View Full Version : Iedereen is benadeeld


Jack-2007
13 december 2008, 17:25
Iedereen is benadeeld,

Bijna niemand haalt de beloofde snelheid, bijna niemand zit zonder storingen en zo kunnen we door gaan.
Een kennis van mij is zo stom geweest zich aan te melden bij ziggo, zit al weken te wachten op een decoder en de rest van de rommel. Maar ondertussen wordt het wel van zijn rekening afgeschreven.

De helpdesk flikkert de telefoon er op (heb ik ook meegemaakt) of is totaal niet te bereiken.

Ziggo zou toch de problemen aanpakken ? mischien moeten ze eens echte ict'ers aannemen in plaats van schoolverlatertjes. Want daar zit het grootste deel van de problemen. Ze nemen goedkope beginnende broekpoepertjes aan die maar wat knutselen.

Ziggo, wordt volwassen en los die problemen nu eens op !

Ik ben voornemens een landelijke actie op te gaan zetten waarbij een zo groot mogelijke groep eens flinke klappen uit gaat delen !

gamelover
13 december 2008, 19:25
Jouw voornemen om een actiegroep te starten is wel een idee.
Maar bedenk dat niet alleen Ziggo met problemen kampt.
Ben van ellende overgestapt van Orange naar Ziggo.
De ene provider is net zo slecht als de andere.
Ben in feite van regen in drup geraakt.
Na eerst verschillende keren te moeten bellen om mijn modem geactiveerd te krijgen, niet herkend worden in systeem, telefoonnummer opeens aan iemand anders gegeven en snelheid niet goed ( in totaal ong 40 keer helpdesk gebeld), is er alleen nog iets niet in orde met factuur.
Maar Orange/Online was al precies zo dus.
Ik denk dan ook dat je met een actiegroep niets bereikt.
Bij Ziggo is het onmogelijk nu om nog winst te maken lijkt me met deze problemen, dus moeten ze het hebben van de telefoontjes naar de helpdesk.
Ze plannen bij alle providers zo slecht dat het wel mis moet gaan!!!!

Cybermania
13 december 2008, 20:21
Ik ben Ziggo ook schijt zat, maar tja, een paar jaar terug ook ruzie gehad met Planet Internet. In plaatst van een ongevraagde dienst niet door laten gaan, hebben ze op een gegeven moment ons hele abonnement gecanceld.

Akos
13 december 2008, 21:06
Sterke woorden, zo'n actiegroep, maar je vangt denk ik meer vliegen met stroop dan azijn. Overigens bestaat er al een actiegroep, die ook contact heeft met Ziggo: Het MGV (zie de voorpagina van dit forum):wink: Ik denk dat lid worden van MGV meer zin heeft dan een actiegroep op richten. Hoe groter hun ledenbestand is, des te meer invloed ze hebben als ze bij Ziggo aan tafel zitten.

@gamelover:
Maakt Ziggo zo'n enorm verlies? Volgens wikipedia hebben ze 3.3 miljoen kabel abbonee's (dus nog zonder internet en telefonie) en dat maal 12 maanden, maal 15 euro per maand abonneegeld is al 594 miljoen wat ze per jaar binnen halen. Tel daar nog eens extra zenders, Internet en telefonie bij op en dan heb je een hoop centen.

Ah, gevonden: Een EBITDA van 579 miljoen in 2007. Iets waar investeerders erg gevoelig voor zijn, want EBITDA (earnings before income tax, debt and ammortisation) geeft aan dat de inkomsten goed zijn, nog voordat je je schulden, belasting en ontwaarding hebt meegeteld.
Met andere woorden: Ze hebben vorig jaar wel verlies gemaakt (vanwege de samenvoeging), maar die inkomsten hebben een stijgende lijn.

Anyway, als ze het moeten hebben van de telefoontjes naar de helpdesk, kunnen ze denk ik beter een sekslijn beginnen. :wink: Overigens zijn de kosten al tijden het lokale kostentarief, dus dat valt ze denk ik ook redelijk vies tegen. Nee, Ziggo heeft een aardige stok achter de deur met het feit dat bijna heel Nederland voorzien is van kabel. Ze roepen altijd dat kabelmaatschappijen geen monopolie positie hebben, maar zeg nou zelf: het is niet alsof je het kabeltje wat je huis in komt van een ander bedrijf kan afnemen... Dat zou een mooie zijn, he? Dan zou de helpdesk binnen de kortste keren een stuk verbeterd zijn :)

gamelover
14 december 2008, 08:43
Sterk stukje tekst Akos.
Ging idd uit van de kennisgevingen over Ziggo tijdens fusie over verlies.
Toch denk ik dat het de winst(verwachting) nog enorm drukt als je honderden (of meer) hd medewerkers extern moet inhuren, en nog hopen schadevergoedingen moet betalen.
En idd, lokaal tarief zal geen vetpot zijn, maar als je voor elk telefoontje de klant een kwartier in de wacht laat staan gemiddeld?
Ikzelf heb in 5 mnd tijd al ong 40 x gebeld, in het midden gelaten of dat nu allemaal nodig was of omdat ik gewoon volhoudend ben.

xahmol
14 december 2008, 10:05
Ah, gevonden: Een EBITDA van 579 miljoen in 2007. Iets waar investeerders erg gevoelig voor zijn, want EBITDA (earnings before income tax, debt and ammortisation) geeft aan dat de inkomsten goed zijn, nog voordat je je schulden, belasting en ontwaarding hebt meegeteld.
Met andere woorden: Ze hebben vorig jaar wel verlies gemaakt (vanwege de samenvoeging), maar die inkomsten hebben een stijgende lijn.

Tja, EBITDA. Das natuurlijk een term die alleen bedrijven gebruiken die liever iets positiefs te melden hebben na voor de rest slechte cijfers.

Door analisten en accountants worden maatstaven als EBITDA ook wel smalend Earnings Before Bad Stuff Happens genoemd.

Maar linksom of rechtsom: het blijft een verlies.

Een positieve trend in EBIDTA en ARPU (Average Revenue per Unit, en units zijn wij als klant) beloofd natuurlijk wel beterschap, maar zolang er geen inkomsten genoeg zijn om rente, afschrijving en belasting te betalen heb je natuurlijk op de lange termijn wel een probleem als je eigenlijk ook je netwerk moet vernieuwen. Investeringen in je netwerk veroorzaken nml weer nieuwe afschrijvingen en interest.

Oh, en bedrijven met een positieve EBIDTA kunnen prima failliet gaan hoor.... Vraag maar aan de investeerders tijdens de dot com hype.

Of beter nog: de investeerders in UPC. UPC was beursgenoteerd, is failliet gegaan technisch en alleen gered doordat de oprichter van UPC tegen een compleet afzetter bod alle obligatie en aandeelhouders heeft afgekocht (die accepteerden onder het mom van liever een fractie dan niets).

AC
14 december 2008, 10:40
Als je iets wilt doorbreken zal je bij Ziggo op een gevoelige plek moeten drukken en dat is niet de helpdesk medewerkers. Een klanten vereniging kan al een hoop, mits Ziggo daar voor open staat, nu kan ik dat niet beoordelen...maar zie wel dat dit forum niet erg hoog op de lijst van het Ziggo management staat. Behalve een enkele goede medewerker (:thankyou:) van ziggo daar gelaten zie/hoor/lees je van Ziggo nooit iets.
Alleen in de Media ( kassa e.d. ) hoor je zaken uit monde van Ziggo, hier zit dan ook de zere plek van Ziggo. Als wederom in de media negativiteit komt ( moet natuurlijk wel kloppen ) zal er zeker maximale aandacht komen van de investeerders en Ziggo.

pletter
14 december 2008, 12:07
en vergeet ff niet dat je dat mag aftrekken van belasting dus de staat betaalt dit of wij dus zo'n 250 miljoen

peter :mrgreen:

Excalibur
14 december 2008, 13:39
Iedereen is benadeeld is wel heel kort door de bocht en generaliserend. Ik haal bv keurig mijn snelheid op elk moment van de dag.

copymaster
14 december 2008, 14:15
Aan deze kant ook geen problemen met Ziggo. Haal de snelheid die ik halen moet en verder stabiele verbindingen. Misschien moeilijk te accepteren maar er zijn ook mensen die tevreden zijn met Ziggo.

gamelover
14 december 2008, 14:18
Helemaal niet moeilijk te accepteren.
Ik ben op dit moment ook tevreden, als t zo blijft zal ik de laatste zijn die nog klaagt.

