View Full Version : Testtraject Interactieve TV voor Ziggo panel deelnemers


Pagina's : 1 [2] 3 4 5

couchpotato
10 januari 2009, 21:46
Ok, nu heb ik opeens "Geen toegang" bij Provisioning status...

Zeer frustrerend dit.

TheGrouch
10 januari 2009, 21:51
Volgens mij heb ik de oplossing al gevonden de losse kabel dient aangesloten te worden op aansluiting nr 3 en de coax van het modem zonder doos op aansluiting 2, en op 1 het 40 cm kabeltje naar de hoofdaansluiting.
Neem aan dat dat correct is.

Ehh, heb jij de bijgeleverde handleiding voor het aansluiten wel gelezen?
Volgens mij moet je blz 24 eens bekijken :oyeah:

fredvb
10 januari 2009, 21:53
Maar ja, wij hebben gezondheidszorgverzekeringen :wink:
dan begrepen we elkaar toch goed.:applause:

begrijp helemaal wat je bedoeld hoor echt. kom jaarlijks en bijna meerdere keren per jaar in de usa.

De heerlijkheid van de tv daar, kan Ziggo nog wel wat van leren. maar ach daar is dan dit traject weer voor he zalle we maar zeggen:rolleyes::mrgreen:

ben destijds zelfs langer gebleven (gelukkig klusje niet kaar! ahum:oops:)om prison break te kunnen kijken!
1 jaar later komt t hier pas...

mmmm ik moest maar weer eens gaan.....:frons:

Tyco
10 januari 2009, 22:17
Waarom de internetsplitter er nog tussen?? :?

"Na een uurtje of twee echter begint het beeld ongelooflijk te haperen, zwart beeld, hangend beeld, geluid-rommeltje... Toen ik de stekker van de versterker uit de contactdoos haalde (was overigens behoorlijk heet!). werd het beeld weer probleemloos weergegeven. Maar iTV werkt dan niet, en ook internet kun je vergeten. Ik hoop dat dit een eenmalig geintje was, want testen vind ik prima, maar je moet op zijn minst wel normaal TV kunnen kijken en internetten..."

Dus.... Op deze manier heb ik én Internet én kan ik de adapter van de breedbandversterker eruit halen. Maar, iTV is dan wel uitgesloten heb ik inmiddels ontdekt. Nu kan ik wél storingsvrij digitale TV kijken... Maarre.. dat kon ik voordat ik deze Cisco kreeg ook prima hoor.. ik hoop dus dat er een oplossing is voor dit probleem.. want anders is dit avontuur voor mij natuurlijk snel afgelopen.

ziggy
10 januari 2009, 23:30
Nou, alles geinstalleerd en de wcd vervangen en alles werkt. Kostte even wat tijd, je moet geen haast hebben met de cisco. Tussen neus en lippen door zag ik ook nog dat mijn modem van nieuwe software werd voorzien.

stitch_duck
10 januari 2009, 23:56
Uitzending gemist hapert bij mij behoorlijk (lijkt wel slowmotion) geluid lijkt wel goed, iemand enig idee hoe dit op te lossen?

sonic1984
11 januari 2009, 00:38
Bij mij blijft hij op "Kabelmodem initialisatie" staan en geeft dan PROVISIONING ERROR.

Ook hapert soms het beeld en geluid bij de niet VOD kanalen...

Iemand een idee?
Met mn Samsung 380 HD ontvanger nooit problemen!

M0512
11 januari 2009, 00:50
Uitzending gemist hapert bij mij behoorlijk (lijkt wel slowmotion) geluid lijkt wel goed, iemand enig idee hoe dit op te lossen?

Op hoeveel % staat jouw signaal en kwaliteit, ik heb namelijk net 3 programma's gemist gekeken,en geen hinder ondervonden. Bij mij staat ze constant op 100%

MrDroopy
11 januari 2009, 01:54
Hier is eea vandaag ook binnengekomen. Voor degenen die m nog niet hebben: een grote doos met daarin een doos met de decoder, ab en batterijen voor de ab, scart kabel, hdmi kabel en rf doorluskabel. Daarnaast een doos met aansluitpakket (1 gatsdoos, 4 poorts 2-way versterker, wat f-plug naar coax verloopjes, een tv-radio scheidingsfilter, een coax naar f-plug verloopkabel voor verbinding hoofdaansluiting (1gatsdoos) naar versterker, en de nodige schroefjes en plugjes en zo. Ook een DTV pakket met een boel briefjes, foldertjes etc.

HEEL GOED VERSTOPT IN HET DTV PAKKET zit de nieuwe smartcard (ergens in een van de foldertjes geplakt, zoals eerder gemeld)

Even opletten, oude kaart eerst in het apparaat stoppen, hdmi er in en dan stroom erop.

Nu niet in paniek raken het beeld blijft een kwartiertje op zwart, geduld, er komt vanzelf een keer beeld.

Provisioning gaat zo te zien bij de meesten de eerste keer fout. Gewoon negeren. Nadat ie een tijdje aangestaan heeft kun je dat via het systeemmenu alsnog doen. Ook dan duurt dat eeuwen maar uiteindelijk was het hier voor elkaar.

Hier totaal geen problemen ondervonden, maar ja, in de meterkast had ik alles al zonder scheidingsfilters en met f-pluggen zitten. nieuwe wcd en versterker zitten dan ook nog gewoon in de doos. De kabel naar de tv is een goede, dikke "satellietkabel" oftewel lekker dikke goed afgeschermde coax. De door andere genoemde problemen kunnen best voortkomen uit wat mindere kabels of plastic pluggen. Door instraling van onder andere digitenne signalen kun je flinke storingen krijgen. Hier signaal 100%/kwalitet 100%/ber 0 en nog geen hapering gezien.

Bediening is eenvoudig, afstandsbediening zit redelijk logisch in elkaar. Hij ligt hier in de hoek, want ik heb het apparaat gelijk in mijn Logitech Harmony gezet. Daar stond ie (uiteraard) in de database en stonden alle knoppen direct goed, op 1 na.

PVR werkt prima en logisch, timeshift werkt goed hoewel skippen in vaste stappen van 5 min gaat die alleen via de systeeminstellingen aangepast kunnen worden naar 1 minuut of 10 minuten. Ik had liever 3 minuten gezien. Daarnaast kun je gewoon fast-forwarden en rewinden.

interactief is uitzending gemist actief voor publieke omroepen en sbs. terugkijken tot een week terug voor een beperkt aantal eigen producties zoals ook via portal. Kwaliteit voor publieke omroepen is redelijk: minder dan live, (het zullen dezelfde 2mbit streams zijn die ook tele2 bijvoorbeeld gebruikt neem ik aan) maar nog steeds de kwaliteit van een goede videorecorder (wat is dat pappa?). Films zal nog even afwachten zijn.

De oude decoder is naar boven verhuist en daar kunnen we dus nog 2 weken genieten van film1 etc vanwege de nieuwe kaart.

Al met al ben ik tevreden met het apparaat en (hoewel ik best een flink aantal puntjes heb voor de volgende enquete) is de aansluiting soepel verlopen.

Enige grote probleem met de Cisco is het probleem wat vaker genoemd is: schakelen van een 5.1 kanaal naar een niet 5.1 kanaal waarbij het geluid uitvalt. Hopelijk zal hier snel een firmware update voor verschijnen.

couchpotato
11 januari 2009, 02:08
Tja, hoe lang zijn eeuwen tegenwoordig?

Kreeg je wel direct bij provisioning "gereed"? Of stond hij bij jou ook een uur of wat op "even wachten"?

Ik heb nu m'n oude kaart erin gegooid en hij blijft op "Even wachten" staan. Op hoop van zege dan maar...

Ook staat mijn signaal op zo'n 65-75% verschilt nog wel eens, is dat erg?
De kwaliteit staat wel op 100%. Nou ja op de eerste tuner, de tweede is aan het opnemen van TCM en dat geeft wel vaker lagere kwaliteit.

MrDroopy
11 januari 2009, 02:18
tijdlang op moeten wachten bij de eerste installatie, daarna een grote oranje box met "provisioning error". Na opnieuw starten vanuit het menu is die toch ook wel weer een kwartiertje of zo bezig geweest en heeft het "even wachten" er dus ook behoorlijk lang gestaan (gele balk die terug loopt was volledig teruggelopen en daar min of meer nog voorbij)

Wat betreft signaal: zolang kwaliteit 100% is en ber op 0 blijft zou het goed moeten zijn. Wel mogen er uiteraard geen 2weg contactdozen, filters, splitters etc zitten tussen de cisco en de "groene draad" in de meterkast.

couchpotato
11 januari 2009, 02:40
Tja, ik woon in een appartement dus ik heb niet echt controle over de meterkast... Geen idee dus ook hoe dat verder is aangesloten maar ik heb wel een eigen telefoonlijn. Dan zal het met de kabel toch ook wel goed zitten?

Ik heb wel de 2 gaten doos verwijderd en de nieuwe opgehangen in de woonkamer. Echter zaten er 2 coax kabels achter, geen van beide groen. Maar de ene gaf wel signaal en de andere niet (radio en tv?)

Ik heb nu de kabel op de vierde poort gezet en heb 100% signaal en 100% kwaliteit. Het is ook wel een lange kabel eigenlijk, metertje of 10-15.

Ben nu nog bezig met dat Provisioning, nog steeds bij "even wachten".
Wat is "ber" eigenlijk?
Die gele balk is nu al voor de 3de keer deze keer aan het terug lopen.

Bartje
11 januari 2009, 09:46
Even opletten, oude kaart eerst in het apparaat stoppen, hdmi er in en dan stroom erop.

Enige grote probleem met de Cisco is het probleem wat vaker genoemd is: schakelen van een 5.1 kanaal naar een niet 5.1 kanaal waarbij het geluid uitvalt. Hopelijk zal hier snel een firmware update voor verschijnen.

Heb de nieuwe kaart erin gedaan en kon in 1 keer de hele installatie doorlopen zonder welke foutmelding dan ook.

Het probleem van uitvallend geluid heb ik niet? Kan je beschrijven tussen welke kanalen je schakelt wanneer dat gebeurd?

fje131
11 januari 2009, 11:19
krijg je ook alle kanalen tijdens de testperiode (dus film 1, sport 1) als je dat bij je originele abo niet hebt.
Ik heb de decoder gisteren binnen gehad, het installeren was erg makkelijk, maar sommige zenders doen het dus niet en de video on demand doet het ook niet, krijg de melding dat dit niet bij dit smartcard abo zit.

ferry
11 januari 2009, 11:27
als de new smart card gebruik bij cisco tijdens de test heb mijn oud kaart door geven aan testpaneel zetten ze dat ook op de new kaart als hd tv

totaalpakket dvd bundel enz....

wie weet hiet antwoord op. als de kaart gebruik geef hij 2 smart produckten en als dde oud egebruik 5 produckten

MarkNL
11 januari 2009, 13:10
Gisteren dan ook het pakket binnen gekregen. Omdat ik bij de vorige kabelmaatschappij TebeCAI (= overgenomen door Casema) Internet had, was er een apart filter geplaatst in de meterkast met twee uitgangen (TV en Internet) en een ingang (de groene kabel).

In de woonkamer zat een aansluiting met twee aansluitingen (radio/TV). Tevens heb ik op de eerste verdieping ook nog twee tv's.

Hoe ben ik te werk gegaan. In de meterkast heb ik de breedband versterker geplaatst en alle coax aansluitingen van boven/beneden van de splitter op de breedband versterker geplaatst. De aansluiting in de kamer heb ik vervangen door de 1 gats aansluiting van Ziggo die meegeleverd was. Cisco aangesloten, installatie proces doorgelopen, maar geen reactie via het kabelmodem.

Toen het oude filter in de meterkast vervangen voor degene die er eerst zat voordat ik kabelinternet kreeg van TebeCAI (ik gebruik al jaren geen kabel Internet meer, maar dat oude filter moest ik toen maar laten zitten).
Oude filter geplaatst (1 ingang - groen kabel en 1 uitgang - aansluiting naar breedband versterker) en het installatie proces op de Cisco weer gestart. Deze vond het modem toen en alles leek goed te gaan, maar ik kreeg geen goed beeld. Analoog is het allemaal super strak, maar bij het digitale beeld krijg ik een groene waas over het beeld van allemaal blokjes.

Het was vannacht al laat, dus dacht van wordt tijd om naar bed te gaan en ik zie het morgen wel weer. De volgende morgen zaakje weer aangezet en had nu ook super strak digitaal beeld. Maar naar verloop van ca. 30 minuten (even "wie is de mol" gekeken via programma gemist), weer die groene blokjes.

Na dit hele verhaal dan nu de vraag aan jullie: Hebben jullie enig idee waar dit aan kan liggen??

Even nog wat meterstanden: Tuner 1 signaal 100%, Kwaliteit 100%, Signal Lock Ja, BER 0.0E-6.

BER zegt mij niets, maar hoop dat een van jullie mij weer een richting op kunnen sturen om te proberen.

Allemaal succes met het testen.

Derckie
11 januari 2009, 13:23
Ik heb nog steeds geen OK knop bij uitzending gemist. Weet iemand waar dat aan kan liggen? Ik heb nu alles aangelsoten zoals het moet en tv doet het prima. Ik heb ook 100% signaal en 100% kwaliteit..

RdP
11 januari 2009, 13:35
Ik heb nog steeds geen OK knop bij uitzending gemist. Weet iemand waar dat aan kan liggen? Ik heb nu alles aangelsoten zoals het moet en tv doet het prima. Ik heb ook 100% signaal en 100% kwaliteit..

Ik zou interactieve TV nog een keer opnieuw installeren....

Derckie
11 januari 2009, 14:07
Ik heb nogmaals het hele apparaat naar fabrieksinstellingen gezet, maar heb nu weer het probleem dat hij blijft hangen gelijk na het booten. Er blijft Loading.. Please Wait staan in een witte balk.. Dit had ik gisteren ook en opeens deed hij het wel weer... vreemd..

hvanbeek
11 januari 2009, 14:10
Ik heb nogmaals het hele apparaat naar fabrieksinstellingen gezet, maar heb nu weer het probleem dat hij blijft hangen gelijk na het booten. Er blijft Loading.. Please Wait staan in een witte balk.. Dit had ik gisteren ook en opeens deed hij het wel weer... vreemd..

Had ik ook..de Cisco is dan de nieuwe firmware aan het laden..niks doen.koffie drinken..komt goed (tenminste alhier nu een werkende VODdienst :cool:

Suc6

Herman

Derckie
11 januari 2009, 14:11
Ah.. ok.. hoe lang moest jij wachten? staat nu al zo'n 20 min op dit beeld...

Frans55
11 januari 2009, 14:11
Heb vanmorgen alles aangesloten, alleen de groene kabel is bij mij beige/grijs en kon de nieuwe aansluitdoos niet monteren, heb het nieuwe metalenbinnenwerk gelukkig is de oude behuizing kunnen plaatsen, met nieuwe afdekdop er op inclusief middendeel wat er eigenlijk af moet .
Breedbandversterker ook angesloten.
Nieuw meegeleverde smardcard gebruikt, eerst ongeveer 20 minuten zwart beeld en daarna is de installatie zonder storingen verlopen Sig en kwaliteit tuner 1, beide 100% en Ber 0.0E6.
Prograam gemist gebropeerd en dat werkt goed nu nog de rest testen en favorietenlijst maken .ed. .Voorlopige conclusie alles werkt.

hvanbeek
11 januari 2009, 14:26
Ah.. ok.. hoe lang moest jij wachten? staat nu al zo'n 20 min op dit beeld...

ik dacht na 2 bakjes koffie..30 - 40 minuten maximaal..

stitch_duck
11 januari 2009, 14:42
Op hoeveel % staat jouw signaal en kwaliteit, ik heb namelijk net 3 programma's gemist gekeken,en geen hinder ondervonden. Bij mij staat ze constant op 100%
Zowel tuner 1 als 2 (2x) 100% BER 0.0E6, het gaat nu wel goed, geen idee wat het geweest kan zijn, ik heb niks veranderd (bekabeling e.d.) na gisteren.

Derckie
11 januari 2009, 14:49
ik dacht na 2 bakjes koffie..30 - 40 minuten maximaal..

OK, ik moet dus nog even geduld hebben... Hij staat nu zo'n 50 min aan, maar zie nog niks gebeuren....

Derckie
11 januari 2009, 15:05
Zag jij op het display wel iets, want ik heb het gevoel dat hij niets aan het doen is....... Hij staat nu meer dan uur op dat beeld...

hvanbeek
11 januari 2009, 15:14
volgens mij kwamen er de letters DL op het display...

Derckie
11 januari 2009, 15:21
Dat heb ik de eerste keer ook gehad, maar ik heb hem nu naar fabrieksinstellingen gezet en hij komt niet meer verder dan het please wait scherm...

Frans55
11 januari 2009, 15:44
Ja eerst krijg je aller codes in het display, op een gegeven moment load, en vervolgens op het scherm please wait updating en na daarna kwam bij mij Ned 1 in beeld. Al met al circa 50 minuten

sonic1984
11 januari 2009, 16:01
Mijn signaal is 100% en kwaliteit is maar 24%
BER: 1.3E-3

Ik krijg Interactieve TV Provisionering niet zo ver dat hij het doet.

Is het uberhaupt met bovenstaande specificaties wel mogelijk?

Heeft iemand een idee?

pjutr
11 januari 2009, 16:28
Ik had ook al een eenpunts WCD, geinstalleerd i.v.m. internet/telefonie en dat scheelt inderdaad het meeste werk. Nu hoeft alleen de versterker op die aansluiting en de rest wijst zich van zelf. Ik denk dat je inderdaad n.a.v. de persoonlijke situatie en de versterkingsmogelijkheden de aansluitngen moet kiezen. Ik heb de radio-splitter bv. niet op de Cisco zoals op tekening B1 (rare plek ook) maar gewoon op uitgang 4 die naar de slaapkamer-tv gaat.

Mijn grootste probleem is dat ik de Interactieve TV niet geïnitieerd krijg. D.w.z. na 25 min. proberen geeft ie steeds een Provider Status Error i.p.v. het authorisatiescherm waarop je de klantgegevens moet invullen. Iemand hier een oplossing voor? (Stekker er uit heb ik al 2x geprobeerd steeds met dezelfde error als resultaat....
Hey,

Ik heb ook zojuist m'n Cisco ontvangen. Maar voor ik ga aansluiten: ik heb internet via de kabel en daarvoor via casema ooit zo'n kastje gekregen dat het signaal splitst in internet aansluiting en TV aansluiting. Doet dit kastje niet al hetzelfde als de nieuwe breedband versterker? Of is bij dat oudere kastje het signaal voor de TV nog steeds één-richtingsverkeer?

Overigens heb ik gewoon een groene draad rechtsreeks uit de muur komen, dus die WCD blijft bij mij in de verpakking zitten.

Oh, en nog een vraagje: in de handleiding van Ziggo staat dat je het kabelmodem op de eerste poort (na de input) van de versterker moet aansluiten. Op de versterker staat echter dat die 0dB levert en geschikt is voor kabels <5 meter. Ik neem aan dat ik het modem beter aan kan sluiten op de poort die past bij mijn situatie? (Zit een metertje of 10 tussen het kastje en hjet modem).

TheGrouch
11 januari 2009, 16:42
Ik heb de radio-splitter bv. niet op de Cisco zoals op tekening B1 (rare plek ook) maar gewoon op uitgang 4 die naar de slaapkamer-tv gaat.
Waarom is dat een rare plek. De meeste mensen hebben de radio in de woonkamer staan, waar ook de cisco komt, dus als je de radiokabel nog wilt gebruiken, dan zal je het signaal achter op de cisco moeten splitsen.
Het plaatsen op uitgang 4 alleen voor een tv is m.i. een rare plek voor een radio-splitter

pjutr
11 januari 2009, 16:45
Heb de nieuwe kaart erin gedaan en kon in 1 keer de hele installatie doorlopen zonder welke foutmelding dan ook.

Het probleem van uitvallend geluid heb ik niet? Kan je beschrijven tussen welke kanalen je schakelt wanneer dat gebeurd?

Heb dit al eerder in bugs & wishlist gemelde euvel ook niet ervaren. Geluid (met de rode knop om te schakelen) doet het nagenoeg perfect. Is alleen niet lypsync bij Film1 in Dolby D. Ik ben wel tegen niet eerder genoemde bugs aangelopen: zoals het vastlopen van de DVB-ondertitles op de BBC (2,3,4,, want BBC1 heeft om onverklaarbare reden geen dvb en dus op de Cisco helemaal geen subs bij Ziggo!)

