BBC HD to name a few) niet: die andere zenders willen betaald worden. Niet betalen.

Tja. Van mij zal Family7 iig geen cent krijgen, maar als er kennelijk mensen zijn die dat wel willen doen..... En hopelijk heeft Ziggo nu weer wat meer armslag om andere zenders die geld vragen ook op te nemen in het pakket.

us heit
5 januari 2009, 13:26
Punt is natuurlijk tweeledig: Ziggo (en ook andere kabelaars) willen analoog het liefst zo snel mogelijk uitfaseren. Nu zit Family7 in sommige gemeenten, met een waarschijnlijk nogal Christelijke programmaraad, in het analoge pakket.
Om daar een hoop gedoe te voorkomen, plaatsen ze nu deze zender in het digitale basispakket en er ontstaat ruimte voor een stuk of 5 nieuwe digitale zenders als het analoge kanaal van Family 7 komt te vervallen.


Ze hebben volgens mij, al ruimte gemaakt voor 25 digitale zenders.
Maar wat krijgen we terug? Zenders waar iemand om vraagt, VOD (lekker betalen!) en zenders die ook in HD gaan uitzenden. Deze laatste heb ik geen problemen mee, dat is vooruitgang.
Laat ze de gebruikers maar eens vragen wat die willen.
Laat ons een top 5 van gewilde zenders maken. Ik ben dan best bereid om een euro meer te betalen, als ze die top 5 dan plaatsen. Ze kunnen hier zelfs een apart pakket van maken. Zo kan Ziggo ook doen waar ze goed in zijn: geld graaien!!!

FJRobert
5 januari 2009, 16:45
Tja. Van mij zal Family7 iig geen cent krijgen, maar als er kennelijk mensen zijn die dat wel willen doen..... En hopelijk heeft Ziggo nu weer wat meer armslag om andere zenders die geld vragen ook op te nemen in het pakket.

Volgens mij krijgen ze al genoeg binnen als je €3,- durft te vragen voor gratis livestream via internet http://www.family7.nl/ . Maar dan ondersteun je zel wel!

Vroeger kwam ik weleens in een kerk, wie het meeste gaf in het zakje had het beste gereserveerde bankje met een plaatje en z´n naam erop.

Zakkenvullers dus! Vandaar dat ik atheïst ben geworden.

milkeywayman
5 januari 2009, 17:16
Ik ben blij dat Family7 weer terug is. Nu deze zender in de basispakket komt, gaan er nog meer mensen eerder op digitaal dan ze dat anders zouden doen. Voor deze mensen is het niet belangrijk scherper beeld want die hebben nog geen lcd of een hele kleine. Ja natuurlijk als je een liefhebber bent dan valt het ook op bij kleine lcd. Maar er is nog steeds een groep mensen die ook geen dolby surround op hun tv aangesloten hebben. Bovendien waarom zou je dan nog een extra kastje (schakel) erin bouwen. Ik heb een decoder over en deze heb ik aan mijn ouders gegeven. Nu vinden ze Geloventv en Omegatv geweldig. Ze hebben de tv dichtbij de aansluiting te zitten. En ze hebben sinds kort een kleine lcd maar ze zagen maar een klein beetje verschil. Het is dan hun oude tv kapot ging. Ook al is er sinds 16 september 2008 breedbeeld. Voor hun was er geen dringende behoefte om van de zwarte balken af te komen. Als het op deze manier wel lukt om digitaal te kijken! Des te eerder wordt analoog de nek omgedraaid.

Ik ga geen vod decoder kopen als het ook kan opnemen of via internet gratis terug kan kijken!

FJRobert
5 januari 2009, 18:01
Het is vast en zeker dat sommige blij zullen zijn met de komst van Family7 in het digitale basispakket, ja voor sommige is het even slikken en hadden liever scifi of een andere zender gezien.

Beetje off topic. Wel eens met het niet nemen van een VOD decoder. Waarom als je een PVR decoder heb of via internet naar www.uitzendinggemist.nl (http://www.uitzendinggemist.nl) (publieke omroepen) http://www.rtl.nl/service/gemist/home/ (RTL) of http://www.sbs6.nl/web/show/id=73863/langid=43 (SBS) kan gaan. Weet je hoe makkelijk je een laptop kan doorlinken naar de tv?

xahmol
5 januari 2009, 23:33
Het is vast en zeker dat sommige blij zullen zijn met de komst van Family7 in het digitale basispakket, ja voor sommige is het even slikken en hadden liever scifi of een andere zender gezien.

Beetje off topic. Wel eens met het niet nemen van een VOD decoder. Waarom als je een PVR decoder heb of via internet naar www.uitzendinggemist.nl (http://www.uitzendinggemist.nl) (publieke omroepen) http://www.rtl.nl/service/gemist/home/ (RTL) of http://www.sbs6.nl/web/show/id=73863/langid=43 (SBS) kan gaan. Weet je hoe makkelijk je een laptop kan doorlinken naar de tv?

Heb je ooit de kwaliteit van uitzending gemist streams vergeleken met een digitale uitzending? Daarom dus. De streams van uitzending gemist etc zijn soms handig maar qua kwaliteit niet om aan te zien.

Heb zelf overigens een Home Theather PC met (analoge) TV kaart, dus ja, ik kan Uitzending gemist direct op mijn TV kijken.

Maar prefereer by far de PVR opnamen.

Behalve natuurlijk US series, die zijn via internet in nog veel betere kwaliteit (nml HD) te downloaden :wink:

pboes
7 januari 2009, 11:16
Inderdaad had ik Journaal24 graag gratis gehad i.p.v. Family7 gratis !
Er is niet één zender gratis!
Je betaalt altijd nog een Euro of 16 per maand....