View Full Version : Vraag: nieuw zeeland


lempersz
2 januari 2009, 17:29
Ik kan met ziggo niet naar nieuw zeeland bellen. Zijn er mmer mensen die dat niet kunnen?

Harold
2 januari 2009, 17:42
Bellen met Ziggo telefonie naar de USA geeft geen problemen.
Nieuw-Zeeland zou ook goed moeten gaan.

lempersz
2 januari 2009, 18:26
Ik heb het probleem neergelegd bij Ziggo. Wel hebben zij in andere verre landen dit probleem ook . Nog geen reactie van Ziggo gehad. Zij zouden het gaan uitzoeken. Internet explorer.

kingpin
2 januari 2009, 19:17
Er zijn mij 2 gevallen bekend: 1 x Australie en 1 x Nieuw Zeeland. Beide gevallen werden opgelost na het nummer niet handmatig in te toetsen, maar te bellen via het adresboek. 1 telefoon was afkomstig van de KPN/Primafoon, de andere onbekend. Snelheid van intoetsen landen nummer?
Ik heb een Siemens en dit geeft in beide methodes geen probleem.

Ik heb het probleem neergelegd bij Ziggo. Wel hebben zij in andere verre landen dit probleem ook . Nog geen reactie van Ziggo gehad. Zij zouden het gaan uitzoeken. Internet explorer.

lempersz
2 januari 2009, 19:55
Ik ga het nu (als NZ ontwaakt) met het adresboek proberen.

CeeS
3 januari 2009, 21:09
Ik ga het nu (als NZ ontwaakt) met het adresboek proberen.

Als het niet lukt kun je ook nog proberen via een 0900-aanbieder te bellen.
Je belt het 0900 nummer en daar kies je dan het nummer.

De tarieven zijn vaak ook nog goedkoper, nieuwzeeland is via Ziggo 10 cent per minuut, via een 0900-nummer is dat 3 cent per minuut.
(je betaalt bij Ziggo per seconde en bij de meeste 0900 nummers per minuut dus bij een kort gesprek kan het via Ziggo gunstiger zijn)

Zie bijvoorbeeld hier (http://www.telestunt.nl/toegangsnummers.php#N).

lempersz
4 januari 2009, 11:36
Ik heb het geprobeerd met het adres boek. Lukt ook niet. Ik bel met een Philips cd 135. Met een 0900 nummer is inderdaad een goede optie vooral naar een vast nummer. Ik wacht de reactie van Ziggo af. Dank voor alle informatie en tips.

peterT
5 januari 2009, 14:46
Op 30 dec heb ik onderstaande klacht via het klachtenformulier naar Ziggo gestuurd. Op 3 jan kreeg ik een standaard E-mail dat de klacht in behandeling is. Voor mij bestaat het probleem dus al sinds 18 dec.
Allemaal dus snel een klachtenformulier invullen. Ondertussen kan je WEL via bijv. www.buitenlandbellen.nl (http://www.buitenlandbellen.nl) (goedkoper dan ziggo!) australie en nieuw-Zeeland bereiken.

PeterT

-------------------------------------------------------------------
Sinds 18 dec kan ik niet meer bellen met Australie. Een stem zegt dat de nummers "niet bestaan". Gebeld worden kan ik wel. Vanuit andere providers, via 0900 voorbelnummers en via Belgie kan wel naar Australie gebeld worden; Andere ziggo abonnees hier in Groningen hebben er ook last van. Het probleem ligt duidelijk bij Ziggo en is m.i. niet te wijten aan de recente kabelbreuk in de middellandse zee.
19 dec heb ik dit probleem gemeld bij de klantenservice. Het is genoteerd. Resetten van telefoon/internet modem en router heeft geen invloed. Een storingsnummer wilde de klantenservice hiervoor niet geven. Verder niets meer gehoord. Wanneer lossen jullie dit probleem eindelijk op?
---------------------------------------------------------------

lempersz
5 januari 2009, 18:32
Ik heb via de telefoon de klacht over het niet kunnen bellen met NZ doorgegeven. Zij hebben mij beloofd om per e-mail te reageren als zij het probleem hebben gevonden. Tot nu toe geen reactie.

LuckyLuke
10 januari 2009, 11:09
Je kan zelf een beetje analyse doen:
- je aansluiting op het Ziggo netwerk werkt, want je kunt nationaal bellen, toch?
- kun je het australische nummer wel bereiken op een andere manier (0900-nummer of andere aanbieder)?

Zo ja, dan zit er in elk geval geen storing in het Ziggo netwerk en het netwerk van de telefoonaanbieder waar de door jou gebelde abonnee in AustraliŽ gebruik maakt.
Mijns inziens zit het probleem in dat geval in de overgang(sinstellingen) tussen Ziggo en het internationale netwerk of maakt Ziggo gebruik van een andere internationale routering.
In het eerste geval dient Ziggo het probleem op te lossen. In het tweede geval is Ziggo afhankelijk van zijn partner op het internationale netwerk om het probleem op te lossen. In de regel loopt dat niet zo snel.
Hebt u al een bevestiging dat Ziggo het probleem in onderzoek heeft?

Is de australiŽr die je belt op geen enkele wijze bereikbaar, dan kan het ook zijn dat deze persoon een telefoonstoring ondervindt of is wellicht zijn nummer afgesloten. Probeer een ander nummer te achterhalen en te bellen of probeer een skype verbinding met deze persoon op te zetten.

JG van Straten
10 januari 2009, 11:44
Ik heb een probleem met bellen naar de USA. Als ik bel krijg ik verbinding maar het geluid is zacht of er zit een brom in. Als ze vanuit de USA naar ons bellen is de verbinding wel goed. Ik weet niet waar dit aan ligt. Wij bellen via Ziggo en waar ik naar toe bel belt via Roadrunner, ook telefonie via het kabelnet daar. De kennis in de USA heeft dezelfde Motorola modem als Ziggo gebruikt.

peterT
10 januari 2009, 15:08
Ik vermoed dat LuckyLuke gelijk heeft met onderstaande diagnose

>Mijns inziens zit het probleem in dat geval in de overgang(sinstellingen) >tussen Ziggo en het internationale netwerk of maakt Ziggo gebruik van een >andere internationale routering.

Gisteravond werd ik gebeld door Ziggo : de klacht lijkt nu eindelijk (na 3 weken) doorgedrongen te zijn : wordt doorgegeven aan "een hoger niveau van de technische dienst" : ben benieuwd.

LuckyLuke
10 januari 2009, 16:13
Ik heb een probleem met bellen naar de USA. Als ik bel krijg ik verbinding maar het geluid is zacht of er zit een brom in. Als ze vanuit de USA naar ons bellen is de verbinding wel goed. Ik weet niet waar dit aan ligt.

Misschien is de routering in de ene richting anders dan in de andere richting. Ander stuk netwerk met slechte verbindingskwaliteit is dan de oorzaak van bovenstaand probleem.