De bug van de onbetrouwbare EPG-opnamen* ondervind ik tot nu toe als het meest hinderlijk. *dat ie op exact het EPG-tijdstip stopt met opnemen ongeacht hoeveel extra tijd je inpland. Waardoor het laatste deel van film, serrie of show ontbreekt. Als dat werd opgelost is dit een wereld HDD!

Ik vroeg mij af gezien de wisselende ervaringen hier op het forum wat wijsheid is om de Provisionering van de Interactieve TV aan de praat te krijgen: de nieuwe opgestuurde kaart? Of de smartcard waarvan het nummer is doorgegeven aan het testbureau? Ik dacht dat dat laatste alleen was om de bestaande abonnementen na de eerste 2 weken ook op de nieuwe kaart over te zetten...

Wat betreft die spitter: ieder zijn meug. Zoals ik de splitter nu heb geinstalleerd was het door de monteur al gedaan bij het vervangen van mijn WCD. Ik heb de cisco in een apart kastje onder de Tv op enige meters van de radio en de WCD/bbversrterker, vandaar. Ofwel: ik denk dat het verder niets uitmaakt...

Awakening
11 januari 2009, 17:51
Gisteren ook het pakket ontvangen.

Breedbrandverstreker aangesloten met als voordeel dat het analoge beeld in huis er meteen een stuk beter uit gaat zien :)

Bij het inschakelen van de Cisco bleef het beeld zwart, er verschenen alleen verschillende codes op het display (DL, run, boot, cijfers). Pas na enige tijd wordt er videosignaal uitgestuurd met en de melding 'Please wait' weergegeven. Dit wijkt af van wat er in de handleiding staat en ik kan me voorstellen dat mensen denken dat het apparaat stuk is. De meeste Nederlanders hebben immers geen geduld :wink:

Vervolgens het hele verhaal met het installeren van Interactieve Televisie. Het lastige van deze schermen is de onlogische weergave van voortgang. Ze hadden beter een scherm kunnen maken met "Ziggo Interactieve Televisie wordt voorbereid, dit kan enige tijd duren...even geduld alstublieft" met daaronder eventueel details zoals 'kabelmodem firmware bijwerken..' en een voortgangsbalk die van links naar rechts volloopt. En niet andersom :roll:.

Voor de rest werkt het tot dusver als een zonnetje :cool:

Derckie
11 januari 2009, 19:20
Ik geef het op... Hij doet het niet meer :( Hij blijft elke keer hangen op loading please wait en zie dan ook niets op de display.. Ik heb hem 3 keer naar fabrieks instellingen gereset en dus bij de 3e keer is er iets fout gegaan......

Hij is daarstraks 1 keer opgestart en heb ik alles opnieuw ingevoerd, maar er kwam toen een melding dat er geen signaal was, maar dat is er wel. Na het uitzetten kom ik nu elke keer in loading please wait en heb net 1.5 uur gewacht, maar er kwam niks...

couchpotato
11 januari 2009, 19:29
Hier wil het ook niet echt lukken.

De Provisioning status staat nu al uren op "Even wachten".
Krijg wel een ip adres op de stb en interne kabel modem...

Wat zou er mis kunnen zijn?! Heb wel een signaal van 90% en hoger, gisteren 100% en kwaliteit 100%. BER staat ook op 0.0E-6 op beide tuners.

Geen idee waar BER voor staat eigenlijk.

Heb ook de fabrieksinstellingen een keer of 5 geprobeerd en de kabels eruit getrokken, beide kaarten geprobeerd, niets werkt!

HELP! :giveup:

Derckie
11 januari 2009, 20:25
Nou, opeens doet hij het weer????????? Weer opnieuw alles ingesteld, maar ik krijg geen OK knop bij uitzending gemist... Ik zie wel alles lijsten en plaatjes en alles lijkt goed te staan....

couchpotato
11 januari 2009, 20:30
Nou, opeens doet hij het weer????????? Weer opnieuw alles ingesteld, maar ik krijg geen OK knop bij uitzending gemist... Ik zie wel alles lijsten en plaatjes en alles lijkt goed te staan....


Zou je me kunnen vertellen wat je precies gedaan hebt? Voornamelijk bij het instellen van de iTV en hoe de provisioning ging?

Gefeliciteerd by the way! :)

Derckie
11 januari 2009, 20:37
Dat gaat allemaal goed. Ik heb ook mijn gegevens in kunnen vullen. Bij de itv info staan ook allemaal ip addressen enzo. dus lijkt wel goed ingesteld te zijn...

Maar misschien duurt het bij mij die 2 weken voordat ik het kan gebruiken, maar lees hier dat iedereen wel uitzending gemist kan bekijken...

P.S. waarmee gefeliciteerd??

couchpotato
11 januari 2009, 21:20
Dat gaat allemaal goed. Ik heb ook mijn gegevens in kunnen vullen. Bij de itv info staan ook allemaal ip addressen enzo. dus lijkt wel goed ingesteld te zijn...

Maar misschien duurt het bij mij die 2 weken voordat ik het kan gebruiken, maar lees hier dat iedereen wel uitzending gemist kan bekijken...

P.S. waarmee gefeliciteerd??

Gefeliciteerd met het feit dat ie het weer doet.

Maar hoe kreeg je het voor elkaar om het iTV te installeren?

Derckie
11 januari 2009, 21:28
Oh zo :P

Na het resetten naar fabrieks instellingen komt hij bij aanzetten met de installatie..

Nostradamus
11 januari 2009, 22:12
Ondertussen heb ik ook de boel vol gas aangezet en geen problemen ondervonden:grin: alles op 100%. Ik baal alleen van de cisco, daar moet ik nog aan wennen (traag). De videotheek werkt nog niet maar dat komt over 2 weken. Ik irriteer mij aan de witte lijn links boven in beeld en de menu's komen bij mij licht schokkerig in beeld. Mijn eerste gevoel bij de cisco gaat richting de grijze afvalbak maar ik gun m nog 2 maanden. Ik ben benieuwd naar de Humax versie.

ziggy
11 januari 2009, 22:51
Als ik de cisco gekocht had dan was deze direct weer retour winkel gegaan.
Vergeleken met mijn humaxje vind ik het helemaal niks. Uitzending gemist is wel leuk en HD is zeer fraai, dat wel maar voor de rest moet er veel verbeterd worden aan dit apparaat.

TheGrouch
11 januari 2009, 22:59
Als ik de cisco gekocht had dan was deze direct weer retour winkel gegaan.
Vergeleken met mijn humaxje vind ik het helemaal niks. Uitzending gemist is wel leuk en HD is zeer fraai, dat wel maar voor de rest moet er veel verbeterd worden aan dit apparaat.

Tot nu toe is de cisco de enige hd-recorder, maar er is hoop voor je:
http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/humax-ihdr-5050c-review-20090107/
een humax hd-recorder :wink:

sonic1984
11 januari 2009, 23:03
Moet BER op 0.0 staan? En moet je kwaliteit echt 100% zijn?
TV doet het, HD kanalen ook, alleen krijg ik de "Provisioning" niet voormekaar.... :-( ben al 2 dagen aan het zooien nu...

hvanbeek
11 januari 2009, 23:10
Moet BER op 0.0 staan? En moet je kwaliteit echt 100% zijn?
TV doet het, HD kanalen ook, alleen krijg ik de "Provisioning" niet voormekaar.... :-( ben al 2 dagen aan het zooien nu...

staat wel de laatste firmware erop? op de oude firmware kreeg ik ook geen connectie op de VOD-dienst na de firmware update wel.

sonic1984
11 januari 2009, 23:11
staat wel de laatste firmware erop? op de oude firmware kreeg ik ook geen connectie op de VOD-dienst na de firmware update wel.

Dat update hij toch als je hem aanzet de eerste keer? Dacht ik? :)
Heb jij ook "slechter" signaal dan 100% en 100%?

TheGrouch
11 januari 2009, 23:11
Moet BER op 0.0 staan?
http://www.digitalekabeltelevisie.nl/faq/ :

Wat is de BER? Waar kan ik de BER vinden?
BER staat voor Bit Error Ratio. Het getal geeft aan de verhouding tussen fout en goed ontvangen bits. Bijvoorbeeld een BER van 1E-6 (normaal zou je dat schrijven als 0,000001) geeft aan dat één op de miljoen bits foutief ontvangen is. Digitale televisie heeft foutcorrectie, en kan daardoor een aantal foute bits herstellen. Voor een 'foutloze' (quasi-error-free) werking mag het signaal ongeveer 1E-4 (1 op 10000, ook wel 100E-6) fouten bevatten. Dan kan de decoder de fouten nog herstellen. Het streven is een BER van 0. (dat betekent dus eigenlijk minder dan 1E-6, minder fouten geeft de decoder niet aan)
De BER kan verschillen per transportstream. Er zitten een aantal zenders in één transportstream. Deze zullen allemaal dezelfde BER hebben, zenders in andere streams kunnen een andere BER hebben. Als je de BER wilt weten moet je eerst zorgen dat de decoder is afgestemd op de zender waar je een probleem hebt. Heb je op meerdere zenders een probleem, kijk dan of deze op dezelfde frequentie (=dezelfde transportstream) worden doorgegeven. Dat kan je zien in hetzelfde scherm waar je ook de BER kunt zien.
Waar je de BER kan aflezen verschilt per decoder.

hvanbeek
11 januari 2009, 23:14
Dat update hij toch als je hem aanzet de eerste keer? Dacht ik? :)
Heb jij ook "slechter" signaal dan 100% en 100%?

Normaal wel..ik was zo stom om de stekker eruit te halen toen er allerlei rare codes kwamen. Ik heb idd 2x 100 procent aan signaal

sonic1984
11 januari 2009, 23:17
Beide thanks voor de info!

Wellicht staat ontvanger te ver van aansluitpunt en zou er nog een extra versterker tussen moeten dus... of hou je dan je "foute bits"?

TheGrouch
11 januari 2009, 23:20
Beide thanks voor de info!

Wellicht staat ontvanger te ver van aansluitpunt en zou er nog een extra versterker tussen moeten dus... of hou je dan je "foute bits"?

Hoe ver is 'te' ver?
Op aansluitpunt 4 van de meegeleverde breedbandversterker kan de cisco op meer dan 15 m afstand staan.

sonic1984
11 januari 2009, 23:33
Hoe ver is 'te' ver?
Op aansluitpunt 4 van de meegeleverde breedbandversterker kan de cisco op meer dan 15 m afstand staan.

Ik denk 30 meter. heb nu na een meter of 20 er een andere versterker tussen gezet die ik nog had. Staat op dat hij retoursignalen kan sturen. Maar ook dan lukt het niet.

Hij begin wel met STB dhcp maar al heel snel krijg ik provisioning error en kapt hij ermee.

Kitaro1
12 januari 2009, 07:52
Ik denk 30 meter. heb nu na een meter of 20 er een andere versterker tussen gezet die ik nog had. Staat op dat hij retoursignalen kan sturen. Maar ook dan lukt het niet.

Hij begin wel met STB dhcp maar al heel snel krijg ik provisioning error en kapt hij ermee.

Een afstand van 30 meter is te lang. Dit zal niet gaan werken.

pjutr
12 januari 2009, 08:47
Oh zo :P

Na het resetten naar fabrieks instellingen komt hij bij aanzetten met de installatie..

Zijn er meer mensen met aanvankelijke problemen met de installatie van iTV, die op deze manier succes hebben.
En weet iemand of je bij het resetten naar fabrieksinstellingen de al gemaakte HDD-opnamen kwijtraakt?

ferry
12 januari 2009, 08:48
bij wie werk de tv-theek

dat kon toch ook gebruiken tijdens de test of moet eerst bellen
hij aan dat 0900-0730 moet bellen
wie weet hier mew:applause:r van

Kitaro1
12 januari 2009, 08:59
bij wie werk de tv-theek

dat kon toch ook gebruiken tijdens de test of moet eerst bellen
hij aan dat 0900-0730 moet bellen
wie weet hier mew:applause:r van

Het abonnement moet wel bij ons ingevoerd staan. Als je mij een pb stuurt, dan kan ik het voor je nakijken.

Derckie
12 januari 2009, 09:03
Het abonnement moet wel bij ons ingevoerd staan. Als je mij een pb stuurt, dan kan ik het voor je nakijken.

Dit kan toch pas na 2 weken gebruikt worden? Iedereen heeft een email gehad dat het pas over 2 weken gebruikt kan worden..

Uitzending gemist kan toch al wel? Ik krijg daar onmogelijk een OK knop om te gaan kijken. Heb jij enig idee?

Qinx
12 januari 2009, 09:03
Als ik de cisco gekocht had dan was deze direct weer retour winkel gegaan.
Vergeleken met mijn humaxje vind ik het helemaal niks. Uitzending gemist is wel leuk en HD is zeer fraai, dat wel maar voor de rest moet er veel verbeterd worden aan dit apparaat.

Gelukkig, ben ik toch niet de enige! Die Cisco is zo langzaam als dikke facaliën door een trechter, en de zoekfunctie werkt zo onlogisch als iets. Oh, en echt handig is het ook niet dat als je in de EPG bent en op 1 drukt, de tuner óók gelijk naar kanaal 1 gaat :? Nogal onhandig als je iets op kanaal 201 aan het kijken bent, maar ondertussen even door de EPG wil scrollen (en wil beginnen bij 1, dus).

Kitaro1
12 januari 2009, 09:04
Dit kan toch pas na 2 weken gebruikt worden? Iedereen heeft een email gehad dat het pas over 2 weken gebruikt kan worden..

Uitzending gemist kan toch al wel? Ik krijg daar onmogelijk een OK knop om te gaan kijken. Heb jij enig idee?

Bij uitzending gemist druk je eerst op de info toets. Daarna behoor je een afspeelknop te krijgen.

Derckie
12 januari 2009, 09:08
Bij uitzending gemist druk je eerst op de info toets. Daarna behoor je een afspeelknop te krijgen.

Die krijg ik niet. Ik kan overal netjes doorheen scrollen en de plaatjes haalt hij ook keurig op, maar ik heb nergens een mogelijkheid om het af te spelen. Staat er iets niet goed geregistreerd op mijn kaartje?

sonic1984
12 januari 2009, 09:08
Een afstand van 30 meter is te lang. Dit zal niet gaan werken.

Tja... DAAR staat mijn TV. Hij komt trouwens tot "Portal Authorisatie" na de "Eerste STB dhcp" en stopt dan pas.
Signaal staat dan op 100% en kwaliteit ook op 100%.

Bartje
12 januari 2009, 09:08
Bij uitzending gemist druk je eerst op de info toets. Daarna behoor je een afspeelknop te krijgen.

Met alleen de OK-toets kom je er ook. :cool:

Kitaro1
12 januari 2009, 09:11
Met alleen de OK-toets kom je er ook. :cool:

Klopt. Het is of de OK-toets of de infotoets indrukken voordat je een afspeelknop ziet.

sonic1984
12 januari 2009, 09:13
Kitaro1, weet je misschien of het zin heeft om te kijken of ik mijn TV kabel opnieuw kan trekken zodat de afstand wellicht korter wordt?
En heeft het eventueel zin om de versterker pas later (na 5 of 10 meter) op de kabel te zetten?

Wel erg jammer dat het niet werkt!

Kitaro1
12 januari 2009, 09:18
Kitaro1, weet je misschien of het zin heeft om te kijken of ik mijn TV kabel opnieuw kan trekken zodat de afstand wellicht korter wordt?
En heeft het eventueel zin om de versterker pas later (na 5 of 10 meter) op de kabel te zetten?

Wel erg jammer dat het niet werkt!

Er kan eventueel een storingsafspraak gemaakt worden, zodat een monteur ter plekke kan kijken hoe het opgelost kan worden. Een versterker halverwege plaatsen is niet aan te bevelen. Versterkers behoren altijd direct bij de hoofdaansluiting geplaatst te worden om te voorkomen, dat je een storing gaat versterken.

Derckie
12 januari 2009, 09:23
Klopt. Het is of de OK-toets of de infotoets indrukken voordat je een afspeelknop ziet.

Ik krijg nergens een OK knop. Ik heb de eerste keer wel gezien, maar na een fabrieksinstellingen reset heb ik het nooit meer gezien....

Heb je enig idee?

ferry
12 januari 2009, 09:28
tv-theek hoe werk dat

Derckie
12 januari 2009, 10:15
tv-theek hoe werk dat

dat kan nog 2 weken duren voordat dit werkt. Als het goed is heb je afgelopen vrijdag een mailtje ontvangen.

uitzending gemist zou al wel moeten werken...

Kitaro1
12 januari 2009, 10:18
Ik krijg nergens een OK knop. Ik heb de eerste keer wel gezien, maar na een fabrieksinstellingen reset heb ik het nooit meer gezien....

Heb je enig idee?

Als je bij Uitzending gemist een programma kiest en je drukt op de infotoets, hoeveel mogelijkheden krijg je dan onderin het scherm?

Derckie
12 januari 2009, 10:24
Als je bij Uitzending gemist een programma kiest en je drukt op de infotoets, hoeveel mogelijkheden krijg je dan onderin het scherm?

Dat zou ik even uit mijn hoofd moeten doen, maar ik dacht 2. Ik heb de eerste keer na installatie WEL de OK knoppen gezien, dus ik weet wel waar ze zouden moeten zitten. Deze waren op allebei de schermen de eerste linker optie. Dus zowel bij de lijst als het 2e scherm na de info toets.

De installatie van interactive tv gaat wel allemaal goed.

Tyco
12 januari 2009, 10:42
Wordt bij jullie de adapter van de breedbandversterker ook zo warm? Ik kan hem nog net vasthouden.... ik heb hem er vannacht maar uitgehaald... ik heb er geen trek in dat de boel in de hens vliegt...

woudenberg8
12 januari 2009, 11:20
Itv is bij mij goed geïnstalleerd (denk ik) alleen ik krijg steeds de volgende melding als ik uitzending gemist wil opstarten: Fout, afpelen is mislukt, probeer het later nog eens! Weet iemand wat te doen?

Mijn verterker wordt overigens ook super warm, is dit wel goed?

Derckie
12 januari 2009, 11:22
Dat zou ik even uit mijn hoofd moeten doen, maar ik dacht 2. Ik heb de eerste keer na installatie WEL de OK knoppen gezien, dus ik weet wel waar ze zouden moeten zitten. Deze waren op allebei de schermen de eerste linker optie. Dus zowel bij de lijst als het 2e scherm na de info toets.

De installatie van interactive tv gaat wel allemaal goed.

Ik heb even mijn zieke vriendin thuis laten kijken en ik heb in het eerste scherm de opties "zoek en info" en in het 2e scherm "zoek en sluiten" optie.

Kitaro1
12 januari 2009, 11:26
Itv is bij mij goed geïnstalleerd (denk ik) alleen ik krijg steeds de volgende melding als ik uitzending gemist wil opstarten: Fout, afpelen is mislukt, probeer het later nog eens! Weet iemand wat te doen?

Mijn verterker wordt overigens ook super warm, is dit wel goed?

Staat de status van interactieve televisie in het menu op "Geactiveerd"? Wat betreft de versterker: alle electrische apparaten worden warm. Brand je je handen eraan?

TheGrouch
12 januari 2009, 11:36
alle electrische apparaten worden warm.
Inderdaad, voel maar eens (voorzichtig) aan de bovenkant van de cisco na een avondje gebruik.

Derckie
12 januari 2009, 11:38
Staat de status van interactieve televisie in het menu op "Geactiveerd"? Wat betreft de versterker: alle electrische apparaten worden warm. Brand je je handen eraan?

Waar kan ik dat precies vinden? Bij installatie van itv staat er wel elke keer geactiveerd..

woudenberg8
12 januari 2009, 11:39
Staat de status van interactieve televisie in het menu op "Geactiveerd"? Wat betreft de versterker: alle electrische apparaten worden warm. Brand je je handen eraan?

Ja mijn status is geactiveerd kan ook zien welke uitzendingen ik kan kiezen maar dan blijft er staan Fout, probeer later nog eens.

Tyco
12 januari 2009, 11:46
Ja, ik weet dat alle apparaten warm worden :roll: En die decoders worden helemaal goed warm, maar ik vroeg me af of het bij de anderen ook zo heet werd, en dan bedoel ik 'zo heet dat je hem nog net kan vasthouden'. Ik denk dat ie wel 50-60°C wordt... geschat natuurlijk.. Als dit bij de anderen niet is, dan weet ik of er iets mis kan zijn...

