View Full Version : Capaciteits probleem JA/NEE


masutrix
7 december 2008, 17:02
Nu ga ik me toch echt afvragen of ze nu wel of geen capaciteits-problemen hebben bij Ziggo. Ik heb een alles in één abbo genomen zodat mijn snelheid omhoog zou gaan, helaas is de snelheid op drukkere momenten (s'avonds en in het weekend) gewoon lager geworden. Het lijkt er dus inderdaad op dat het een capaciteitsprobleem is. Ik behoor normaal zo'n 20mbits verbinding te hebben terwijl ik op het moment nog niet eens een 3 mbit verbinding heb. Nu begrijp ik wel dat die 20 mbit maximaal is en niet altijd gehaald kan worden, maar dat ik niet eens de 3 mbit haal is toch wel heel droevig. Ik hoop dat ziggo eerst eens de problemen op gaat lossen i.p.v. verhogingen door te voeren die ze gewoon simpelweg niet altijd kunnen waarmaken. Dit terwijl de minst betalende klanten meestal wel gewoon hun snelheid hebben en wij (lees: de duurdere abbo's) het dupe zijn van de problemen bij ziggo. Ik ben vanaf het begin al abbonee en heb altijd hun duurste abbo afgenomen, is dat dan helemaal niets waard ?

Pabloberg
7 december 2008, 22:34
:sad: Dat probleem heb ik dus ook al een week of 4, overdag download +/- 5 Mb i.p.v . 20 Mb. In avond en weekend download 3Mb. de upload is echter bijna altijd wat het moet zijn 3Mb. Inmiddels alles aan deze zijde geprobeerd, tot aan een geheel nieuwe installatie van Windows aan toe, zonder resultaat. Ik ga er dus van uit dat probleem aan Ziggo zijde is. :censored::censored::censored:

Maximized
8 december 2008, 12:24
Het is 100% zeker dat het iets aan de kant van Ziggo is. Zelf had ik nooit last van snelheidsproblemen, tot de zogenaamde "snelheidsupdate" op 1 december. Nu haal ik niet hoger dan 300 KB/s met uitschieters naar 1 MB/s. Ik hoor 30 Mb/s (down) te halen en 3 Mb/s (up).

Ik hoop dat dit snel opgelost wordt, aangezien het nogal storend is dat je met het duurste abonnement de snelheid van een 54k modem haalt.

crapz0rs
8 december 2008, 16:01
Ziggo heb de fibers vol, ff hard er doorheen blazen, of gewoon meer capaciteit fixen natuurlijk.
Helaas kan je als consument hieraan niks doen, en zul je geduld moeten hebben totdat ziggo het oplost....

joopie64
8 december 2008, 20:31
Problemen zijn er zeker ,hier ook en niet sinds 1 dec maar al een week of 7.

Crichton
8 december 2008, 20:36
Tot voor kort was het ok maar zojuist een snelheids test:
Met een Z3 abbo.


http://www.speedtest.net/result/369424958.png (http://www.speedtest.net)

http://www.speedtest.net/result/369423582.png (http://www.speedtest.net)

Jam
9 december 2008, 00:46
ik heb er al maanden last van,en nu nog.
5 monteurs geweest,en men begint het hele spelletje weer van voor af aan met "heeft u uw modem al gereset..."

kotsmisselijk word je er van.
en gewoon nieuwe klanten aannemen en er bij prikken.
ze zijn al meerdere keren bij tros radar in het programma geweest,en willen nu zelfs geen beloftes meer doen,want die kunnen ze toch niet na komen.

en compensatie is vloeken in de kerk bij ziggo,dat kun je na veel vijven en zessen pas krijgen als het probleem is op gelost,want dan kunnen ze dat pas na gaan is de lul smoes.

en de keren dat ik te horen krijg "dan stapt u toch op" zijn niet eens meer te tellen.

en nu ben ik zeker weer te ongenuanceerd...? :?

