View Full Version : Vraag: digitaal opnemen


Peeters
27 december 2008, 20:42
Ik heb een vraagje, sinds kort beschikken wij over een sony harddisk recorder type rdr-hx780. Tevens hebben wij een samsung dcb-9401r van ziggo. Het lijkt ons niet om het digitale signaal op te nemen op de harddisk recorder. Heeft iemand hetzelfde probleem of weet iemand wat wij hier aan kunnen doen?

De aansluiting is als volgt:
coax -> antenne in samsung
antenne uit samsung -> antenne in sony
antenne uit sony -> tv

hdmi sony -> tv

scart samsung -> scart sony
scart samsung -> tv
scart sony -> tv

m.vr.gr
Dennis Peeters

Harold
28 december 2008, 10:59
Zet je Sony eens op het scart signaal van de Samsung, dus op line1, line2 of line3 iod.
Dan geeft de Sony het kanaal weer van waar de Samsung op dat moment staat.

(je kan dus niet kanalen inlezen op je sony, je moet je Samsung op RTL8 zetten en je Sony op Line1 als je van RTL8 wilt opnemen, eventueel doe je dat met de G-link)

Peeters
28 december 2008, 20:31
Beste Harold,

Bedankt voor je reactie, helaas werkt dit niet als ik dit doe dan is de l1 analoog ipv digitaal, alleen de rechtstreekse scart verbinding tussen de samsung en de tv geeft het digitale signaal door.

Heb jij enig idee hoe e.e.a. zit met de antennekabel die loopt van de sony naar de tv, als ik deze verwijder krijgt de tv helemaal geen signaal?

Gr. Dennis

Harold
28 december 2008, 22:20
Ik heb het hier zo aangesloten:
coax naar Samsung decoder -> dvdr -> TV
Scart: Samsung TV-scart naar Scart 2 dvdr, van scart 1 dvdr naar TV.

Zet ik de dvdr op ext2 en de TV op ext2 (de scart waarop de dvdr staat aangesloten) dan zie ik het digitale beeld van de Samsung.

Als je de coax uit de TV haalt, dan zie je geen analoge tv meer, maar als je de tv dan op je Sony zet en die staat op een analoge zender, dan zie je wel een analoge zender. (zet je je Sony op l1 of l2 dan zou je de Samsung moeten kunnen zien)

Snappie? :)


Om het nog moeilijker te maken, ik heb de coax uit de TV gehaald en op de Digi1 (ook digitale kabel) aangesloten, deze met scart aan een satelliet ontvanger gezet en van daaruit een scart naar de TV.

Nu heb ik 2 keer digitale kabel en 1 keer digitale satelliet op 2 scarts :)

TipX
28 december 2008, 23:40
De aansluitvolgorde is goed maar die scart sony -> tv kun je eigenlijk wel weghalen, je hebt immers al de (betere) HDMI al aangesloten en is die SCART dus overbodig. Je moet de TV natuurlijk wel op het kanaal van de Samsung zetten om digitaal TV te kunnen bekijken. Dit geldt ook voor de Sony DVD recorder, die moet op L1 staan om het signaal van de Samsung decoder op te kunnen nemen.

Barfman
29 december 2008, 01:54
Ik heb hier:

Vanuit de muur de coax kabel naar mijn decoder
Decoder via scart op EXT1 TV
Decoder via scart op EXT1 HD Recorder
HD Recorder via HDMI op HDMI 1 TV

Wanneer ik digitaal wil opnemen zet ik me TV op HDMI 1
Mijn HD Recorder zet ik op EXT2 en heb dan het digitale signaal.
Ik kan nu digitaal opnemen, en kan analoog kijken naar iets anders.

frankey
4 januari 2009, 22:08
Ik ben even wezen shoppen bij de concurent... daar vond ik dit pdfje wat misschien handig kan zijn: www.caiway.nl/site/documents/65/ (http://www.caiway.nl/site/documents/65/)aansluitschema-dcb-9401r-v2.pdf
wie weet kan je daar wat mee.
suc6 in ieder geval

john61
2 februari 2009, 22:18
Ik heb een vraagje, sinds kort beschikken wij over een sony harddisk recorder type rdr-hx780. Tevens hebben wij een samsung dcb-9401r van ziggo. Het lijkt ons niet om het digitale signaal op te nemen op de harddisk recorder. Heeft iemand hetzelfde probleem of weet iemand wat wij hier aan kunnen doen?