Alle andere adapters in huis worden 'behaaglijk warm', en ook hier op het werk worden ze stuk voor stuk 'een beetje warm'. En nogmaals, mijn adapter van de breedbandversterker wordt heet.. Bij jullie allemaal??

Kitaro1
12 januari 2009, 11:46
Waar kan ik dat precies vinden? Bij installatie van itv staat er wel elke keer geactiveerd..

In menu kiezen voor Instellingen/Info, blauwe toets en status interactieve televisie.

ferry
12 januari 2009, 11:48
mischien wel optie op naar gebruik uit schakelen door middel van de stekker uit te halen. of zo
weet niet of invloed heeft als hem weer aan zet.

TheGrouch
12 januari 2009, 11:53
mischien wel optie op naar gebruik uit schakelen door middel van de stekker uit te halen. of zo
weet niet of invloed heeft als hem weer aan zet.

Je kunt dan in ieder geval geen timerprogramma's opnemen.
En daar is de cisco als pvr toch wel een beetje voor bedoeld.

ferry
12 januari 2009, 11:57
moet toch op lossing voor zijn

Tyco
12 januari 2009, 11:58
Scheelt wel in de stookkosten als je alles aan laat staan... Anders moet je de verwarming weer hoger zetten.... 'Elk nadeel hep z'n voordeel':lol:

Tyco
12 januari 2009, 11:59
moet toch op lossing voor zijn

Tijdschakelaar er tussen zetten?

MrDroopy
12 januari 2009, 12:01
<knip>
Ik heb wel de 2 gaten doos verwijderd en de nieuwe opgehangen in de woonkamer. Echter zaten er 2 coax kabels achter, geen van beide groen. Maar de ene gaf wel signaal en de andere niet (radio en tv?)
<knip>

Is het wel de hoofdcontactdoos, of zitten de andere bewoners op dezelfde aansluiting? Mogelijk zitten ervoor dus nog versterkers of filters die het retoursignaal tegenhouden

Over de lengte van de kabels en poort van versterker: Ik heb de binnenkomende kabel (de "groene") met een f-plug op een splitter zitten waarvandaan een aantal kabels het huis ingaan. De Cisco staat in de woonkamer met een hele dikke 15 meter coax vanaf de splitter (wel iets beter dan gamma kwaliteit maar niet extreem bijzondere) De versterker is (nog) niet aangesloten.

Alles werkt top, 100% kwaliteit, BER rate op alle transponders 0. iTV diensten werken prima. Kortom, Bij gebruik van goede kabels en aansluitingen en zeker in combinatie met de versterker zou zelfs de eerder genoemde 30 meter best haalbaar moeten zijn.

Ook de tv boven (kleine 20 meter coax, wel gamma kwaliteit, kortom dun en goedkoop) aangesloten via dezelfde splitter met in de slaapkamer nog een overgang naar een wandcontactdoos en rtv schedingsfilter en dan nog een standaard kabeltje van 2 meter aangesloten op de samsung 360. Ook hier werkt alles perfect. Heb de ber rate en signaalsterkte niet gecheckt, maar nog geen blokjes of hikjes gezien.

Derckie
12 januari 2009, 12:03
In menu kiezen voor Instellingen/Info, blauwe toets en status interactieve televisie.

Deze heeft de status geactiveerd..

sonic1984
12 januari 2009, 12:25
Over de lengte van de kabels en poort van versterker: Ik heb de binnenkomende kabel (de "groene") met een f-plug op een splitter zitten waarvandaan een aantal kabels het huis ingaan. De Cisco staat in de woonkamer met een hele dikke 15 meter coax vanaf de splitter (wel iets beter dan gamma kwaliteit maar niet extreem bijzondere) De versterker is (nog) niet aangesloten.

Alles werkt top, 100% kwaliteit, BER rate op alle transponders 0. iTV diensten werken prima. Kortom, Bij gebruik van goede kabels en aansluitingen en zeker in combinatie met de versterker zou zelfs de eerder genoemde 30 meter best haalbaar moeten zijn.


Dat biedt hoop. Vanavond even nieuwe dikke COAX trekken dan maar. Ik geef niet zomaar op! :pompom:

Kitaro1
12 januari 2009, 12:39
Deze heeft de status geactiveerd..

Dan zullen de interactieve pakketten nog niet bij ons ingevoerd zijn. Stuur me een pb en ik kijk het na.

pr123
12 januari 2009, 12:40
Ja, ik weet dat alle apparaten warm worden :roll: En die decoders worden helemaal goed warm, maar ik vroeg me af of het bij de anderen ook zo heet werd, en dan bedoel ik 'zo heet dat je hem nog net kan vasthouden'. Ik denk dat ie wel 50-60°C wordt... geschat natuurlijk.. Als dit bij de anderen niet is, dan weet ik of er iets mis kan zijn...

Alle andere adapters in huis worden 'behaaglijk warm', en ook hier op het werk worden ze stuk voor stuk 'een beetje warm'. En nogmaals, mijn adapter van de breedbandversterker wordt heet.. Bij jullie allemaal??


lees dit stukje maar even:http://www.hifi.nl/recensies_pagina2/3661/Wat_opvalt____.html

hier werd de decoder ook heel warm.

TheGrouch
12 januari 2009, 12:43
lees dit stukje maar even:http://www.hifi.nl/recensies_pagina2/3661/Wat_opvalt____.html

hier werd de decoder ook heel warm.

Hij heeft het over de adapter van de breedbandversterker :?

peter_db
12 januari 2009, 13:07
word de cisco door een eventuele aankomende firmware update nog sneller?? ik vind hem nu erg traag??

Bartje
12 januari 2009, 13:08
Wordt bij jullie de adapter van de breedbandversterker ook zo warm? Ik kan hem nog net vasthouden.... ik heb hem er vannacht maar uitgehaald... ik heb er geen trek in dat de boel in de hens vliegt...

De breedbandversterker staat bij mij nu 2 dagen aan met 3 van de 4 uitgangen in gebruik en de adapter kan ik niet eens echt warm noemen. Geen hitte hier dus.

Kitaro1
12 januari 2009, 13:09
word de cisco door een eventuele aankomende firmware update nog sneller?? ik vind hem nu erg traag??

Volgens Cisco wordt er gewerkt aan het verbeteren van de snelheid. Dit zal in 1 van de volgende firmware updates meegenomen worden.

arendre
12 januari 2009, 13:21
Volgens Cisco wordt er gewerkt aan het verbeteren van de snelheid. Dit zal in 1 van de volgende firmware updates meegenomen worden.
Komt daar ook een mogelijkheid in om een favorietenlijst te maken met een eigen volgorde?

Ik mag nu thuis uitleggen dat de zenders niet meer op volgorde staan zoals we hadden en dat de zendernummers ook niet meer kloppen. We hadden bij voorbeeld Net 5 op 10 staan en de regianale omroep op 9. Baby TV stond op 12. Nu hebben we de reionale omroep op 988 of zoiets en babytv op (ik dacht) 306..

Bartje
12 januari 2009, 13:28
Komt daar ook een mogelijkheid in om een favorietenlijst te maken met een eigen volgorde?Kan toch al? :?


--edit--

Menu > Instellingen > Favorieten

Daar kan je 5 verschillende favorieten-lijsten aanleggen. :frons:

MrDroopy
12 januari 2009, 13:28
Dan zullen de interactieve pakketten nog niet bij ons ingevoerd zijn. Stuur me een pb en ik kijk het na.

Ik heb je (ook) een PB gestuurd... Ook hier leveren de meeste iTV diensten het verzoek om 0900-enzovoort te bellen.

Derckie
12 januari 2009, 13:48
Ik heb je (ook) een PB gestuurd... Ook hier leveren de meeste iTV diensten het verzoek om 0900-enzovoort te bellen.

Als het goed is doet alleen uitzending gemist het.. Voor de tvtheek moeten we nog even wachten..

Tyco
12 januari 2009, 14:01
De breedbandversterker staat bij mij nu 2 dagen aan met 3 van de 4 uitgangen in gebruik en de adapter kan ik niet eens echt warm noemen. Geen hitte hier dus.

en de adapter van de versterker?

Bartje
12 januari 2009, 14:14
en de adapter van de versterker?

Welk stukje van m'n antwoord snap je niet? :-P

Ik heb het daar over de adapter...

TheGrouch
12 januari 2009, 14:14
De breedbandversterker staat bij mij nu 2 dagen aan met 3 van de 4 uitgangen in gebruik en de adapter kan ik niet eens echt warm noemen. Geen hitte hier dus.

en de adapter van de versterker?

Bartje schrijft toch dat de adapter van de versterker niet echt warm wordt

arendre
12 januari 2009, 14:42
Kan toch al? :?


--edit--

Menu > Instellingen > Favorieten

Daar kan je 5 verschillende favorieten-lijsten aanleggen. :frons:
Tuurlijk kan je wel een favorietenlijst aanmaken, maar niet de volgorde in de lijst wijzigen en aparte nummers er aan toe kennen. Mijn 8 sport 1 kanalen staan nu boven de reginale zender, aangezien je ze alleen kan sorteren op zendernummer of alfabetisch op zendernaam. Ik wil gewoon kunnen zeggen welke zender op welk nummer zit.

Tyco
12 januari 2009, 14:48
Bartje schrijft toch dat de adapter van de versterker niet echt warm wordt

Sorry! Mea Culpa Mea Culpa... Ik heb er overheen gelezen.

Thanx

couchpotato
12 januari 2009, 15:03
Hmm...

nou ik zit hier nog steeds met "even wachten" bij provisioning status.
Sta op het punt om het op te geven.

Volgens mij doe ik toch echt alles volgens het boekje.

MrDroopy
12 januari 2009, 15:12
Hmm...

nou ik zit hier nog steeds met "even wachten" bij provisioning status.
Sta op het punt om het op te geven.

Volgens mij doe ik toch echt alles volgens het boekje.

Had je mijn bericht (hier (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=142170&postcount=335)) nog gelezen? Bij de hoofdaansluiting hoort een groene kabel te zitten.

Sssppooky
12 januari 2009, 17:52
Beste iedereen,

Al spittend door de forum kom ik niet direct een goed eenduidig antwoord tegen voor mijn probleem.

Ook ik ben testgebruiker maar weet niet goed waar ik de nieuwe WCD moet plaatsen. Het signaal komt via een kabel uit de muur mijn meterkast binnen en wordt vanuit daar gesplitst en verspreid over 4 aansluitpunten in het huis. Ik had daar (voor de splitter) een signaalversterker zitten.

Alle aansluitpunten in het huis hebben een 2-gats inbouwdoos (tv/radio).

Waar moet ik nu de nieuwe WCD plaatsen?
Optie A: In mijn meterkast voor de nieuwe, door Ziggo geleverde, versterker?
Optie B: Of moet ik de 2-gats inbouwdoos in mijn woonkamer (bij de tv) vervangen door de nieuwe (helaas opbouwdoos)?

En hoe zit dat dan met mijn radiosignaal die elders in het huis verbonden is aan een radiotuner? Blijft dat gewoon werken?

Hopelijk heeft iemand het antwoord voor mij.

TheGrouch
12 januari 2009, 18:06
Beste iedereen,

Al spittend door de forum kom ik niet direct een goed eenduidig antwoord tegen voor mijn probleem.
Ook ik ben testgebruiker maar weet niet goed waar ik de nieuwe WCD moet plaatsen.

Daarom hebben ze ook een handleiding meegestuurd :wink:
Het signaal komt via een kabel uit de muur mijn meterkast binnen en wordt vanuit daar gesplitst en verspreid over 4 aansluitpunten in het huis. Ik had daar (voor de splitter) een signaalversterker zitten.

De kabel uit de muur in de meterkast kun je zien als een ééngatsdoos hoofdaansluiting. Dus in jouw geval is blz 22 (geen internet) van de aansluithandleiding of blz 24 (wel internet) van toepassing. De signaalversterker en splitser worden vervangen door de nieuwe breedbandversterker, die, als je geen internet hebt,precies genoeg aansluitpunten voor jou heeft.

Je kunt ook de huidige splitser op een van de uitgangen van de breedbandversterker aansluiten en kijken of je dezelfde kwaliteit radio/tv overhoudt.
De cisco moet direkt op de breedbandversterker komen.

Alle aansluitpunten in het huis hebben een 2-gats inbouwdoos (tv/radio).

Waar moet ik nu de nieuwe WCD plaatsen?
Optie A: In mijn meterkast voor de nieuwe, door Ziggo geleverde, versterker?
Optie B: Of moet ik de 2-gats inbouwdoos in mijn woonkamer (bij de tv) vervangen door de nieuwe (helaas opbouwdoos)?

Optie B.
Kun je de inhoud van de nieuwe wcd niet in de inbouwdoos kwijt? Je moet dan je bestaande kapje blijven gebruiken waarbij de radiokant loos wordt. De kap van de nieuwe wcd is te klein.

En hoe zit dat dan met mijn radiosignaal die elders in het huis verbonden is aan een radiotuner? Blijft dat gewoon werken?

De overige aansluitpunten (2 gatsdozen) blijven gewoon de scheiding tussen radio/tv houden
Wil je bij de cisco ook een radiotuner kunnen aansluiten, dan moet je de bijgeleverde splitter achterop de cisco plaatsen

woudenberg8
12 januari 2009, 19:43
weet iemand hoe ik uitzending gemist aan de praat krijg, heb alles geïnstalleerd Ziggo (Kitaro) heeft mijn card geactiveerd en nog krijg ik steeds, Fout, afspelen mislukt, probeer het later nog eens.

Tyco
12 januari 2009, 20:46
Ik heb het vandaag nog een keer geprobeerd, maar ik denk dat er iets goed mis is met die breedbandversterker. Na een uurtje of twee gaat het signaal haperen/storen/zwart beeld. Als ik dan bij de info kijk dan heb ik de volgende waardes;

Signaal 100%
Kwaliteit 24%
BER 1,9 E-4

Als ik dan de breedbandversterker uitschakel (door de adapter eruit te halen) dan is het in een keer weer 100% / 100% / BER 0,0.

Dus heb ik de boel maar weer omgebouwd zodat mijn internetverbinding geen hinder ondervindt van het in en uitschakelen van de breedbandversterker. Maar het returnsignaal kan niet door die filter heen (natuurlijk..) dus kan ik iTV echt op mijn buik schrijven totdat er een oplossing is voor die versterker. Maar ik heb nog geen reactie mogen ontvangen (had ik ook niet verwacht hoor, zo snel).

Het zou wel goed zijn van Ziggo als ze de testers zo snel mogelijk aan een antwoord helpen, want elke dag dat het niet functioneert gaat van de echte testtijd af... maar dit hoort ook bij de test... :roll:

ik vond dit stukje over BER op het web... ik wist niet wat het was, en met mij waarschijnlijk meer mensen;

BER = Bit Error Rate. Hoe hoger dit getal, hoe meer pakketjes er opnieuw verstuurd moeten worden. Nou ja, lees zelf maar mee...

================================================== ======
In telecommunication transmission, the bit error rate (BER) is the percentage of bits that have errors relative to the total number of bits received in a transmission, usually expressed as ten to a negative power. For example, a transmission might have a BER of 10 to the minus 6, meaning that, out of 1,000,000 bits transmitted, one bit was in error. The BER is an indication of how often a packet (http://searchnetworking.techtarget.com/sDefinition/0,,sid7_gci212736,00.html) or other data unit has to be retransmitted because of an error. Too high a BER may indicate that a slower data rate would actually improve overall transmission time for a given amount of transmitted data since the BER might be reduced, lowering the number of packets that had to be resent.
================================================== ======

mderooij
12 januari 2009, 21:04
weet iemand hoe ik uitzending gemist aan de praat krijg, heb alles geïnstalleerd Ziggo (Kitaro) heeft mijn card geactiveerd en nog krijg ik steeds, Fout, afspelen mislukt, probeer het later nog eens.
In de mail die je vorige week kreeg staat:
"Beschikbaarheid Interactieve Televisie
Alle interactieve diensten komen over uiterlijk twee weken volledig beschikbaar. Tot die tijd is het al mogelijk om met de CISCO ontvanger digitale televisie te kijken en op te nemen..."

Tav de installatie/WCD verhalen: ik heb een nieuwbouwwoning met in de meterkast 1 coax aansluiting. Direct daarop breedbandversterker gehangen, en bestaande WCD aansluiting in woonkamer intact gelaten (TV, radio en UTP). Immers, in dat kastje zit (waarschijnlijk) hetzelfde filter als in die 3-weg splitter voor tv/radio. Aangesloten en werken. Interactieve TV/VOD werkt (tenminste, tot op zeker hoogte .. krijg melding dat portaal niet bestaat en ik 0900 nummer moet bellen .. probleem Ziggo dus).

Conclusie: soms hoef je helemaal niet met WCD's in de weer :pompom:

TheGrouch
12 januari 2009, 21:50
In de mail die je vorige week kreeg staat:
"Beschikbaarheid Interactieve Televisie
Alle interactieve diensten komen over uiterlijk twee weken volledig beschikbaar. Tot die tijd is het al mogelijk om met de CISCO ontvanger digitale televisie te kijken en op te nemen..."

Tav de installatie/WCD verhalen: ik heb een nieuwbouwwoning met in de meterkast 1 coax aansluiting. Direct daarop breedbandversterker gehangen, en bestaande WCD aansluiting in woonkamer intact gelaten (TV, radio en UTP). Immers, in dat kastje zit (waarschijnlijk) hetzelfde filter als in die 3-weg splitter voor tv/radio. Aangesloten en werken. Interactieve TV/VOD werkt (tenminste, tot op zeker hoogte .. krijg melding dat portaal niet bestaat en ik 0900 nummer moet bellen .. probleem Ziggo dus).

Conclusie: soms hoef je helemaal niet met WCD's in de weer :pompom:

Je kunt wel de catalogus ontvangen als de wcd niet vervangen is, maar de echte vod gaat alleen werken als de wcd vervangen is.

Derckie
12 januari 2009, 22:18
weet iemand hoe ik uitzending gemist aan de praat krijg, heb alles geïnstalleerd Ziggo (Kitaro) heeft mijn card geactiveerd en nog krijg ik steeds, Fout, afspelen mislukt, probeer het later nog eens.

Na weer een aantal resets , uit aan uit aan uit aan om de loading please wait weg te krijgen en opnieuw te beginnen met de setup heb ik de OK knop weer terug. Helaas heb ik hetzelfde als jij nu.. Ook afspelen niet gelukt...

sonic1984
12 januari 2009, 23:40
Beste allemaal,

Dank jullie wel voor alle support hierzo.
Na heeeeel heeeeeel erg veel geduld is het mij gelukt VOD werkend te krijgen.

Ik heb een nieuwe kabel getrokken, met wat minder omweg nu rond de 20 meter. Deze zit op de vierde aansluiting van de breedbandversterker.
Na de 20 meter heb ik NOG een versterker gezet, die retoursignalen ondersteund.
Een aantal keer heb ik Fabrieksinstellingen hersteld en nu is het gelukt!
Ik heb VOD, Uitzending gemist werkt, TV-theek nog niet.

Maar dit biedt hoop denk ik voor mensen die ook wat verder van de hoofdaansluiting een VOD ontvanger willen aansluiten!

Sssppooky
13 januari 2009, 00:01
Daarom hebben ze ook een handleiding meegestuurd :wink:


The Grouch, mijn dank is groot. Toch frappant om wederom te zien dat een user forum weer zoveel meer steun biedt dan Ziggo's eigen helpdesk (waar dezelfde vraag al 3 dagen ligt).

Over die handleiding gesproken:
Nergens wordt echt goed duidelijk of de WCD voor of achter de versterker moet staan en of dit uberhaupt uitmaakt. Bij alle plaatjes zit de WCD er voor, maar volgens een subtext kan het ook er achter.

Er staat tevens een mooie opsomming van benodigde gereedschap aan het begin, maar bij de eerste de beste aktie wordt al een stuk gereedschap genoemd ("zijsnijder") wat niet in de benodigde lijst staat en verder ook niet uitgelegd wordt middels een plaatje.

Maar goed....

Alles werkt nu. Heb een signaal van 63% en quality van 100%. Is dat verder een probleem?

Daarnaast blijkt ProgrGemist/PubliekeZenders alleen te werken als je als menutaal 'Nederlands' hebt gekozen. Als je Engels kiest (wat voor mijn buitenlandse vriendin prettig is) dan krijg ik een portal foutmelding bij 'Public Broadcasting'. Een beetje dommig, om Maxima te quoten.

