View Full Version : Blokvorming


Heisa
14 december 2008, 09:56
Sinds enkele dagen heb ik het vervelende voorval dat ik plotseling terwijl ik naar de tv zit te kijken blokken in het beeld krijg op alle zenders. Zet ik de ontvanger dan even uit zodat hij kan rebooten dan zijn de blokken weg. Iemand een idee wat dit kan zijn?

se-basterd
14 december 2008, 12:22
ik heb hetzelfde probleem en ik dacht :cry: ooh de Samsung is weer stuk... maar valt weer alles mee:applause:

het probleem ontstaat meestal op de RTL zenders... misschien een fout in het verzenden van het signaal...

graag enige tips:thankyou:

rambocus
14 december 2008, 12:52
Sinds enkele dagen heb ik het vervelende voorval dat ik plotseling terwijl ik naar de tv zit te kijken blokken in het beeld krijg op alle zenders. Zet ik de ontvanger dan even uit zodat hij kan rebooten dan zijn de blokken weg. Iemand een idee wat dit kan zijn?

Hier hetzelfde verhaal, vorige week een keer en gisteravond. En inderdaad even aan en uit zetten geeft soelaas.

Wellicht ligt het aan waar je zit. Ik zit in Houten.

se-basterd
14 december 2008, 13:22
ik had het probleem gisteren middag en rond de klok van 19:00... maar het zal wel iets te maken hebben met Ziggo en het signaal.

Ziggo?? graag een reactie

vinnie-terranova
14 december 2008, 21:34
geen problemen hier met deze decoder.......

tja
14 december 2008, 21:37
Lijkt dus alleen in West te spelen...

Eric van Beek
14 december 2008, 21:50
Bij ons in Leidschenveen ( Den Haag ) heb ik ook dit probleem ook meegemaakt. Het gebeurde terwijl ik naar rtl 4 zat te kijken. Er onstond ineens blokvorming, wat steeds erger werdt. Dit bleef ook bestaan toen ik naar andere zenders zapte. Het uit en weer aanzetten van de decoder verhielp inderdaad het probleem. Tot zover is dit bij mij maar 1 keer voorgekomen.

Joop558
15 december 2008, 12:50
In Leusden hadden wij het zaterdag.
Decoder uit en daarna deed hij het weer.
Het komt vaker voor, ligt volgens mij aan de waardeloze decoder.
Of via de uit knop of een tijdje op stand by zetten en dat is het weer goed.

Verder heeft deze decoder de volgende problemen;

Als het beeld steeds slechter en na enkele minuten aangeeft signaal code E48, de stekker eruit en 30 sec. later er weer in.
En ja hoor alles werkt weer.

De decoder is nu bijna een half jaar oud, maar het lijkt erop dat hij steeds meer rare dingen gaat doen.

Ook het traag reageren gaat steeds sneller.

Ik hoop dat de HUMAX HD PVR er snel is en deze decoder de kast in kan (voor noodgevallen).

Het volgende had ik al in een andere reactie gezet;

Ik vind het geen dijk van een ontvanger.
Ik moet de resolutie aanpassen als ik van HD naar SD gaat of omgekeert.
Anders heb ik geen geluid.
Als ik hem altijd in 576P laat staan, heb ik wel altijd geluid, bij het wisselen van een zender.
Laatst had ik ineens radio zenders in mijn favorieten. Kon zelfs niets meer in de favorieten aanpassen. Pas nadat ik de lijst had leeggemaakt en alles er opnieuw ingezet, werkte het weer als voorheen.
Ik heb de nieuwe versie RSA.
Dat E19 bij aanzetten is inderdaad irritant.
Ook het regelmatig moeten resetten, omdat hij anders zo traag als een slak is bij zappen of zenders intikken.