Jack-2007
14 december 2008, 14:55
Misschien kort door de bocht, maar doet Ziggo niet hetzelfde ? Volgens de website zijn deze problemen er niet en storingen worden verzwegen.
En heb je dan eindelijk contact met dat callcenter (van een helpdesk mag men niet meer spreken daar) dan krijg je het hele l...l verhaal weer van meten, firewall uit, virusscanner uit, resetten, bla bla bla.

Je kunt net zo goed tegen een muur praten. Bovendien weiger ik pertinent om onbeveiligd online te gaan zodat hun zogenaamd weer eens kunnen meten dat er niets aan het signaal mankeerd..... Elke keer weer die zelfde rot smoezen en nooit eens luisteren.

Dat is mijn ervaring met ziggo na 3 maanden al slecht internet / telefoon / tv te hebben.

Gezien deze feiten, en er zullen er nog vele meer zijn, vind ik het kort door de bocht van Ziggo door te doen alsof hun neus bloed.
De helpdesk is kennelijk zo ontworpen dat lastige bellers (lees klanten met serieuze klachten) de moed ontnomen wordt om te gaan bellen.

jasper50
14 december 2008, 15:37
Aan deze kant ook geen problemen met Ziggo. Haal de snelheid die ik halen moet en verder stabiele verbindingen. Misschien moeilijk te accepteren maar er zijn ook mensen die tevreden zijn met Ziggo.


Wat voor snelheid halen de nieuwsgroepen op dit moment????:?:

Excalibur
14 december 2008, 16:18
Ik heb een 10Mbit verbinding/abbo bij Ziggo en haal dit op alle fronten, FTP, HTTP, News etc

Dingo
14 december 2008, 17:50
Wat voor snelheid halen de nieuwsgroepen op dit moment????:?:


ik heb de snelste verbinding die mogelijk is bij Ziggo, daarnet kwam ik, na een half uur meten, op een gemiddelde downloadsnelheid van 22 Kb/s...

Met Multikabel Nooit problemen gehad! :censored:

Thorgred
14 december 2008, 21:27
ben voor zon 98% tevreden telefoon doet het prima digitale tv ook me upload ook alleen me download mist wat mbit

multikabel had ook zat problemen in beginfase zat ooit ook 2 maanden zonder inet wegen overleden modem

ik ga ervan uit dat zodra docsys 3 + nieuwe modems er is
het een stuk beter zal gaan (na verloop van tijd)

tijd zal het leren :)

copymaster
14 december 2008, 21:28
Wat voor snelheid halen de nieuwsgroepen op dit moment????:?:
Ik zit nog steeds op 2200 KB/s bij gebruik van Tweaknews en Astraweb.

Hutspot
14 december 2008, 21:46
Iedereen is benadeeld,

Bijna niemand haalt de beloofde snelheid, bijna niemand zit zonder storingen en zo kunnen we door gaan.Op welke cijfers baseer jij dit ?
Bron-vermelding graag :wink:

Akos
14 december 2008, 21:49
De problemen doen zich ook niet voor in het @home gedeelte van het Ziggo netwerk. Ze spelen zich nu vooral af in het Multikabel deel.

Ik was tot een paar weken geleden ook een tevreden gebruiker, maar dat kwam omdat ik de helpdesk niet nodig had. En dat is voor de meesten hier ook het zere punt: Tuurlijk kunnen er dingen gebeuren waardoor iets niet werkt; dat gebeurt overal. Fact of life, en is mee te leven. Maar de manier waarop Ziggo met problemen om gaat, daar slaan de meeste mensen van op tilt. Een helpdesk die slecht bereikbaar is, helpdeskmedewerkers die je met een kluitje in het riet sturen, en als ze dan niets meer kunnen verzinnen, roepen dat ze het met "de technische dienst" gaan opnemen, waarna je er vervolgens niets meer van hoort. De volgende keer dat je ze belt mag je weer van voren af aan beginnen, en is het net alsof je de keer ervoor niets gemeld hebt! Mailen naar ze is onmogelijk, en het webcontact formulier wordt ook niet gelezen. Ik heb drie keer dat ding ingevuld, en een paar dagen daarna ben ik gaan bellen. GEEN van mijn mails waren aan mijn profiel gelinkt, verontschuldigde de medewerker zich aan mij.

Oh, en ALS je dan eens een email terug krijgt, is het één zinnetje, met als afzender noreply@ziggo.nl (of noreply@casema.nl). Zo kom je dus nergens.

catastrofus
14 december 2008, 21:57
Iedereen is benadeeld is wel heel kort door de bocht en generaliserend. Ik haal bv keurig mijn snelheid op elk moment van de dag.

Ik niet. Ik haalde m'n 12 Mb/s ong tot aan september. Nu haal ik ong 9 Mb/s (laptop aan kabelmodem (die reeds 100000 maal geherstert is)) terwijl ik, technisch gezien, op 15 Mb/s zou moeten zitten. Ben er, uiteraard, ook niet tevreden over. Bellen is geen optie omdat (in tegenstelling tot jou) ik wel eindeloos in de wacht sta. :wink:

Gert.

Cybermania
14 december 2008, 21:59
Dat webformulier probleem ken ik. Zo heb ik al een aantal keren gezegd dat ik gecompenseerd wil worden voor de talloze telefoontjes naar de "help"desk en de maanden dat mijn telefoonverbinding niet of nauwelijks werkte.

Nu paar weken later nog steeds niets van gehoord...

De problemen doen zich ook niet voor in het @home gedeelte van het Ziggo netwerk. Ze spelen zich nu vooral af in het Multikabel deel.

Ik was tot een paar weken geleden ook een tevreden gebruiker, maar dat kwam omdat ik de helpdesk niet nodig had. En dat is voor de meesten hier ook het zere punt: Tuurlijk kunnen er dingen gebeuren waardoor iets niet werkt; dat gebeurt overal. Fact of life, en is mee te leven. Maar de manier waarop Ziggo met problemen om gaat, daar slaan de meeste mensen van op tilt. Een helpdesk die slecht bereikbaar is, helpdeskmedewerkers die je met een kluitje in het riet sturen, en als ze dan niets meer kunnen verzinnen, roepen dat ze het met "de technische dienst" gaan opnemen, waarna je er vervolgens niets meer van hoort. De volgende keer dat je ze belt mag je weer van voren af aan beginnen, en is het net alsof je de keer ervoor niets gemeld hebt! Mailen naar ze is onmogelijk, en het webcontact formulier wordt ook niet gelezen. Ik heb drie keer dat ding ingevuld, en een paar dagen daarna ben ik gaan bellen. GEEN van mijn mails waren aan mijn profiel gelinkt, verontschuldigde de medewerker zich aan mij.

Oh, en ALS je dan eens een email terug krijgt, is het één zinnetje, met als afzender noreply@ziggo.nl (of noreply@casema.nl). Zo kom je dus nergens.

BenJ
14 december 2008, 22:06
Als je iets wilt doorbreken zal je bij Ziggo op een gevoelige plek moeten drukken en dat is niet de helpdesk medewerkers. Een klanten vereniging kan al een hoop, mits Ziggo daar voor open staat, nu kan ik dat niet beoordelen...maar zie wel dat dit forum niet erg hoog op de lijst van het Ziggo management staat. Behalve een enkele goede medewerker (:thankyou:) van ziggo daar gelaten zie/hoor/lees je van Ziggo nooit iets.
Alleen in de Media ( kassa e.d. ) hoor je zaken uit monde van Ziggo, hier zit dan ook de zere plek van Ziggo. Als wederom in de media negativiteit komt ( moet natuurlijk wel kloppen ) zal er zeker maximale aandacht komen van de investeerders en Ziggo.Dat open staan van Ziggo is nogal betrekkelijk. Het wordt weliswaar met de mond beleden, maar we zien daar erg weinig van terug. Net zoals in Radar zijn het toch min of meer politiek correcte antwoorden. Meer bedoeld om Radar tevreden te stellen. Ons inziens zou de klant tevreden moeten worden gesteld. Radar gaat daar ook nooit verder op door.
Aan de andere kant zie je dat ook het management binnen Ziggo zichzelf min of meer tevreden stelt met de uitkomsten van de statistieken. Met zo'n dikke 3 miljoen klanten waar je misschien wel zo'n 10 miljoen diensten aan levert en bv. met 10.000 klachten behaal je toch een fraaie 1 promille als "score". En dan moeten die klachten wel als zodanig tot het ticketing systeem zijn doorgedrongen.