Verder vind ik de Cisco echt 3 stappen terug in gebruikersgemak en technologie. Om een paar dingen te noemen:

FAV en LAST
Het grootste gemis is het ontbreken van de FAV en LAST knoppen. Met FAV kun je snel door je verschillende favorietenlijsten springen, direct naar de voorgeselecteerde kanalen.
Met LAST kon je snel schakelen tussen 2 kanalen. Handig als er 2 spannende voetbalwedstrijden tegelijk bezig zijn.

FAVORIETEN & EPG
Wat absoluut vreemd is, is dat in de EPG nergens een klok te zien is met de huidige tijd. Je kijkt dus naar een TV gids met start en eindtijden van programma's, maar je kunt nergens zien hoe laat het nu is. Noch in het scherm, noch op de display. Kortom, het dragen van een horloge of een wandklok boven je LCD TV is een verplichting bij gebruik van Interactieve Televisie.

Volgorde van zenders in mijn favorietenlijst is niet aan te passen.


De standaardlijsten Movies, Sport, News, etc. zijn leeg. Hoe kan ik die vullen?

AUDIO
Het spontaan wegvallen van geluid bij het schakelen van en naar HD kanalen.


De ontvanger onthoudt ook niet de gekozen audio track, dus als ik Eurosport bekijk met engelstalige kommentaar (audio track 2) en ik switch naar een ander kanaal en kom weer terug naar Eurosport, is de audio track weer terug naar nederlandstalige standaardwaarde (track 1).

De volumelevel van de verschillende kanalen is overigens zeer verschillend (geen sound leveling), waardoor je steeds naar de volumeknop moet grijpen tijdens het zappen.

VERDER
Hoewel het verlichte power-knop van de ontvanger een mooi aqua kleurtje heeft, staat deze zo hoog afgesteld dat er inj het donker haast een schijnwerper in je ogen staat. Ik heb het maar afgeplakt met een stuk duct tape. Bij een volgende firmware update zou een dimmer mogelijkheid niet misstaan.

We testen lekker verder.....

TheGrouch
13 januari 2009, 00:23
The Grouch, mijn dank is groot. :oops: graag gedaan (ik heet trouwens TheGrouch [zonder spatie])

nergens wordt echt goed duidelijk of de WCD voor of achter de versterker moet staan en of dit uberhaupt uitmaakt. Bij alle plaatjes zit de WCD er voor, maar volgens een subtext kan het ook er achter.
ik zie hem toch op blz 22 en blz 24 aan de uitgang van de breedbandversterker getekend worden, dus erachter. de wcd is niet hetzelfde als de hoofdaansluiting

Er staat tevens een mooie opsomming van benodigde gereedschap aan het begin, maar bij de eerste de beste aktie wordt al een stuk gereedschap genoemd ("zijsnijder") wat niet in de benodigde lijst staat op blz 8 wordt de zijsnijder toch echt genoemd

LAST
Het grootste gemis is het ontbreken van de LAST knop.
Met LAST kon je snel schakelen tussen 2 kanalen. Maar die is er wel. :pompom:
Mbv terug ga je terug naar de vorig gekozen zender. Bij het wisselen van kanaal wordt trouwens wel de timeshift buffer geleegd.
Die terug is een multifunctionele knop. In het menu ga je er mee terug uit het menu of terug naar de vorige menu pagina etc.

Handig als er 2 spannende voetbalwedstrijden tegelijk bezig zijn. Met de cisco kun je er 1 opnemen en 1 kijken :oyeah:, maar dat is natuurlijk niet zo spannend

alles werkt nu .... we testen lekker verder..... mooi en succes daarmee

Sssppooky
13 januari 2009, 01:15
:oops: graag gedaan (ik heet trouwens TheGrouch [zonder spatie])

Sorry TG.. :wink:

ik zie hem toch op blz 22 en blz 24 aan de uitgang van de breedbandversterker getekend worden, dus erachter. de wcd is niet hetzelfde als de hoofdaansluiting

Precies! En in de door jouw genoemde plaatjes staat een wcd met 1 gat in het midden. In dezelfde plaatjes staat de hoofdaansluiting WCD getekent als een 1-gats-doos met de gat aan de linkerkant, precies zoals de..... (ja, je raad het al).... de meegeleverde WCD! :pompom:

op blz 8 wordt de zijsnijder toch echt genoemd

Wederom: Precies! En op pagina 3 staat een opsomming van alles wat je zogenaamd nodig hebt voor de installatie en wat staat er niet bij..... (je raad het al)..... de zijsnijder! Precies het punt wat ik wilde maken. :pompom:

Maar die is er wel. :pompom:
Mbv terug ga je terug naar de vorig gekozen zender. Bij het wisselen van kanaal wordt trouwens wel de timeshift buffer geleegd.
Die terug is een multifunctionele knop. In het menu ga je er mee terug uit het menu of terug naar de vorige menu pagina etc.

Oh Koel! Thanx! :thankyou:

Met de cisco kun je er 1 opnemen en 1 kijken :oyeah:, maar dat is natuurlijk niet zo spannend

Ach, vaak zijn ze 'live' ook niet zo spannend.... :wink:

Toine
13 januari 2009, 01:37
Zo ik zal ook maar eens mijn eerste ervaringen met de cisco neer zetten.

De installatie ging met wat hindernissen maar is uiteindelijk gelukt.
Programma gemist vind ik nog wat karig en er zit voor mij tot nu ook niets tussen wat ik niet kan missen.

De cisco vind ik niet prettig werken en hij is traag. (daar word aan gewerkt heb ik begrepen)
Het is mij opgevallen dat er bij zenders zoals discovery travel (kijk ik heel veel) en hallmark (kijk ik nooit) geen ondertitels zijn, terwijl ik dit in het menu toch echt heb aangezet.
Mijn humax 9200C geeft bij deze zenders wel ondertitels.

Ook vind ik het apparaat echt veel te heet worden, ik heb niet de mogelijkheid het apparaat anders dan in een kast met weinig ruimte boven het apparaat (+/- 2 cm) te plaatsen waardoor hij nog warmer word.

Het is jammer dat er bij de de keuze van het hdmi signaal niet voor "orgineel" gekozen kan worden. ik vind een sd uitzending op 1080 er niet echt mooier op worden, het beeld word dan wat onrustiger. (op een philips 50 inch plasma)

Bij het kiezen van een geluidsspoor met de rode knop geeft de cisco niet aan welk spoor is gekozen 2.0? 5.1? 3.2?

Tot zover even mijn bevindingen,
ik hoop dat er snel een firmware update komt met verbeteringen.

Tot nu toe denk ik dat ik na de test weer lekker mijn humax ga gebruiken.

en nu weer verder spelen met het apparaat...........

jongetje
13 januari 2009, 08:16
Het zou wel goed zijn van Ziggo als ze de testers zo snel mogelijk aan een antwoord helpen, want elke dag dat het niet functioneert gaat van de echte testtijd af... maar dit hoort ook bij de test... :roll:

Leuke beredenatie maar ik heb mijn ontvanger nog niet ontvangen, DAT is pas zonde van de testtijd. Hopelijk komt ie vandaag, anders wordt ik sacherijnig.

The Grouch, mijn dank is groot. Toch frappant om wederom te zien dat een user forum weer zoveel meer steun biedt dan Ziggo's eigen helpdesk (waar dezelfde vraag al 3 dagen ligt).


Ik neem aan dat je je vraag aan het mailadres hebt gesteld van de test en niet direct aan Ziggo...

Bartje
13 januari 2009, 09:37
-knip-

FAV en LAST
Het grootste gemis is het ontbreken van de FAV en LAST knoppen. Met FAV kun je snel door je verschillende favorietenlijsten springen, direct naar de voorgeselecteerde kanalen.
Met LAST kon je snel schakelen tussen 2 kanalen. Handig als er 2 spannende voetbalwedstrijden tegelijk bezig zijn.


-knip-

We testen lekker verder.....


Over de FAV-knop:

Druk op [OK] en je krijgt de zenderlijst. Met de pijltjes [rechts] en [links] spring je snel door de verschillende favorietenlijsten. :)

Als je tijdens het zappen door een andere lijst wil zappen, druk dan op [geel] als de infobalk nog openstaat en je ziet rechtsonderin de verschillende lijsten voorbij komen. :grin:

Qinx
13 januari 2009, 09:50
Wordt bij jullie de adapter van de breedbandversterker ook zo warm? Ik kan hem nog net vasthouden.... ik heb hem er vannacht maar uitgehaald... ik heb er geen trek in dat de boel in de hens vliegt...

Ik heb het even in de gaten gehouden, maar nee, bij mij wordt ie niet abnormaal warm.

Tyco
13 januari 2009, 10:00
Ik heb het even in de gaten gehouden, maar nee, bij mij wordt ie niet abnormaal warm.

ik hem hem gisteren getemperatuurd... hij werd 50°C. Valt mee, zal niet branden, maar is best warm. nu is de behuizing erg klein, dus neemt hij snel warmte op van zijn spoeltjes en zo..

Ik heb gisteren ook de cisco afgekoppeld, en de oude humax er weer aangehangen. Nu begon het signaal zonder versterker ook te haperen... 'Kwalitatief Uitermate Teleurstellend'

TheGrouch
13 januari 2009, 10:41
Het is mij opgevallen dat er bij zenders zoals discovery travel (kijk ik heel veel) en hallmark (kijk ik nooit) geen ondertitels zijn, terwijl ik dit in het menu toch echt heb aangezet.

klopt, de cisco ondersteunt geen teletekst ondertiteling, zie http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=111467&postcount=24

Het is jammer dat er bij de de keuze van het hdmi signaal niet voor "orgineel" gekozen kan worden. ik vind een sd uitzending op 1080 er niet echt mooier op worden, het beeld word dan wat onrustiger. (op een philips 50 inch plasma) en als je 720p kiest. is het dan rustiger. Ik heb ook 50 inch en kies steeds voor 720p (de cisco blijft hardnekking 1080i willen)

ferry
13 januari 2009, 11:46
als mijn eigen hdmi kabel gebruik werk het niet kabel 50 euro.

en als bij geleverden hmdi gebruik werk het wel.

hoe kan dat zit er verschil in de hdmi kabels .:frons:

Sssppooky
13 januari 2009, 12:01
Ik neem aan dat je je vraag aan het mailadres hebt gesteld van de test en niet direct aan Ziggo...

Goede aanname!

Sssppooky
13 januari 2009, 12:05
Over de FAV-knop:

Druk op [OK] en je krijgt de zenderlijst. Met de pijltjes [rechts] en [links] spring je snel door de verschillende favorietenlijsten. :)

Als je tijdens het zappen door een andere lijst wil zappen, druk dan op [geel] als de infobalk nog openstaat en je ziet rechtsonderin de verschillende lijsten voorbij komen. :grin:

Is niet hetzelfde. Bij de Samsung zapte je van (voorgekozen) zender in de lijst naar de volgende (voorgekozen) zender in de volgende lijst.

Stel ik heb 3 fav lijsten: Hoofd, Sport en Muziek en ik heb in de Hoofdlijst RTL5 opstaan, in de Sportlijst NASN en in Muziek 3voor12, dan kan je bij de Samsung met die ene FAV knop langs deze 3 zenders zappen.

Met de FAV knop springt de ontvanger naar de volgende Favo lijst en wel naar die zender welke je als laatste op het staan uit die lijst.

Bartje
13 januari 2009, 12:25
Is niet hetzelfde. Bij de Samsung zapte je van (voorgekozen) zender in de lijst naar de volgende (voorgekozen) zender in de volgende lijst.

Stel ik heb 3 fav lijsten: Hoofd, Sport en Muziek en ik heb in de Hoofdlijst RTL5 opstaan, in de Sportlijst NASN en in Muziek 3voor12, dan kan je bij de Samsung met die ene FAV knop langs deze 3 zenders zappen.

Met de FAV knop springt de ontvanger naar de volgende Favo lijst en wel naar die zender welke je als laatste op het staan uit die lijst.


Ik snap hem.

Zet je die drie zenders toch bij elkaar in een favorietenlijst.. :-P

Sssppooky
13 januari 2009, 13:25
Ik snap hem.

Zet je die drie zenders toch bij elkaar in een favorietenlijst.. :-P

Zucht....

Sssppooky
13 januari 2009, 15:12
Alles werkt nu. Heb een signaal van 63% en quality van 100%. Is dat verder een probleem?

De standaardlijsten Movies, Sport, News, etc. zijn leeg. Hoe kan ik die vullen?


Oh, voor ik het vergeet. Heeft iemand nog toevallig een antwoord op deze 2 vragen?

MrDroopy
13 januari 2009, 16:04
Oh, voor ik het vergeet. Heeft iemand nog toevallig een antwoord op deze 2 vragen?
signaal 63 hoeft geen probleem te zijn, zolang kwaliteit op 100 en ber op 0 staan is er weinig te vrezen.
De standaardlijstjes ben ik ook heeeel benieuwd naar....

pjutr
13 januari 2009, 17:55
signaal 63 hoeft geen probleem te zijn, zolang kwaliteit op 100 en ber op 0 staan is er weinig te vrezen.
De standaardlijstjes ben ik ook heeeel benieuwd naar....

Ik heb na 4 dagen diverse pogingen nog steeds Provisioning Error Cond.K bij installeren van Interactieve Televisie. Kwaliteit en signaal zijn beiden altijd 100%. Ook op de andere smartcards krijg ik bovenstaande of Network error. Ben ik nou de enige die iTv niet geïnstalleerd krijg?

Tyco
13 januari 2009, 19:58
Vast niet.... Bij mij heeft het wel gewerkt... das nog veel erger.... maar nu wacht ik rustig het antwoord van onze ziggo-vrinden af. Meer kunnen we niet doen.

frikandel
13 januari 2009, 20:16
Ik heb na 4 dagen diverse pogingen nog steeds Provisioning Error Cond.K bij installeren van Interactieve Televisie. Kwaliteit en signaal zijn beiden altijd 100%. Ook op de andere smartcards krijg ik bovenstaande of Network error. Ben ik nou de enige die iTv niet geïnstalleerd krijg?

Nee ik heb het ook en ik heb tot op heden van niemand een duidelijk antwoord gehoord waarom je deze melding krijgt!!

Tyco
13 januari 2009, 20:51
ik zou wel een groepje mensen weten die deze vragen kunnen beantwoorden.... Een aantal Ziggo technici die hier zo nu en dan komen is geen gekke gedachte...

TheGrouch
13 januari 2009, 21:57
ik zou wel een groepje mensen weten die deze vragen kunnen beantwoorden.... Een aantal Ziggo technici die hier zo nu en dan komen is geen gekke gedachte...
Zoek de postings van Anoniem en Kitaro1 eens op. Dan zul je zien dat die al heel wat tijd besteed hebben aan het helpen van mensen hier :oyeah:

Tyco
13 januari 2009, 22:38
En daar zijn we ze met zijn allen zeer dankbaar voor :thankyou::thankyou::thankyou:

Maar is dat een officiële delegatie, of op eigen titel? Ik weet dat het pas 2 dagen geleden is dat ik een mail heb gestuurd naar 'ruigrok' en die hebben hem doorgestuurd naar de helpdesk... maar die hebben het waarschijnlijk heel druk. Ik neem aan dat ik niet de enige ben helaas...

MrDroopy
13 januari 2009, 23:27
Wat betreft de ondertitels: sinds ik in de instellingen ergens onder de taalinstellingen de ondertitels op NL heb gezet krijg ik ze volgens mij weer automatisch.....

Ik heb inmiddels vod ook op de kaart geactiveerd gekregen dankzij de medewerking van een Ziggo medewerker en naast uitzending gemist die natuurlijk al werkte, werkt het film on demand gedeelte hier nu ook. Kwaliteit is goed en films starten vlot. Helaas is het zoeken in het aanbod wel wat lastig.....

* gaat verder met testen *

TheGrouch
13 januari 2009, 23:33
Wat betreft de ondertitels: sinds ik in de instellingen ergens onder de taalinstellingen de ondertitels op NL heb gezet krijg ik ze volgens mij weer automatisch.....

Ook bij Discovery Travel?

MrDroopy
13 januari 2009, 23:36
Voor wat betreft de mensen met conditioning errors: via het menu, instellingen/info kun je naar het interactieve televisie status scherm. Daar staat als het goed is een status en zouden ook twee ip adressen moeten staan die volgens mij beide 10.x.x.x horen te zijn. Misschien is het handig om eens te posten wat jullie daar zien. Ik heb 2 adressen in de 10.x.x.x reeks en een Geactiveerd status.

In ieder geval zal het er in veel gevallen mee te maken hebben dat het modem niet "terug kan praten" en er toch nog ergens onderdelen in de bekabeling zitten die dit verkeer filteren/blokkeren. De beste test zou zijn om de cisco zo rechtstreeks mogelijk op de 1-gats hoofdaansluiting in de meterkast te hebben en dan te kijken. Maar ja, dat is wel wat lastig als je geen beetje draagbare tv hebt :wink:......

MrDroopy
13 januari 2009, 23:55
Ook bij Discovery Travel?
Nog eens snel gekeken en.... Nee:evil: Ik zie nu dat dvb subtitling goed gaat, maar dat de ondertiteling die op mijn Samsung 360 (die idd travel wel goed weergeeft) anders is en geen dvb ondertiteling. Die categorie zal dan idd nog steeds wel fout gaan.

TheGrouch
14 januari 2009, 00:08
Nog eens snel gekeken en.... Nee:evil: Ik zie nu dat dvb subtitling goed gaat, maar dat de ondertiteling die op mijn Samsung 360 (die idd travel wel goed weergeeft) anders is en geen dvb ondertiteling. Die categorie zal dan idd nog steeds wel fout gaan.

Sorry dat ik je teleurstel :oops:, de cisco ondersteunt idd geen teletekst ondertiteling, zie http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...7&postcount=24 (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=111467&postcount=24)

MrDroopy
14 januari 2009, 00:23
Mij stel je niet teleur hoor, mis de ondertiteling niet. Maar idd ik zag het ook weer. Er zijn ook zoveel dingen mis met die cisco dat het moeilijk allemaal uit elkaar te houden is....;):-P tijd voor een nieuwe startpost bij het bug/wish topic lijkt me. Ook deze draad is inmiddels nauwelijks meer goed te scannen op de bevindingen tot nu toe. Eén conclusie kunnen we dus al wel trekken: goede beslissing van Ziggo om dit testtraject te starten want dit wil je toch niet meemaken nadat je 399 hebt afgerekend... :mrgreen:

Marcel F
14 januari 2009, 07:18
Gisteren eindelijk de Cisco ontvangen (TNT belt tegenwoordig niet meer aan, maar gooit gewoon een briefje door de brievenbus terwijl je thuis bent)

Aansluiten ging eigenlijk vrij goed.
WCD vervangen, Versterker aangesloten .Getest of alles nog werkt zoals TV, Radio, Telefoon en Internet. Dit was het geval.

Vervolgens de Cisco aangesloten via HDMI op mijn Sony 32V4500. Het geluid optisch aangesloten op mijn Harman Kardon versterker. . Het mooie was dat er eigenlijk twe brieven bij zaten. In de 1 staat dat de Cisco gelijk de laatste software gaat binnenhalen. Dit kan max 20 minuten duren. In de andere brief staat ongeveer hetzelfde alleen dat kan max 1 uur duren :)
Dus toen maar de stekker erin gedaan. Na 10 minuten had ik beeld.

De installatie van Itv ging niet direct goed.
Maar vervolgens werkt programma gemist wel. VOD niet (bel 0900), maar daar heb ik Kitaro net een PB voor verstuurd.

Dan maar een opsomming van de voor en tegens
Voordelen
- Mooie beeld.
- Cisco heeft Lipsync. Dit kan voor mensen met een niet al te dure versterken erg handig zijn

Nadelen
1. Op 1 toch de snelheid. Ik had dit al gelezen op het forum, dus eigenlijk viel het me nog mee. Maar vergeleken met de Humax is deze echt veeel trager. Dit zal toch echt door Cisco opgelost moeten worden
2. De GUI
Dit is inderdaad een stap terug zeg. Alles is wel te vinden, maar het is niet altijd even logisch. Vooral als ik het vergelijk met mijn Philips DVDR7300H.
Is wel werkbaar, maar moet dit straks wel aan de vrouw gaan uitleggen. Terwijl de Philips echt simpel was om bijv. op te nemen

Voor de rest eigenlijk geen klagen! :grin:

PS : Wat ik eigenlijk toch nog even wil melden.
Er zit inderdaad een nieuwe smartcard bij waarmee je weer 6 weken alle kanalen kan kijken (dus nu met de HD ontvanger ook de HD kanalen ...toch?)
Dan is het wel jammer dat Itv alleen op de oude smartcard geregistreerd is, omdat ik nu ook weleens even in HD zou willen kijken. Of zie ik dit verkeerd

Kitaro1
14 januari 2009, 07:49
Met de nieuwe smartcard kun je alle HD kanalen bekijken. Dit staat los van interactief.