Ik hoop dat de PVR HD van Humax er snel is.
Daar wacht ik nu op.

h.j.blom@hccnet.nl
15 december 2008, 15:22
Ik heb 2 van deze beroerde apparaten en allebei vol met maandagochtend ziekten (???). Als je het apparaat uitschakelt (netspanning weghalen en niet de hoofdschakelaar gebruiken) is hij weer even bij kennis. Dus het apparaat wordt gereset! Het lijkt mij dat het dan NIET aan een slecht binnekomend signaal kan liggen. Ook valt regelmatig het geluid weg, bij zappen komt het weer terug. De oerdomme meldingen van Geen abonnement en dergelijke, weet ik te onderdrukken door teletekst in te schakelen, de zender wordt dan WEL weergegeven. Wat nog vreemder is dat bij één van de ontvangers History Channel niet wordt doorgegeven. Weer de melding Zit niet in uw pakket, nee dat denk ik ook niet en Discovery HD en Sport wel. Ziggo heeft al eens mijn abo of kaart gereset maar zonder succes. De kabel zou niet goed zijn (HD-kwaliteit) en daar stoort één kanaal zicht aan ???
Ga thans maar een derde (Humax) ontvanger kopen voor het derde toestel en kan dan eens gaan uitwisselen of in reparatie geven van die Samsung's.

ronzelver
16 december 2008, 10:12
Lijkt dus alleen in West te spelen...

Nee helaas, ik heb dit probleem de afgelopen dagen ook met enige regelmaat (Sittard) :evil:. Aan/uit via schakelaar op de achterkant verhelpt het probleem. Ik heb het met Net5 en Nickelodeon Jr gehad.

Heisa
16 december 2008, 11:06
Aan bovenstaande reacties te zien is het dus geen storing bij Ziggo maar heeft het vermoedelijk te maken met de software van de Samsung. Zijn we dus even lekker mee!! Nog niet zo lang geleden een upgrade gehad en nu dus weer problemen. Hopelijk komt Samsung met een snelle oplossing want dit is op z'n zachtst gezegd knap vervelend.:sleep:

hgnieboer
16 december 2008, 11:19
Ook in het Noorden van het land heb ik last van blokvorming op de samsung.

En idd stekker er uit en je beeld is weer een tijdje goed......of mijn Samsung stopt er straks mee!!!.

ronzelver
16 december 2008, 13:51
Aan bovenstaande reacties te zien is het dus geen storing bij Ziggo maar heeft het vermoedelijk te maken met de software van de Samsung. Zijn we dus even lekker mee!! Nog niet zo lang geleden een upgrade gehad en nu dus weer problemen. Hopelijk komt Samsung met een snelle oplossing want dit is op z'n zachtst gezegd knap vervelend.:sleep:

Ik heb dus gisteren de software update uitgevoerd op mijn Samsung en binnen een half uur was het eerste keer prijs en vervolgens kreeg ik vanochtend ook weer die ellendige mozaïk blokjes te zien.

mxhans
16 december 2008, 14:14
Wanneer is dat begonnen bij jullie?
Bij mij ging het zaterdagavond 13 december mis, eerst blokken en toen even helemaal geen signaal. Na een paar minuten (intussen was ik zenders opnieuw aan het zoeken) kwamen de zenders weer terug, maar nu inderdaad steeds weer storingen, zeker als je hem op 720p of 1080i zet. Het is ca. 2 weken (wk49-50) goed gegaan, het apparaat stond constant op 720p en gaf goed beeld, maar na die zaterdag is het steeds weer knudde.
Ik denk toch dat Ziggo iets veranderd heeft. Er waren werkzaamheden aangekondigd (Zoetermeer) en toen is het signaal 2 weken goed geweest, maar dat was dus van tijdelijke duur.

vinnie-terranova
16 december 2008, 17:35
volgens mij geen problemen van de samsung, ook ik had gisteren (15-12-2008) last van blokvorming op mijn samsung.......normaal perfect beeld..... ga er vanuit dat er ergens een ''kink'' in kabel is bij ziggo.....

semperon
16 december 2008, 19:11
ook hier (Venlo 5914) sinds 2 dagen erge blokvorming af en toe.
vooral idd op 720p of 1080i wat voorheen perfect was is het slecht. op discovery hd en ng hd bv schokt het beeld ook vaker ineens.
stekker eruit en weer erin helpt evenm dan komt toch weer om de minuut ofzo kortstondig blokvorm erg irritant vraag me af hoe dat ineens bij iedereen kan..

Rolypoly
16 december 2008, 20:16
volgens mij geen problemen van de samsung, ook ik had gisteren (15-12-2008) last van blokvorming op mijn samsung.......normaal perfect beeld..... ga er vanuit dat er ergens een ''kink'' in kabel is bij ziggo.....