AC
14 december 2008, 22:22
zelf ook nu aantal maal een webform in gevult, dit omdat ik nog een (niet urgent) probleemje heb met ziggo. Echter geen reactie, ga straks nogmaals een proging doen en gelijk verwijzen naar de algemene voorwaarde van Ziggo.

Klantenservice
de klantenservice van Ziggo, onder meer beschikbaar voor het indienen van een Aanvraag en voor de beantwoording van vragen en ondersteuning bij de oplossing van problemen bij het gebruik van de Diensten. De Klantenservice is online te bezoeken via de Website, telefonisch of schriftelijk te bereiken via het op de Website vermelde telefoonnummer en postadres en te bezoeken op het op de Website vermelde bezoekadres;

artikel 15 – Klantenservice
De Klant kan Ziggo bereiken via de Klantenservice. De openingstijden en contactgegevens van de Klantenservice zijn te vinden op Ziggo Teletekst en de Website. De Klantenservice geeft ondersteuning bij de installatie en het gebruik van de Diensten en eventuele door Ziggo aan de Klant ter beschikking gestelde apparatuur. De Klantenservice biedt geen ondersteuning voor apparatuur die niet door Ziggo ter beschikking is gesteld.

Aangezien we beide met deze voorwaarde akkoord zijn mag ik hier nu ook een beroep op doen toch?

Jack-2007
14 december 2008, 22:49
@ hutspot

Welke cijfers ? lees dit forum maar eens goed door en kijk eens op andere forums. Doe maar eens wat google en daar heb je de bron. Ik vind het overigens een beetje een bijdehand opmerking alsof je wilt zeggen dat er eigenlijk niets aan de hand is. Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat je een medewerker van Ziggo bent op deze manier !

Overtrokken, nee zeg ik resoluut. Er zijn grote problemen waar kennelijk niets mee gedaan wordt. Als dat wel gebeurd dan heeft Ziggo er kennelijk geen boodschap aan dat te publiceren op hun "er zijn bijna geen storingen" site.

Noord Holland zit vol met klachten. En inderdaad, het frustrerende is dat er niet naar je geluisterd wordt of met een kluitje in het riet wordt gestuurd.
Helaas is er geen goed alternatief, anders was ik allang al overgestapt. Maar toch ben ik aan het kijken voor ADSL, dan maar 8 mbit, maar deze is dan wel stabieler dan de bende die ik nu heb.

Het punt waar het hier werkelijk om gaat is dat Ziggo het verdomd om klantvriendelijk te zijn en je problemen daadwerkelijk goed te registreren, je loopt elke keer tegen een muur op als je weer zo'n slecht opgeleid medewerkertje krijgt van een helpdesk die maar wat in de ruimte lult.

Daarom zeg ik, ik ga liever weg bij Ziggo en zoek een minder groot abbo, dan dat ik zo'n bedrijf nog langer ga spekken.

Jam
15 december 2008, 00:14
Dat open staan van Ziggo is nogal betrekkelijk. Het wordt weliswaar met de mond beleden, maar we zien daar erg weinig van terug. Net zoals in Radar zijn het toch min of meer politiek correcte antwoorden. Meer bedoeld om Radar tevreden te stellen. Ons inziens zou de klant tevreden moeten worden gesteld. Radar gaat daar ook nooit verder op door.
Aan de andere kant zie je dat ook het management binnen Ziggo zichzelf min of meer tevreden stelt met de uitkomsten van de statistieken. Met zo'n dikke 3 miljoen klanten waar je misschien wel zo'n 10 miljoen diensten aan levert en bv. met 10.000 klachten behaal je toch een fraaie 1 promille als "score". En dan moeten die klachten wel als zodanig tot het ticketing systeem zijn doorgedrongen.


ziggo was er anders als de kippen bij toen ook Marc Marie Huybrechts begon te klagen over ziggo,in de wereld draait door.
hij kon direct bellen naar "een speciaal nummer"
ziggo is dus wel degenlijk heel gevoelig voor NOG meer negatieve reclame.

een modem reset vragen ze mij niet meer,maar dat is omdat ik nu zeg "stuur daar maar een monteur voor"
want die modem is niet van mij,en wettelijk gezien mag ik geen technische handelingen verrichten aan een apparaat van een bedrijf,als particulier zijnde.
want als ik iets stuk maak kan ik het betalen of ben ik mijn borg kwijt.
doe het zelf installatie?! ja daar heb ik voor getekend,en voor het risico "tijdens" die installatie dus ook,maar voor technische handelingen in geval van storingen dus niet...

dus ook al ligt het aan de modem,dan gaat het praatje "als de storing bij u zit moet u de monteurs kosten betalen" dus ook niet op.
die modem is namelijk niet van mij.

en dan blijkt een modem reset ineens helemaal niet nodig te zijn...
en als er een monteur komt wil ik dat die zijn bevindingen ook voor mij op officieel ziggo papier zet,en een handtekening plaatst.

nog een tip: als je zelf naar ziggo belt mag je het gesprek gerust opnemen,thuis mag je opnemen wat je wilt,dat is namelijk in je eigen privacy.

NB:
dit is dus een constructieve bijdrage gericht aan de ontevreden gebruikers. :idea:

ikke2000
15 december 2008, 02:09
Sterk stukje tekst Akos.
Ging idd uit van de kennisgevingen over Ziggo tijdens fusie over verlies.
Toch denk ik dat het de winst(verwachting) nog enorm drukt als je honderden (of meer) hd medewerkers extern moet inhuren, en nog hopen schadevergoedingen moet betalen.
En idd, lokaal tarief zal geen vetpot zijn, maar als je voor elk telefoontje de klant een kwartier in de wacht laat staan gemiddeld?
Ikzelf heb in 5 mnd tijd al ong 40 x gebeld, in het midden gelaten of dat nu allemaal nodig was of omdat ik gewoon volhoudend ben.

Hier geen problemen....

lokaal tarief betekend dat Ziggo er echt niets aan wint, ook niet als je in de wacht staat. Zelfs al zouden ze van die 2 cent 1 hele cent opstrijken is dat 15 cent in dat kwartier dat je wacht...

Als je kijkt wat een helpdeskmedewerker gemiddeld kost, uurloon bruto 10-12 euro, doe daar de extra werkgevers bijdragen bij en alle benodigde verzekeringen, zit je al op minimaal 17 euro per uur. Voeg dan de benodigde werkplekken toe...en alle andere mensen die zich hier voor inzetten....dan is het plaatje alweer heel wat anders...

Tim van den ban
15 december 2008, 09:15
""dat Ziggo het verdomd om klantvriendelijk te zijn""

Ben ik niet met je eens. Het is alleen een soort van Windows onder de klantenservices. Simpel te gebruiken, voor iedereen toegankelijk, tot het ingewikkelder wordt. Maar ook die zogenaamde onopgeleide helpdeskmedewerkers/sters doen hun best mits je vriendelijk naar ze blijft (en dat is soms best lastig).

Ik ga niet in herhalingen vallen want ik heb mijn mening al lang ergens anders gepost. Ik heb geen probleem met het feit dat er iets mis gaat, ik heb alleen een probleem met de snelheid waarmee datgene dat mis gaat wordt opgelost.

En financieel gaat het Ziggo echt niet slecht. Die helpdesk verdienen ze niets aan. Ik heb erg gelachen om jullie hele "EBITDA" verhaal. Daar hangt de wereld van aan elkaar, live with it. Waarom denk je dat er uberhaupt kredietcrisis is ?

Ed
15 december 2008, 11:10
artikel 15 – Klantenservice
De Klant kan Ziggo bereiken via de Klantenservice. De openingstijden en contactgegevens van de Klantenservice zijn te vinden op Ziggo Teletekst en de Website. De Klantenservice geeft ondersteuning bij de installatie en het gebruik van de Diensten en eventuele door Ziggo aan de Klant ter beschikking gestelde apparatuur. De Klantenservice biedt geen ondersteuning voor apparatuur die niet door Ziggo ter beschikking is gesteld.