De aansluiting is als volgt:
coax -> antenne in samsung
antenne uit samsung -> antenne in sony
antenne uit sony -> tv

hdmi sony -> tv

scart samsung -> scart sony
scart samsung -> tv
scart sony -> tv

m.vr.gr
Dennis Peeters

dennis, ik ben ook enkele dagen in het bezit van de sony 780
heb je ook al wat gedaan met GUIDE PLUS+SYSTEEM ?
zo ja , graag je ervaring .

gr john

angelical
28 februari 2009, 20:46
Ik heb de combinatie die jullie noemen ook. Alleen dan met een sony 725. Bij mij werkt het goed.
Ik heb de coax van de muur naar de samsung en dan een coax naar de tv (om toch analoog te kijken)
dan een scart van de ontvanger (tv uitgang) naar de L3 van de sony.
En dan een scart (L1) naar de tv.

werkt prima bij mij.

oostwaard
2 juni 2009, 20:37
ik heb alles aangesloten als hier boven ,ik heb een humax fox c
een dvd recorder sony rdr-hx 825 ,en als ik gewoon opneem mijn tv staat op digitaal en druk op de recorder rec en dan gaat hij opnemen ik ben aan het testen maar als ik dan het op genomen tv progam wil zien dan is het niet schrerp alaloog is nog beter, moet ik iets veranderen aan de instellingen van de recorder wie kan mijn de instellingen vertellen vast bedankt

Riparius
2 juni 2009, 21:16
Ik heb alles aangesloten als hier boven ,ik heb een humax fox c,
een dvd recorder sony rdr-hx 825, en als ik gewoon opneem mijn tv staat op digitaal en druk op de recorder rec en dan gaat hij opnemen. Ik ben aan het testen maar als ik dan het opgenomen tv progamma wil zien dan is het niet scherp. Analoog is nog beter, moet ik iets veranderen aan de instellingen van de recorder? Wie kan mijn de instellingen vertellen? Vast bedankt.

Het is van belang dat je de TV SCART (en niet de VCR SCART) van de Humax aansluit op lijningang L3 van je Sony (dat is de SCART aansluiting met het woord 'decoder' erbij). Vanaf de andere SCART aansluiting L1 op de Sony gaat dan een tweede SCART kabel naar de TV. Op deze manier heb je dus het RGB signaal van de Humax doorgelust via de recorder naar de TV. Je kunt het RGB signaal van de Humax ook gewoon bekijken op de TV als de recorder 'uit' staat.

Maar hiermee ben je er nog niet. Je recorder kan RGB signalen opnemen via L3, maar dan moet je dat ook instellen in het menu van de DVD recorder. Ook is het voor een optimale beeldkwaliteit bij weergave nodig om aan te geven dat de recorder via L1 RGB signalen moet uitvoeren naar de TV.

Hoe je deze instellingen maakt lees je op blz. 105 van de Nederlandse handleiding (http://pdf.crse.com/manuals/2886040411.pdf) van de recorder. Lees ook nog even de opmerking over het aansluiten van een settopbox met RGB output op blz. 13 van de handleiding.

TipX
3 juni 2009, 00:30
Zorg ook dat je de kwaliteit van de opname op de juiste stand zet. Het moet minstens 'SP' zijn. Zie pagina 55 van je gebruiksaanwijzing.