2 maanden geen enkel probleem met de Samsung HD en gisteravond plotseling blokvorming en af en toe een raar geluid :?.
Had begin van de avond de HDMI kabel er even uit gehad, dat zal het niet zijn.
Vanavond nog steeds last van en rond 19:40 uur bijna het hele beeld vol roze blokken tijdens ONM.
Ontvanger van de stroom voor enkele minuten: helaas nog steeds blokjes.
Ben benieuwd . . . (ik zit in 5172)

mxhans
16 december 2008, 21:12
Hmm.. volgens mij hoort dit topic zo langzamerhand in 'ziggo storingen' thuis.

Eric van Beek
16 december 2008, 21:57
Ik heb deze decoder sinds juni 2008, en alleen afgelopen zaterdag het blokjes probleem eventjes gehad. Enkel het geluid via de optische uitgang naar m'n home cinmeaset is soms dusdanig, dat dit alleen weer hersteld als ik m'n cinemaset uit en aan doe. Waarschijnlijk heeft m'n setje er soms wat moeite mee. Het geluid over hdmi naar m'n tv, doet het altijd goed, ongeacht resolutie instelling, en ongeacht of het SD of HD uitzendingen zijn.

vinnie-terranova
16 december 2008, 21:59
jah lijkt me ook, want niet alleen gisteren, maar ook vandaag verschijnen er blokjes/groene strepen in het beeld, en stoort het geluid, we kunnen deze inderdaad verplaatsten. Want dit is geen storing aan onze decoders..... laat ze bij ziggo maar eens gaan uitzoeken, want probleem ligt niet aan de 360 of aan samsung, zie al verschillende topics verschijen mbt deze melding. ik heb dit sinds gisteren. (weekend niet thuis geweest)


edit: beeld gaf net WEER over het gehele beeld storing een blokkenfestival en er verschijnt tevens een roze achtig beeld doorheen

G.bruiker
16 december 2008, 22:04
Hier regelmatig op RTL 4, dan komt de melding E48 Geen Signaal.
Blokken,steeds meer, haperen van geluid en dan vastlopen.
Het enige dat helpt is een cold reboot.
RA versie met nieuwste firmware.

Met de humax heb ik regelmatig dat Zone Reality stil blijft staan.
78% signaal, Ber 0

TVdigitaal
16 december 2008, 22:08
Jullie bevindingen heb ik zelf bij de 360 op ons kantoor ook waargenomen alleen heb ik nog niet kunnen achterhalen waar de problemen vandaan komen. Heb wel het vermoeden dat er een bepaalde zender is die deze problemen veroorzaken. Helaas heb ik ze niet kunnen reproduceren.

Kunnen jullie de beelden beschrijven? Zie je net als ikzelf zag door het geblokte SD beeld een aantal frames van een HD kanaal? Zo ja welk HD kanaal? Hoe vaak heb je problemen? Heb je de problemen vaak als je na een bepaald kanaal kijkt?


Er zijn de laatste weken door ons geen wijzigingen gedaan maar wel door sommige programma aanbieders aan hun apparatuur. Heb dan ook het vermoeden dat ergens hier een oorzaak ligt mede omdat de problemen gebieds breed lijken voor te komen.

Jullie input is welkom en kan mij en mijn collega's helpen bij het reproduceren van de storing zodat we het kunnen oplossen.

Wel het verzoek om signaal problemen zoals oplopende BER en E48 niet in dit topic te plaatsen maar het alleen te beperken tot dit probleem: Mozaiekbeelden die op te lossen zijn met een powercycle.

vinnie-terranova
16 december 2008, 22:22
Jullie bevindingen heb ik zelf bij de 360 op ons kantoor ook waargenomen alleen heb ik nog niet kunnen achterhalen waar de problemen vandaan komen. Heb wel het vermoeden dat er een bepaalde zender is die deze problemen veroorzaken. Helaas heb ik ze niet kunnen reproduceren.

Kunnen jullie de beelden beschrijven? Zie je net als ikzelf zag door het geblokte SD beeld een aantal frames van een HD kanaal? Zo ja welk HD kanaal? Hoe vaak heb je problemen? Heb je de problemen vaak als je na een bepaald kanaal kijkt?


Er zijn de laatste weken door ons geen wijzigingen gedaan maar wel door sommige programma aanbieders aan hun apparatuur. Heb dan ook het vermoeden dat ergens hier een oorzaak ligt mede omdat de problemen gebieds breed lijken voor te komen.

Jullie input is welkom en kan mij en mijn collega's helpen bij het reproduceren van de storing zodat we het kunnen oplossen.