Marcel F
14 januari 2009, 07:52
Met de nieuwe smartcard kun je alle HD kanalen bekijken. Dit staat los van interactief.

Maar ITV werkt alleen op mijn oude (huidige) smartcard. D.w.z. dat ik voor HD-zenders dus moet wisselen van smartcard (de nieuwe)

Kitaro1
14 januari 2009, 08:16
Maar ITV werkt alleen op mijn oude (huidige) smartcard. D.w.z. dat ik voor HD-zenders dus moet wisselen van smartcard (de nieuwe)

Dat is juist.

marnic
14 januari 2009, 08:25
Gisteren ook de Cisco ontvangen en aangesloten. Na het forum doorgelezen te hebben viel alles eigenlijk wel mee.

Het aansluiten verliep voorspoedig. Ik heb eerst de versterker aangesloten in de meterkast en vervolgens gecontroleerd of alles nog werkte, dit bleek (gelukkig) het geval. Wat wel opviel, is dat de signaalsterkte die mijn samsungs (DCB850 en DCB270) aangaven niet toenam door de versterker. Maar ach, het signaal werd er ook niet slechter van.

In de doos zat echter geen nieuwe WCD. Wel een afdekplaatje met één gat, maar geen WCD. Gelukkig bleek de Hirschmann WCD (EDC01) -die ik heb zitten- retourgeschikt, dus geen probleem.

Het opstarten van de Cisco ging in één keer goed, na een minuut of 15 had ik inderdaad beeld. Ook het activeren van het interactieve gedeelte ging in één keer goed. Ik heb overigens de nieuwe smartcard gebruikt. Hoelang blijven alle kanalen beschikbaar?

Mijn eerste bevindingen zijn positief. Zappen gaat best redelijk, uitzendinggemist werkt en het beeld (HDMI aangesloten) is super mooi. Ik vind de decoder en de versterker niet echt heel warm worden.

Gisteravond een paar maal uitzendinggemist uitgeprobeerd. Van de vier uitzendingen die ik geprobeerd hebt, gingen er drie goed en wilde er één niet opstarten. Hier kreeg ik een melding in de trend van ‘probeer het later nog een keer’.

Een kleine opmerking: teletekst lijkt niet te werken :?:
Als ik op de knop ‘tekst’ druk gebeurt er niets. Heel vaag, vanavond nog maar een keer naar kijken.

Derckie
14 januari 2009, 09:34
Ik heb gisteravond weer de hele avond zitten proberen, maar ik heb het gevoel dat ik een cisco heb met een brakke firmware ofzo, want het gaat niet lekker. Ik heb de eerste keer zoals iedereen hier beschrijft een nieuwe firmware gekregen.

Als ik hem reset naar fabrieksinstellingen dan krijg ik daarna een witte balk met please wait loading. Ik heb gister (weer) meer dan een uur zitten wachten, maar er kwam niks. Ik zie ook niets op de display verschijnen. Niets lijkt te reageren op de afstands bediening of de knoppen op de voorkant. Alleen de aan en uit knop.

Als ik hem daarna met de knop uitzet en weer aanzet zie ik op de display een 1 verschijnen en daarna een load met een balkje die volloopt. Dan komt er run in beeld te staan en daarna verschijnt er een 5 in beeld met weer de witte loading balk (op de tv) en daarna lijkt hij weer niets te doen. Ik heb toen weer een uur gewacht, maar er kwam niets. Als ik dan op de menu knop druk op de cisco zelf krijg ik een groen scherm omhoog die vraagt om een pincode? Ik denk dat dit een of andere ingang is waarmee je in de firmware van de cisco kan komen??? Ik heb wat codes geprobeerd, maar kwam er niet in.

Als ik hem nu uit en aan doe kom ik wel in het scherm om te gaan installeren!?!!? Ik kan dit proces elke keer herhalen. Als ik hem reset moet ik eerst weer het groene pincode scherm naar boven halen voordat ik daarna weer in de normale setup kom.

De setup lijkt daarna goed te gaan en ik kan tv kijken. De provisioning status komt elke keer op geactiveerd. Wat mij wel opvalt is dat er elke keer komt te staan dat hij de firmware van het modem aan het updaten is.

Via pm heeft Kitaro1 itv geactiveerd op mijn oude kaartje. Ik heb nu bij zowel uitzending gemist als bij tvtheek een ok knop. Helaas krijg ik bij allebei de melding dat het afspelen niet gelukt is. Probeer later opnieuw.

Ik heb toen nog een keer gereset en geprobeerd het op de engelse taal te proberen dus na alle handelingen kwam ik weer in het installatie opstartscherm en alles weer geinstalleerd.

Nu heb ik alleen het probleem dat ik helemaal geen tv meer heb en de melding krijg dat er geen signaal is. Ik weet wel zeker dat er signaal opstaat, want als ik mijn oude samsung aansluit doet deze het prima.
Ik heb deze melding al eens eerder gehad en ben toen maar weer terug gegaan naar fabrieks instellingen waarna ik weer signaal had.

Ik ben toen maar gaan slapen, want ik krijg het gewoon niet werkend :(

MrDroopy
14 januari 2009, 09:59
Ik heb overigens de nieuwe smartcard gebruikt. Hoelang blijven alle kanalen beschikbaar?
2 weken

Toine
14 januari 2009, 10:24
Een kleine opmerking: teletekst lijkt niet te werken :?:
Als ik op de knop ‘tekst’ druk gebeurt er niets. Heel vaag, vanavond nog maar een keer naar kijken.

Dat was mij ook opgevallen, het is bij mij soms wel en soms geen teletext :?:

Tyco
14 januari 2009, 10:36
Overigens geen echt gemis, want de teletekst-functie van de cisco is sowieso belabberd.

peter_db
14 januari 2009, 11:07
Wat ik me afvraag: (misschien kan Kitaro hier antwoord op geven)

Hoe lang word de Cisco doorontwikkelt.

Het moet natuurlijk niet zo zijn dat er straks nieuwe types uitkomen en dat de ontwikkeling voor de 8455 stopt en je zit met een apparaat van 400 euro.

jongetje
14 januari 2009, 14:22
Ik neem aan dat ze nog een tijd geleverd gaan worden, anders starten ze geen test traject.

Zojuist stond de postbode voor de deur, blijkbaar worden ze random verstuurd bij Ziggo. Ik had namelijk direct betaald en kreeg de 23ste de bevestiging en ik lees hier dat mensen die in januari een bevestiging hebben gekregen hem vrijdag/zaterdag al hadden.

I'm happy :pompom:, hopelijk vanavond nog steeds na het aansluiten :wink:

ferry
14 januari 2009, 14:39
bij werk de new en oud smart op cisco met itv zo als peogramma gemist op nemen enzz.. alleen tv theek nog niet ev wat andere dingen

MrDroopy
14 januari 2009, 14:55
bij werk de new en oud smart op cisco met itv zo als peogramma gemist op nemen enzz.. alleen tv theek nog niet ev wat andere dingen

Zonder geactiveerd iTV pakket heb je voor zover ik weet een beperkt deel van uitzending gemist en geen films on demand. Dat kan dus met beide kaarten. Opnemen kan altijd, ook zonder iTV pakket. Na activatie van iTV pakket werkt alles onder uizending gemist ipv een deel en werken de films on demand ook. In beide gevallen moet het ingebouwde modem uiteraard wel geactiveerd zijn en werken. Wanneer je een oude en nieuwe kaart hebt, wordt als het goed is iTV op je oude kaart geactiveerd. Die moet er dus weer in zodra iedereen geactiveerd wordt. Tot die tijd kun je dus prima met de nieuwe kaart kijken en heb je dezelfde mogelijkheden.

Bartje
14 januari 2009, 15:34
Volgens mij is er weer een update geweest.

Van de week stopte het geluid als je teletext aanzette. Als ik nu teletext aan doe, blijft het geluid te horen van de zender. :grin:

Het is helaas nog niet doorzichtig, waardoor bij het aanzetten van ondertitels (NOS pagina 888) je dus wel ondertitels en geluid hebt, maar geen beeld... :lol:

Marcel F
14 januari 2009, 15:38
Volgens mij is er weer een update geweest.

Van de week stopte het geluid als je teletext aanzette. Als ik nu teletext aan doe, blijft het geluid te horen van de zender. :grin:

Het is helaas nog niet doorzichtig, waardoor bij het aanzetten van ondertitels (NOS pagina 888) je dus wel ondertitels en geluid hebt, maar geen beeld... :lol:

Dit zou je toch moeten kunnen achterhalen door de firmware versie te vergelijken?? Of zie ik dat verkeerd?
En moet je trouwens geen toestemming geven om de firmware te upgraden, of doet de Cisco dit zo maar even :?

TheGrouch
14 januari 2009, 15:40
moet je trouwens geen toestemming geven om de firmware te upgraden, of doet de Cisco dit zo maar even :?

dat hangt van jouw instelling af. in de cisco kun je aangeven of firmware updates wel of niet automatisch mogen plaatsvinden

Bartje
14 januari 2009, 15:43
Dit zou je toch moeten kunnen achterhalen door de firmware versie te vergelijken?? Of zie ik dat verkeerd?
En moet je trouwens geen toestemming geven om de firmware te upgraden, of doet de Cisco dit zo maar even :?

Firmware versie staat nog steeds op 1.0.4.1; dat is het volgens mij al sinds de installatie. Meer mensen die eerst geen geluid hadden tijdens teletext en nu wel?

En automatische update staat bij mij op 'aan', dus hij zal het wel automatisch doen. :)

TheGrouch
14 januari 2009, 15:45
Meer mensen die eerst geen geluid hadden tijdens teletext en nu wel?

Ja dat fenomeen heb ik ook. Soms wel geluid bij teletekst en soms weer niet.

MrDroopy
14 januari 2009, 16:22
Ik heb op mijn Logitech Harmony de "intertoetsvertraging" die met de standaardinstellingen uit de database op 1000 ms wordt gezet, eens terug gebracht naar 500ms. Op een aantal vlakken lijkt de Cisco nu weer wat beter te reageren. Nog eens expirimenteren hoever deze terug te brengen is....

Marcel F
14 januari 2009, 16:30
Ik heb op mijn Logitech Harmony de "intertoetsvertraging" die met de standaardinstellingen uit de database op 1000 ms wordt gezet, eens terug gebracht naar 500ms. Op een aantal vlakken lijkt de Cisco nu weer wat beter te reageren. Nog eens expirimenteren hoever deze terug te brengen is....

Heb (of had) je dan problemen met de Harmony?
Ik moet deze nl. nog even instellen vanavond (Logitech Harmony 885)

MrDroopy
14 januari 2009, 16:43
Heb (of had) je dan problemen met de Harmony?
Ik moet deze nl. nog even instellen vanavond (Logitech Harmony 885)
Nee totaal niet, alles zat gelijk goed (alleen de "advance" of skip forward nog even op de bijbehorende logitech toets geplakt. Die was wel als code beschikbaar maar vreemd genoeg niet op die toets gedefinieerd). Ik heb voor mijn activiteit "tv kijken" de samsung 360 er uit gegooid en de cisco erin en alles was gelijk ok. Alles bij elkaar 5 minuten werk. :thankyou::thankyou:Harmony:pompom: Tip: als je de "instant replay" oftewel de 10 seconden terug knop zoekt: die zit onder de "prev" toets. Achteraf logisch, maar ik was m even kwijt.

De aanpassing van de intertoetsvertraging heb ik aangepast omdat de cisco wat traagjes reageert en hier en daar is de originele maar ook de logitech ab ook mede schuldig aan. Met deze aanpassing is het weer iets beter.

hoever
14 januari 2009, 17:30
Ik heb nu ook de Cisco 8455DVB ontvanger omdat ik lid ben van het testpanel. Woon in het 2552 gebiedt.
Het interactieve gedeelte werkt echter nog steeds niet. Status van het modem wordt niet geactiveert.
Ook heb ik bij een aantal kanalen geen ondertiteling of maar gedeeltelijk. Terwijl bij mijn oude ontvanger, een samsung, de ondertiteling op alle kanalen goed werkt.
Ook is het heel vervelend dat als je problemen hebt je nog steeds het algemene 0900 nummer moet draaien en dat er geen speciaal nummer voor tester is.

Conclusie heb het nu een aantal dagen en het werkt nog steeds niet zoals het moet.

TheGrouch
14 januari 2009, 17:36
Ook heb ik bij een aantal kanalen geen ondertiteling of maar gedeeltelijk. Terwijl bij mijn oude ontvanger, een samsung, de ondertiteling op alle kanalen goed werkt.


de cisco ondersteunt geen teletekst ondertiteling, zie http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...7&postcount=24

(ik begin als een kapotte plaat [wie weet nog wat dat is] te klinken, ik blijf dit bericht herhalen )

pr123
14 januari 2009, 18:21
de cisco ondersteunt geen teletekst ondertiteling, zie http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...7&postcount=24

(ik begin als een kapotte plaat [wie weet nog wat dat is] te klinken, ik blijf dit bericht herhalen )

De kapotte plaat begint al met een meegestuurde link die niet werkt :lol:

hoever
14 januari 2009, 18:42
de cisco ondersteunt geen teletekst ondertiteling, zie http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...7&postcount=24

(ik begin als een kapotte plaat [wie weet nog wat dat is] te klinken, ik blijf dit bericht herhalen )
Zou je dat eens uit kunnen leggen. Werkt ondertiteling op sommige kanalen via teletekst? Maar op kanalen waar de ondertiteling wel werkt hoe gaat dat dan?
Jammer dat de link die u stuurde niet werkte.

Bartje
14 januari 2009, 20:09
Grootste probleem waar ik nu tegenaan loop bij de Cisco zijn de bugs in de recorder. Nogal een kritiek probleem; een rammelende recorderfunctie in een PVR... :oyeah:

xahmol
14 januari 2009, 20:21
Nogmaals:
- de Cisco ondersteund WEL ondertitels via het DVB signaal;
- de Cisco ondersteund NIET ondertitels via teletekst.

Kortom: alleen zenders die ondertitels in het DVB signaal meesturen geven ondertitels. Zenders die alleen ondertitels via teletekst uitzenden dus niet. En dat is dus het verschil tussen zenders die wel en geen ondertitels geven op de Cisco.

aberg
14 januari 2009, 20:22
Door toeval hier op het forum terecht gekomen.
Ik was op zoek naar de instellingen van de Cisco ontvanger.
Niet vreemd want ook wij zitten in het testpanel van de interactive televisie.
De reden dat ik op zoek ging naar de instellingen is de beeldkwaliteit.
Zelf gebruiken wij de Samsung HD ontvanger en t.o.v. de geleverde Cisco ontvanger is dat gewoon een stap terug op onze Samsung TV.

Installatie was geen probleem, de uitleg is duidelijk en met het stappenplan kan het bijna niet mis gaan.
Gaat het mis dan zou ik zelf eerst de bekabeling raadplegen.
Ergens op het forum hier staat dat dit niet uit zou maken maar dat is onjuist.
Bij HD televisie gaat de kwaliteit wel degelijk een rol spelen.
Storingen van buitenaf krijgen dan meer invloed.
Koop dus goede kabels want dat schilt al de helft.

Terug naar de ervaring en de verklaring waarvan ik denk dat de beeldkwaliteit minder is.
Zelf denk ik dat de kabel vanuit de contactdoos naar de versterker een zwakke schakel is.
Op dit kabeltje zitten geen filters om storingen van buitenaf tegen te gaan.
Ook twijfel ik aan de soortelijke weerstand.
Ik zal dit binnenkort onderzoeken en de kabel vervangen.
Internet en telefonie werken uitstekend en ook de Tv op de slaapkamer werkt goed.

Wat nog niet werkt is de TV-theek.
Ook hier de melding om een 0900 nummer te bellen.
Ik wacht dit gewoon af of het nog gaat werken.
Ziggo geeft 14 dagen op voordat alles werkt.
, dus.....

De interactive Tv werkt maar is wel rommelig.
Datums staan door elkaar heen en niet alles werkt.
Ik heb wel uitgevonden dat na ongeveer een kwartiertje alles te bekijken is.
Daarmee bedoel ik het aanzetten van de Cisco ontvanger.
Wil ik gelijk kijken dan krijg ik foutmeldingen.
Waarschijnlijk moet eerst weer de nodige updates van de server worden opgehaald.

Betreffende klantenservice wil ik opmerken dat ik geen problemen heb ondervonden.
Ik heb keurig antwoord ontvangen op mijn opmerking waarom de beeldkwaliteit minder is dan op de Samsung.
Dit zou de instelling 720 zijn waarop de HDMI moet staan.
Ja dat is logisch dit antwoord, hoe lager de instelling hoe minder storingsgevoelig.(zoals ik al hierboven schreef.)

Toch weer even de Samsung aangesloten...
Ja prachtig beeld , mijn bevestiging dat de Cisco nog niet naar behoren werkt.
Maar ok de test is net begonnen dus even afwachten....

MarkNL
14 januari 2009, 20:57
Gisteren dan ook het pakket binnen gekregen. Omdat ik bij de vorige kabelmaatschappij TebeCAI (= overgenomen door Casema) Internet had, was er een apart filter geplaatst in de meterkast met twee uitgangen (TV en Internet) en een ingang (de groene kabel).

In de woonkamer zat een aansluiting met twee aansluitingen (radio/TV). Tevens heb ik op de eerste verdieping ook nog twee tv's.

Hoe ben ik te werk gegaan. In de meterkast heb ik de breedband versterker geplaatst en alle coax aansluitingen van boven/beneden van de splitter op de breedband versterker geplaatst. De aansluiting in de kamer heb ik vervangen door de 1 gats aansluiting van Ziggo die meegeleverd was. Cisco aangesloten, installatie proces doorgelopen, maar geen reactie via het kabelmodem.

Toen het oude filter in de meterkast vervangen voor degene die er eerst zat voordat ik kabelinternet kreeg van TebeCAI (ik gebruik al jaren geen kabel Internet meer, maar dat oude filter moest ik toen maar laten zitten).
Oude filter geplaatst (1 ingang - groen kabel en 1 uitgang - aansluiting naar breedband versterker) en het installatie proces op de Cisco weer gestart. Deze vond het modem toen en alles leek goed te gaan, maar ik kreeg geen goed beeld. Analoog is het allemaal super strak, maar bij het digitale beeld krijg ik een groene waas over het beeld van allemaal blokjes.

Het was vannacht al laat, dus dacht van wordt tijd om naar bed te gaan en ik zie het morgen wel weer. De volgende morgen zaakje weer aangezet en had nu ook super strak digitaal beeld. Maar naar verloop van ca. 30 minuten (even "wie is de mol" gekeken via programma gemist), weer die groene blokjes.

Na dit hele verhaal dan nu de vraag aan jullie: Hebben jullie enig idee waar dit aan kan liggen??

Even nog wat meterstanden: Tuner 1 signaal 100%, Kwaliteit 100%, Signal Lock Ja, BER 0.0E-6.

BER zegt mij niets, maar hoop dat een van jullie mij weer een richting op kunnen sturen om te proberen.

Allemaal succes met het testen.


Iemand nog een idee?? net de samsung PVR 850R weer aangesloten en die heeft perfect beeld. zowel analoog als digitaal. Maar het wil maar niet lukken goed digitaal beeld te krijgen met de Cisco. :(

Clevegt
14 januari 2009, 21:02
Wanneer wordt alles geactiveerd, want ik heb alles wat nu werkt wel zo'n beetje uitgeprobeert. Opnemen, kijken en dingen instellen.

aberg
14 januari 2009, 21:30
Iemand nog een idee?? net de samsung PVR 850R weer aangesloten en die heeft perfect beeld. zowel analoog als digitaal. Maar het wil maar niet lukken goed digitaal beeld te krijgen met de Cisco. :(
Blokvorming krijg je als de kwaliteit in het signaal te laag is.
Door de breedband versterker in de meterkast te plaatsen versterk je het signaal over lange lengte naar de Cisco versterker toe.
Maar ook stoorpulse krijgen meer ruimte naarmate de afstand groter wordt.
Haal de versterker weg uit de meterkast en plaats die bij je aansluitdoos in de kamer.
Want ik lees dat je ook nog eens je aansluitdoos achter de versterker hebt geplaats.
Allemaal zaken die de fout verklaren.
Signaalsterkte zegt niets over de kwaliteit want ook fouten signalen worden gemeten.
Kortsamengevat:
Breedbandversterker uit meterkast, deze plaatsen in de kamer achter de aansluitdoos (1 gast)
Vandaaruit je Tv en andere toestellen aansluiten.
Dan zal het zeker werken

woodbeez
14 januari 2009, 21:41
Ook hier een (nieuw op dit forum) deelnemer aan de test interactieve televisie. Door een misser van TPG pas gisteren het pakket kunnen ophalen.

