View Full Version : Vraag: HDTV op slaapkamer


aoa2003
23 december 2008, 08:26
Hallo,

Even vooraf, ik werk (helaas :P) voor UPC bij een callcenter (in Ziggo/@home gebied hoor :))
Ik ben van plan om volgende maand (rond eind januari), een HD mediabox aan te schaffen samen met een full-HDTV.

Echter, ik woon nog bij mijn ouders in huis, en deze 2 apparaten zullen dan geinstalleerd worden op mijn slaapkamer op de 1e verdieping (ongeveer 5m boven de WCD).

Nu heb ik hierover 2 vragen:
1. Moet deze HD mediabox geactiveerd worden zodra deze aangesloten is?

2. Aangezien mijn TV-coax op deze kamer op dit moment eerst door 2 splitters gaat alvorens door een versterker (die een 50cm van de tv af zit), vroeg ik me af of dit voldoende is om goed signaal te gaan ontvangen, of zal ik miijn ouders moeten overtuigen dat er een 3-punts splitter in de woonkamer moet komen, ipv 2 splitters met 2-punts splitting?
Ik merk wel dat als ik de versterker niet aanzet (heeft een schuifje :?:), het beeld/signaal vrij sneeuwerig is, waar ik geen last van heb als ik de versterker gewoon aanzet.

Graag advies :)

aoa2003
24 december 2008, 12:54
Ter verduidelijking, de enigste reden dat ik mijn (huidige) beroep erbij vermeld heb, is om aan te duiden dat ik door de training (enige nuttige :P) meer technische kennis heb gekregen over kabel tv en aanverwanten zaken, zodat enig antwoord niet perse in normale-mensen-taal gedaan hoeft te worden :)

Ik werk overigens niet direct bij UPC, maar via een call-center genaamd Teleperformance (http://www.tp-tec.nl) in Maastricht. Het is dat UPC een vacature had voor hun storingsdienst, anders had het wellicht Symantec of Ziggo of weet ik veel wie geworden hier :)

TVdigitaal
24 december 2008, 13:06
Een mediabox is een UPC term voor een digitale ontvanger (decoder, STB).
Bij aanschaf van een normale zapper(Hd of SD) of een PVR krijg of koop je een Ziggo smartcard. De aanmeldkaart die hierbij zit moet je wel direct opsturen of online invullen wel kun je direct kijken omdat elke nieuwe kaart standaard een gratis kijkperiode heeft ingebakken voor een aantal weken.

Je kunt gewoon meerdere decoders aansluiten op het kabelnet. We maken gebruik van het broadcast principe dus alle kanalen staan continue op ons net en komen je huis binnen. Je hebt alleen een decoder(of geschikte tv) en geldige smartcard nodig om het signaal zichtbaar te maken. En natuurlijk zijn goede kabels en de juiste connectoren en splitters van belang voor een optimaal storingsvrij signaal.

Kijk anders eens op http://www.digitalekabeltelevisie.nl hierop is veel nuttige informatie te vinden over digitale tv en op www.kabelkeur.nl (http://www.kabelkeur.nl) staat info over het juist aansluiten en ook kun je daar de juiste materialen bestellen.

aoa2003
24 december 2008, 15:33
Ok, duidelijk, dan moet ik dus inderdaad mijn toekomstige mediabox nog activeren, alleen moet ik dan kijken of ik dan goed signaal ga krijgen.