De decoder geeft op (bij mij) sinds gisteren op alle zenders af en toe blokjes danwel groene strepen. Een minuut of 10 geleden liep het hele beeld vol met blokken, en verschijnt er door de storingen heen een roze achtig scherm bij mij (lijkt op een roze gebreide trui:)) zodra deze storing er is, maakt het niet meer uit naar welke zender je kijkt, het beeld is overal gelijk en niet meer naar te kijken.

Dit was gister ook het geval! kortom.... storing is om de paar minuten op elk willekeurige zender blokjesvorming danwel hapering van het geluid, en soms over het hele beeld ook op alle zenders blokken en geluid haperingen.....

Mijn signaal is 85%, BER waarden blijven vreemd genoeg wel netjes op 00000 staan (nog niet gekeken als storing op ergst is) en de decoders is rechtstreeks aangesloten op het AOP

Na het rebooten van de decoder is de ergste storing weer weg, maar blijven de haperingen in beeld en geluid.

Dropit
16 december 2008, 23:20
Ook hier hetzelfde resultaat. Gisteren begon het beeld her en der al te haperen. Vanavond is het een grote blokvorming: voornamelijk paarse kleuren die op de HD-zenders bijna het gehele beeld bedekken. Op de SD-zenders ken je een gedeelte van het beeld nog zien ( (voornamelijk links bij mij), maar is er zeer veel blokvorming. Na een reset van het apparaat gaat het eerst goed. Na ongeveer 5 minuten beginnen de storingen weer. Ik hoop dat er snel een oplossing komt.http://ziggo-gebruikers.nl/forum/images/icons/icon9.gif

Rednas79
16 december 2008, 23:24
Ja hier ook problemen

Op de nacht van 15 naar 16 december ineens volledig scherm met blokjes.
Stroom even eraf gehaald en toen deed ie het weer.
Maar vandaag merk ik toch op dat er zo af en toe ( niet zo heel vaak maar toch storend!) enkele blokjes komen en geluid fractie wegvalt.

Ze moeten niet komen met ligt aan je bekabeling, want die werkt al 2 jaar!
Decoder is een DCB-H360R Samsung.

Hoop dat het snel verholpen wordt door Ziggo/Samsung.

Vorig jaar ook al om deze periode problemen gehad, toen vertelde ze me steeds dat het aan mijn bekabeling lag. Jaja! bleek dus achteraf een software update te zijn. Kreeg wel 3 maanden mijn sport1/film1 gratis....(die ze per abuis toen niet in rekening hadden gebracht)

Anders moeten we maar weer overschakelen naar (prehistorische) analoog.
Maar ja dan betaal ik mijn digitale abo's voor jan met de korte achternaam.....:sad:

semperon
16 december 2008, 23:40
idd gisteren liep af en toe het hele beeld vol blokjes.

vandaag af en toe blokjes of/en een smalle streep in het beeld.
geluid hapert dan ook, maakt niet uit welke zender het is....

stroom eraf maakt niet zoveel uit, na een uurtje begint het weer, het gebeurt gewoon om de paar minuten....

vinnie-terranova
17 december 2008, 02:59
lijkt me nu een actie worden voor ziggo.........

semperon
17 december 2008, 07:44
vanmorgen wilde ik het journaal kijken, ineens na enige blokvorming, E48, hele signaal weg. 5 minuten stekker eruit gehad en nu weer terug, alleen nog steeds die streep cq blokjes om de paar minuten.

se-basterd
17 december 2008, 16:29
had vandaag meerdere malen kleine haperingen in mijn beeld tijdens het kijken van History HD... het is gelukkig ff rustig op het RTL front met storingen:roll:

mxhans
18 december 2008, 08:48
Witte strepen, af en toe zwart en blokvorming, langlopende problemen die een paar weken weg waren.