Aangezien we beide met deze voorwaarde akkoord zijn mag ik hier nu ook een beroep op doen toch?Het staat toch goed omschreven in artikel 15? De klant kan Ziggo bereiken, er staat geen garantie ;)

xahmol
15 december 2008, 11:30
Ik begrijp de frustratie wel van mensen.

Zelf heb ik gelukkig op dit moment geen problemen met internetsnelheid, werkt telefonie eigenlijk gewoon altijd en heb ik ook met digitale TV nu geen problemen meer.

Alleen de facturatie klopt nog steeds voor geen meter (er wordt echt veel te weinig geïncasseerd) en het akkefietje met het twee weken niet kunnen opnemen met de Cisco en Siemens PVR toont maar weer eens aan dat bij Ziggo op dit moment echt alleen uitslaande branden worden geblusd maar geen structurele oplossingen komen.

Weet ook uit ervaring dat het mailformulier op Ziggo.nl compleet nutteloos is: je krijgt twee maanden later een antwoord wat niet op je vraag slaat en waarop je niet kan replyen.
Bellen kost altijd minimaal 15 minuten wachttijd en soms een verbroken verbinding en het oplossend vermogen van de helpdesk is nihil.

Kortom: als alles werkt wees gelukkig en verander vooral niets in je pakket. Heb je een storing of wil je pakketwijzigingen: fingers crossed en veel sterkte als het fout gaat.

Heb dezelfde ervaring jaren bij UPC gehad, maar daar gaat het nu stukken beter. Dat biedt hoop dat ook Ziggo hieruit kan komen, maar UPC heeft het 2-3 jaar gekost. Dus ook bij Ziggo zal het niet snel gaan vrees ik.

AC
15 december 2008, 11:32
Het staat toch goed omschreven in artikel 15? De klant kan Ziggo bereiken, er staat geen garantie ;)

Je hebt gelijk, het kan.

marcedwin
15 december 2008, 11:50
ziggo was er anders als de kippen bij toen ook Marc Marie Huybrechts begon te klagen over ziggo,in de wereld draait door.
hij kon direct bellen naar "een speciaal nummer"
ziggo is dus wel degenlijk heel gevoelig voor NOG meer negatieve reclame.:idea:

Hoe DOM (http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=dom) kan je zijn als bedrijf. Deze aktie demonstreert overduidelijk dat Ziggo geleid wordt door personen die TOTAAL niet weten waarmee ze bezig zijn en die geen gestructureerd plan hebben.

In één van de best bekeken TV programma's van Nederland zit een bekende Nederlander die is even goed de frustratie van ons allen verwoord. En dan binnen 20 minuten heeft hij al hulp.

Hoe denken ze nu dat wij ons (die nog veel meer te klagen hebben en dat o.a. op internet doen) voelen. Deze aktie heeft mij zwaar geirriteerd. Dit zou voor mij de druppel zijn om bij Ziggo weg te gaan. Maar helaas is het in Nederland momenteel (volgend jaar gaan er dingen veranderen) zo geregeld dat je geen keuze hebt. Waar moet ik dan mijn (hd)-tv halen en stabiel internet? KPN? Laat me niet lachen. Satelliet? Ik mag geen schotel aan de muur plaatsen.

Ziggo, begrijp je wat ik bedoel?

Als er straks andere aanbieders komen (die gewoon van hetzelfde netwerk gebruik maken, dus er verandert geen dr*l) stap ik over. Alleen al om niet meer naar die domme website te moeten en me niet meer aan je te irriteren.

Only4Ziggo
15 december 2008, 15:01
Zo veel kritiek, klachten, gezeur en geklaag en zo weinig feiten. En dan nog de mensen die beweren dat helpdeskmedewerkers onopgeleide broekepoepertjes zijn. Zulke uitspraken geven maar eens aan dat je absoluut geen verstand hebt over hoe een helpdesk nu eigenlijk in elkaar zit.

Natuurlijk zitten er mensen bij die misschien niet zo vakkundig zijn als je zou willen, maar dan begrijp ik niet dat mensen zich daar zo aan irriteren. Hoe moeilijk is het om te vragen naar een persoon met meer verstand van zaken als jij het niet eens bent met de medewerker die je op dat moment spreekt? Brengt je een stuk dichterbij een oplossing en scheelt weer 3 minuten typwerk en 40 kb data om je frustratie te uiten.

Mijn mening.

Tim van den ban
15 december 2008, 15:18
Ben het deels met je eens, zoals je gezien zal hebben heb ik het ook over "zogenaamde". Alleen doorvragen naar iemand met meer verstand van zaken, dat werkt helaas niet. Want die krijg je gewoon niet aan de lijn helaas.

Dat is in mijn ogen ook het grootste makke. Voor zowel de klant als de Ziggo medewerkers zelf. Als ik iets ervaar en de helpdesk "snapt" het niet, is het soms makkelijker en beter om te spreken met iemand die het wel "snapt". Want dat maakt het voor die persoon, die het waarschijnlijk op moet lossen ook een stuk handiger.

Maar ik ben van mening dat veel helpdeskers het best snappen, alleen het niet mogen of de tools er niet voor hebben om verder te kijken. Frustratie voor de klant, frustratie voor de medewerker die graag wil maar niet kan.

Ik ben in ieder geval qua vriendelijkheid niet ontevreden. Alle onvriendelijkheid die ik heb meegemaakt kwam vaak door mezelf omdat ik op dat moment te pisnijdig was om me in te houden. En zelfs dan bleven ze nog relatief correct tegen me. Dus daar ga ik niet over zeuren. Snelheid JA, vriendelijkheid NEE. Als je zelf op 3 december iets constateert. Even wacht, op 5 December belt, en vervolgens staat je issue op 9 December pas geescaleert naar de TD (omdat je nog 3 avonden opnieuw gebeld hebt) dan vind ik dat persoonlijlk wat jammer. Zal wel zo horen, maar ik zie niet in waarom. Niet de schuld van de medewerker denk ik, eerder van het beleid waarmee klachten in hokjes worden gestopt van belangrijk naar minder belangrijk. Terwijl we allemaal weten dat iedere klacht belangrijk is. het is namelijk niet geleverde service.

xahmol
15 december 2008, 15:23
Hoe moeilijk is het om te vragen naar een persoon met meer verstand van zaken als jij het niet eens bent met de medewerker die je op dat moment spreekt?

Heb je dat ooit wel eens geprobeerd? Gaat je bij Ziggo niet lukken. Je krijgt echt niemand anders aan de lijn.

Kijk, ik heb er geen problemen mee als je eerste lijns medewerkers hebben die 95% van de dombovragen met een standaardscript kunnen afwerken en 2e lijns voor de wat complexere vragen. Alleen bij Ziggo kom je dus nooit langs de eerste lijn.

Het beste wat je voor elkaar kan krijgen is dat de medewerker beloofd dat je teruggebeld wordt, wat uiteraard nooit gebeurd.

En dat is dus exact wat de frustratie met de helpdesk veroorzaakt. Gewoon het idee hebben dat je er domweg niet doorkomt voor een serieus antwoord.
Als wat jij als suggestie geeft idd zou kunnen zou de frustratie stukken minder zijn.

Only4Ziggo
15 december 2008, 15:35
Heb je dat ooit wel eens geprobeerd? Gaat je bij Ziggo niet lukken. Je krijgt echt niemand anders aan de lijn.En dat is dus exact wat de frustratie met de helpdesk veroorzaakt. Gewoon het idee hebben dat je er domweg niet doorkomt voor een serieus antwoord.
Als wat jij als suggestie geeft idd zou kunnen zou de frustratie stukken minder zijn.