Heb vandaag alleen de installatie in de meterkast aanpast, ging probleemloos.

Echter, in de ruimte (woonkamer) waar de ontvanger komt te staan zit nu nog een tweegats WCD. Volgens de handleiding moet ik deze vervangen door een eengats WCD, maar deze zit niet bij het pakket.

Is dit juist of heeft men vergeten deze in de doos te stoppen??

marnic
14 januari 2009, 21:57
Bij mij zat de WCD voor de woonkamer ook niet in de doos. Ik heb in de woonkamer echter een Hirschmann WCD zitten, type: EDC01. Deze is retourgeschikt tot 75Mhz en werkt prima. De meegeleverde versterker is retourgeschikt tot 65Mhz, een veilige marge lijk mij dus.

marnic
14 januari 2009, 22:01
.......
Kortsamengevat:
Breedbandversterker uit meterkast, deze plaatsen in de kamer achter de aansluitdoos (1 gast)
Vandaaruit je Tv en andere toestellen aansluiten.
Dan zal het zeker werken

De meterkast lijkt mij toch echt de juiste plek, zie ook de handleiding bijvoorbeeld: http://www.bigcats.nl/ziggo/target25.html

Ik zal het eerder zoeken in het controleren van alle aansluitingen. Wellicht is één van de kabels niet helemaal goed aangesloten? Is de kabel van de meterkast naar de woonkamer van een goede kwaliteit?

xahmol
14 januari 2009, 22:12
Ergens op het forum hier staat dat dit niet uit zou maken maar dat is onjuist.

Volgens mij heb je dat dan ergens op het forum verkeerd gelezen. Enige wat ik op het forum heb zien staan dan de bekabeling tot aan je decoder WEL uitmaakt (want analoge COAX), een HDMI kabel VANAF decoder maakt daarentegen weinig uit. Een SCART kabel maakt overigens wel weer uit, want ook analoog.

En wat de beeldsettings van de Cisco betreft: bij mij is het beeld als een plaatje. Dit is nu net het enige van de Cisco waar ik wel echt tevreden over ben. Geen idee dus wat jij met de settings uitgehaald hebt.

MarkNL
14 januari 2009, 22:32
Kortsamengevat:
Breedbandversterker uit meterkast, deze plaatsen in de kamer achter de aansluitdoos (1 gast)
Vandaaruit je Tv en andere toestellen aansluiten.
Dan zal het zeker werken

Zou het signaal niet goed genoeg zijn als de Samsung echt perfect beeld heeft en als de Cisco aangesloten zit het analoge beeld ook perfect is? Alleen het digitale beeld is slecht.
Die Ziggo een-gats-doos heb ik in de woonkamer geplaatst en heb de hoofddoos gewoon de oude gelaten in de meterkast. Moet dat ding ook niet vervangen worden?

TheGrouch
14 januari 2009, 22:59
De kapotte plaat begint al met een meegestuurde link die niet werkt :lol:
:oops: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=111467&postcount=24, maar ik kan net zo goed de tekst herhalen:

De Cisco ondersteunt (nog) geen teletekst-ondertiteling en Discovery Science e.d. heeft alleen teletekst-ondertiteling en geen DVB-ondertiteling

TheGrouch
14 januari 2009, 23:01
Zou je dat eens uit kunnen leggen. Werkt ondertiteling op sommige kanalen via teletekst? Maar op kanalen waar de ondertiteling wel werkt hoe gaat dat dan?
Jammer dat de link die u stuurde niet werkte.

Nogmaals:
- de Cisco ondersteund WEL ondertitels via het DVB signaal;
- de Cisco ondersteund NIET ondertitels via teletekst.

Kortom: alleen zenders die ondertitels in het DVB signaal meesturen geven ondertitels. Zenders die alleen ondertitels via teletekst uitzenden dus niet. En dat is dus het verschil tussen zenders die wel en geen ondertitels geven op de Cisco.

In de link staat hetzelfde als Xahmol hierboven verteld

Qinx
15 januari 2009, 09:00
Zou het signaal niet goed genoeg zijn als de Samsung echt perfect beeld heeft en als de Cisco aangesloten zit het analoge beeld ook perfect is? Alleen het digitale beeld is slecht.
Die Ziggo een-gats-doos heb ik in de woonkamer geplaatst en heb de hoofddoos gewoon de oude gelaten in de meterkast. Moet dat ding ook niet vervangen worden?

Ik weet niet of het het signaal verbetert (want het probleem met oude dozen is niet het inkomende signaal), maar voor deze Ziggo proef moet je in je meterkast ook een "bi-directionele" aansluiting hebben. Heb je daar een twee-gats doos, is de kans aanwezig dat ie het uitgaande signaal tegenhoudt. Als het verder geen probleem is om te doen, zou ik zo'n doos ook gewoon vervangen.

pjutr
15 januari 2009, 10:48
Maar ITV werkt alleen op mijn oude (huidige) smartcard. D.w.z. dat ik voor HD-zenders dus moet wisselen van smartcard (de nieuwe)

Bij mij heb ik na enig puzzelen op allebei de cards iTv aan de praat gekregen. Gaat als volgt: Installeer iTv op de oude smartcard (heb je al gedaan) Doe de nieuwe smardcard er in en je hebt in het menu nog steeds alle elementen van Uitzending Gemist en TV-theek. Alleen die doen het ogenschijnlijk niet. Probeer het toch (ik kreeg toen een fel wit scherm) en heb geduld. Na enkele minuten verschijnt ook voor de nieuwe smartcard het authorisatiescherm en voilà: installeren maar!

Nog een tip voor de mensen die geen authorisatiepagina voor iTv te zien krijgen (Provisioning Error) Check/ dubbelcheck dat een goede antennekabel de Cisco en de breedbandversterker rechtstreek verbindt. Ik had die lopen via een andere digitale ontvanger. En dan werkt iTv dus niet!

Toine
15 januari 2009, 17:22
Bij mij heb ik na enig puzzelen op allebei de cards iTv aan de praat gekregen. Gaat als volgt: Installeer iTv op de oude smartcard (heb je al gedaan) Doe de nieuwe smardcard er in en je hebt in het menu nog steeds alle elementen van Uitzending Gemist en TV-theek. Alleen die doen het ogenschijnlijk niet. Probeer het toch (ik kreeg toen een fel wit scherm) en heb geduld. Na enkele minuten verschijnt ook voor de nieuwe smartcard het authorisatiescherm en voilà: installeren maar!Ja dat werkt inderdaad maar als je de kaarten weer omwisselt (omdat itv tvtheek enzo maar op 1 kaart word geactiveerd) moet je weer opnieuw itv installeren.

johnny1980
15 januari 2009, 18:15
Ook ik had problemen met met de installatie van iTV. Na het een en ander op het forum te hebben gelezen toch maar de versterker vervangen door degene die bij het pakket zat. Het signaal ging omhoog van 60% naar 100%.
Eindelijk kreeg ik de installatie van interactieve tv voor elkaar.
Ik heb nu wel de gidsen van programma gemist en de tv-theek alleen kan ik niks bekijken.
Zijn er meer die dit probleem hebben?

pjutr
15 januari 2009, 18:39
Ja dat werkt inderdaad maar als je de kaarten weer omwisselt (omdat itv tvtheek enzo maar op 1 kaart word geactiveerd) moet je weer opnieuw itv installeren.

Nee, daar had ìk dus geen last van. Maar: als je iTv op de nieuwe card (met al die extra kanalen) aan de praat heb gekregen, waarom zou je dan nog de oude card er weer in doen?

Toine
15 januari 2009, 19:15
Nee, daar had ìk dus geen last van. Maar: als je iTv op de nieuwe card (met al die extra kanalen) aan de praat heb gekregen, waarom zou je dan nog de oude card er weer in doen?

Moet je na het wisselen gewoon een tijdje wachten misschien ? Ik krijg namelijk de status geen toegang na het wisselen van de kaart.

Tot nu toe werkt bij mij alleen programma gemist.
Tvtheek en films moet nog worden geaktiveerd, deze word geaktiveerd op je oude kaart (indien je je kaartnummer hebt doorgegeven).

Om die reden zou je dus weer terug moeten wisselen.

aberg
15 januari 2009, 20:24
Volgens mij heb je dat dan ergens op het forum verkeerd gelezen. Enige wat ik op het forum heb zien staan dan de bekabeling tot aan je decoder WEL uitmaakt (want analoge COAX), een HDMI kabel VANAF decoder maakt daarentegen weinig uit. Een SCART kabel maakt overigens wel weer uit, want ook analoog.

En wat de beeldsettings van de Cisco betreft: bij mij is het beeld als een plaatje. Dit is nu net het enige van de Cisco waar ik wel echt tevreden over ben. Geen idee dus wat jij met de settings uitgehaald hebt.
Helaas moet ik toch opmerken dat je hier fout zit.
HDMI en dan met name de resolutie vanaf 720 is zeer gevoelig voor stoorpulsen van buitenaf.
Niet voor niets zijn er gasgevulde HDMI kabels en worden er stoorfilters geplaatst over deze kabels heen.
Maar kijk je niet in hoge resolutie dan kun je stappen terug doen in kwaliteit van de kabel.
Inderdaad kun je dan goed de bijgesloten kabel gebruiken

Een andere opmerking ging over de kwaliteit opmerking die ik maakte over het verschil met de Samsung ontvanger.
Ik ben nog aan het uitzoeken waar de achteruitgang in zit.
Misschien het upscalen of anders de bekabeling waarover ik schreef.
Scherp is bij mij bijna Blu Ray kwaliteit zoals dat oa door de PS 3 wordt doorgegeven.
Die kwaliteit haal ik bijna uit de samsung ontvanger.
Is dan de Cisco zo'n stuk minder?
Nee dat ook weer niet maar je ziet op sommige momenten grijze vlakken.
Sommige halen deze weg door het contrast omhoog te brengen van de TV en de helderheid te verlagen.
Ook een oplossing maar daarmee gaat de kwaliteit van ondertiteling weer naar beneden.
Nee ik zoek geen lapmiddel maar een goede oplossing.
Daar is denk ik ook dit forum ( met name deze topic) voor bedoeld.

Dan even terug naar de blokvorming en de bekabeling uit de meterkast.
Ook al lees ik dat sommige het hier niet mee eens zijn het is een feit dat lange bekabeling in hoge resolutie risico's met zich meebrengt.
Ik heb ook gelezen dat Ziggo de versterker in de meterkast plaatst maar waarom ze dit doen is mij niet duidelijk.
Het is vragen om storingen.
Ga maar na een aansluitdoos in de meterkast.
Versterker er tussen en verlengen naar de volgende aansluitdoor.
Vandaaruit naar je TV.
Ook hier weer blokvorming is bijna altijd een stoorpuls of een te zwak signaal.
Vandaar dat ik als eerste roep om toch vooral die versterker niet te ver van de TV te plaatsen.
Maar denk ook weer aan de HDMI aansluiting op hoge resolutie.

Nog steeds denken dat ik maar wat schrijf?
Raadpleeg dan eens Google en zoek op HDMI en storing.
Het wordt dan moeilijk om vol te houden dat de bekabeling niets uitmaakt.
Maar goed ik probeer te helpen en hoop een bijdrage te kunnen leveren.
Ook ik ben op zoek naar de beste oplossing misschien komen we er samen uit

ferry
15 januari 2009, 21:41
dat tv theek nog geactiveerd moet worden dat gebeurt tussen en tweeken ik aan geven dat new card gebruik en mijn oude niet kn ze beiden gebruiken op cisco alleen tv theek nog niet dat gebeurt tissen nu en twee weken dat kreg als antwoord terug van test paneel van alex vos

johnny1980
15 januari 2009, 21:52
dat tv theek nog geactiveerd moet worden dat gebeurt tussen en tweeken ik aan geven dat new card gebruik en mijn oude niet kn ze beiden gebruiken op cisco alleen tv theek nog niet dat gebeurt tissen nu en twee weken dat kreg als antwoord terug van test paneel van alex vos

Als ik zo dit forum doorlees zijn er al een hoop die tv-theek en uitzending gemist kunnen bekijken.

ferry
15 januari 2009, 21:57
bij wie werk tv theek al met wel card je oude of de new kaart of moet bellen om te activeren wie kanme daar meer over vertellen .

ziggy
15 januari 2009, 21:58
Uitzending gemist doet het hier wel, tv-theek nog niet. Dit alles op de nieuwe kaart.

Tyco
15 januari 2009, 22:07
Over stoorpulsen bij de HDMI-kabel bij 720p gesproken. Ik was aan het opnemen, en toen kreeg ik lopende horizontale stoorbanden te zien. Toen ik de instelling wijzigde naar een lagere resolutie, was het weg. Na de opname even gecheckt, toen was het beeld weer prima bij 720p. Erg gevoelig allemaal dus (nog steeds zonder breedbandversterker!)

Overigens nog even zeuren natuurlijk; gisteren een mailtje gekregen dat ik even mijn telefoonnummer moest sturen, om een afspraak te maken met een monteur om mijn WCD te laten checken. Gelijk teruggemaild... maar geen telefoontje.. ook vandaag niet. Rrrr... Zaterdag gemeld, en waarschijnlijk volgende week een afspraak... Ze zijn wel consequent bij Ziggo, zowel testers als klanten worden niet snel geholpen...


ps. Mijn tv (Toshiba 32AV) is HD ready, dus 720p geschikt.

MrDroopy
15 januari 2009, 22:35
bij wie werk tv theek al met wel card je oude of de new kaart of moet bellen om te activeren wie kanme daar meer over vertellen .

Als iTV geactiveerd is, dan werkt uitzending gemist voor publieke omroep en sbs, ook wanneer het pakket "Interactieve televisie" nog niet op je kaart is gezet. TV-theek werkt niet. In die gevallen krijg je het oranje scherm met het 0900 nummer. Zodra het pakket op je OUDE kaart is geactiveerd dan werken ook de overige categorieen in uitzending gemist en de TV-theek. De nieuwe kaart valt normaliter na 2 weken gebruik terug naar het Z1 basispakket zonder interactieve televisie en zonder alle extra betaalde zenders. (er van uitgaande dat je het nummer van je oude kaart hebt doorgegeven) Zodra het werkt, zie je bij het starten van een film in de tv-theek kort "Even wachten" in beeld, waarna de film begint.

Je hoeft dus niet te bellen, gebeurt automatisch. Wel de juiste kaart er dus instoppen om te testen!

tja
15 januari 2009, 22:46
Ik heb ook gelezen dat Ziggo de versterker in de meterkast plaatst maar waarom ze dit doen is mij niet duidelijk.
Het is vragen om storingen.

De verklaring is simpel:

In elke kabel treedt demping op. Met een lange kabel heb je dus meer ruis dan met een korte. Een versterker versterkt zowel het signaal als de ruis. Als je de versterker niet in de meterkast, maar bij de TV installeert, versterk je dus meer ruis, dus hou je effectief minder signaal over. Daarom moet je een versterker altijd zo dicht mogelijk bij de hoofdaansluiting plaatsen.

Waarom denk je dat Ziggo het signaal voordat het bij je thuis komt meerdere keren een beetje versterkt, en niet pas op het einde een heleboel?

MrDroopy
16 januari 2009, 01:50
Weer een paar grote annoyances gevonden:

Wanneer je een programma start bij uitzending gemist of tv-theek en hij start niet om technische redenen (als de streams van uitzending gemist er even uitliggen bijvoorbeeld) kom je niet terug in het info scherm van het programma, maar ga je terug naar live-tv en moet je dus 20+ keer drukken om weer bij UG te komen, de juiste dag/programma etc.

Wanneer de stream halverwege stopt om technische redenen, moet je onderbreken (dacht met stop of terug knop). In tegenstelling tot wanneer je in een normale situatie een stream stopt, vraagt hij bij opnieuw openen van de stream niet of je wilt beginnen waar je gebleven was.

Een (voor mij nog) hidden feature bij afspelen interactief: door het intoetsen van een cijfercombinatie ga je naar positie (cijfer)%van de lengte. Bij een film van 60 minuten ga je na intoetsen van 5 dus naar positie 3 minuten en intoetsen van 75 ga je naar 45 minuten.

xahmol
16 januari 2009, 06:56
Helaas moet ik toch opmerken dat je hier fout zit.
HDMI en dan met name de resolutie vanaf 720 is zeer gevoelig voor stoorpulsen van buitenaf.

De discussie is hier redelijk off topic dus ga ik er niet veel op in, maar als je een beetje Googled zie je juist dat sites als AVSForum, Engadget, Gizmodo en anderen hebben aangetoond met testen dat TOT 10 meter ook in 1080P de kwaliteit van een HDMI kabel geen zier uitmaakt. Tenzij je echt een defecte kabel hebt natuurlijk. Heb zelf zowel hele dure kabels (180 euro voor 3 meter) en goedkope (30 euro voor 3 meter) en zie echt geen verschil, ook niet in 10opP vanaf BluRay.
Zie ook bv http://gizmodo.com/gadgets/hdmi-cable-battlemodo/the-truth-about-monster-cable-part-2-268788.php

jongetje
16 januari 2009, 08:49
bij wie werk tv theek al met wel card je oude of de new kaart of moet bellen om te activeren wie kanme daar meer over vertellen .
Je moet de card gebruiken die je hebt opgegeven bij het aanmelden. Als je niets hebt opgegeven moet je de nieuwe gebruiken.

jongetje
16 januari 2009, 08:52
De discussie is hier redelijk off topic dus ga ik er niet veel op in, maar als je een beetje Googled zie je juist dat sites als AVSForum, Engadget, Gizmodo en anderen hebben aangetoond met testen dat TOT 10 meter ook in 1080P de kwaliteit van een HDMI kabel geen zier uitmaakt. Tenzij je echt een defecte kabel hebt natuurlijk. Heb zelf zowel hele dure kabels (180 euro voor 3 meter) en goedkope (30 euro voor 3 meter) en zie echt geen verschil, ook niet in 10opP vanaf BluRay.
Zie ook bv http://gizmodo.com/gadgets/hdmi-cable-battlemodo/the-truth-about-monster-cable-part-2-268788.php

Helemaal mee eens. Het signaal is digitaal door een HDMI kabel dus als de kabel niet goed is krijg je de bekende blokjes in je beeld. Als een HDMI kabel slecht is krijg je echt niet mindere zwarttinten in beeld.

Over de versterker is hierboven ook aangegeven, altijd zo dicht mogelijk bij de aansluiting aansluiten anders versterk je ruis. Heb ik duidelijk geleerd tijdens mijn telematica opleiding.

jongetje
16 januari 2009, 08:53
Over stoorpulsen bij de HDMI-kabel bij 720p gesproken. Ik was aan het opnemen, en toen kreeg ik lopende horizontale stoorbanden te zien. Toen ik de instelling wijzigde naar een lagere resolutie, was het weg. Na de opname even gecheckt, toen was het beeld weer prima bij 720p. Erg gevoelig allemaal dus (nog steeds zonder breedbandversterker!)


Even terug zeuren dan, als Ziggo zegt dat je die versterker ertussen moet zetten, waarom probeer je dat niet even? Dat ding krijg je niet voor niet mee geleverd.

esberk
16 januari 2009, 10:28
Iemand nog een idee?? net de samsung PVR 850R weer aangesloten en die heeft perfect beeld. zowel analoog als digitaal. Maar het wil maar niet lukken goed digitaal beeld te krijgen met de Cisco. :(
Ik heb zelf ook dezelfde samsung ontvanger en heb op beide goed beeld.
De versterker heb ik rechtstreeks op de aansluiting in de meterkast aangesloten en vanaf daar gaat er een kabel vanaf middelste aansluiting naar de Cisco en de overige aansluitingen heb ik op de vierde aansluiting gezet. Voor die laatste maakt het niet veel uit waar je hem aan hangt.

Heb de cisco via mijn denon av versterker via HDMI op 1080i aan mijn TV hangen en de Samsung via scart rechtstreek aan de tv. Beide geven een goed beeld, alleen kan de cisco snelle bewegingen niet bijhouden.