Dhr. TVdigitaal heeft met zijn opmerkingen over stoorzenders mij toch weer aan het denken gezet en gisterenavond, woensdag 17 december, heb ik toch nog maar eens kritisch alle aansluitingen en instellingen gecontroleerd. Ik realiseer mij ineens dat er sinds kort een kerstboom in de kamer staat met allerlei 'leuke' verlichtings-trafo's door de vrouw aangesloten. Dus, toen iedereen naar bed was, alle kerstverlichting uitgezet en nog maar eens geprobeerd. Dat was, jammer genoeg, niet de oplossing.
Toen alle antennekabels maar eens losgetrokken voor een onderzoek. Bij mij staat er in de antenne-kabel-ketting ook nog een oude VHS video recorder achter de decoder. Zo'n video-recorder voegt ook een antenne-signaal toe en nu bleek dat die op vrijwel dezelfde frequentie stond als NET5. Dat had ik nooit gemerkt omdat ik de video altijd via de scart afspeel. Ik heb dat veranderd en nu bleek mijn digitale ontvangst geheel vrij van storingen. Ik hoop dat dit inderdaad de oplossing is, want het was al laat en heb het nog niet lang kunnen controleren.
We roepen allemaal wel dat onze installatie goed is en de kabels goed (duur) zijn, maar toch heb ik weer iets bij mijzelf gevonden wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Heisa
18 december 2008, 09:41
Misschien is een ander apparaat of een kersttrafo of zo bij iemand een probleem maar in mijn installatie is al een hele tijd niets veranderd. Dit lijkt mij dus niet het probleem. Daarnaast is het zo dat als ik de decoder even uit zet dmv de uit/aan knop achterop dat dan het probleem verholpen is. In de tussentijd heb ik niets anders veranderd. Dus ook het idee van kabels lijkt mij niet helemaal logisch. Er moet iets anders aan de hand zijn. Buiten dit om: ik heb het op alle kanalen en niet alleen op rtl4 of eurosport of zo.

mxhans
18 december 2008, 09:55
Ja, ik had het ook op alle digitale kanalen en uit/aanzetten verhielp het probleem tijdelijk. Misschien wordt de Samsung HD decoder gevoeliger als hij langer aan staat en warm wordt.
Ik wil ook niet zeggen dat bij iedereen eenzelfde probleem meespeelt, maar ik dacht alles gecontroleerd te hebben (ik ben al een jaar op zoek) en toch heb ik weer iets gevonden wat een eventuele oorzaak zou kunnen zijn. Ook andere video-apparaten of spelcomputers, ergens in huis op de antennekabel, kunnen misschien de problemen veroorzaken.

semperon
18 december 2008, 13:07
ik heb helemaal niets aan mijn opstelling verandert en net zoals bij de rest is het een paar dagen geleden begonnen.
heb vandaag de box 2 uur vd stroom gehad maar na 15 minuten kijken begint t weer,
het ergste is het bij mij op film 1 hd, dan loopt na een half uurtje het beeld zo vol met blokken dat ik alleen nog maar de decoder aan en uit kan zetten.'
hoop toch echt dat de oorzaak snel wordt gevonden, wel frappant dat het alleen met de samsung decoders is....

Rednas79
18 december 2008, 13:57
Witte strepen, af en toe zwart en blokvorming, langlopende problemen die een paar weken weg waren.

Dhr. TVdigitaal heeft met zijn opmerkingen over stoorzenders mij toch weer aan het denken gezet en gisterenavond, woensdag 17 december, heb ik toch nog maar eens kritisch alle aansluitingen en instellingen gecontroleerd. Ik realiseer mij ineens dat er sinds kort een kerstboom in de kamer staat met allerlei 'leuke' verlichtings-trafo's door de vrouw aangesloten. Dus, toen iedereen naar bed was, alle kerstverlichting uitgezet en nog maar eens geprobeerd. Dat was, jammer genoeg, niet de oplossing.
Toen alle antennekabels maar eens losgetrokken voor een onderzoek. Bij mij staat er in de antenne-kabel-ketting ook nog een oude VHS video recorder achter de decoder. Zo'n video-recorder voegt ook een antenne-signaal toe en nu bleek dat die op vrijwel dezelfde frequentie stond als NET5. Dat had ik nooit gemerkt omdat ik de video altijd via de scart afspeel. Ik heb dat veranderd en nu bleek mijn digitale ontvangst geheel vrij van storingen. Ik hoop dat dit inderdaad de oplossing is, want het was al laat en heb het nog niet lang kunnen controleren.
We roepen allemaal wel dat onze installatie goed is en de kabels goed (duur) zijn, maar toch heb ik weer iets bij mijzelf gevonden wat de oorzaak zou kunnen zijn.
ja maar als er niks in de situatie is veranderd, dat lijkt me zoiets sterk, zeker als het bij meerdere mensen gebeurd.

vinnie-terranova
18 december 2008, 17:01
geen kersttrafo, mijn opstelling of electrische apparaten zijn niet verandert. Heb zelf sinds afgelopen maandag dit fenomeen. En het was TVDIGITAAL ook al opgevallen op de 360 die ze zelf hebben staan. Ze weten alleen niet hoe het komt. Jammer dat er verder geen feedback meer wordt gegeven door ziggo.