Al denk ik wel dat als de mogelijkheid er is om een persoon te spreken met meer kennis dat iedereen direct vraagt naar deze personen. Dan zou de 1e lijn niet meer nodig zijn :rolleyes:. Wellicht is het een optie dat ze de huidige telefonische helpdeskmedewerkers meer mogelijkheden aanbieden om hun kennis uit te breiden en meer / betere tools ontwikkelen om inzicht te krijgen in de processen. Naar mijn idee weten vele medewerkers niet precies wat er nu eigenlijk gebeurt als ze een probleem hebben doorgespeeld naar de TD. Dit soort zaken moeten ze kunnen monitoren om de klant direct op de hoogte te stellen.

xahmol
15 december 2008, 15:47
Al denk ik wel dat als de mogelijkheid er is om een persoon te spreken met meer kennis dat iedereen direct vraagt naar deze personen. Dan zou de 1e lijn niet meer nodig zijn :rolleyes:

Op zich werkt (moet zeggen werkte, ben al ruim een jaar nu geen klant meer vanwege verhuizing naar Ziggo gebied) dit bij UPC anders prima.
Je moet daar wel verplicht een script door met de eerste lijn, frustrerend, maar waarschijnlijk om te voorkomen dat iedereen meteen naar de 2e lijn vraagt terwijl toch echt de eigen router het probleem was.
Maar goed, door vaker te bellen weet je het script en zorg je dat je alle obvious dingen al uitgevoerd hebt (PC restart, modem restart, router er tussen uit, je kent het wel) zodat je lekker vlot dat script door kon en dan kon worden doorverbonden naar tweede lijns support. En die was bij UPC gewoon goed nadat ze de Ziggo achtige dramas van enkele jaren terug daar te boven waren.

marcedwin
15 december 2008, 16:01
Zucht :xKabelbranche slaat alarm over KPN-monopolie

Volgens NLkabel is het plan om de KPN infrastructuren open te breken mislukt. Daarom zou het ook nonsens zijn om de kabel open te stellen.

Volgens Rob van Esch, directeur van NLkabel, stelt KPN ten onrechte dat zijn netwerken open zijn. Als voorbeeld neemt hij de markt voor breedbandinternet. Driekwart van alle alle adsl-internetters zijn weer terug bij KPN omdat het bedrijf de klanten van kleine bedrijven heeft opgekocht. "Het toegangsbeleid is dus mislukt", concludeert Van Esch in een interview.

NLkabel verzet zich momenteel fel tegen de geplande openstelling van de Nederlandse kabelmarkt. Partijen als YouCa en Tele2 zouden dan zelf televisiepakketten kunnen aanbieden die over de netwerken van onder meer UPC en Ziggo worden gedistribueerd. De Opta zal dit jaar nog een besluit nemen over het openbreken van de kabelmarkt.

Als tweede voorbeeld van het gefaalde beleid bij KPN haalt Van Esch de de geplande samenwerking van Reggefiber en KPN (http://webwereld.nl/articles/53642/glasvezel) aan. De NMa zal deze naar verwachting binnenkort goed keuren.

KPN en Reggefiber investeren de komende vijf jaar zo'n 6 á 7 miljard euro om een landelijk glasvezelnetwerk aan te leggen. Afgelopen mei nam KPN een belang van 40 procent in Reggefiber, om samen het glasvezelnetwerk te realiseren. De voorgenomen onderneming stuitte echter op Haagse hobbels in de vorm van de NMa, die mogelijk antitrustbezwaren had, en Opta, die de glasvezelmarkt in het algemeen en de rol van KPN in het speciaal wil gaan reguleren (http://webwereld.nl/articles/51893/).

Controle over infrastructuren
Van Esch ziet dit als de zoveelste stap van KPN om controle te krijgen over verschillende infrastructuren. Het valt hem op dat de KPN zelf erg te spreken is over de openheid van zijn netwerken. "KPN zegt zelf dat het beleid zo goed werkt dat ze er liever tien jaar eerder mee waren begonnen. Maar ondertussen wordt alles wat op die infrastructuur komt opgekocht. Blijkbaar is er op deze manier geen duurzaam businessmodel mogelijk. Het is toch wel opvallend dat men dat mislukte beleid op de kabel wil projecteren."

Het toegangsbeleid van de Opta was bedoeld om andere partijen een kans te geven op de breedbandmarkt. Door te investeren in nieuwe infrastructuur zou zo'n bedrijf dan zijn positie verder kunnen uitbouwen en concurreren met KPN. "Dat deel is bijna nooit gelukt. Tele2 heeft een beetje geïnvesteerd. Verder bijna niemand. Al die bedrijven zijn gewoon opgekocht", zegt Van Esch. "We zijn weer terug bij af."

KPN wilde niet reageren op de stellingen van Van Esch.

Tim van den ban
15 december 2008, 16:28
Waarom is het zo moeilijk om in NL dit soort dingen van de grond te krijgen ? Heb een maatje in Zweden, woont midden in de niks (met rendieren als buren) en loopt op een 100mb verbinding. Kan je voorstellen ? In de wijde omtrek geen supermarkt, kroeg of fatsoenlijke vrouw te vinden maar wel een 100mb aansluiting.

:confused::confused::confused:

Jack-2007
15 december 2008, 16:52
Even naar only4ziggo, als meerdere medewerkers telkens maar weer beweren dat het probleem in de router zit, wat niet kan want dan zou ik twee defecte routers moeten hebben van circa 200 euro de stuk) en ik voor de zoveelste keer bel terwijl ik direct op de modem zit (anders kunnen ze weer niets) en dan nog glashard zeggen dat de storing in de router zit (let op, ik had hem er tussen uit !!) dan vind ik de kwaliteit ver onder de maat !

Als ik dan verklaar dat de pc nu wel rechtstreeks aan de modem zit wordt het vanzelfsprekend stil en wordt ik (niet) teruggebeld en de storing word doorgegeven naar de TD (zijn kennelijk net even een weekje weg of zo)

Na bijna 3 maanden ben ik de gene geweest die dan telkens weer belde en je kan je hele verhaal weer opnieuw vertellen / doen. Wilt u even meten ? Nee, want dat heb ik al 100.000 keer gedaan. Wordt dat dan niet geregistreerd ? nee, waar doe ik dan al die metingen voor als er geen ene ... mee gebeurd ?

Die opmerking van broekepoepers slaat op het ict volk wat daar rondloopt, goedkope schoolverlaters zonder enige ervaring. (dat weet ik uit zeer betrouwbare bron) Een ervaren ict-er is te duur. Ook het kaliber van een monteur kan beter, als ik tot 2x toe er een krijg die niet zijn wachtwoorden etc op de pc wil intikken omdat hij pc's maar ondingen vind... NOU VRAAG IK JE !

Kortom, als je de helpdesk belt kom je in een ronde kamer waarin ergens in de hoek volgens hun de oplossing ligt. Zo kun je het omschrijven. Je komt nergens en je klacht verdwijnt in het digitale archief die toch niet bijgehouden word.

De enige hoop voor ons gebruikers is dat zoals hierboven beschreven werd dat de markt open gaat, en als ze hier komen voor glasvezel graaf ik zelf nog de geul ! Ik hoop er maar op dat we straks meerdere keuzes hebben want je staat nu met de rug tegen de muur.

(dit was overigens meer kilobyte dan je net beschreef.)

Hutspot
15 december 2008, 16:53
@ hutspot

Welke cijfers ? lees dit forum maar eens goed door en kijk eens op andere forums. Doe maar eens wat google en daar heb je de bron. Ik vind het overigens een beetje een bijdehand opmerking alsof je wilt zeggen dat er eigenlijk niets aan de hand is. Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat je een medewerker van Ziggo bent op deze manier !

Lange tenen ?

Ik stel een normale vraag hoor !
Graag zou ik wel willen weten hoeveel procent van het klanten-bestand
problemen heeft.
En ik ben geen Ziggo-medewerker, gewoon een tevreden klant :rolleyes:


Daarom zeg ik, ik ga liever weg bij Ziggo en zoek een minder groot abbo, dan dat ik zo'n bedrijf nog langer ga spekken.

Succes ermee :wink:

Jack-2007
15 december 2008, 16:57
Zoals ik al eerder verklaarde, check internet. Je komt er zo achter.

Ja, onderhand heb ik wel lange tenen van dat gedoe. Wees blij dat jij het dan wel voor elkaar hebt, maar veel mensen niet en die raken na eindeloos gebel en wachten gefrustreerd.

En met die andere provider, dat gaat wel lukken. Doodsimpel, nu heb ik ongeveer hooguit 4 mbit voor een dikke 40 euro per maand, straks 8 voor 20 euro.

BMWMaX
15 december 2008, 17:01
Hier ook weinig tot geen problemen (meer). Wat er was is netjes opgelost en we hebben zelfs iets meer gekregen dan eigenlijk mogelijk was. De tweede telefoonlijn was officieel niet mogelijk maar omdat men het had toegezegd hebben we het ook gewoon gekregen.