Het beeld is iets fletser van kleur.

roroos
16 januari 2009, 13:48
Vorig weekend de Cisco ontvangen. Direkt aangesloten en alles werkte naar behoren.
Na een week doet interactieve tv het niet meer. De provisioning status blijft op "even wachten" staan. Heb de box al gereset maar niets helpt. Kan het dus ook niet installeren, want dan geeft hij aan dat hij op de achtergrond bezig is. Maar met wat.
Iemand een idee hoe ik het weer aan de praat krijg?

pjutr
16 januari 2009, 14:00
Een vraagje aan de Ziggo-medewerkers die hier meelezen. Laten we er van uit gaan dat het puur overmacht was dat Ziggo het bij Cisco (want USA, dus teletekst-onbekend) het niet voor elkaar kreeg een fatsoenlijk werkend teletekstsysteem op een toch duidelijk speciaal voor Ziggo ontwikkeld apparaat te krijgen.

Maar waarom dan niet vervolgens hier bij de centrale zo veel als mogelijk dvb-subs ingeschakeld? Heb je Cisco niet voor nodig. Bij Casema (en in dat gebied testen we dit apparaat) waren 2 jaar geleden zeer fraai vormgegeven dvb-subs te zien op Duitsland 1 en 2. Na enkele maanden weer uitgeschakeld. Maar het meest schrijnend is de uitschakeling van de dvb-subs van BBC1 en BBC-prime een jaar geleden. Dat dit niet door de BBC is gebeurd blijkt hier uit dat ze op BBC2, BBC3 en BBC4 wèl werken. (Kitharo /Anoiniem?) Over de Discoveries etc. heb ik geen overzicht, maar wellicht kan dat daar ook...

Een mogelijke snelle technische oplossing voor de algemene teletekstklacht(dus niet alleen subs) is de Cisco altijd de originele TT-beeldlijnen te laten doorgeven. Je kan nu een gedeelte van de tijd gewoon teletekst via je TV-afstandsbediening inschakelen.(je gebruikt dan dus de tt-module van de tv zelf, niet die van Cisco) En als je de TV via je Cisco AB bedient (installatie is 'n fluitje van een cent) zou dat alle bezwaren wegnemen, lijkt me. Nu valt na eeen tijdje het teletekst-signaal weg (of het is er eerst niet en dan weer tijdelijk) en dan kan je dat weer herstellen door het beeld stil te zetten en naar live-tv over te schakelen.

Tyco
16 januari 2009, 15:07
Even terug zeuren dan, als Ziggo zegt dat je die versterker ertussen moet zetten, waarom probeer je dat niet even? Dat ding krijg je niet voor niet mee geleverd.


Als je deze thread helemaal had gelezen, dan had je kunnen lezen dat die breedbandversterker mijn signaal juist helemaal verpest, en dat ik met Ziggo in conclaaf ben om dat probleem uit je wereld te helpen. Dus met versterker is het erger. Ik snap dat een versterker niet voor de lol wordt meegeleverd :oyeah:

MrDroopy
16 januari 2009, 15:26
Een mogelijke snelle technische oplossing voor de algemene teletekstklacht(dus niet alleen subs) is de Cisco altijd de originele TT-beeldlijnen te laten doorgeven. Je kan nu een gedeelte van de tijd gewoon teletekst via je TV-afstandsbediening inschakelen.(je gebruikt dan dus de tt-module van de tv zelf, niet die van Cisco) En als je de TV via je Cisco AB bedient (installatie is 'n fluitje van een cent) zou dat alle bezwaren wegnemen, lijkt me. Nu valt na eeen tijdje het teletekst-signaal weg (of het is er eerst niet en dan weer tijdelijk) en dan kan je dat weer herstellen door het beeld stil te zetten en naar live-tv over te schakelen.

Werkt niet over HDMI en zelfs over scart niet altijd.

pjutr
16 januari 2009, 17:37
Werkt niet over HDMI en zelfs over scart niet altijd.

Mijn pleidooi is nu juist om dat via een firmware altijd (en ook via HDMI) te laten werken. Dan wordt het hele teletekstprobleem van de Cisco (komt volgens mij niet meer goed) omzeild.

MrDroopy
16 januari 2009, 17:52
Mijn pleidooi is nu juist om dat via een firmware altijd (en ook via HDMI) te laten werken. Dan wordt het hele teletekstprobleem van de Cisco (komt volgens mij niet meer goed) omzeild.

Dat begrijp ik, maar de tv's niet ;) teletekst beeldlijntjes via hdmi kan technisch gewoon niet.

Marcel F
16 januari 2009, 18:17
Nou ik wat langer naar het beeld van de Cisco heb gekeken valt het mij ook op dat de snelle beelden iets meer haperen dan bijv. op mijn Humax.
Ben ik hier de enige in?
Of valt dit jullie ook op (en ben ik dus toe aan een andere bril :))

Tyco
16 januari 2009, 18:39
Ik heb zelf maar even gebeld met Ziggo vanwege het probleem met de breedbandversterker. Er komt een monteur langs! Het had overdag gekund op 22 januari! Maar ik ga natuurlijk nog geen minuut vrij nemen voor zoiets, dus mag ik tot 27 januari wachten op een monteur in de avond. Nou, dat is toch prima geregeld he!

Dit is werkelijk van de ratten besnuffeld hoor.... Straks even die Cisco in een doos mieteren en mijn vertrouwde Humax boxje aankoppelen... wat een amateuristische bende bij Ziggo.

pr123
16 januari 2009, 18:43
Nou ik wat langer naar het beeld van de Cisco heb gekeken valt het mij ook op dat de snelle beelden iets meer haperen dan bijv. op mijn Humax.
Ben ik hier de enige in?
Of valt dit jullie ook op (en ben ik dus toe aan een andere bril :))

nee dat ben je niet, dit werd eerder verteld:
Heb de cisco via mijn denon av versterker via HDMI op 1080i aan mijn TV hangen en de Samsung via scart rechtstreek aan de tv. Beide geven een goed beeld, alleen kan de cisco snelle bewegingen niet bijhouden.
Het beeld is iets fletser van kleur.

Als dit klopt , betekend het dat de Samsung pvr beter beeld geeft met snelle bewegingen als de Cisco.
Als dit echt zo is , zou dat echt heel raar zijn.
De samsung pvr is een SD-PVR en de Cisco een HD-PVR !!:shock:

pjutr
16 januari 2009, 19:01
Een (voor mij nog) hidden feature bij afspelen interactief: door het intoetsen van een cijfercombinatie ga je naar positie (cijfer)%van de lengte. Bij een film van 60 minuten ga je na intoetsen van 5 dus naar positie 3 minuten en intoetsen van 75 ga je naar 45 minuten.

Dit werkt bij elke opname! Dus ook bij eigen opgenomen programma's. Hoewel je eerst wat moet rekenen, maakt dit één van mijn grote irritaties (t.o.v. mijn stokoude HDD) goed; het vooruitspringen met grote èn kleine stapjes. Na gewenning zijn de verspringmogelijkheden met de Cisco eindeloos!

Er zijn trouwens nog meer hidden features: Pijltjestoets naar beneden is terug naar begin opname (ook handig!) pijltje naar boven is naar einde opname. Verder:info met razendsnelle zapmogelijkheid verschijnt bij indrukken pijltjestoetsen rechts of links.(Infoknop kan overgeslagen worden) Vanuit het infoschermpje/minigids direct naar de Favorieten kan met pijltje omhoog.(zelfde functie dus als OK knop zonder infoschermpje) En als je een stukje van een nieuwe opname wilt controleren zonder dat het bolletje groen(=al bekeken) kleurt, moet je tijdens het afspelen iets anders openen: bv: de map opgenomen programma's en verder gaan met een al bekeken programma. Of met iets uit Uitzending gemist...(het gaat er om dat je de nieuwe opname niet beëindigd met de stoptoets + bevestiging)
Misschien moet een thread 'hidden features' begonnen worden?

aberg
16 januari 2009, 20:33
Eindelijk het beeld wat ik verwacht van digitale TV.
Ondanks alle reacties dat kabeltjes niet uitmaken en zo toch uitgegaan van hetgeen ik ook een keer heb geleerd op school.
Dus geen fix oplossingen met helderheid instellen of contrast omhoog brengen, nee gewoon zoals het hoort.
Mijn oplossing:
Zoals ik al eerder schreef had ik twijfels over het aansluitkabeltje van de versterker naar de aansluitdoos. ( het witte kabeltje van 40 cm)
Die heb ik vervangen door een nieuwe hoogwaardige kabel met 2 filters
http://www.snuffels.net/ziggo.jpg
Ook de kabel naar de ontvanger is voorzien van een kabel voorzien van filters
Dit gaf al direct een perfect beeld.
Na het terug zetten van de instellingen op de TV naar de standaard waarden (Bezit een Samsung TV) bleef er nog wat zwake "grijze" vegen over bij snelle bewegingen.
Omdat ik ook hier uitging van invloeden van buitenaf heb ik los filter geplaatst over de HDMI kabel
http://www.snuffels.net/ziggo1.jpg
Daarmee verdwenen ook deze zwake "grijze" vegen waarmee nu het beeld perfect strak is zoals ik wil kijken.
De totale kosten voor de aanpassingen bedroegen 45 euro en heb ik gekocht in de mediamarkt..
De aansluiting van de aansluitdoos naar je versterker is bij mij nu 1 meter lang.

Internet
Na installatie van de aansluitdoos met versterker was deze 16 a 17 MB
Hieronder de testresultaten na de wijzigingen:
http://www.snuffels.net/ziggo3.jpg

Al met al ben ik nu zeer tevreden over de ontvangst kwaliteit.

MarkNL
16 januari 2009, 21:20
Op aanraden van ziggo heb ik de aansluiting van de woonkamer niet op de 4e aansluiting van de breedbandversterker gezet (zou dan juist teveel signaal naar de Cisco gaan), maar op aansluiting 1 of 2. Omdat het beeld daar nog niet beter werd, ook aansluiting 3 maar geprobeerd.

Verder heb ik mijn kabel in de woonkamer vervangen van een gamma kabel naar een profi kabel met hirschmann stekkers (je leest wel eens wat hier he :wink:). Ook toen was het blokkerige beeld niet weg.

Volgende kwam in mij op. Cisco naar de slaapkamer en daar testen. Daar een twee gats aansluitdoos. En had goed beeld.

Cisco weer naar beneden en toen maar geprobeerd om de breedband versterker in de woonkamer te plaatsen. Ook al las ik hier dat dat toch niet de juiste plek zou zijn. Maar nu was zowel het digitale als het analoge beeld van goede kwaliteit. Ik was al blij, dus dacht effe naar de tv kijken en genieten van het goede beeld. Echter......................... na ca. 10 - 15 minuten weer dat blokkerige beeld. Ik snap echt niet meer wat ik er mee aan moet zo langzamerhand.

Waar zou het nu nog aan kunnen liggen? De een-gats doos van Ziggo? De totale lengte van de kabel van meterkast naar woonkamer (alle coax is nu van goede kwaliteit)?

Hebben de heren hier nog een idee?

woodbeez
16 januari 2009, 22:55
Bij mij zat de WCD voor de woonkamer ook niet in de doos. Ik heb in de woonkamer echter een Hirschmann WCD zitten, type: EDC01. Deze is retourgeschikt tot 75Mhz en werkt prima. De meegeleverde versterker is retourgeschikt tot 65Mhz, een veilige marge lijk mij dus.

Bedankt voor de tip! Ik heb de officiele reactie van Ziggo maar niet afgewacht (het is stil sinds woensdag) en de Hirschmann WCD zelf aangeschaft en geïnstalleerd. Het werkt inderdaad perfect!

marnic
16 januari 2009, 23:19
Op aanraden van ziggo heb ik de aansluiting van de woonkamer niet op de 4e aansluiting van de breedbandversterker gezet (zou dan juist teveel signaal naar de Cisco gaan), maar op aansluiting 1 of 2. Omdat het beeld daar nog niet beter werd, ook aansluiting 3 maar geprobeerd.

Verder heb ik mijn kabel in de woonkamer vervangen van een gamma kabel naar een profi kabel met hirschmann stekkers (je leest wel eens wat hier he :wink:). Ook toen was het blokkerige beeld niet weg.

Volgende kwam in mij op. Cisco naar de slaapkamer en daar testen. Daar een twee gats aansluitdoos. En had goed beeld.

Cisco weer naar beneden en toen maar geprobeerd om de breedband versterker in de woonkamer te plaatsen. Ook al las ik hier dat dat toch niet de juiste plek zou zijn. Maar nu was zowel het digitale als het analoge beeld van goede kwaliteit. Ik was al blij, dus dacht effe naar de tv kijken en genieten van het goede beeld. Echter......................... na ca. 10 - 15 minuten weer dat blokkerige beeld. Ik snap echt niet meer wat ik er mee aan moet zo langzamerhand.

Waar zou het nu nog aan kunnen liggen? De een-gats doos van Ziggo? De totale lengte van de kabel van meterkast naar woonkamer (alle coax is nu van goede kwaliteit)?

Hebben de heren hier nog een idee?

Is je analoge beeld wel goed (zowel in de woonkamer als boven?). Zo niet, dan zal ik als eerste het AbonneeOvernamePunt controleren, wellicht heb je de aansluiting niet helemaal goed gedaan?

De versterker moet je zo dicht mogelijk bij het AbonneeOvernamePunt plaatsen, dit werkt echt het beste. Ik heb de Cisco, met ongeveer 15a20m tussen de meterkast en de woonkamer, op de vierde aansluiting van de versterker geplaatst.

Hoe is de kabel van het AbonneeOvernamePunt (de meterkast?) naar de woonkamer? Is deze ook van een goede kwaliteit (Hirschmann oid)? Zo niet, dan kan daar ook het knelpunt zitten. Ik heb zelf in het verleden ook problemen gehad. Deze waren pas opgelost nadat ik alle kabels opnieuw getrokken had en alle splitters vervangen had. Een rot klus, maar het was bij mij de oplossing.

Tyco
16 januari 2009, 23:26
Als ik dit zo allemaal lees dan in storingsvrije iTV niet weggelegd voor de gewone man... Ik voorzie een hele berg problemen voor Ziggo als ze dit daadwerkelijk in de markt gaan zetten. Of ze moeten een fraai pakket met kabels en connectors in de doos doen.. In het verleden heeft casema wel een goede kabel en connectors for internet-gebruikers aangeboden die van een betere kwaliteit waren dan het gamma-assortiment.. Het kan dus wel.

MarkNL
16 januari 2009, 23:59
Is je analoge beeld wel goed (zowel in de woonkamer als boven?). .....


Ja overal is het analoge signaal goed via de Cisco. Overal is het digitale beeld ook goed met de Samsung PVR 850R, alleen met de Cisco krijg ik het in de woonkamer maar niet voor elkaar. En als er even goed beeld is, dan maar voor een aantal minuten en dan weer blokken.

Overal nu kwaliteit kabels en stekkers. Hoop dat Ziggo ook nog wat aanwijzigen heeft. Is die Cisco dan echt zo gevoelig voor het inkomende signaal?? als dat zo is, dan heeft Tyco gelijk dat het een lastige uitrol kan worden.

madlenp
17 januari 2009, 01:10
Eindelijk het beeld wat ik verwacht van digitale TV.
Ondanks alle reacties dat kabeltjes niet uitmaken en zo toch uitgegaan van hetgeen ik ook een keer heb geleerd op school.
Dus geen fix oplossingen met helderheid instellen of contrast omhoog brengen, nee gewoon zoals het hoort.
Mijn oplossing:
Zoals ik al eerder schreef had ik twijfels over het aansluitkabeltje van de versterker naar de aansluitdoos. ( het witte kabeltje van 40 cm)
Die heb ik vervangen door een nieuwe hoogwaardige kabel met 2 filters
http://www.snuffels.net/ziggo.jpg
Ook de kabel naar de ontvanger is voorzien van een kabel voorzien van filters
Dit gaf al direct een perfect beeld.
Na het terug zetten van de instellingen op de TV naar de standaard waarden (Bezit een Samsung TV) bleef er nog wat zwake "grijze" vegen over bij snelle bewegingen.
Omdat ik ook hier uitging van invloeden van buitenaf heb ik los filter geplaatst over de HDMI kabel
http://www.snuffels.net/ziggo1.jpg
Daarmee verdwenen ook deze zwake "grijze" vegen waarmee nu het beeld perfect strak is zoals ik wil kijken.
De totale kosten voor de aanpassingen bedroegen 45 euro en heb ik gekocht in de mediamarkt..
De aansluiting van de aansluitdoos naar je versterker is bij mij nu 1 meter lang.

Internet
Na installatie van de aansluitdoos met versterker was deze 16 a 17 MB
Hieronder de testresultaten na de wijzigingen:
http://www.snuffels.net/ziggo3.jpg

Al met al ben ik nu zeer tevreden over de ontvangst kwaliteit.

Pluim voor je perfecte weergave met foto's op het forum en respect voor de gevonden oplossingen. Niets ergerlijkers als blijvende ontvangststoringen. Hopelijk kunnen velen hier meer van leren als de vaak stekelige opmerkingen die ik van enkelen aantref.
Hoewel geen tester (was wel kandidaat maar heb me naderhand teruggetrokken)heb ik gezien de bevindingen van de meeste testers wel begrepen dat de CISCO ondanks zijn strakke beeld nogal wat tekortkomingen heeft en dat het zeker nu niet verstandig is hem te houden dan wel aan te schaffen.Blijf wel werken met mijn aangepaste HUMAX IPVR9200C (2x) die wel teletekst en ondertiteling weergeeft.

ferry
17 januari 2009, 10:14
bij wie werk de tv theek al zo ja

of weet iemand waar neer dat gaat gebeuren.

MarkNL
17 januari 2009, 12:20
Ik ben nog weer verder gaat testen om zoveel zaken uit te sluiten waardoor ik dat blokkerige beeld krijg. Mijn bevindingen tot zover:

Spanning van de Cisco af voor circa 1 uur. Dan de stekker er weer in (ook de CAI er weer in, want zonder stroom op de Cisco is er ook geen analoog beeld mogelijk). Dan de Cisco aanzetten. Hij begint te laden en gaat automatisch in de standby stand. Met de afstandsbediening zet ik de Cisco dan aan en heb echt perfect digitaal beeld.

Dan na 16 minuten begint het beeld al af en toe te trillen maar na 20 minuten is het ineens weer helemaal blokkerig. Als ik de Cisco daarna weer voor een uur uitzet, dan kan ik bovenstaande herhalen. Goed beeld tot ca. 16 minuten na spanning erop en na 20 minuten blokkerig beeld.

Ligt het probleem niet aan de CISCO dan????

MrDroopy
17 januari 2009, 13:33
<knip>
Ligt het probleem niet aan de CISCO dan????
Dat zou heel goed kunnen. Klinkt alsof het apparaat zodra het opwarmt problemen krijgt. Kabelproblemen zouden direct na aanzetten al zichtbaar moeten zijn.

RdP
17 januari 2009, 13:48
bij wie werk de tv theek al zo ja

of weet iemand waar neer dat gaat gebeuren.

Ik denk volgende week en dan krijg je waarschijnlijk wel persoonlijk een bericht over. Ik kreeg overigens onderstaand antwoord, nadat ik een vraag had gesteld over welke content er beschikbaar komt:

------------------------------
Wat betreft de interactieve diensten. Als de activatie een feit is, dan werkt de tv-theek (nu krijg je daar nog een melding dat je moet bellen; dat is niet nodig trouwens),
ook bevat het programma gemist gedeelte dan véél meer (is i.d.d. heel karig nu - dat komt omdat het nog niet geactiveerd is). Verder verschijnen er diverse HD-kanalen.
-----------------------------------------

stitch_duck
17 januari 2009, 14:02
Heeft iemand ook dit "probleem" bij programma gemist van de Publieke omroep van vrijdag 16 januari dat sommige programma's geblokkeerd zijn?(Pauw & Witteman, 't vrije Schaep en bijvoorbeeld de Mega Mike & Thomas show) (bellen voor abonnement) en andere programma's weer niet. (Eerlijk Heerlijk Heertje en TV Show bijvoorbeeld)

peter_db
17 januari 2009, 16:29
Heeft iemand ook dit "probleem" bij programma gemist van de Publieke omroep van vrijdag 16 januari dat sommige programma's geblokkeerd zijn?(Pauw & Witteman, 't vrije Schaep en bijvoorbeeld de Mega Mike & Thomas show) (bellen voor abonnement) en andere programma's weer niet. (Eerlijk Heerlijk Heertje en TV Show bijvoorbeeld)


Heb ik ook last van.

