View Full Version : Vraag: kan site niet uploaden


pigeon
4 december 2008, 21:36
Goedenavond/morgen/middag

Ten einde raad ben ik hier terecht op gekomen, en hier worden teminste wel je vragen beantwoord...

Ik heb een aantal problemen, na vaak ongeveer een uur aan de telefoon te hebben gehangen bij ziggo, heeft het mij niets opgeleverd.:sad:

vraag1: hoe kan het dat als ik mijn wachtwoord verander deze niet werkt, wanneer ik mijn wachtwoord wijzig en dan opnieuw wil inloggen werkt het nieuwe wachtwoord niet ! :sad:

Vraag 2: vroeger....in de tijd van wanadoo kon ik altijd mijn site uploaden via home.wanadoo.nl dit is toen orange geworden, nog steeds geen probleem...toen is het casema geworden....nog steeds geen probleem, kon nog steeds mijn site uploaden via home.wanadoo.nl.

Nu...en je raad het al gaat het niet meer !!:evil:
Moet ik nu mijn site uploaden via homedrive.home.nl of ziggodrive.home.nl
ik heb geen enkel idee en van alles geprobeert.:?:

usernaam: ....@ziggo.nl of alleen..... zonder @ziggo.nl
server: ??????

wie heeft hier enige ervaring mee ??

Zeer graag reacties !! dan kan ik verder mijn (verouderde) site eindelijk veranderen.:-P:-P

Alvast bedankt

pigeon

p.s ik upload of via ws_ftp home of via mijn sitebuilder.

grizzler
4 december 2008, 22:22
vraag1:...
Geen idee, sorry.

Vraag 2:...Probeer eens:

FTP-server: homedrive.ziggo.nl
gebruikersnaam: gebruiker@ziggo.nl (waarbij gebruiker je oude Wanadoo/Orange-gebruikersnaam is)
wachtwoord: je oude Wanadoo/Orange-wachtwoord

Dit werkt voor mij altijd, zowel via Mijn netwerklocaties (al heb ik daar de @ in de gebruikersnaam moeten vervangen door %40) als met een FTP-client (gebruik meestal FileZilla).

tja
5 december 2008, 00:51
vraag1: hoe kan het dat als ik mijn wachtwoord verander deze niet werkt, wanneer ik mijn wachtwoord wijzig en dan opnieuw wil inloggen werkt het nieuwe wachtwoord niet ! :sad:

De database kan het soms wat druk hebben, waardoor wijzigingen in het wachtwoord soms wat langer daadwerkelijk doorgevoerd worden (10-30 minuten)

Vraag 2: vroeger....

Zie het antwoord van Grizzler

pigeon
5 december 2008, 12:26
We gaan het even proberen, ik laat iets van mij horen...

Evengoed bedankt voor de reacties !! :eek: :eek:

pigeon
5 december 2008, 12:31
Helaas...wat ik al dacht....lukt ook niet.
Zowel met mijn oude en nieuwe gebruikersnaam geen resultaat
Zowel met mijn oude als nieuwe wachtwoord geen resultaat
zowel met home.wanadoo.nl als homedrive.ziggo.nl geen resultaat.

Ik sta erg open voor nog meer tips !!!

Bedankt

Pigeon,

grizzler
5 december 2008, 13:52
Helaas...wat ik al dacht....lukt ook niet.
Zowel met mijn oude en nieuwe gebruikersnaam geen resultaat
Zowel met mijn oude als nieuwe wachtwoord geen resultaat
zowel met home.wanadoo.nl als homedrive.ziggo.nl geen resultaat.
De server home.wanadoo.nl zal het voor ons zeker niet meer doen, dus dat hoef je niet te proberen. Bij homedrive.ziggo.nl hoort in principe gebruiker@ziggo.nl (iets @wanadoo.nl of @orange.nl zal het daar ook niet doen) en wat het wachtwoord betreft, vraag ik me af of de wijziging waar je het in je oorspronkelijke bericht over had nu wel of niet is verwerkt...

Ik sta erg open voor nog meer tips !!!Als je de suggestie uit mijn eerste antwoord hebt geprobeerd - met het oude en met het nieuwe wachtwoord - en die werkt niet, dan vrees ik dat er bij de migratie iets mis is gegaan (je zou zeker de enige niet zijn...). De helpdesk is dan helaas de enige overblijvende optie...

pigeon
5 december 2008, 14:45
Dat ben ik met je eens, echter na een uur te hebben gewacht konden deze mij niet verder helpen "ik moest het maar vragen aan TESS !!" dat is dat cartoonfiruurtje op de website van ziggo.

Trouwens mijn nieuwe wachtwoord doet het trouwens nog steeds niet....zucht....:cry:

Ik blijf openstaan voor nieuwe tips !!

Evengoed wederom weer bedankt !!

grizzler
5 december 2008, 15:44
Dat ben ik met je eens, echter na een uur te hebben gewacht konden deze mij niet verder helpen "ik moest het maar vragen aan TESS !!" dat is dat cartoonfiruurtje op de website van ziggo.Iemand met (waarschijnlijk) een migratieprobleem naar Tess verwijzen...
Je zou toch denken dat we het meest stompzinnige antwoord van de helpdesk zo langzamerhand wel voorbij hebben zien komen... :shock:

Eind september heb ik van Ziggo een brief ontvangen over de migratie. Daarin werd onder meer het telefoonnummer 070-778.1250 genoemd. Dit was speciaal bedoeld voor vragen over de Orange-migratie. Ik heb geen idee of daar nog iemand 'achter' zit en ook niet of ze je daar nu nog zouden kunnen helpen, maar misschien kan je dat eens proberen.

tja
5 december 2008, 23:03
Vanaf 9 december zul je ook met oude accounts kunnen inloggen op homedrive.ziggo.nl.

Manolito
6 december 2008, 00:07
Als oud @homer kreeg ik onderstaand bericht vandaag, misschien dat anderen er ook iets aan info uithalen wat waardevol kan zijn.

Geachte heer/mevrouw,
U maakt gebruik van Ziggo Webspace. Vanaf 9 december verandert de wijze van inloggen voor Webspace. De wijziging wordt uitgevoerd in de nacht van 8 op 9 december tussen twaalf uur 's nachts en zes uur 's ochtends. Tijdens de werkzaamheden heeft u geen toegang tot Ziggo Webspace.
Voor u als klant veranderen er twee zaken:
1. Met ingang van 9 december a.s. heeft u alleen toegang tot Ziggo Webspace als u uw volledige e-mailadres als gebruikersnaam invoert. Dit betekent dat u aan uw huidige gebruikersnaam '@home.nl' toevoegt. Alleen met deze toevoeging kunt u inloggen. Door gebruik te maken van uw volledige e-mailadres blijft uw persoonlijke gebruikersnaam uniek en herkenbaar. Dit is belangrijk omdat nu ook klanten met @quicknet.nl of @casema.nl van de dienst gebruik kunnen maken.
2. Voor het inloggen met uw FTP programma gaat u vanaf 9 december naar 'homedrive.ziggo.nl' in plaats van 'homedrive.home.nl'. Ook hier dient u dan uw volledige e-mailadres in te voeren om in te loggen.
Klik hier voor een uitgebreide toelichting met de meest gestelde vragen over dit onderwerp. Heeft u verder toch nog vragen? Onze Klantenservice staat voor u klaar op 0900-1884 (lokaal tarief). De Klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur - 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 - 22.00 uur.
Met vriendelijke groet,
Marcel Nijhoff
Directeur Marketing & Sales

pigeon
6 december 2008, 08:40
Allereerst wederom bedankt voor deze tips, echter heb ik de helpdesk wederom gebeld, en jawel na slechts een half uurtje kreeg ik iemand aan de lijn, echter tot mij stomme verbazing, moest ik v.a maandag de helpdesk weer bellen en vragen naar de afdeling "zakelijk" :?:

Mensen ik heb gewoon een hobbysite die al jaren "draait" ik heb niets zakelijks en zal dat ook niet krijgen !!

Volgens mij zijn het 2 simpele vragen....

1. waarom doet mijn nieuwe wachtwoord het niet ??

2. waarom kan ik mijn site niet uploaden ??

Volgens mij zijn dit toch niet echt hele ingewikkelde vragen.......of toch wel ???

Ik wacht 10 Dec. wel af...echter heb ik weinig hoop.

Ik ben ondertussen bezig met een hostingbedrijfje dat mijn site kan hosten voor 14,95 euro per jaar...misschien is dit de oplossing :pompom: al is het niet DE oplossing. :no:

Ik laat wedrom wat van mij horen !

Evengoed weer bedankt !!

Pigeon,

ago
12 december 2008, 17:30
Ook ik ondervond problemen met het uploaden via de netwerklocatie in de verkenner. Ik gebruik nu weer een 'ouderwets' ftp-programma en log in met: homedrive.ziggo.nl. Als gebruikersnaam gebruik ik mijn volledige home-emailadres en mijn wachtwoord. Tot nu toe werkt dit, maar in de oude situatie had ik helemaal geen ftp-programma nodig. Wie weet misschien gaat dit bij bij Ziggo ooit ook weer werken.

pigeon
12 december 2008, 18:39
Maar ik gebruik ook een ouderwets FTP programma, en log precies zo in als jij zegt.

Ik heb de hoop inmiddels opgegeven, ik heb inmiddels een aantal keren gemaild met vragen/klachten, echter helaas geen reactie, bellen doe ik maar niet meer want dat is helemaaaaal hopeloos.

Ik probeer nu iets via het TROS RADAR panel, misschien dat hun wat tips hebben.

Het blijven 2 simpele vragen die ik heb :no::no::no::no:.....lijkt mij.....zucht !

Reacties blijven uiteraard zeer welkom !!

Prettig weekend :applause:

grizzler
12 december 2008, 18:49
Ook ik ondervond problemen met het uploaden via de netwerklocatie in de verkenner. Ik gebruik nu weer een 'ouderwets' ftp-programma en log in met: homedrive.ziggo.nl. Als gebruikersnaam gebruik ik mijn volledige home-emailadres en mijn wachtwoord. Tot nu toe werkt dit, maar in de oude situatie had ik helemaal geen ftp-programma nodig. Wie weet misschien gaat dit bij bij Ziggo ooit ook weer werken.
Probeer nog eens verbinding te maken via 'Mijn netwerklocaties' en gebruik dan %40 in plaats van de @ in je gebruikersnaam.

pigeon
12 december 2008, 21:15
Bedankt voor de tip, ook deze heb ik geprobeerd echter lukt dat ook niet......zou het natuurlijk wel even aan "tess :mrgreen:" kunnen vragen......

karel65
21 december 2008, 22:32
Een goede avond iedereen op dit forum.

ook ik moet me aansluiten wat pigeon zegt, ik kan mijn website ook niet meer uploaden, sinds ik een kleinigheid veranderde in mijn website.Ook gebeld naar home, maar daar konden ze me niet verder helpen.
Opvallend is als je bij ziggo op de site kijkt bij abonnee site overzicht er wel honderden sites zijn waar je geen site ziet maar gewoon icoontjes staan, dus er is werkelijk wat aan de hand.
De volgende url's heb ik uitgeprobeerd:

http://members.home.nl/vissport (http://members.home.nl/vissport)

http://members.ziggo.nl/pa3gju (http://members.ziggo.nl/pa3gju)

https://homedrive.home.nl/vissport/publiek (https://homedrive.home.nl/vissport/publiek)

https://homedrive.ziggo.nl/pa3gju (https://homedrive.ziggo.nl/pa3gju)

https://homedrive.ziggo.nl/pa3gju@home.nl/prive (https://homedrive.ziggo.nl/pa3gju@home.nl/prive)

https://homedrive.ziggo.nl/pa3gju@home.nl/publiek (https://homedrive.ziggo.nl/pa3gju@home.nl/publiek)

https://homedrive.home.nl/vissport/ (https://homedrive.home.nl/vissport/)

ftp://homedrive.ziggo.nl/pa3gju@home.nl/prive (ftp://homedrive.ziggo.nl/pa3gju@home.nl/prive)

ftp://homedrive.ziggo.nl/pa3gju@home.nl/publiek (ftp://homedrive.ziggo.nl/pa3gju@home.nl/publiek)

Maar niets helpt. De inlognaam is pa3gju, en dan komt het wachtwoord. Al tig maal geprobeerd.
Mischien kan mij iemand niet te ingewikkeld helpen.
Met vriendelijke groet.:?:

motoruis
25 december 2008, 17:10
Hallo iedereen. Ik ben een "oud" home gebruiker:roll: en kan ook niet meer uploaden. tis nu 25 dec. en zoals ik begrijp is er nog niets veranderd, toch??
Ik zit in t buitenland en voor t weekend moeten belangrijke wijzigingen doorgevoerd worden. Ik denk dat ik t opgeef en :giveup:en de boel maar bij een andere provider plaats. Ik heb niets tegen reorganiseren maar als gebruikers daardoor gedupeerd worden heb ik er wel problemen mee. Mocht iemand nieuws hebben dan houd ik mij aanbevolen anders tabee Ziggo.
ls.

pigeon
25 december 2008, 17:42
ik ben inmiddels bezig met een hostingbedrijf, deze kan mijn site plaatsen voor 14 euro per jaar, wat ik nog redelijk vind voor een hobby.

Ik wacht nog eenmaal op mijn zoveelste belafspraak (wanneer weet ik niet) en daarna ga ik maar beslissen............

I'll keep in touch !!

Fijne dagen iedereen !! :applause::applause::applause::applause::applause:

Pigeon,

mennomulder
25 december 2008, 20:03
Hallo iedereen. Ik ben een "oud" home gebruiker:roll: en kan ook niet meer uploaden. tis nu 25 dec. en zoals ik begrijp is er nog niets veranderd, toch??
Ik zit in t buitenland en voor t weekend moeten belangrijke wijzigingen doorgevoerd worden. Ik denk dat ik t opgeef en :giveup:en de boel maar bij een andere provider plaats. Ik heb niets tegen reorganiseren maar als gebruikers daardoor gedupeerd worden heb ik er wel problemen mee. Mocht iemand nieuws hebben dan houd ik mij aanbevolen anders tabee Ziggo.
ls.
Inloggen met volledig @Home E mailadres op:
https://www.ziggo.nl/mijnziggo/webspace/homedrive en zorg er voor dat je wachtwoord aan de nieuwste eisen van Ziggo voldoet:
Wachtwoord moet voldoen aan de volgende voorwaarden:


Minimaal 8, maximaal 12 karakters
Minimaal 2 letters
Minimaal 2 cijfers
Minimaal 1 leesteken

Toen ik mijn ww nog niet op deze wijze had aangepast, ging het bij mij ook fout !

JohnZ
25 december 2008, 20:22
Inloggen met volledig @Home E mailadres op:
https://www.ziggo.nl/mijnziggo/webspace/homedrive en zorg er voor dat je wachtwoord aan de nieuwste eisen van Ziggo voldoet:
Wachtwoord moet voldoen aan de volgende voorwaarden:


Minimaal 8, maximaal 12 karakters
Minimaal 2 letters
Minimaal 2 cijfers
Minimaal 1 leesteken
Toen ik mijn ww nog niet op deze wijze had aangepast, ging het bij mij ook fout !

Ik krijg de indruk dat de meeste problemen zich voordoen wanneer men plotseling het ww gaat wijzigen. Dit is beslist niet nodig. Ik log nog keurig in met het oude ww (die niet aan de nieuwe eisen voldoet).

pigeon
25 december 2008, 20:34
zelfs met een terugbelafspraak van ziggo is het nog steeds niet gelukt, mijn ziggo doet het nu soms wel....echter het webspacegebeuren nog steeds niet zelfs niet met de terugbelhulp.

We wachten ondertussen op een nieuwe terugbelafspraak......tot die tijd neem ik nog geduldig een oliebolletje !!

Pigeon...................

Manolito
25 december 2008, 22:05
Ik krijg de indruk dat de meeste problemen zich voordoen wanneer men plotseling het ww gaat wijzigen. Dit is beslist niet nodig. Ik log nog keurig in met het oude ww (die niet aan de nieuwe eisen voldoet).
Hier ook zo met het oude ww, https://homedrive.ziggo.nl/gebruikersnaam@home.nl ,maar of je van buiten het netwerk (ip-reeks) van ziggo erop kan is me niet bekend.

motoruis
26 december 2008, 02:29
Jongens doe geen moeite meer. Wachtwoord wijzigen is ook niet mogelijk.
Ik heb zojuist alles bij een andere provider ondergebracht en daar functioneert t allemaal prima.
Tis jammer want bij @home functioneerde t allemaal prima, voor mij is t nu tabee Ziggo:pompom:. Bedankt voor alle moeite:thankyou:.
Ik ga mijn koffertje opzoeken ondertussen is t redelijk laat geworden:sleep:.
LS.

karel65
26 december 2008, 15:15
Geachte heer/mevrouw
Via de website heeft u een vraag gesteld over "PC6051 - Vraag - Internet - Storing: Verbinding en ontvangst".

Ik heb een nieuwe wachtwoord voor u aangemaakt.

Deze kunt u wijzigen door op ''mijn gegevens'' te klikken en dan op ''Mijn wachtwoord wijzigen''.
Heeft u nog vragen? Onze Klantenservice staat voor u klaar op 0900-1884 (lokaal tarief). U bereikt ons op werkdagen van 08.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 22.00 uur. Natuurlijk kunt u altijd terecht op www.ziggo.nl (http://www.ziggo.nl/) voor het laatste nieuws, het weer, entertainment en meer. Bent u al bekend met Thuishelp? Hiermee kunt u via de computer onder andere gemakkelijk en gratis chatten met onze Klantenservice.Klik hier (http://www.ziggo.nl/klantenservice/installatie-downloads/thuishelp) voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,

****
Afdeling Klantenservice
Ziggo

Daar zie je nu precies wat ik bedoel: ik kom geen stap verder, en kom nog steeds niet in mijn url om up te loaden, laat staan mijn website te zien. Heb nu een 3 de e-mail verstuurd met deze vragen. zie voorgaand bericht.:censored:

met vrg....karel

BertK
26 december 2008, 21:12
Is jammer dat ik je wachtwoord niet weet dan zou ik een kunnen testen...

Ik zie dit...
http://members.home.nl/hkorber/Knipsel3.JPG

Ik begrijp dat je via IE probeert in te loggen maar daar moet je extra wat voor
installeren...waarom gebruik je geen FTP programma zoals Totaal-Commander??

Afwijkingen in webbrowsers

Het gebruik van Webspace ondervindt helaas in veel gangbare browsers problemen. Dit komt doordat de meeste browsers niet of nauwelijks webmappen (WebDav) ondersteunen. Gebruik je Internet Explorer 7, dan adviseren we je om de update KB907306 te installeren.

Wanneer je gebruik maakt van een andere browser dan Internet Explorer, is het mogelijk dat er voor deze browser al een plugin ontwikkeld is. We raden aan om te informeren bij de uitgever van je browser of deze plugin al ontwikkeld is.

Voor Mozilla Firefox kun je een plugin downloaden via: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/540

CeeS
26 december 2008, 22:37
Zijn er bij jullie ook mensen die meerdere 'webspaces' hadden bij @home.

Ik kreeg een mail van iemand die bij @Home 3 verschillende homepages had kunnen maken in het verleden, op verschillende extra email-adressen die hij had. Nu de homepages overgezet zijn naar de nieuwe ziggo-servers lijkt het of alleen de hompageruimte die bij zijn hoofd-emailadres hoort nog normaal werkt. De overige bestaan nog wel, maar zodra daar iets aan gewijzigd wordt zijn ze leeg en kan hij ze ook niet meer 'bekijken'.

Kan het zijn dat bij jullie ook zoiets aan aan hand is?

(Wij hadden bij Multikabel altijd maar 1 homepage die alleen bij het hoofd-emailadres hoorde, de extra emailadressen hadden die mogelijkheid niet. Ik weet niet hoe dat bij Casema was, maar bij Ziggo lijkt ook maar 1 homepage-ruimte te bestaan)

karel65
26 december 2008, 22:49
Beste Bertk.

Ik gebruik ie 8, en de update KB907306 heb ik reeds geinstalleerd.
De update https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/540 kan niet geinstalleerd worden , geeft alleen maar een lees bestand. Een ftp programma heb ik al, maar dat gaat ook niet. Een goede week terug ging alles toch nog normaal en kon ik uploaden zonder problemen.
Ik heb geprobeerd om ie 8 eraf te gooien, maar dan krijg ik de mededeling dat deze ie 8 een nieuwere versie is, en die kan ik dan niet veranderen.
Trouwens er is nog een url om op mijn website te komen en daar stond mijn website op.
http://members.home.nl/vissport , hier stond mijn website op, het ging over zendamateurs.
maar dat kunt u zien op mijn vorig berichtje.
Ik heb het sterke vermoeden dat ziggo zelf niet weet hoe ze dit probleem moeten oplossen.
Ik heb contacht opgenomen met de plaatselijke winkel computerzaak, en die zeiden me dat het een probleem van ziggo was. Zij zijn dealer van de home provider.
Ik vrees dat ik snel een andere provider zal moeten zoeken, dat is mijn enige keus wat overblijft.
Het is een zeer frusterende zaak, ik niet voor mij alleen.
met vrg..
karel.

karel65
26 december 2008, 22:54
Zijn er bij jullie ook mensen die meerdere 'webspaces' hadden bij @home.

Ik kreeg een mail van iemand die bij @Home 3 verschillende homepages had kunnen maken in het verleden, op verschillende extra email-adressen die hij had. Nu de homepages overgezet zijn naar de nieuwe ziggo-servers lijkt het of alleen de hompageruimte die bij zijn hoofd-emailadres hoort nog normaal werkt. De overige bestaan nog wel, maar zodra daar iets aan gewijzigd wordt zijn ze leeg en kan hij ze ook niet meer 'bekijken'.

Kan het zijn dat bij jullie ook zoiets aan aan hand is?

(Wij hadden bij Multikabel altijd maar 1 homepage die alleen bij het hoofd-emailadres hoorde, de extra emailadressen hadden die mogelijkheid niet. Ik weet niet hoe dat bij Casema was, maar bij Ziggo lijkt ook maar 1 homepage-ruimte te bestaan)

Beste CeeS, Je slaag de spijker op de kop, dit zou ook hier het probleem KUNNEN zijn.

BertK
27 december 2008, 05:57
Hoi Karel65 ik denk ook dat CeeS het goed heeft want ik heb maar
1 Homepageruimte van @Home onder de hoofdaccount en die werkt.

Wat je over de plugin van Firefox schrijft klopt niet want ik heb
hem installeert. Als je op de link https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/540 klikt en je probeert dan meteen dan werkt het inderdaad niet
maar als je een beetje lager op See All Versions klikt en je neemt dan de versie
0.23 onder verkeersbord met het ! dan kun je het wel installeren.

JohnZ
27 december 2008, 09:17
Zijn er bij jullie ook mensen die meerdere 'webspaces' hadden bij @home.

Ik kreeg een mail van iemand die bij @Home 3 verschillende homepages had kunnen maken in het verleden, op verschillende extra email-adressen die hij had. Nu de homepages overgezet zijn naar de nieuwe ziggo-servers lijkt het of alleen de hompageruimte die bij zijn hoofd-emailadres hoort nog normaal werkt. De overige bestaan nog wel, maar zodra daar iets aan gewijzigd wordt zijn ze leeg en kan hij ze ook niet meer 'bekijken'.

Kan het zijn dat bij jullie ook zoiets aan aan hand is?Misschien. Bij mij bestaan ze ook nog (ik heb er twee). Na de Grote Wijziging van 8 op 9 december werkt alles ook nog, dus ook het inloggen en het uploaden. Wanneer ik nu iets wil uploaden met WS_FTP krijg ik het volgende in de log:


220---------- Welcome to Pure-FTPd [privsep] [TLS] ----------
220-You are user number 2 of 500 allowed.
220-<<
220-Welkom bij Ziggo Webspace.
220-
220-Log in op deze server met uw MAIL-ADRES en wachtwoord.
220-
220-Inloggen kan alleen als u webspace geactiveerd hebt.
220->>
220-Local time is now 09:07. Server port: 21.
220-This is a private system - No anonymous login
220 You will be disconnected after 15 minutes of inactivity.
USER mijnhomepage@home.nl (mijnhomepage@home.nl)
331 User mijnhomepage@home.nl (mijnhomepage@home.nl) OK. Password required
PASS (hidden)
230-User mijnhomepage@home.nl (mijnhomepage@home.nl) has group access to: 1087867
230 OK. Current restricted directory is /
PWD
257 "/" is your current location
SYST
215 UNIX Type: L8
Host type (S): UNIX (standard)
PASV
227 Entering Passive Mode (212,54,40,6,121,141)
connecting to 212.54.40.6:31117
- -
connecting to 212.54.40.6:31117
Connected to 212.54.40.6 port 31117
LIST
150 Accepted data connection
! Failed to open file (2)
! File error on WRITE! Transfer cancelled.
Received 0 bytes in 0.1 secs, (0.00 bps), transfer failed
226-Options: -l
226 77 matches total
500 ?
! Retrieve of folder listing failed (5)

Ik kan dus wel inloggen, maar heb o.a. geen schrijfrechten meer én krijg ik niets te zien! Hebben meer mensen dit? Via IE krijg ik ook een foutcode als ik er iets wil inzetten, alleen kan ik daar wél iets uploaden naar de privémap.

EDIT: Hmm, na een reboot van de PC werkte het weer.

Manolito
27 december 2008, 09:36
Zijn er bij jullie ook mensen die meerdere 'webspaces' hadden bij @home.
Ook ik heb meerdere webspaces bij @Home en 1 bij Ziggo, ik kan ze benaderen, via webdav, en veranderen zonder gegevens verlies.

Ik moet er wel bij vermelden dat een verandering op mijn hoofd(account)wespace afgelopen week, pas na een paar dagen echt te zien was.

De verandering op een andere webspace daarnet was meteen te zien, als ik die webpagina ging bekijken.
Ik denk dat er aan gewerkt word op het moment.
Inloggen is wel veranderd voor @home spaces, https://homedrive.ziggo.nl/gebruikersnaam@home.nl moet men daar tegenwoordig voor gebruiken.

Edit: Ik zie zojuist dat er wel een fout in de ducumentatie is geslopen, als je de webdav in IE hebt staan, staat erboven:
Publieke map. Deze is door iedereen in te zien op adres http://members.home.nl.nl (http://members.home.nl.nl/manolito/)/gebruikernaam , let op de dubbele .nl , je hebt er maar eentje van nodig:wink:

pigeon
27 december 2008, 10:20
Het is toch "grappig" dat ik met mijn simpele vraag toch veel vragen en irritatie op wek.....het ligt toch gelukkig niet aan mij....ik begon al aan mezelf te twijfelen............blijf overigens nog steeds wachten op een terugbelafspraak, zodat ik eindelijk op een simpele manier mijn hobbysite kan uploaden.......

Ik neem nog maar een oliebolletje en denk vol weemoed terug aan Casema !

Pigeon...................

dwillems
28 december 2008, 12:31
Ik snapte er ook niets van hoe ik mijn website kan uploaden. Tess hielp niet veel en na over en weer gemail kreeg ik dit antwoord

Geachte heer/mevrouw **,

Via de website heeft u een vraag gesteld over "PC3551 - Klacht - Internet - Aanmelden/bestellen".

Om gebruik te kunnen maken van uw homepage dient u deze optie eerst te activeren. Gaat u hiervoor naar Mijn Ziggo op www.ziggo.nl (http://www.ziggo.nl/) en klikt u op “Webspace”. Logt u hier in met uw volledige e-mailadres en wachtwoord.
Als de webspace geactiveerd is kunt u opnieuw op “Webspace” klikken om in te loggen.
E-mailadressen met @ziggo.nl kunnen gebruik maken van de Homedrive. Andere e-mailadressen kunnen alleen via een FTP programma gebruik maken van de webspace.
Hiervoor dient u de volgende instellingen in te voeren:
FTP-server: homedrive.ziggo.nl
Gebruikersnaam: Uw volledige e-mailadres
Wachtwoord: Het wachtwoord van uw hoofd e-mailadres
Uw website is vervolgens te bekijken op http://members.ziggo.nl/gebruikersnaam/ (http://members.ziggo.nl/gebruikersnaam/) waarbij “gebruikersnaam” het eerste deel van uw e-mailadres is voor het “@” teken.
In de www-root van uw webruimte hoort altijd een ‘index.html’ of ‘index.htm’ bestand te staan om uw pagina’s te kunnen bereiken.
Diverse gratis FTP-programma’s kunt u vinden op:
http://www.smartftp.com/ (http://www.smartftp.com/)
http://www.ftpx.com/ (http://www.ftpx.com/)
http://www.internet-soft.com/ (http://www.internet-soft.com/)

Met smartftp probeerde ik erin te komen, maar... kreeg hetvolgende:

[12:31:15] SmartFTP v3.0.1024.32
[12:31:15] Resolving host name "homedrive.ziggo.nl"
[12:31:15] Connecting to 212.54.40.6 Port: 21
[12:31:15] Connected to homedrive.ziggo.nl.
[12:31:15] 220---------- Welcome to Pure-FTPd [privsep] [TLS] ----------
[12:31:15] 220-You are user number 2 of 500 allowed.
[12:31:15] 220-<<
[12:31:15] 220-Welkom bij Ziggo Webspace.
[12:31:15] 220-
[12:31:15] 220-Log in op deze server met uw MAIL-ADRES en wachtwoord.
[12:31:15] 220-
[12:31:15] 220-Inloggen kan alleen als u webspace geactiveerd hebt.
[12:31:15] 220->>
[12:31:15] 220-Local time is now 12:32. Server port: 21.
[12:31:15] 220-This is a private system - No anonymous login
[12:31:15] 220 You will be disconnected after 15 minutes of inactivity.
[12:31:15] USER m.****@casema.nl
[12:31:15] 331 User m.****@casema.nl OK. Password required
[12:31:15] PASS (hidden)
[12:31:15] De software op uw hostcomputer heeft een verbinding verbroken.
[12:31:15] Server closed connection
[12:31:15] Connect failed. Waiting to retry (30s)...

Waar kan dat door komen? Ik heb al mijn firewall uitgezet, maar dat hielp niet... Of is dit een probleem bij Ziggo? Ik heb Ziggo ook maar weer gemaild. Hoop dat iemand nog tips heeft.

Danielle

CeeS
28 december 2008, 12:44
Waar kan dat door komen? Ik heb al mijn firewall uitgezet, maar dat hielp niet... Of is dit een probleem bij Ziggo? Ik heb Ziggo ook maar weer gemaild. Hoop dat iemand nog tips heeft.

Danielle

Je probeert op je Casema webspace te komen via de Ziggo server. Dat gaat (nog) niet. Je moet voor je casema webspace nog steeds inloggen zoals vroeger. De Casema webspace is nog niet overgezet naar Ziggo. Alleen de @home en de ex-wanadoo/orange klanten hebben bericht gehad dat hun webspace overgezet is.
Je kunt wel een @ziggo.nl emailadres aanmaken via mijn-ziggo en daar dan webspace van activeren en gebruiken als je dat zou willen, maar je bestaande casema webspace moet dus nog gewoon op de bestaande server.

dwillems
28 december 2008, 12:46
Hoi Cees,

Ok. Ik weet niet hoe je vroeger moest inloggen. Ik heb nog nooit een website geupload en wil dat nu voor het eerst doen.

Heb nog geen ziggo emailadres.

gr. Danielle

[EDIT: ik heb nu als ftpserver: home.casema.nl gebruikt. Maar gewoon eens uitgeprobeerd en ik kon zowaar files overzetten. Het staat dus nu ook online: http://home.casema.nl/m.zelke/. Hehe, eindelijk. Dankjewel Cees!!!
Vreemd dat ze dit bij Ziggo niet weten....

karel65
29 december 2008, 17:18
Heb vandaag weer een e-mail teruggekregen van ziggo.
En alles weer geprobeerd zoals zij het mij verteld hebben, geen succes.
Ik heb een 2 de computer een laptop, en daar heb ik ook geprobeerd van up te loaden, maar precies dezelfde ellende. Op mijn laptop staat vista.
Op de desktop windows xp.
Nu een vraag: ik heb het ftp ( WS_FTP95LE ) daar heb ik lange tijd niet meer met gewerkt.
Wat moet ik precies invullen bij het volgende:

Profile name :
Host Name/Adres :
Host Type :
User ID:
Password :
Account :

Ik kan nog steeds in mijn facturen kijken, maar een nieuw wachtwoord wil hij niet aanmaken.
Bijgevolg vragen ze mij, indien het niet lukt hun terug te bellen.
En dat kan ik volledig vergeten. Dat werkt niet.
Met vriendelijke groet.
Karel65
:sad:

tja
30 december 2008, 00:00
Profile name : Mag je zelf weten
Host Name/Adres : homedrive.ziggo.nl
Host Type : auto
User ID: Je e-mailadres
Password : Je e-mail wachtwoord
Account : Mag leeg blijven


Je wachtwoord voor e-mail (en dus ook webspace) is anders dan voor MijnZiggo. Om je e-mail wachtwoord te wijzigen ga je naar https://mijn.ziggo.nl/myziggo-email/do/email/password/forgot

karel65
30 december 2008, 00:41
Beste Tja
het uploaden met het ftp programma is schijnbaar gelukt, ik zag hoe hij alle files overzette. Dit is al een goede stap vooruit.
Maar als ik mijn normale url intyp dan zie ik mijn website nog niet.
http://members.home.nl/pa3gju

of moet ik nu ergens ziggo tussenzetten ?

Met vriendelijke groet.

karel65
30 december 2008, 02:20
Beste Tja

Het is gelukt....uitstekend ik ben weer online met mijn website.
Nou ik wil ook op mijn beurt andere mensen helpen met het uploaden van hun website...

1: je MOET een nieuw e-mail adres aanmaken bijvoorbeeld: japan@ziggo.nl

2: Je MOET een nieuw wachtwoord aanmaken bijvoorbeeld: kalinka.779
let op het kleine puntje achter kalinka

En gebruik dan de gegevens zoals TJA hierboven gezegt heeft over de ftp gegevens....

Profile name : mag leeg blijven
Host Name/Adres: homedrive.ziggo.nl
Host type: automatisch
User ID: je e-mail adres( mag het oreginaal zijn of een nieuw ziggo e-mail adres.) probeer ze beiden uit.
Paswoord : je nieuw gemaakte wachtwoord.
Account: Mag leeg blijven.

Met de oude url kan je de originele website weer oproepen.
Zie de url hierboven van mijn vorig bericht.
Iedereen hartelijk bedankt voor het meedenken.
Met vriendelijke groet.:pompom::pompom::pompom:

tja
30 december 2008, 22:15
Dat wil ik toch iets nuanceren...

De info voor het uploaden via FTP zoals hierboven beschreven behoort zowel voor @ziggo als @home adressen te werken. Het is in sommige gevallen wel nodig om je @home wachtwoord aan te passen naar Ziggo standaard (bij mij werkt het @home adres gewoon met het oude wachtwoord).

Voor uploaden naar de privé map dien je WebDav te gebruiken. Dit kan door in je browser (Internet Explorer of een andere browser met een WebDav plugin) naar homedrive.ziggo.nl te gaan. Je kunt op deze manier ook naar je publieke map uploaden. FTP naar de privé map is niet mogelijk.

Bekijken gaat via members.home.nl/gebruikersnaam als je een @home adres gebruikt heb bij de upload. Gebruik je een @ziggo adres bij het uploaden, dan gaat het via members.ziggo.nl/gebruikersnaam.

Binnenkort gaat deze manier van werken ook gelden voor Multikabel en Casema.

karel65
30 december 2008, 23:41
Dat wil ik toch iets nuanceren...

De info voor het uploaden via FTP zoals hierboven beschreven behoort zowel voor @ziggo als @home adressen te werken. Het is in sommige gevallen wel nodig om je @home wachtwoord aan te passen naar Ziggo standaard (bij mij werkt het @home adres gewoon met het oude wachtwoord).

Voor uploaden naar de privé map dien je WebDav te gebruiken. Dit kan door in je browser (Internet Explorer of een andere browser met een WebDav plugin) naar homedrive.ziggo.nl te gaan. Je kunt op deze manier ook naar je publieke map uploaden. FTP naar de privé map is niet mogelijk.

Bekijken gaat via members.home.nl/gebruikersnaam als je een @home adres gebruikt heb bij de upload. Gebruik je een @ziggo adres bij het uploaden, dan gaat het via members.ziggo.nl/gebruikersnaam.

Binnenkort gaat deze manier van werken ook gelden voor Multikabel en Casema.

Ik heb bij Host Name/Adres : homedrive.ziggo.nl
En bij User ID : pa3gju@home.nl mijn oud e-mail adres.
En bij password : +++++++++
En hiermede kan ik uploaden, geen probleem.
Mijn url om te lezen is die van home.
Ra Ra hoe kan dat dan, maar het werkt wel.
Met vriendelijke groet.

Als ik boven staan bericht dan zo begrijp

pigeon
3 januari 2009, 16:05
BESTE MENSEN...

ER IS EEN WONDER GEBEURD, IK KAN ZOWAAR INLOGGEN OP ZIGGO, IK KRIJG CONTACT, IK KAN UPLOADEN....ECHTER VALT ER OP EEN OF ANDERE MANIER NIETS TE ZIEN.....MAAR IK KAN IN IEDER GEVAL INLOGGENHOERAAAAAA VOOR ZIGGO !! :arrow::confused:

mennomulder
3 januari 2009, 16:11
BESTE MENSEN...

ER IS EEN WONDER GEBEURD, IK KAN ZOWAAR INLOGGEN OP ZIGGO, IK KRIJG CONTACT, IK KAN UPLOADEN....ECHTER VALT ER OP EEN OF ANDERE MANIER NIETS TE ZIEN.....MAAR IK KAN IN IEDER GEVAL INLOGGENHOERAAAAAA VOOR ZIGGO !! :arrow::confused:

De boel ligt er weer eens uit ! zie http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=15424

karel65
3 januari 2009, 17:05
Ik heb hetzelfde, dan ben je weet online met de website en dan ben je weer weg.
En dat gaat al enkele dagen zo.
Zoals ik het begrepen heb hebben meerdere collega's hier op dit forum problemen mee.:evil:

grizzler
3 januari 2009, 17:31
Voor mij is het ook zeer afwisselend. Op dit moment krijg ik een en ander vrijwel onmiddellijk in beeld, maar gisteren moest ik een keer of vijf, zes op verversen klikken voor er iets verscheen.