Excalibur
9 december 2008, 07:38
Ziggo heb de fibers vol, ff hard er doorheen blazen,

Ja, even de compressor erop zetten en flink doorblazen met 8bar :roll:

buisj
9 december 2008, 09:00
Hier idem dito hetzelfde probleem. Heb al zo'n 3 weken instabiele downloadsnelheid en haal eigenlijk zelden meer de max. downloadsnelheid. Daarvoor haalde ik op elk moment van de dag de max. downloadsnelheid

Tim van den ban
9 december 2008, 10:23
Mijn download is okay, mijn upload is echter waardeloos.

Ik haal bijna de 20mb (soms) download maar haal slechts 0.4mb upload (maximaal) dus fatsoenlijk een spelletje spelen is er helaas niet bij. Downloaden ben ik echt niet in geinteresseert.

Wat me echter wel opgevallen is, is dat met mij juist voornamelijk Ziggo klanten problemen hebben met datzelfde spel (World of Warcraft) sinds begin December. Net alsof ze poorten dicht hebben gegooid of vertraagd. Daarvoor had ik een 25ms aansluiting, dat was inmiddels 65ms geworden. Nu is het overdag 250-300 en s'avonds 1800 & disconnects.

Maar goed, we gaan wel zien en anders wordt het een boel geld terugeisen door de maandenlange waardeloze technische service (helpdesk was vriendelijk, maar beloftes nakomen ho maar).

Crichton
9 december 2008, 14:51
Vanmorgen modem ge-reset en nu lijkt alles weer ok:

http://www.speedtest.net/result/369821439.png (http://www.speedtest.net)

masutrix
2 januari 2009, 21:43
Volgens de website was de verhoging een tussenstap en zouden de snelheden in 2009 nog verder verhoogd worden. Jazeker, eerst een hoop geld incasseren van de mensen die een duur-abbo hebben om daarna de goedkopere accounts zelfs een hogere snelheid te geven dan waar men voor betaald. Ik heb het nu al bij verschillende mensen gezien die het goedkoopste abbo hebben dat zij altijd de beloofde snelheid halen en zelfs nog wel daarboven zitten. Het wordt tijd dat er iets aan gedaan wordt.
Ik blijf het zeggen, ZIGGO heeft gewoon niet de capaciteit die ze wel verkopen. Heet dat geen oplichting ?!? :evil:

CeeS
2 januari 2009, 23:11
Het wordt tijd dat er iets aan gedaan wordt.

Wat zegt de helpdesk van het feit dat je de snelheid niet haalt ?

masutrix
2 januari 2009, 23:28
Dat de snelheid die op de site aangegeven staat de maximum snelheid is, en dat deze snelheid niet ten alle tijden gehaald kan worden kan aan meerdere factoren liggen. Ook de opmerking dat ik altijd kan opzeggen mocht ik niet tevreden zijn komt steeds weer aan bod. Maar over restitutie wegens het niet leveren van de producten waar ik voor betaal geven ze gewoon geen antwoord. Om nou iedere keer opnieuw te gaan bellen met de helldesk en daar vervolgens minimaal 30 minuten in de wacht te hangen om vervolgens met hetzelfde antwoord te worden afgekapt daar begin ik gewoon niet meer aan. Ook als ik een melding via het storingsformulier doorgeef, krijg ik een mailtje met daarin "wij kunnen u via e-mail niet helpen, neem telefonisch contact op met de helldesk" Jazeker, nog meer geld aftroggelen. Dacht t niet. Helaas is deze ellende begonnen nadat ik een alles in één pakket heb genomen. Begrijp me niet verkeerd, maar dit kan toch gewoon niet langer zo doorgaan. Als ik maar één derde van de rekening betaal krijg ik toch ook een incasso of zelfs een afsluiting. Waarom kan een groot bedrijf als ziggo wel gewoon de mensen oplichten. (heel soms heb ik wel de volledige snelheid, maar die zakt gewoon weer regelmatig helemaal naar beneden) Sorry dat ik mijn verhaal zo hier wegzet, maar ik moest er gewoon ff vanaf.