Qinx
17 januari 2009, 16:55
Blijf wel werken met mijn aangepaste HUMAX IPVR9200C (2x) die wel teletekst en ondertiteling weergeeft.

Ehh... wat heb je aangepast aan die Humax? Die van mij staat nu namelijk een beetje verloren in de hoek, terwijl ik over die Humax 100 keer meer tevreden was dan ik tot nu toe over de Cisco ben...

ferry
17 januari 2009, 17:17
tv theek kan nig niet afspelen krijf fout melding moet o900 belen om abonnement af te sluiten ik dacht het bij de test er bij zat wie weet kom het vandaag mordegn wel goed dat activer het test paneel het wel hoop ik . we zijn pas week werden . moet niet lang ga duren anders wordt test periode wel kort zo

johnny1980
17 januari 2009, 17:51
tv theek kan nig niet afspelen krijf fout melding moet o900 belen om abonnement af te sluiten ik dacht het bij de test er bij zat wie weet kom het vandaag mordegn wel goed dat activer het test paneel het wel hoop ik . we zijn pas week werden . moet niet lang ga duren anders wordt test periode wel kort zo
Als het goed is heb je een email gehad dat het nog 2 weken kan duren voordat alles geactiveerd is. Kwestie van je mail goed lezen.
Ben wel van mening dat dan de testperiode eigenlijk op deze manier wel heel kort wordt.

fredvb
17 januari 2009, 18:18
Als het goed is heb je een email gehad dat het nog 2 weken kan duren voordat alles geactiveerd is. Kwestie van je mail goed lezen.
Ben wel van mening dat dan de testperiode eigenlijk op deze manier wel heel kort wordt.

(kreeg ik maar die 0900 melding!! dan had ik nog hoop gehad...)

zie nog niet eens in dat ik ITV ga krijgen (in mijn gebied..). en dat terwijl ik wel de uitnodiging heb gehad en oud casema ben...
dus over welke test periode hebben we het dan?? een die ik niet krijg/heb gehad....

afijn as vrijdag weten we het.
(berijd je maar was voor op een domper!)

Nostradamus
17 januari 2009, 18:57
Ik ben helemaal klaar met die cisco, wat een 3 rangs dixi toestel! De menu's een drama, de snelheid een drama, de hele test met dit ding is een drama. De humax staat weer in het kastje en die komt er voorlopig niet meer uit. Ziggo, hoe konden jullie met dit merk in zee gaan????????? De rest succes....

hvanbeek
17 januari 2009, 19:23
Ik ben helemaal klaar met die cisco, wat een 3 rangs dixi toestel! De menu's een drama, de snelheid een drama, de hele test met dit ding is een drama. De humax staat weer in het kastje en die komt er voorlopig niet meer uit. Ziggo, hoe konden jullie met dit merk in zee gaan????????? De rest succes....

je hebt je conclusie snel getrokken? De test duurt 3 maanden. Bakje is inderdaad niet snel, maar goed, dat kan je wellicht ook aangeven gedurende de test. Ik ben, op de snelheid en het ontbreken van txt-subs na, best tevreden met het apparaat. Uitzending Gemist werkt goed en beeld is prima. Grtn H

marnic
17 januari 2009, 20:00
ben ook best tevreden over het apparaat. Zapsnelheid en teletekst kunnen idd beter, maar die punten zullen in een volgende firmware update vast wel meegenomen worden. De beeldkwaliteit van de Cisco is gelukkig wel erg goed.

Wij hadden voor de Cisco een Samung 850, deze was ook pas na een paar updates helemaal goed.

jongetje
17 januari 2009, 22:15
Heb ik ook last van.

Ik heb ook last van dat niet alles werkt via uitzending gemist. Wel vreemd want sommige werkt idd en sommige uitzendingen niet.

johnny1980
17 januari 2009, 22:24
ben ook best tevreden over het apparaat. Zapsnelheid en teletekst kunnen idd beter, maar die punten zullen in een volgende firmware update vast wel meegenomen worden. De beeldkwaliteit van de Cisco is gelukkig wel erg goed.

Wij hadden voor de Cisco een Samung 850, deze was ook pas na een paar updates helemaal goed.
Ben het eens met marnic. De meesten van ons hebben hem pas net iets meer dan een week en lopen alleen maar te klagen erover.
Het gaat om een "test" waarmee ziggo wil weten wat er allemaal verbetert dient te worden en dit kan je dan ook aangeven. Ik ben voor de rest best tevreden over het apparaat en ook ik heb problemen gehad met iTV om het aan de praat te krijgen en het werkt nu nog niet perfect maar dat maakt me niks uit.
Dat had ik hiervoor ook niet dus mis ik het niet echt. gr john

Nostradamus
17 januari 2009, 22:26
Ik wacht de update af en daarna doe ik weer een poging. Ik had graag de test willen doen met de nieuwe Humax maar helaas.

Tyco
17 januari 2009, 22:31
Dat is allemaal wel waar, maar het echte probleem (en de ergernissen daarmee) is dat Ziggo niet echt moeite doet om de technische problemen snel en adequaat op te lossen. Dat iTV niet optimaal zou werken, ok. Dat TV-Theek nog niet werkt, prima. Dat de menu's niet naar mijn zin zijn, en dat het wat sneller kan... nou ja... niet erg. Maar als je 17 dagen moet wachten zodat ik iTV uberhaupt kan gaan proberen, dat is naar mijn mening belachelijk. Zowel de helpdesk van Ziggo als van Ruigrok staan met hun handen in hun zakken te kijken hoe wij door het ijs zakken.... We komen je morgen wel redden hoor...:confused::confused::confused:.

Als je je testpanel al niet kan ondersteunen, hoe moet dat dan gaan als het in de markt gezet wordt???

pr123
17 januari 2009, 22:34
Ben het eens met marnic. De meesten van ons hebben hem pas net iets meer dan een week en lopen alleen maar te klagen erover.
Het gaat om een "test" waarmee ziggo wil weten wat er allemaal verbetert dient te worden en dit kan je dan ook aangeven. Ik ben voor de rest best tevreden over het apparaat en ook ik heb problemen gehad met iTV om het aan de praat te krijgen en het werkt nu nog niet perfect maar dat maakt me niks uit.
Dat had ik hiervoor ook niet dus mis ik het niet echt. gr john

Volgens mij wordt niet de Cisco getest, maar wordt interactieve tv getest!!
In principe moet de Cisco gewoon naar behoren werken.

Ik kon ook meedoen aan de test, maar doe niet mee.
Dit omdat ik totaal geen antwoord kreeg op de mailtjes die ik vooraf naar het hiervoor ingestelde email adres kreeg.
Dit gaf mij geen goed gevoel.
nu zie ik toch wel heel veel problemen op dit forum te voorschijn komen.
Het zal voor Ziggo nog heel veel werk opleveren om het een beetje na behoren te laten werken.
misschien als interactieve tv volledig gaat werken dat het wel beter gaat.

jongetje
17 januari 2009, 23:25
Vraag, hoe kan ik versneld een opname of uitzending gemist afspelen? Enige wat ik kan is per 5 minuten "spoelen".

xahmol
17 januari 2009, 23:56
Het gaat om een "test" waarmee ziggo wil weten wat er allemaal verbetert dient te worden en dit kan je dan ook aangeven

Ook ik verbaas me wat hoe sommige mensen flippen als ze het apparaat alleen al een dag later krijgen.
Maar er zijn natuurlijk wel mensen die dit apparaat wel gewoon gekocht hebben en niet gratis even te leen hebben. Zoals ik.

En met niet werkende iTV kan ik leven. Sterker nog: ik zat ook niet eens echt op iTV te wachten.

Maar een brakke EPG programmeer functie op een PVR is een serieus probleem dat nog steeds niet is opgelost sinds introductie in juli.

madlenp
18 januari 2009, 00:35
Ehh... wat heb je aangepast aan die Humax? Die van mij staat nu namelijk een beetje verloren in de hoek, terwijl ik over die Humax 100 keer meer tevreden was dan ik tot nu toe over de Cisco ben...
Extra snelle USB 2.0 uitgang (1 Gb pm) aangebracht ter verbinding met mijn PC zodat ik naar wens elke uitgezonden TS file naar mijn PC kan overpompen. Is dus een compleet digitaal signaal (inclusief Dolby 5.1.audio indien aangeleverd) zodat je altijd moet converteren naar MPEG of VOB file en bij sommige zenders met ondertiteling moet demuxen om het ondertitelingsspoor bij het converteren te behouden.Het converteren is een nadeel het voordeel is echter dat je humax schijf nooit vol loopt je een signaal met hoge resolutie krijgt aangeleverd dat je naar wens zo kan laten of naar lager (mbv DVDtoOne) kan transformeren. Met deze aanpassing is de HuMAX uitermate geschikt voor mensen die regelmatig materiaal willen behouden en naar DVD willen branden. Je hebt een echte digitale kopie.De aanpassing betreft wel een extra print en kan niet door echte leken worden aangebracht.Echte kijkers zullen echter voor de CISCO gaan omdat die voor hun vwb kijken meer mogelijkheden biedt, HD signaal, VOD etc.etc. Ik ben er van overtuigd dat al die kinderziektes van de CISCO zullen worden opgelost en dat ZIGGO er t.z.t. in zal slagen een dusdanige begleiding bij de installatie te geven (oa monteur voor de WCD)dat er praktisch geen problemen meer met de installatie zijn. Dus nog even volhouden en er als kijker van maken wat er van te maken valt.Succes er mee !!

Marcel F
18 januari 2009, 08:59
Ik ben nu al een paar dagen aan het testen en wil toch ook nog even het volgende kwijt (ook al is het al een paar keer vermeld, maar ik ben er nu zelf voor het eerst tegen aan gelopen)

De PVR houdt niet altijd (randomly) rekening met de extra opnametijd achteraf en vooraf. Dit is in meerdere topics reed gemeld. En nu heb ik daar in mijn testtraject ook last van.

Wat ik niet begrijp is dat dit apparaat al ruim een half jaar te koop is, een dat dit probleem nog steeds niet verholpen is. Dit zou voor mij echt een reden zijn om dat ding zo snel mogelijk terug te stuiren na de testperiode. (met de rest van de kleine problemen zou ik eventueel nog wel kunnen leven). Je kan er gewoon niet op aan dat die correcte opnames maakt. En als Ziggo / Cisco dit niet oplossen voordat Ziggo iTV echt gaat promoten, dan komen we ze vanzelf weer tegen bij Kassa of Radar. Ik vindt dit ronduit belachelijk voor een apparaat waar sommige mensen ruim 400 euro voor betaald hebben.:no:

Maar ik zie ook nog geen antwoorden op de vraag wanneer er een nieuwe firmware beschikbaar komt (en wat eventueel de bugfixes zijn). Ik hoop dat Kitaro of anoniem hier iets meer over kunnen vertellen.

Bartje
18 januari 2009, 11:11
--knip--

Maar een brakke EPG programmeer functie op een PVR is een serieus probleem dat nog steeds niet is opgelost sinds introductie in juli.
De PVR houdt niet altijd (randomly) rekening met de extra opnametijd achteraf en vooraf. Dit is in meerdere topics reed gemeld. En nu heb ik daar in mijn testtraject ook last van.

Wat ik niet begrijp is dat dit apparaat al ruim een half jaar te koop is, een dat dit probleem nog steeds niet verholpen is. Dit zou voor mij echt een reden zijn om dat ding zo snel mogelijk terug te stuiren na de testperiode. Je kan er gewoon niet op aan dat die correcte opnames maakt.

Maar ik zie ook nog geen antwoorden op de vraag wanneer er een nieuwe firmware beschikbaar komt (en wat eventueel de bugfixes zijn). Ik hoop dat Kitaro of anoniem hier iets meer over kunnen vertellen.

:thankyou:

Er moet toch iets te zeggen zijn over de nieuwe firmware? Al is het "hij komt pas eind 2009". Dan weten we teminste wat we kunnen verwachten.

madlenp
18 januari 2009, 11:32
Volgens mij wordt niet de Cisco getest, maar wordt interactieve tv getest!!
In principe moet de Cisco gewoon naar behoren werken.

Ik kon ook meedoen aan de test, maar doe niet mee.
Dit omdat ik totaal geen antwoord kreeg op de mailtjes die ik vooraf naar het hiervoor ingestelde email adres kreeg.
Dit gaf mij geen goed gevoel.
nu zie ik toch wel heel veel problemen op dit forum te voorschijn komen.
Het zal voor Ziggo nog heel veel werk opleveren om het een beetje na behoren te laten werken.
misschien als interactieve tv volledig gaat werken dat het wel beter gaat.

"geen antwoord op de mailtjes"

Inderdaad dat is echt ZIGGO zwakste punt. Ook ik heb gemaild dat ik van de test afzag met het verzoek een ander panellid dat graag wilde testen maar geen uitnodiging had gekregen er voor in te schakelen. Dat was voor de Kerst.Ik heb tot op heden nog geen antwoord.
ZIGGO kan in principe alles technisch op de markt zetten maar hun grootste probleem wat er nog steeds is (lees de consumentenbond er maar op na) is dat ze niet in staat zijn een snelle communicatie naar haar abonnees voor elkaar te krijgen. Zelfs binnen dit testcircuit met relatief weinig testers rammelt de communicatie van alle kanten.

anoniem
18 januari 2009, 12:07
:thankyou:

Er moet toch iets te zeggen zijn over de nieuwe firmware? Al is het "hij komt pas eind 2009". Dan weten we teminste wat we kunnen verwachten.


Er is een nieuwe versie ontwikkeld. De meeste testen zijn afgerond, maar van enkele testen (irdeto) wachten we nog op de defintieve resultaten.

Bartje
18 januari 2009, 12:19
Er is een nieuwe versie ontwikkeld. De meeste testen zijn afgerond, maar van enkele testen (irdeto) wachten we nog op de defintieve resultaten.


Kijk! Dat is tenminste een antwoord! :applause:

anoniem; kan je een indicatie geven wanneer de resultaten binnen zijn en als deze positief zijn, wanneer de firmware verspreid gaat worden?

TheGrouch
18 januari 2009, 12:21
en wat wordt er aangepast/verbeterd door deze firmware?

Bartje
18 januari 2009, 12:25
en wat wordt er aangepast/verbeterd door deze firmware?

We zijn gelukkig ook niet een beetje nieuwsgierig... :-P

TheGrouch
18 januari 2009, 12:28
We zijn gelukkig ook niet een beetje nieuwsgierig... :-P

Dat heet betrokken :lol:

anoniem
18 januari 2009, 12:51
Kijk! Dat is tenminste een antwoord! :applause:

anoniem; kan je een indicatie geven wanneer de resultaten binnen zijn en als deze positief zijn, wanneer de firmware verspreid gaat worden?

Ik hoop dat er met enkele weken duidelijkheid komt. In de nieuwe software zitten tevens verschillende aanpassingen om de ontvanger ook in het voormalige @Home en Multikabel gebied goed te laten werken. De netwerken worden op dit moment aangepast om in begin Q2 eveneens de interactieve diensten (VOD, utzending gemist) beschikbaar te stellen buiten het Casema gebied.

anoniem
18 januari 2009, 12:55
en wat wordt er aangepast/verbeterd door deze firmware?

Dat moet ik ik uitzoeken. De regie van de VOD box ontwikkelingen en testen vindt in een andere groep plaats in tegenstelling tot alle andere niet-interactieve boxen en iDTV's.

Bonanza
18 januari 2009, 13:31
Het kan aan mij liggen, maar sinds enkele dagen haperen bepaalde kanalen nogal (BBC, Eredivisie Live). Ik zit in postcodegebied 3512 en signaalsterkte van de kanalen is ca. 80%.

Hebben anderen hier ook last van?

fredvb
18 januari 2009, 14:06
Ik hoop dat er met enkele weken duidelijkheid komt. In de nieuwe software zitten tevens verschillende aanpassingen om de ontvanger ook in het voormalige @Home en Multikabel gebied goed te laten werken. De netwerken worden op dit moment aangepast om in begin Q2 eveneens de interactieve diensten (VOD, utzending gemist) beschikbaar te stellen buiten het Casema gebied.


zou anoniem mij dan ook kunnen vertellen waneer de itv in het casema 4255 gebied beschikbaar komt.....

aberg
18 januari 2009, 14:14
De discussie is hier redelijk off topic dus ga ik er niet veel op in, maar als je een beetje Googled zie je juist dat sites als AVSForum, Engadget, Gizmodo en anderen hebben aangetoond met testen dat TOT 10 meter ook in 1080P de kwaliteit van een HDMI kabel geen zier uitmaakt. Tenzij je echt een defecte kabel hebt natuurlijk. Heb zelf zowel hele dure kabels (180 euro voor 3 meter) en goedkope (30 euro voor 3 meter) en zie echt geen verschil, ook niet in 10opP vanaf BluRay.
Zie ook bv http://gizmodo.com/gadgets/hdmi-cable-battlemodo/the-truth-about-monster-cable-part-2-268788.php
Zie nu deze reactie pas er reageer er toch even op.
Zo en zo ben ik niet van mening dat we off topic gaan.
Volgens mij is dit de topic test interactieve TV voor ziggo en daar hoort naar mijn mening alles bij.
Dus vanaf het ontvangt van het pakket tot het eindresultaat.
Ik ben 1 van die testers die mij hebben aangemeld.
Dus niks off topic gewoon ervaringen uitwisselen met elkaar hoe de test verloop vanaf de ontvangst van het pakket van de postbode.
Daar horen dus ook de geleverde bekabeling bij.
Ik heb het ook niet gehad over goedkope kabels of dure kabels.
Ik heb het gehad over het feit dat er wel degelijk verschil is tussen kabels onderling.
Mijn resultaten met het aanpassen van kabels (zie elder in deze topic) zijn uitstekend.
Om op de topic te blijven, de kabel van 40 cm die bij de ontvanger is geleverd is van slechte kwaliteit als je op hoge resolutie TV gaat bekijken.
Dus HDMI > 720
Daaronder zal die best voldoen.
Het is maar welke eisen je eraan stelt.
Toch even klein beetje offtopic.
De soortelijke weerstand in een kabel heeft alles te maken met de samenstelling van de bekabeling.
Daar komt de ommanteling nog eens bij.
Tja is maar wat je geloof, maar waarom zou Ziggo dan niet gewoon een koperdraadje in de grond stoppen?
Is stuk goedkoper en maakt toch geen zier uit toch?

xahmol
18 januari 2009, 15:07
Tja is maar wat je geloof, maar waarom zou Ziggo dan niet gewoon een koperdraadje in de grond stoppen?
Is stuk goedkoper en maakt toch geen zier uit toch?

OK, dan toch maar:
Het grote verschil tussen analoog transport (en ja, digitale TV door de COAX tot aan je decoder is analoog transport) en digitaal transport is de foutcorrectie.

Bij digitaal transport (HDMI, DVI) corrigeert de foutcorrectie de fouten tot aan het niveau dat de foutcorrectie het niet meer bij kan benen.
Bij analoog transport is geen foutcorrectie en zijn fouten dus meteen zichtbaar. Om deze reden luistert bij digitale TV de kwaliteit van COAX vrij nauw.

Duurdere HDMI kabels hebben idd vaak betere bescherming tegen interferentie. Alleen: ook de goedkope kabels blijken bijna nooit zoveel fouten te geven dat, ook op 1080P, de foutcorrectie het niet meer bij kan houden. Pas bij hogere resoluties dan 1080P en/of afstanden van meer dan 10 meter blijken goedkope kabels af te haken.
Kortom: duurdere kabels zijn wel beter, alleen zie je er dus niets van. Vanwege de foutcorrectie heb je op bitniveau van bit tot bit hetzelfde signaal.

Alleen als je kennelijk een dermate brakke kabel hebt dat ook met 720P of 1080I de foutcorrectie het niet meer bij kan benen zie je verschil. Je krijgt dan de bekende blokvorming. Maar in de praktijk blijken vrijwel alle low budget kabels tot en met 1080P en 10 meter prima te voldoen.

Mensen die dus beweren betere kleuren of diepere zwartwaardes te krijgen door een duurdere HDMI kabel praten dus aantoonbaar onzin, het KAN technisch dan niet anders dan suggestie zijn. ALS er nml al fouten in de transmissie zijn krijg je blokvorming, geen andere kleuren.

Mijn conclusie is dus: probeer eerst een goedkope kabel. Als je dan geen blokvorming hebt wordt je beeld echt niet beter met een duurdere kabel. Als je wel storing hebt, probeer dan een iets betere kabel. High end kabels zijn alleen nodig bij lange afstanden.