View Full Version : Inzicht in portering proces?


ron_kersic
22 december 2008, 21:01
Hallo,

Ik ben 1,5 maand geleden verhuist en voor mijn Alles-in-1 pakket ook portering van mijn oude KPN nummer van mijn oude adres aangevraagd. Ik kon i.d.d. al snel bellen met mijn oude nummer maar er nog steeds niet mee gebeld worden.

Probleem is: de nieuwe bewoners van mijn oude huis kunnen zelf geen nieuw nummer aanvragen omdat volgens KPN het oude abonnement nog niet is afgesloten. KPN zegt op Ziggo te worden en Ziggo zegt op KPN te wachten :wink: Is er een manier om te achterhalen waar de bottleneck zit en hoe lang het nog duren gaat? Ik wil de nieuwe bewoners van mijn oude huis i.i.g. een datum aan kunnen geven...

\Ron

tja
22 december 2008, 23:02
Laat me raden:

Je hebt je bij Ziggo aangemeld op het nieuwe adres en hierbij gevraagd het telefoonnummer van het oude adres over te nemen. Dat gaat niet werken.

En van de zaken waar KPN op controleert voordat ze een porteringsaanvraag goedkeuren, is het adres. Dit is in jouw geval verschillend, dus wordt de aanvraag door KPN afgekeurd.

Makkelijkste oplossing maar waarschijnlijk niet interessant: Een nieuw nummer nemen bij Ziggo en de oude bij KPN opzeggen.

Iets minder interessant maar de beste oplossing: De KPN aansluiting verhuizen en vervolgens een nieuwe portering aanvragen.

Op zich mogelijk, maar totaal niet interessant: Ziggo aansluiting naar je oude adres laten zetten, nummer over laten nemen en weer verhuizen.

Conclusie: Tenzij je met een nieuw nummer verder wilt, zul je eerst je KPN aansluiting moeten verhuizen naar je nieuwe adres.

ron_kersic
23 december 2008, 09:17
Dat is precies wat ik dacht toen ik de aanvraag indiende. Maar ik kreeg er geen opmerking over dus dan zal het wel goed wezen :)

KPN meeverhuizen is geen optie omdat KPN hier nog geen telefonie kan leveren. En Ziggo op het oude adres is ook al geen optie omdat daar Caiway zit (en de nieuwe bewoners er waarschijnlijk ook geen trek in hebben).

Blijft dus over: KPN opzeggen en een nieuw Ziggo nummer aanvragen. Beetje vervelend maar dan weet ik wel waar ik aan toe ben.

Bedankt voor de feedback!

\Ron

Dreetje
23 januari 2009, 17:07
Misschien is het een idee om je nummer de porteren naar Bugetphone en dat later dan weer te porteren naar Ziggo. Misschien wat omslachtig maar wie weet kan je zo je nummer behouden.

ron_kersic
31 januari 2009, 18:03
Wel, de wonderen zijn de wereld niet uit want ik kom er zojuist achter dat mijn oude KPN nummer weldegelijk geporteerd is! Als een kind zo blij :lol:

\Ron