CeeS
3 januari 2009, 20:53
Ik bedoelde eigenlijk:
Heeft de helpdesk gecontroleerd of je modem signalen goed zijn ?
Als je huisaansluiting bijvoorbeeld niet in orde is kan het modem problemen hebben waardoor je snelheid niet gehaald wordt. Normaal gesproken hoor je wel een goede snelheid te hebben die gelijk is aan je abonnement. Het is dus zeker niet het maximum wat je misschien eens per maand kan halen. Wat natuurlijk wel waar is dat je lang niet overal je snelheid zult halen als je bijvoorbeeld iets gaat ophalen van een server die zelf de snelheid niet kan leveren, of erg ver weg zit. Maar Ziggo moet wel zorgen dat de internet snelheid tot het punt waar je het internet opgaat voldoende capaciteit heeft. Het zou kunnen dat in jouw wijk een capaciteitsprobleem zit bijvoorbeeld. Maar dat zou de helpdesk (desnoods via de technische dienst) moeten kunnen bepalen....

masutrix
3 januari 2009, 21:52
de waarde van het modem is nog niet uitgelezen. Maar als die waardes niet goed zijn kan ik toch nooit de normale snelheden halen? Die ik soms wel heb.
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

CeeS
4 januari 2009, 19:24
de waarde van het modem is nog niet uitgelezen. Maar als die waardes niet goed zijn kan ik toch nooit de normale snelheden halen? Die ik soms wel heb.

Het zou kunnen dat je signaal varieert. In dat geval zou je signaal goed moeten zijn wanneer je een goede snelheid haalt en slechter bij een lage snelheid. Met de getallen kun je dat dan vaststellen of er verschil is.
Als het een capaciteitsprobleem is in je wijk/regio heb je in beide gevallen een goed signaal.

timo
6 januari 2009, 13:28
Hier is het idem om te huilen. Daar betaal je veel en veel teveel voor. Als je bijna 48 euro kwijt bent. Alles gaat zeer moeizaam en langzaam. Er komt mail, of veel te laat.:evil::evil:

Als je een probleem hebt door Ziggo, komt meteen de vraag heeft u een router.:sad:

Ja, haal die eraf. Ik stomme, je weet wel wat. Zonder(normaal luister ik daar niet naar, helaas nu wel) deed hij het ook niet zonder router. Nu zit ik met een verbinding die zijn geld niet waard is. Plus dat mijn router niet meer functioneert. Kan mijn tweede pc niet gebruiken, router doet het totaal niet meer. Bij het onderwerp router een vraag gesteld, helaas kan niemand helpen.

Morgen ga ik Ziggo hierover bellen, zij zijn de oorzaak van deze problemen.

Ben eerlijk gezegd goed aan het balen. Wat een bedrijf, het functioneert niet naar behoren, maar laat klanten op de blaren zitten.

Zie dat ik niet alleen sta, alleen wij krijgen op geen enkel front medewerking.

Groet, timo

kingpin
6 januari 2009, 15:53
Zou het misschien ook mogelijk zijn dat de problemen niet extern zijn, maar zouden kunnen liggen aan uw huisinstallatie?
Is dat mogelijk?
Medewerker moet inderdaad bij snelheidsproblemen vragen of er een router is. Hij/zij wil zeker weten waar een eventuele fout zit.
Dus zaken uitsluiten.
Bij snelheidsproblemen is de enige procedure: pc rechtstreeks aangesloten op de modem, opgestart in de veilige mode en dan drie keer een speedtest.net uitvoeren met een tussenruimte van 10 minuten. Deze waardes doorbellen. Medewerker zal de modem doormeten.
Dan kan er adequaat gezocht worden naar een oplossing.
Bijvoorbeeld monteur inplannen.
Maar: Ook geconstateerd dat het merendeel van de snelheidsproblemen liggen bij de huisinstallatie: spyware/virussen/oude Windowsbestanden/cookies/en vooral conflicterende antivirusprogramma's en illegale Windows versie.
Hier is het idem om te huilen. Daar betaal je veel en veel teveel voor. Als je bijna 48 euro kwijt bent. Alles gaat zeer moeizaam en langzaam. Er komt mail, of veel te laat.:evil::evil:

Als je een probleem hebt door Ziggo, komt meteen de vraag heeft u een router.:sad:

Ja, haal die eraf. Ik stomme, je weet wel wat. Zonder(normaal luister ik daar niet naar, helaas nu wel) deed hij het ook niet zonder router. Nu zit ik met een verbinding die zijn geld niet waard is. Plus dat mijn router niet meer functioneert. Kan mijn tweede pc niet gebruiken, router doet het totaal niet meer. Bij het onderwerp router een vraag gesteld, helaas kan niemand helpen.