Van de "weet ik hoeveel" abonnees hebben procentueel slechts een klein deel echte problemen. Ok, het had nooit gemogen en ik weet zeker dat het ook nooit had gekund maar het is helaas voor een aantal toch gebeurd

xahmol
15 december 2008, 17:08
Probleem is ook niet dat er problemen zijn. Die zijn er bij elke provider en bij de meeste ADSL boeren zelfs nog wel meer als bij Ziggo.

Alleen wat ik wel een probleem vind is dat je tegen een muur aanloopt als je je probleem opgelost wilt laten worden.

Only4Ziggo
15 december 2008, 17:56
Op zich werkt (moet zeggen werkte, ben al ruim een jaar nu geen klant meer vanwege verhuizing naar Ziggo gebied) dit bij UPC anders prima.
Je moet daar wel verplicht een script door met de eerste lijn, frustrerend, maar waarschijnlijk om te voorkomen dat iedereen meteen naar de 2e lijn vraagt terwijl toch echt de eigen router het probleem was.
Maar goed, door vaker te bellen weet je het script en zorg je dat je alle obvious dingen al uitgevoerd hebt (PC restart, modem restart, router er tussen uit, je kent het wel) zodat je lekker vlot dat script door kon en dan kon worden doorverbonden naar tweede lijns support. En die was bij UPC gewoon goed nadat ze de Ziggo achtige dramas van enkele jaren terug daar te boven waren.

Bij Ziggo werkt men indien nodig ook met scripts, en naar mijn weten een zeer uitgebreide intranet site waar vele stappenplannen op vermeld staan.Je kunt overigens UPC absoluut niet vergelijken met Ziggo. Het scenario dat jij al noemde met de 'eigen router' komt vreselijk vaak voor. Mensen vragen vaak naar de bekende weg, luisteren geen informatiebandjes omdat ze gefrustreerd zijn en vervolgens krijgen ze een medewerker aan de lijn dan nog eens hun gal spuien ook.

Tim van den ban
15 december 2008, 19:24
Ik had vertrouwen in Ziggo, helaas ik moet nu mijn vertrouwen intrekken. Mijn probleem is nu naar het schijnt opgelost voor IJmuiden, maar niet voor mij. Ik bel de helpdesk, leg voor dat ik gebeld zou worden door de TD voor de 14e. Is niet gedaan. Ik vraag dus netjes en beleefd om de 2e lijn en krijg ze niet aan de telefoon want alhoewel de mevrouw ze net nog sprak, als een donderslag bij heldere hemel zijn ze er niet als ik ze wil spreken.

Dat is dus geen service Only4Ziggo, het spijt me. Ik heb mijn nummer achtergelaten, maar weet zeker dat ze me niet gaan bellen.

Overigens is het lastig. Ik heb gevraagd of ze mij ook over een andere route kunnen sturen naar mijn gameserver, en niet meer over de hub des doods, zelfs dat is teveel gevraagd, of teveel gevraagd om uit te leggen waarom dat niet kan.

Slechte beurt voor Ziggo, morgen laatste dag en anders een andere ISP en een schadeclaim bij Ziggo voor het overzetten van telefoon, alle belkosten, mijn WoW abonnement voor deze maand dat ik dankzij hen niet kan gebruiken en wie weet ga ik eens kijken of ik ergens nog wat meer publiciteit kan vinden. Ik schijn in de klas gezeten te hebben bij iemand van de radio (presentratrice) en politicus die iets doet met tarieven, mededinging etc etc. Komt vast goed....ik ben nu echt pisnijdig....

xahmol
15 december 2008, 19:36
Je kunt overigens UPC absoluut niet vergelijken met Ziggo.

En waarom niet? Het zijn beiden providers met miljoenen klanten en het zelfde dienstenpakket.
Of bedoel je dat idd UPC zijn helpdesk (nu tenminste, een paar jaar terug niet) WEL op orde heeft en je daarom Ziggo daarmee niet mag vergelijken?

Overigens weet ik dat oorzaak van heel veel onterechte telefoontjes idd de eigen router is. Daarom zeg ik ook dat ik een 1e lijns belscript snap.

Mijn probleem is nogmaals dan ook de complete onmogelijkheid om langs de 1e lijn te komen naar iemand die bv überhaupt weet wat een Cisco 8455DVB Interactieve TV decoder is.

marcedwin
16 december 2008, 11:16
Zo veel kritiek, klachten, gezeur en geklaag en zo weinig feiten. En dan nog de mensen die beweren dat helpdeskmedewerkers onopgeleide broekepoepertjes zijn. Zulke uitspraken geven maar eens aan dat je absoluut geen verstand hebt over hoe een helpdesk nu eigenlijk in elkaar zit.

Natuurlijk zitten er mensen bij die misschien niet zo vakkundig zijn als je zou willen, maar dan begrijp ik niet dat mensen zich daar zo aan irriteren. Hoe moeilijk is het om te vragen naar een persoon met meer verstand van zaken als jij het niet eens bent met de medewerker die je op dat moment spreekt? Brengt je een stuk dichterbij een oplossing en scheelt weer 3 minuten typwerk en 40 kb data om je frustratie te uiten.

Mijn mening.

Ik heb het niet over de helpdesk medewerkers vriend. Maar over de 'leiding'. Diegene die het beleid bepalen.

Jack-2007
16 december 2008, 17:56
Oorspronkelijk geplaatst door Only4Ziggo http://ziggo-gebruikers.nl/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=136423#post136423)
Zo veel kritiek, klachten, gezeur en geklaag en zo weinig feiten. En dan nog de mensen die beweren dat helpdeskmedewerkers onopgeleide broekepoepertjes zijn. Zulke uitspraken geven maar eens aan dat je absoluut geen verstand hebt over hoe een helpdesk nu eigenlijk in elkaar zit.

Natuurlijk zitten er mensen bij die misschien niet zo vakkundig zijn als je zou willen, maar dan begrijp ik niet dat mensen zich daar zo aan irriteren. Hoe moeilijk is het om te vragen naar een persoon met meer verstand van zaken als jij het niet eens bent met de medewerker die je op dat moment spreekt? Brengt je een stuk dichterbij een oplossing en scheelt weer 3 minuten typwerk en 40 kb data om je frustratie te uiten.

Mijn mening.


En nu moet ik je tekkelen op jouw uitspraken, ten eerste had ik het over het ict volk wat er rondloopt wat betreft de broekpoeper uitspraak. Beter lezen svp voordat je commentaar geeft. En het is zo, ik weet het uit betrouwbare bron !

Ten tweede zit je weer te zeuren over het protocol van die helpdesk, nu de keiharde realiteit, je kunt alles van te voren doen maar je bereikt nooit never de tweede lijn omdat men het verdomd om je door te schakelen. Kortom deze helpdesk ik kennelijk opgeleid om klagers met een kluitje in het riet te sturen. Iemand anders krijg je domweg NIET aan de lijn.

Ten derde zoals ik al eerder aanhaalde, ze hebben nergens verstand van omdat ze om het kort te citeren wat ik schreef, beweren dat je router de oorzaak is terwijl je direct op de modem zit. Geonfronteerd met deze uitspraak wordt het ineens akelig stil bij de helpdesk. Men beloofd terug te bellen (gebeurd niet) en bla bla bla. De rest kent iedereen.

Ten vierde, nee, ik heb geen verstand van helpdesks en het interesseert me dan ook geen spat. Waar ik wel verstand van heb is computers en internet en als je dat aanhangig maakt via de telefoon dan weten ze er geen antwoord op. Dus (om jou opmerking weer even te gebruiken) vraag je om iemand die je wel op dat gebied te woord kan staan en je komt weer in die eindeloze circel van onzin.

Dit noem ik geen helpdesk, maar een "houd klagers op afstand" systeem en dat werkt prima ! Een helpdesk is per definitie een organisatie die een klant begeleid met vragen en problemen, iets waar Ziggo nalatig in is.

Ik hoop dat het nu een keer duidelijk is voordat mijn uitspraken weer uit verband getrokken worden.

Fozz
16 december 2008, 19:02
Ik heb me net aangemeld bij Ziggo, ik vraag me af of ik spijt moet gaan krijgen/hebben...:? Zijn er ook nog goede berichten over Ziggo:shock:?

Grz
Fozz

dingetje
16 december 2008, 19:04
Ik ben het dus 100% eens met Jack-2007 :pompom::pompom:, al is dat van die broekpoepers nieuw voor mij :mrgreen: (maar dat er een luchtje aan zat, dat moge duidelijk zijn!)