TVdigitaal
18 december 2008, 20:23
We hebben een iets gevonden in een multiplexer wat vermoedelijk de problemen op de Samsung 360 HD decoder veroorzaakt.

Gisteren leken de problemen even opgelost maar kwamen later toch weer terug. Als het goed is moeten jullie van de problemen zoals ze hier gemeld zijn geen last meer hebben sinds vanmiddag omdat we zijn overgeschakeld op een andere multiplexer.

De exacte oorzaak wat er aan de hand is wordt door ons nog onderzocht, zoals aangegeven jullie moeten er nu geen last meer van hebben.

vinnie-terranova
18 december 2008, 21:53
Het lijkt hier nu inderdaad weer allemaal goed te gaan, toppie! Mochten de storingen toch weer optreden, hoor je het!

Vooralsnog is het opgelost!:applause::thankyou::thankyou::applause:

semperon
18 december 2008, 23:30
hier ook weer alles prima!

mxhans
19 december 2008, 11:24
Ook bij mij geen blokken of strepen gezien op donderdagavond 18 december. Wel nog één keertje een paars beeld, wat weer weg gaat zodra je de resolutie even omzet en weer terug zet. Ik houd de decoder nu constant op 720p.

Heisa
19 december 2008, 11:36
TVdigitaal, bedankt voor je medewerking in deze. Ik heb gisteren ook geen probleem meer gehad en hoop uiteraard dat dit zo blijft. Mocht er wederom iets gebeuren dan laat ik dit weer weten. Nogmaals dank voor de ondersteuning.:thankyou:

Rolypoly
19 december 2008, 13:06
Van hieruit ook bedankt voor de reactie :!:

Heb vd week ook problemen gehad, zie andere topic, maar nu is alles weer goed sinds woensdag 17 december.
Overigens toen het bij mij opgelost was kreeg een kennis van mij problemen. Toen ik problemen had was er bij hem niets aan de hand :?.

Ben iig blij dat men iets gevonden heeft en dat het bij de meesten weer naar behoren werkt . . . :)

Rednas79
19 december 2008, 14:10
Lijkt me inderdaad opgelost nu. :pompom:
Pff had ik weer hoor. Komen mijn ouders afgelopen woensdag weer is zijn er blokjes op het scherm.... Zo kan ik ze natuurlijk nooit overtuigen om op digitaal te gaan ;).

vinnie-terranova
19 december 2008, 16:21
gewoon een startpakket cadeau geven met kerst of een verjaardag..... heb ik ook gedaan......:) anders keken ze nu waarschijnlijk nog steeds analoog op een hun lcd scherm.

Heisa
21 december 2008, 06:45
Helaas,helaas,helaas, vanmorgen was het weer raak. Blokvorming op alle zenders. De blokken komen van rechts naar links over het scherm en bedekken zo driekwart van het scherm. Na een reboot (door middel van de aan/uit knop achterop) is het probleem weer (voor even?) opgelost. Helaas Tvdigitaal was dat dus ook niet de oplossing. Wat kan het dan zijn?? Ik heb geen idee.:confused:

Rolypoly
21 december 2008, 10:12
Zal zometeen eens kijken hoe het hier is.
Ik sta op zondagmorgen niet zo vroeg op als jij om een statuscheck te doen . . . :)

Ik zit wel in het @home gebied, dat zal ook nog wel uitmaken.

Heisa
21 december 2008, 11:09
Ik sta op zondagmorgen niet zo vroeg op als jij om een statuscheck te doen . . . :)


Helaas zijn er ook mensen die op zondag moeten werken en dus vroeg op moeten. Voor vertrek kijk ik dan nog even het laatste nieuws.:sleep:

Heisa
21 december 2008, 11:25
Voor postcodegebied 3703em zijn de volgende meldingen bekend:Storing

http://www.ziggo.nl/init/img/icon/storing_onderhoud/televisie/actief.gifhttp://www.ziggo.nl/init/img/icon/storing_onderhoud/internet/inactief.gifhttp://www.ziggo.nl/init/img/icon/storing_onderhoud/telefonie/inactief.gifGroepsstoring sinds woensdag 17 december 12.51 uur
Op dit moment zijn er problemen met de Samsung H360R digitale ontvanger. Indien de decoder een foutmelding geeft haal dan de stroom voor 1 minuut van de digitale ontvanger af. Daarna zet u de decoder weer aan.
Wanneer de storing niet is verholpen na deze procedure, adviseren wij u telefonisch contact op te nemen met Ziggo.
Onze excuses voor het ongemak.