Morgen ga ik Ziggo hierover bellen, zij zijn de oorzaak van deze problemen.

Ben eerlijk gezegd goed aan het balen. Wat een bedrijf, het functioneert niet naar behoren, maar laat klanten op de blaren zitten.

Zie dat ik niet alleen sta, alleen wij krijgen op geen enkel front medewerking.

Groet, timo

timo
6 januari 2009, 17:23
Zou het aan mijn router liggen had de pc het moeten doen toen hij ervan af was.
Helaas, nee, heb hier meerdere beveiliging op de pc's. Waaronder Norton Internet Security. Los daarvan Hitman pro.

Toen ik mijn router er liet afhalen, deed de Pc het op de kast alleen ook niet. Later, zoals meerdere keren, toen de router er wel op zat kon deze na een tijd wel weer online. Maar het probleem blijft, krijg op geen enkele manier de router meer online. Kan doen wat ik wil, het lukt niet. Weet niet of ik duidelijk genoeg ben.

Die vraag om hulp heb ik bij routers gesteld. Wacht nog even af of iemand een tip heeft. Als dat niet lukt, dan bel ik Ziggo, lossen die het niet op dan moet ik professionele hulp zoeken.

Vind het alleen hoe dan ook een schande. Iets functioneert goed,maar je moet het verwijderen. Als resultaat de klant zit op de blaren.

Bij voorbaat dank voor uw reactie, timo

Excalibur
6 januari 2009, 18:45
Zou het aan mijn router liggen had de pc het moeten doen toen hij ervan af was.
Helaas, nee, heb hier meerdere beveiliging op de pc's. Waaronder Norton Internet Security. Los daarvan Hitman pro.

Toen ik mijn router er liet afhalen, deed de Pc het op de kast alleen ook niet. Later, zoals meerdere keren, toen de router er wel op zat kon deze na een tijd wel weer online. Maar het probleem blijft, krijg op geen enkele manier de router meer online. Kan doen wat ik wil, het lukt niet. Weet niet of ik duidelijk genoeg ben.

Die vraag om hulp heb ik bij routers gesteld. Wacht nog even af of iemand een tip heeft. Als dat niet lukt, dan bel ik Ziggo, lossen die het niet op dan moet ik professionele hulp zoeken.

Vind het alleen hoe dan ook een schande. Iets functioneert goed,maar je moet het verwijderen. Als resultaat de klant zit op de blaren.

Bij voorbaat dank voor uw reactie, timo

Het werkt dus zonder router wel goed, en met router ertussen krijg je geen verbinding meer? Niet vergeten het modem te resetten. Als het uiteindelijk met de router niet meer aan de gang te krijgen is, maar zonder router wel kan je enkel nog concluderen dat er een probleem is met de betreffende router of de configuratie daarvan. Als het een extern probleem zou zijn, zou het zonder de router ook niet functioneren.

masutrix
6 januari 2009, 19:04
Het zou kunnen dat je signaal varieert. In dat geval zou je signaal goed moeten zijn wanneer je een goede snelheid haalt en slechter bij een lage snelheid. Met de getallen kun je dat dan vaststellen of er verschil is.
Als het een capaciteitsprobleem is in je wijk/regio heb je in beide gevallen een goed signaal.