Zijn opmerkingen/bevindingen over de "hell"-desk zijn echter de spijker op de kop. Ik heb helaas soortgelijke ervaringen. :evil: :censored:

ghai
16 december 2008, 19:10
Ik heb me net aangemeld bij Ziggo, ik vraag me af of ik spijt moet gaan krijgen/hebben...:? Zijn er ook nog goede berichten over Ziggo:shock:?

Grz
Fozz

ze zijn er wel maar je moet goed zoeken :)

Only4Ziggo
16 december 2008, 20:55
En nu moet ik je tekkelen op jouw uitspraken, ten eerste had ik het over het ict volk wat er rondloopt wat betreft de broekpoeper uitspraak. Beter lezen svp voordat je commentaar geeft. En het is zo, ik weet het uit betrouwbare bron !

Ten tweede zit je weer te zeuren over het protocol van die helpdesk, nu de keiharde realiteit, je kunt alles van te voren doen maar je bereikt nooit never de tweede lijn omdat men het verdomd om je door te schakelen. Kortom deze helpdesk ik kennelijk opgeleid om klagers met een kluitje in het riet te sturen. Iemand anders krijg je domweg NIET aan de lijn.

Ten derde zoals ik al eerder aanhaalde, ze hebben nergens verstand van omdat ze om het kort te citeren wat ik schreef, beweren dat je router de oorzaak is terwijl je direct op de modem zit. Geonfronteerd met deze uitspraak wordt het ineens akelig stil bij de helpdesk. Men beloofd terug te bellen (gebeurd niet) en bla bla bla. De rest kent iedereen.

Ten vierde, nee, ik heb geen verstand van helpdesks en het interesseert me dan ook geen spat. Waar ik wel verstand van heb is computers en internet en als je dat aanhangig maakt via de telefoon dan weten ze er geen antwoord op. Dus (om jou opmerking weer even te gebruiken) vraag je om iemand die je wel op dat gebied te woord kan staan en je komt weer in die eindeloze circel van onzin.

Dit noem ik geen helpdesk, maar een "houd klagers op afstand" systeem en dat werkt prima ! Een helpdesk is per definitie een organisatie die een klant begeleid met vragen en problemen, iets waar Ziggo nalatig in is.

Ik hoop dat het nu een keer duidelijk is voordat mijn uitspraken weer uit verband getrokken worden.

Ik trek jouw uitspraken absoluut niet uit het verband. Ik geef je ook geen ongelijk in het feit dat er gebrek is aan discipline en het nakomen van afspraken (zoals het terugbellen).

Je mag dan wel een betrouwbare bron hebben die jou verteld heeft dat het ICT volk daar broekpoepers zijn maar dan ga je wel enorm generaliseren. Want als ik jou nou vertel dat er wel degelijk specialisten aanwezig zijn met enorme know-how en inzettingsvermogen dan zal je het vast niet geloven. Helaas is het zo dat zwakke schakels binnen een bedrijf een enorme impact kunnen hebben op de hele gang van zaken. Dat heb je binnen elk bedrijf. Ik probeer hier geen punt te maken, dit is gewoon algemeen bekend.

Je zegt ook dat 'ze' nergens verstand van hebben. Als een medewerker ergens geen antwoord op weet dan kan hij ondersteuning vragen en deze weten de oplossing vrijwel altijd. Want je moet begrijpen, binnen een vrij gestandaardiseerde onderneming zoals Ziggo hoeft men geen computerspecialist te zijn om bij de 1ste lijn alle vragen te beantwoorden, voor alles is een standaard procedure en voor alle problemen zijn standaardoplossingen.
Als jij direct op het modem zit en de medewerker beweert van niet, dan bevindt je je in een ja/nee situatie, lieg jij? of liegt de medewerker?. En waar weten ze dan geen antwoord op als jij verteld dat je verstand hebt van computers en internet? En is het noodzakelijk dat hun verstand hebben van zaken waar een specialist zoals een monteur voor nodig is? Dan zou deze ook overbodig zijn.

Nogmaals, ik probeer hier geen punt te maken en is in geen geval een aanval op jouw uitspraken. Pure mening.

Jack-2007
16 december 2008, 21:42
Ik respecteer jouw mening. Excuses als ik nogal fel overkom maar dat zijn de omstandigheden.

Je snijd wel een goed punt aan door de ja / nee situatie te noemen. Want dat is dus een onderdeel van het cirkeltje waar je als consument in terecht komt.

Nogmaals, het is niet mijn bedoeling jou als persoon aan te vallen, maar het ging mij zuiver om de argumenten. Maar daar is dit ook een discussie voor he ?

Gr. Jack

Only4Ziggo
16 december 2008, 22:06
Ik respecteer jouw mening. Excuses als ik nogal fel overkom maar dat zijn de omstandigheden.

Je snijd wel een goed punt aan door de ja / nee situatie te noemen. Want dat is dus een onderdeel van het cirkeltje waar je als consument in terecht komt.

Nogmaals, het is niet mijn bedoeling jou als persoon aan te vallen, maar het ging mij zuiver om de argumenten. Maar daar is dit ook een discussie voor he ?

Gr. Jack

Precies, daar is een forum voor. Voel me ook niet aangevallen, het is prima om hier over te discussiëren. In de ja/nee situatie is het helaas zo dat de helpdeskmedewerker in de positie verkeerd om te bepalen wat er gaat gebeuren. Dit zijn toch nare situaties, vooral als je het absoluut niet eens bent met de diagnose die gesteld is door desbetreffende medewerker.

Zelf ben ik van mening (zoals overigens al eerder is gesuggereerd in een topic) dat Ziggo helpdeskmedewerkers vaak niet over de tools beschikken om de klant de informatie te geven waar ze op dat moment behoefte aan hebben. Een ergenis van vele medewerkers is ook de communicatie tussen 1ste lijn en 2e lijn. Ik kan je garanderen dat het nihil is! Ik heb vernomen dat er in enkele gevallen sprake is van enige feedback (terugkoppeling) op doorgezette problemen. Ik denk als dit punt grondig word aangepakt de klant een stuk wijzer is na een telefoontje en dat is wat we willen, zekerheid.

AC
16 december 2008, 22:07
Ik trek jouw uitspraken absoluut niet uit het verband. Ik geef je ook geen ongelijk in het feit dat er gebrek is aan discipline en het nakomen van afspraken (zoals het terugbellen).

Je mag dan wel een betrouwbare bron hebben die jou verteld heeft dat het ICT volk daar broekpoepers zijn maar dan ga je wel enorm generaliseren. Want als ik jou nou vertel dat er wel degelijk specialisten aanwezig zijn met enorme know-how en inzettingsvermogen dan zal je het vast niet geloven. Helaas is het zo dat zwakke schakels binnen een bedrijf een enorme impact kunnen hebben op de hele gang van zaken. Dat heb je binnen elk bedrijf. Ik probeer hier geen punt te maken, dit is gewoon algemeen bekend.

Je zegt ook dat 'ze' nergens verstand van hebben. Als een medewerker ergens geen antwoord op weet dan kan hij ondersteuning vragen en deze weten de oplossing vrijwel altijd. Want je moet begrijpen, binnen een vrij gestandaardiseerde onderneming zoals Ziggo hoeft men geen computerspecialist te zijn om bij de 1ste lijn alle vragen te beantwoorden, voor alles is een standaard procedure en voor alle problemen zijn standaardoplossingen.
Als jij direct op het modem zit en de medewerker beweert van niet, dan bevindt je je in een ja/nee situatie, lieg jij? of liegt de medewerker?. En waar weten ze dan geen antwoord op als jij verteld dat je verstand hebt van computers en internet? En is het noodzakelijk dat hun verstand hebben van zaken waar een specialist zoals een monteur voor nodig is? Dan zou deze ook overbodig zijn.

Nogmaals, ik probeer hier geen punt te maken en is in geen geval een aanval op jouw uitspraken. Pure mening.

Als je als Ziggo kiest voor een non-skilled ( semi-skilled ) helpdesk (niet technisch georienteerd dus) dan moet je wel zorgen dat er mensen zitten welke juist niet in de ja/nee situatie terecht komen of die het weten om te buigen, een beetje communicatie skills heb je toch echt wel nodig op een helpdesk. Daarnaast vraag ik mij af in hoeverre de medewerkers goed op de hoogte zijn van de lopende issues binnen de dienstverlening. Als er toch meerdere (lees tien- misschien wel honderdtallen) meldingen uit een bepaalt gebied komen mag je verwachten dat dit algemeen bekent gemaakt wordt.