Dit was op de site van Ziggo te vinden. Het probleem is dus (nog):confused: niet de wereld uit.

Heisa
21 december 2008, 11:31
Ik zit wel in het @home gebied, dat zal ook nog wel uitmaken


Ook als ik jouw postcode (5172) ingeef krijg je dezelfde melding dat er problemen met de Samsung decoder zijn!! Zie hieronder.

Voor postcodegebied 5172 zijn de volgende meldingen bekend:Storing

http://www.ziggo.nl/init/img/icon/storing_onderhoud/televisie/actief.gifhttp://www.ziggo.nl/init/img/icon/storing_onderhoud/internet/inactief.gifhttp://www.ziggo.nl/init/img/icon/storing_onderhoud/telefonie/inactief.gifGroepsstoring sinds woensdag 17 december 12.51 uur
Op dit moment zijn er problemen met de Samsung H360R digitale ontvanger. Indien de decoder een foutmelding geeft haal dan de stroom voor 1 minuut van de digitale ontvanger af. Daarna zet u de decoder weer aan.
Wanneer de storing niet is verholpen na deze procedure, adviseren wij u telefonisch contact op te nemen met Ziggo.
Onze excuses voor het ongemak.

Rolypoly
21 december 2008, 11:38
Ik heb na het verdwijnen van de problemen niet meer op de Ziggo site gekeken, ging er vanuit dat het op mij geen betrekking meer had.

Ik denk dat de kabelgebieden in bepaalde regio's verdeeld zijn en dat je geografisch moeilijk kunt bepalen wie er bij wie in hetzelfde deel zit.
Na melding van een Ziggo medewerker dat men iets gewijzigd had heb ik geen probleem meer ondervonden.
Een kennis had na oplossing van mijn problemen nu dezelfde problemen, en die woont hemelsbreed ong. 1 km bij mij vandaan :?

Eric van Beek
21 december 2008, 15:55
Blokvorming nu net op Nederland 3 op 21-12-08 om 15:49 uur en regelmatig wegvallen van het geluid. Alleen uit en aan zetten van decoder lost het deels op.
Blokvorming is dan weer weg, maar geluid valt nog regelmatig weg.
Postcode 2492

arthurkappers
21 december 2008, 19:17
Wij hebben ook blokvorming, nu gemiddeld 1 x per week. Moet ik onder het Tv dressoir om de decoder uit en aan te zetten. Zodra deze reboot geeft in scherm is het daarna weer over. Ik zit in Leusden. Volgens mij is het gewoon een kwalitatief slechte decoder, gezien de problemen die anderen ook hebben. Heb er wel bijna €200,-- voor betaald.
Wat zou een goede of betere HDTV decoder zijn?

Eric van Beek
21 december 2008, 20:32
Wij hebben ook blokvorming, nu gemiddeld 1 x per week. Moet ik onder het Tv dressoir om de decoder uit en aan te zetten. Zodra deze reboot geeft in scherm is het daarna weer over. Ik zit in Leusden. Volgens mij is het gewoon een kwalitatief slechte decoder, gezien de problemen die anderen ook hebben. Heb er wel bijna €200,-- voor betaald.
Wat zou een goede of betere HDTV decoder zijn?

Ligt niet aan de decoder, maar aan de manier hoe het signaal door
Ziggo of Content aanbieder geleverd wordt. Bij de vorige keer
dat dit speelde, was er sprake van een defecte multiplexer of zoiets
bij Ziggo, waardoor de samsung over zijn nek ging.

Rolypoly
21 december 2008, 21:17
Helaas,helaas,helaas, vanmorgen was het weer raak. Blokvorming op alle zenders. De blokken komen van rechts naar links over het scherm en bedekken zo driekwart van het scherm. Na een reboot (door middel van de aan/uit knop achterop) is het probleem weer (voor even?) opgelost. Helaas Tvdigitaal was dat dus ook niet de oplossing. Wat kan het dan zijn?? Ik heb geen idee.:confused:

Ik zou nog even kijken hoe het er hier uitzag . . . het is echter iets later geworden dan gepland :?

