View Full Version : Vraag: Wel geluid van televisiekanalen maar niet van radiokanalen


rofab
21 december 2008, 12:46
Ik heb sinds een aantal dagen een AV receiver aangeschaft (Sony STR-DG820). Daarvoor geldt dat van de Samsung satbox er een HDMI kabel rechtstreeks naar de receiver gaat.

Video en audiobeelden worden dan via de receiver naar resp. televisie en geluidsboxen verstuurd. Televisiebeelden en gelukt lukt perfect. Switch ik vervolgens op de satbox van TV naar Radio, krijg ik keurig het overzicht van de digitale radiozenders te zien, maar geen geluid.

Alle settings van zowel de satbox als van de AV receiver doorgenomen, maar nergens een oplossing. Het zou natuurlijk erg suf zijn als ik naast de HDMI verbinding ook nog eens een (analoge) audioverbinding van de satbox naar de AV-receiver zou moeten aanleggen om het geluid van de digitale radiozenders van Ziggo te ontvangen.

Wie heeft/weet een oplossing voor dit probleem?


Ronald

Eric van Beek
21 december 2008, 19:43
Ik heb de optische uitgang van de decoder naar mijn sony setje gelinkt,
omdat mijn setje geen Hdmi ondersteund en dat werkt perfect. Ik zie dat
jouw setje ook over een optische ingang beschikt. Probeer dat eens.

Ik denk dat de radio functie niet over Hdmi loopt, maar dat weet ik niet
zeker.

Fraai setje trouwens :)

GerryR
9 februari 2009, 23:06
Hoi,

Heb je het probleem opgelost?
Zo ja, hoe?

Een andere vraag, ik heb eenzelfde versterker en HD-ontvanger. Kan je met de Sony afstandbediening ook de H360R bedienen?
Zo ja, welke code(s) heb je gebruikt?

Gerry

JodeLahiti
11 maart 2009, 08:26
Heb hetzelfde probleem gekend , alleen ging de HDMI rechtstreeks na tv. Als ik hem dan op radio schakelde was er wel geluid ,maar haperde , was niet naar te luisteren.
Mijn oplossing is de volgende ; Sluit naast de hdmi ook de stereo uitgang op je versterker aan. Dan doet zowel de HDMI het voor de TV, maar de radio werkt dan ook. Zo heb ik het opgelost.

gr.