Zojuist gebeld met de helpdesk, modem is uitgelezen en de waardes zijn allemaal gewoon goed. Ik heb ook gezegd dat de snelheid op werktijden en snacht's gewoon goed zijn, maar in het begin van de avond geheel inzakt. Het probleem is doorgestuurd naar de TD. De medewerker die ik aan de lijn had bevestigde me dat het een capaciteits-probleem zou kunnen zijn. Het lijkt mij echt logisch dat het een capaciteitsprobleem is. Als ik over drie dagen nog steeds het probleem heb mocht ik terugbellen en dan zou men kijken of de melding bij de TD al opgelost zou zijn of hoe het verder moet.

timo
7 januari 2009, 09:56
Het werkt dus zonder router wel goed, en met router ertussen krijg je geen verbinding meer? Niet vergeten het modem te resetten. Als het uiteindelijk met de router niet meer aan de gang te krijgen is, maar zonder router wel kan je enkel nog concluderen dat er een probleem is met de betreffende router of de configuratie daarvan. Als het een extern probleem zou zijn, zou het zonder de router ook niet functioneren.
Wil iedereen héél hartelijk bedanken, maar EXcalibur het klopt. Op de andere plaats had ik jouw naam overzien :oops: dat hier even rechtzetten.

Vreemd is het wel... De router is net als de computer ruim drie jaar. Maar hij is wel kapot.

Zijn gisteravond er aan bezig geweest. Maar wat er ook gedaan werd, online kwamen ze niet.

Zal een nieuwe moeten kopen. Nogmaals, aan ieder die tips gegeven heeft hartelijk dank.

Groet, timo

LuckyLuke
10 januari 2009, 21:10
Zojuist gebeld met de helpdesk, modem is uitgelezen en de waardes zijn allemaal gewoon goed. Ik heb ook gezegd dat de snelheid op werktijden en snacht's gewoon goed zijn, maar in het begin van de avond geheel inzakt. Het probleem is doorgestuurd naar de TD. De medewerker die ik aan de lijn had bevestigde me dat het een capaciteits-probleem zou kunnen zijn. Het lijkt mij echt logisch dat het een capaciteitsprobleem is. Als ik over drie dagen nog steeds het probleem heb mocht ik terugbellen en dan zou men kijken of de melding bij de TD al opgelost zou zijn of hoe het verder moet.

We weten allemaal wat de maximale snelheden van een abonnement zijn, maar is er ook bekend welk percentage van deze Vmax Ziggo als minimum garandeert?

Ben ik wel benieuwd naar...

masutrix
10 januari 2009, 21:33
Gisteren een e-mailtje gehad van de helpdesk, of ik even zonder router verschillende speedtest's wilde draaien en die snelheden even wilde doorbellen naar de helpdesk. Dus.. router ertussenuit gehaald, op drie verschillende tijden een speedtest gedraaid en de snelheden doorgebeld naar de helpdesk. De medewerker vroeg me nog even een CMD, Netstat te draaien. Dus zo gezegd zo gedaan. Ik had zeven connecties in netstat en de medewerker zei dat ik dan waarschijnlijk spyware zou hebben. Nu zag ik dat ik mijn e-mail programma nog open had staan en die even afgesloten en opnieuw een netstat gedraaid. En ja hoor, twee verbindingen (wat normaal is geloof ik) Mijn e-mail prog maakte 5 verbindingen naar mijn 5 e-mail adressen. Medewerker kon mij niet meer verder helpen, probleem is WEER teruggezet naar de technische dienst. Wachten maar weer dus. .. . Wordt Vervolgd !!

masutrix
20 januari 2009, 17:40
Zojuist weer gebeld met de helpdesk om te vragen hoe de status is van mijn storingsmelding. Helaas is de melding nog steeds in behandeling. Aangezien ik al meer dan een maand op de oplossing wacht, heb ik gevraagd of ik ook maar de helft van mijn abbo mocht betalen. Dat ging uiteraard niet, wel kon ik volgens de medewerker een aanvraag indienen voor restitutie. Dus meteen maar ff een aanvraag ingediend. Ben benieuwd hoe dit allemaal gaat aflopen. Al met al, we worden gewoon aan het lijntje gehouden en voorlopig zie ik nog geen verbetering hoe Ziggo met haar klanten omgaat. De medewerkers van de helpdesk zijn overigens wel altijd heel netjes en doen gewoon hun werk.

Ramid
7 februari 2009, 14:15
Als ze je maar zolang mogelijk aan de lijn kunnen houden.