View Full Version : Geen ontvangst van alle digitale zenders basispakket


emma35
8 december 2008, 18:01
Beste mensen,

Ik heb een probleem met de ontvangst van de digitale zenders uit het basispakket. Het betreft in beide situaties een Sony Bravia TV met alphacrypt card en smartcard erin. Dus digitale kastje is niet meer aangesloten op de tv.
Met het digitale kastje ontvangen we in beide situaties alle zenders digitaal uit het basispakket.

Thuis: alle zenders ontvingen we via de smartcard in de tv (dus met alphacrypt card). Sinds een poosje wisselt dit. Het ene moment (meestal overdag) krijg ik bv. geen tv oost, canvas, BBC etc. en 's avonds weer wel.

Bij vriend: Heeft net eenzelfde tv aangeschaft. Ik zet de tv op digitale afstemming, aards, volledige scan en de frequenties 9003 en 36900.
Klik dan op zoeken en hij vindt 74 zenders. Echter, de eerste 8 zenders gaat goed, daarna vindt ie de zenders uit het sportabonnement en die ontvangt hij niet want daar heeft hij geen abonnement op.
Dus discovery, net 5, en alles wat daarna zou moeten volgen uit het basispakket wordt niet ontvangen. Ook niet geregistreerd in de lijst als je de zenders in de juiste volgorde wilt zetten.
Ik heb de tip gekregen om handmatig te zoeken, maar dat doet ie alleen als je de digitale afstemming op aards zet, maar dan ligt de handmatige afstemming niet wit op, dus die kan ik niet kiezen.
Dat kan ik bij mij thuis zelf ook niet, en daar ontving ik de zenders wel via de zoekopdracht.

Weet iemand hoe ik dit op kan lossen?

Groetjes Emma

Ziggofan
8 december 2008, 20:42
De Sony Bravia wordt helemaal niet ondersteund door Ziggo!

Je had een tv moeten kopen met CI+, de standaard die Ziggo vanaf 2009 gaat ondersteunen.

emma35
8 december 2008, 21:30
Ik weet dat Ziggo dit niet ondersteunt, maar het is wel vreemd dat ik gewoon anderhalf jaar lang alle zenders ontvang digitaal via de alphacrypt en nu ineens heel selectief.

tja
8 december 2008, 23:48
Je had een tv moeten kopen met CI+, de standaard die Ziggo vanaf 2009 gaat ondersteunen.

Dat is wel moeilijk, want er zijn nog geen TV's met CI+...