Hier beneden zitten 2 dames al weer vrolijk enkele uren TV te kijken zonder enig probleem.
Superstrak beeld en geen storingen meer aan deze kant.

Succes voor degene die hier (nog) wel/weer last van hebben :!:

arthurkappers
23 december 2008, 18:19
Heeft iemand van jullie naast de blokvorming ook regelmatig dat de zenders verdwenen zijn? Ik moet ze dan opnieuw installeren. Dat gaat relatief makkelijk, maar soms is het resultaat 0 en vindt m'n box het ziggosignaal niet. Dan helpt aleen weer uit en aan zetten.:x

Verder kan ik het volume niet met deze settop-box wijzigen, alleen via de tv. Daar staat tegenover dat ik nooit zonder geluid zit.

Rolypoly
23 december 2008, 18:54
. . . . Verder kan ik het volume niet met deze settop-box wijzigen, alleen via de tv. Daar staat tegenover dat ik nooit zonder geluid zit.

Het eerste verhaal weet ik geen antwoord op, misschien een keer een teruggzetten naar de fabrieksinstellingen.

Het volume is niet te regelen met je ontvanger als je via HDMI aansluit.
Dit werkt alleen via Scart. Aangezien dat een slechter beeld geeft is HDMI aan te bevelen.
Ondanks dat de volumeregeling dan niet werkt is het wel so dat als je het volume helemaal dicht zet je geluid weg is.
Ik heb dit deze week bij mij geconstateerd.

niqname
23 december 2008, 19:36
Ik heb vanaf vanmiddag 17.00uur blokvorming.
Omgeving Heemstede( postcode 2105),zijn er meer uit deze omgeving met hetzelfde probleem.
Ik heb al geprobeerd te bellen maar de wachttijden zijn momenteel erg lang.

wrcveen
13 februari 2009, 23:53
Sinds vandaag heb ik het ook, of een BER van 1000+ en na een paar minuten weer perfect beeld met een BER van 0. Overigens ook op NL 123, RTL8 en Veronica. Signaalsterkte 59%. RTL457 en SBS6 geen problemen. Andere zenders niet bekeken. Op een ander merk tuner géén problemen met deze zenders.

Zenders met de problemen liggen in de frequentie van 380-388 MHz. Lijkt me niet toevallig? Postcode 3735.

anoniem
14 februari 2009, 11:55
Sinds vandaag heb ik het ook, of een BER van 1000+ en na een paar minuten weer perfect beeld met een BER van 0. Overigens ook op NL 123, RTL8 en Veronica. Signaalsterkte 59%. RTL457 en SBS6 geen problemen. Andere zenders niet bekeken. Op een ander merk tuner géén problemen met deze zenders.

Zenders met de problemen liggen in de frequentie van 380-388 MHz. Lijkt me niet toevallig? Postcode 3735.

Dit frequentie gebied kan beïnvloed worden door de aanwezigheid van C2000 zenders in de omgeving van je aansluiting.
De gebruikte frequenties van de C2000 netwerk liggen voor mobiel tussen ~380 - 384Mhz en vast tussen ~390 - 394 Mhz. Uit onderzoek is gebleken dat de veldsterktes erg hoog kunnen zijn en dat in die situatie de huisinstallatie 100% op orde moet zijn, dit betekent dat de gebruikte coaxkabel goede afschermings-eigenschappen moeten hebben (70-90 dB) inclusief alle andere gebruikte materialen. Verder is het van belang dat de signaal nivo in de binnenhuis installtie zo hoog mogelijk moeten zijn ( < 75 dBuV voor de ingewijden), door het gebruik van een hoogwaardige versterker toe te passen. Meer informatie over dit onderwerp vindt je bij http://www.kabelkeur.nl/ (http://www.kabelkeur.nl/)

h.j.blom@hccnet.nl
14 februari 2009, 14:56
Na eerst een Humax decoder geplaatst te hebben was er minder blokvorming, echter niet weg. uiteindelijk mijn signaalversterker vervangen voor een Hirschman ook met 5 uitgangen. Thans 3 decoders in gebruik, 2x Samsung en 1x Humax en al mijn problemen behoren tot het verleden. Perfekt beeld en een krachtig signaal. Dus aan de kwaliteit van het signaal heeft het nooit gelegen.