Zelf heb ik daar niets van gemerkt sterker nog het lijkt alsof ik helemaal niet gebeld heb....toch zeker al 3 maal, maar in het systeem sta ik domweg niet of zo lijkt het. Het zou Ziggo sieren als ze met een bericht naar buiten komen dat er onderzoek wordt gedaan naar alle meldingen vanaf begin december in H'dorp en omgeving. Daarmee zou een hoop frustratie bij velen afnemen, nu sta je als klant gewoon voor :censored:.

p.s. Ziggo lijkt wel in de zelfde valkuil als UPC te zijn gestapt... misschien eens met UPC bellen hoe ze dat 7 jaar geleden daar hebben opgelost. :?

Tim van den ban
17 december 2008, 09:49
Wil nog even zeggen: Only4Ziggo

Ik heb dus ALLE respect voor HD medewerkers die:

1) Hun best doen en als het niet lukt toegeven dat ze het niet weten en hulp vragen. En als ze een wedervraag krijgen op de feedback ook werkelijk proberen daar ook weer een antwoord voro te krijgen.
2) HD medewerkers die beter zijn dan gemiddeld en je het gevoel geven dat je probleem in goede handen is.

Maar daar wringt nu net de schoen. Ik heb sinds 5 December ettelijke malen de HD gesproken, geen enkele keer dezelfde persoon. Ik heb zelfs een dag gehad dat mijn batterij van mijn mobiel uitviel en zelf nog even terug gebeld om mijn excuses te maken dat ik wegviel omdat de HD medewerker mij heel netjes hielp. Maar ik heb ook antwoorden gekregen waar mijn haar van overeind ging. En helaas (sorry) ook twee maal een dame (ik heb er 4 gesproken) die gewoon uitermate onbeschoft was, me afscheepte terwijl ik gewoon om hele simpele dingen vroeg zoals "waarom ben ik niet teruggebeld" en een technisch vernuft tentoonspreidde van een 3 jarige waarmee ze mij probeerde te overbluffen. Misschien omdat ik die laatste dames ook als laatste gesproken heb, ben ik nu over het randje en ga ik weg bij Ziggo. Mijn klachtenbrieven zijn in de maak, ik heb wat leuke anecdotes, en ik escaleer mijn klachten naar meerdere instanties. Het spijt me als dit mensen treft die hier niets mee te maken hebben, maar ik ben klant en klant is koning. Het ene moment geweldig geholpen worden en het volgende moment erger afgezeken worden dan op de Albert Cuyp is niet acceptabel.

Er is maar een oplossing: neem beter personeel aan en kwak hen eruit die het schijnbaar niet aankunnen om kritiek te krijgen en met echte antwoorden moeten komen. Een leugen komt altijd uit, leugenaars wil je dus niet in je organisatie hebben.

En dat is nogmaals met alle respect naar mensen zoals waarschijnlijk jij, want je bedrijf verdedigen op een forum doe je alleen als je hart voor je zaak hebt. Niets dan respect daarvoor.

kostik
23 december 2008, 11:45
en niet vergeten die broodje aap verhallen die ziggo voor de klant altijd heeft klaarliggen

vind het zo *** van heel dat bedrijf dat ze alleen maar kunnen lullen

*eerst was het mijn router of mijn bekabeling

*toen was het ja meneer uw upload snelheid van 3 mbit gaat pas per 1 dec in, want die kunt u nog niet halen!? jaa vast daarom heb ik die abbonement afgesloten omdat er 3 mbit upload snelheid staat

* na 1 dec is het: meneer zijn uw kabels wel goed dan?

* 2 dagen later: ja u krijgt toch kabels opgestuurd

* 3 weken later is het opeens: meneer ja ik begrijp dat er op die site van ons PER 1 DEC staat, maar die 3 mbit upload kunt u pas echt pas 31 MAART halen, we zijn gewoon bezig met heel de netwerk, sorry, ja het is oneerlijk uw heeft helemaal gelijk, maar ik kan er niks aan doen, u kunt wel ergens op onze site een klacht invullen maar ik heb op dit moment geen idee hoe dat werkt

ik voel me dan eerlijk gezegd wel genaaid, want dit is toch gewoon regelrechte oplichterij en alleen maar leugens tegen je klant vertellen, zoiets kun je toch niet maken als bedrijf?? of zie ik iets verkeerd?

smeets116
23 december 2008, 12:52
Ik heb een tijdje bij een groot bedrijf gewerkt, vergelijkbaar met Ziggo, waar ik nijpende problemen moest oplossen.
Dit bedrijf werkt met telefoonlijnen, Ziggo met kabel. Ik denk dat de opzet van deze grote jongens vrijwel hetzelfde is m.b.t. service, product enz.

Wat ik daar zag was dat er mensen aan de telefoon moesten gaan zitten die niet eens volledig ingewerkt waren. Zij moesten oplossingen gaan aandragen voor een product wat zij niet eens konden.

Om de bestaande problemen op te lossen keken zij in de software of de ordergegevens voor de betreffende klant in orde waren. Als dit in orde was, werd er gewoon verteld dat alles goed moest zijn.

Om een beetje extra service te geven, konden ze een lijn laten controleren. Even een testsignaal op de lijn gooien en kijken of ie op de juiste plaats aankwam. Dit moest wel even door een andere afdeling gedaan worden. Deze mensen ware vaak druk bezig en hadden er geen zin in om jou tussendoor te helpen. Dit hoefden zij ook niet want er was nergens vastgelegd dat deze afdeling de helpdesk helpen moest. En met een beetje geluk kreeg je iemand aan de lijn die wist dat klanten belangrijk zijn, en de problemen opgelost moesten worden.

Na een lijntest kreeg je dan een uitspraak of de lijn goed was, of niet. Was ie goed, dan moest er een monteur gestuurd worden naar het eindpunt van het testsignaal. Deze ging dan kijken waarom er van het eindpunt van het testsignaal tot aan de klant geen verbindig was.
Was de lijn niet goed getest, dan was deze lijn nog niet, of niet goed geschakeld. Dan moest de naar een andere afdeling in een andere plaats bellen.
Dit moest je dan slim aanpakken, want als je vroeg of een bepaalde (telefoon)lijn was geschakeld, werd er eenvoudig met ja geantwoord, en vanwege de 'drukte' het gesprek kort gehouden. Je moest gaan vragen naar de gegevens van een bepaalde lijn. Niet eens vragen of deze al geschakeld was of niet. Dit schakelen betekende volgens mij dat een bepaald telefoonnummer aan een adres gekoppeld werd. Tijdens het vragen van de instellingen kwam je er uiteindelijk wel achter waar het probleem zat, en of ie wel of niet geschakeld was, moest je echt wel vragen, want ze lieten je gewoon verder gaan ook al was iets niet in orde.

Deze afdeling stond onze afdeling niet graag te woord, is mijn ervaring. Dit gewoon om het simpele feit dat de leiding van het bedrijf nooit op papier had vastgelegd dat onze afdeling belangrijk was en te woord gestaan moest worden. In sommige gevallen werd er grove taal gebruikt wanneer een medewerker van de schakeldienst niet bereid was om mee te werken.
Echter kon je er niets tegen ondernemen. Het was een afdeling in een andere plaats, met andere bazen en regels.

In grote ondernemingen gaan altijd dingen fout, en dit zal ook zo blijven tot de leiding zich realiseerd dat er niet in afdelingen gedacht moet worden, maar in processen. Klanten staan voorop. Als deze niet meer betalen kun je je deuren sluiten.

Ik denk dat bij Ziggo hetzelfde speelt als hetgeen ik gezien heb bij dat andere grote bedrijf. Overigens, niet iedereen is per defenitie slecht of niet meewerkend of onwetend. Wel weet deze groep een binnen 2 dagen teruggewerkte achterstand van enkele weken weer terug te toveren. De goeden beginnen dan gewoon weer opnieuw om de tegen(achter)stand van hun collega's weer weg te werken. Want meestal staan zij er alleen voor.

crapz0rs
23 december 2008, 20:44
Smeets: klinkt zeer bekend in de oren.
En tel daar nog eens bij op dat ze nog steeds bezig zijn om de drie bedrijven samen te voegen tot éen. :roll: