View Full Version : Send lampje blijft knipperen.


Wallie84
30 november 2008, 22:07
Goedenavond,

sinds zondagmiddag hield het internet er weer eens mee op.
Was druk met de mail bezig en boem geen verbinding meer.
Het SEND lampje blijft knipperen.
De modem gereset heeft geen nut, de router er tussen uit gehaald en zo dus een rechtstreekse verbinding gemaakt vanuit modem naar computer had ook geen nut.
Bij ZIGGO storing en onderhoud staan er geen storingen op postcodegebied 3432.
Waar ligt het probleem, aangezien ik doodnormaal achter de computer zat en internet er mee op hield ga ik ervan uit dat het bij ZIGGO niet goed zit....

Groeten Roy

Elsido
30 november 2008, 22:26
Hallo Roy,

Je kunt proberen het modem van af je pc te bereiken. Het modem bevindt zich in principe op http://192.168.100.1/. Indien je het modem zonder problemen kan bereiken ligt het dus niet aan je eigen netwerk. Vervolgens kun je kijken of je modem online komt en waar die blijft hangen. Daarnaast zou je nog even bij je buren kunnen vragen of hun nu ook storing hebben. Indien die ook storing hebben zou ik gewoon even bellen met de Helpdesk.

Mvg, Elsido

tja
30 november 2008, 22:53
Bij een knipperend send ledje ligt het probleem sowieso buitenshuis. Morgenvroeg dus maar de HD bellen...

Wallie84
30 november 2008, 22:53
Hallo Elsido,

de site die je gaf is gewoon te bereiken. Maar wat bedoel je met je modem bereiken? Waar kan ik zien hoe de modem online komt en waar die blijft hangen?
Dit krijg ik te zien:
Acquire downstream channel = Done
Obtain upstream Parameters = Done
Upstream Ranging = in Progress
Cable Modem Status = Offline

De overige Tasks zijn betreft Status blanco.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt....

Gr. Roy

Wallie84
30 november 2008, 22:55
Hallo Tja,

oke dank je voor je reactie, dat wordt dus weer een half uur aan de lijn hangen met de Helpdesk......:cry:
Vond het namelijk al erg vaag dat het internet er in een keer mee stopte terwijl ik lekker bezig was met de mail :)

Gr. Roy

stan0611
3 juni 2009, 16:18
Hier hetzelfde probleem! Nog steeds geen goede oplossing gevonden en monteurtje komt natuurlijk pas na een dag of 10 tussen de tijden van 17:00 en 22:00 :?.

Maar goed, modem geprobeerd van andere ziggo gebruiker, werkte niet, dus ben wel benieuwd wat de monteur gaat doen...

Excalibur
3 juni 2009, 22:16
Als het send lampje blijft knipperen, dan zal het met een ander modem ook niet lukken, er is dan een probleem met de upstream waardoor het modem niet online komt. Dit blijkt ook uit de hierboven geplaatste modem stats.

stan0611
4 juni 2009, 10:13
Het klopt helemaal wat je zegt, de dbMv waarde is ook te laag als ik in de modem kijk, vaak laag, dan weer hoog, soms normaal, zit in ieder geval te veel variatie in :).

Gisteren even gesnuffeld aan me splitter, die stonk nogal, vermoedde dat ie doorgefikt was. Geprobeerd met een andere splitter van iemand anders en 1,2,3 modem online.

Dus vandaag even monteur afbellen en een nieuwe splitter scoren... :lol:

meesdroo
4 juni 2009, 18:32
"doorgefikt" :?::?::?:
Dat ding is belast met millivolts. Er zijn maar twee dingen die hem kunnen laten doorfikken en dat is blikseminslag, of een levensgevaarlijke installatiefout waarbij voedingsspanningen (220V of remote versterker voeding) op je cable-net staan.
Heb je verder geen kapotte apparatuur, en zet eens een voltmeter tussen je kabel en aarde :roll:

Mees de Roo

stan0611
5 juni 2009, 10:40
Ja, doorgefikt. Het is een redelijk uitgebreide splitter met externe voeding (12v). Ik denk zelf dat hij door is gefikt door de bliksem van vorige week maandag, waarschijnlijk via de kabel zelf...

meesdroo
5 juni 2009, 11:29
Splitter met voeding? :?: Dat is geen splitter maar een lineaire breedbandversterker. :!:
En tenzij dat een hele speciale (en dure, maar onmogelijk is dat niet) is heeft hij upload verzwakking i.p.v. versterking en mag hij NOOIT voor je modem zitten. :no:
Lees de Ziggo gebrijkershandleiding voor het installeren van Ziggo AOP en Ziggo splitter nog maar eens goed door.

Mees de Roo

stan0611
5 juni 2009, 13:10
Het is een splitter en een versterker in 1. Er is 1 ingang, drie data uitgangen en drie r/tv uitgangen, met voeding! Een 12 volt adapter...

meesdroo
5 juni 2009, 15:25
Merk, type, heeft hij uploadversterking en is hij electronisch ontkoppeld van de kabel (anders krijg je problemen met blikseminslag in de buurt :roll:)?

Mees de Roo

Ed
5 juni 2009, 15:56
Het is een splitter en een versterker in 1. Er is 1 ingang, drie data uitgangen en drie r/tv uitgangen, met voeding! Een 12 volt adapter...Toevallig Tratec NTU 862?

stan0611
5 juni 2009, 16:59
Merk, type, heeft hij uploadversterking en is hij electronisch ontkoppeld van de kabel (anders krijg je problemen met blikseminslag in de buurt :roll:)?

Mees de Roo


Hij is al stuk, door bliksem waarschijnlijk, merk en type weet ik even niet uit m'n hoofd, ook niet of hij uploadversterking heeft. Electronisch ontkoppeld van de kabel?? Wa's da?

meesdroo
5 juni 2009, 17:16
De officiële AOP (althans de goede; @home, casema weet ik niets van) probeert alle niet in de goede RF band zittend frequenties (en dan met name frequentie = 0 dwz. gelijkstroom) bij je aansluitpunt weg te houden. Bliksem (een soort extra sterke gelijkstroom) e.d. wordt voorzover mogelijk naar aarde afgevoerd.
Veel mensen die experimenteren met eigen kabeldoosjes brengen door het ontbreken van een dergelijke beveiliging alle apparatuur op hun internet en/of TV/Radio kabelnet in gevaar (een echte volle klap bliksem overleeft die apparatuur trouwens zelden, wat je ook doet).

Maar de door Brammetje veronderstelde Tratec NTU 862 lijkt een vaker gebruikte zeer waarschijnlijke versterker. Toch zou het eigenlijk zonder moeten kunnen (met een passieve splitter; die is ook veel minder duur en kwetsbaar). Kun je er één lenen en de modemsignaalwaarden nakijken?

Mees de Roo