View Full Version : geen incasso meer, maar acceptgiro met extra kosten


BenJ
21 november 2008, 22:42
Mijn factuur voor december staat alweer klaar gedateerd 27 november met als vervaldatum 4 december. Openstaand bedrag 0,00 dus keurig bij zou je zeggen.

Maar op deze factuur ditmaal geen mobiel abo gefactureerd. Daarnaast staat er een aparte factuur. Gedateerd 26 november en vervaldatum 10 december. Factuur en openstaand bedrag 6,20. Zijnde 4,95 abo over november plus 1,25 acceptgirokosten. Gemaakte belkosten 0,00, wat denk ik wel klopt omdat ik op dat ding eigenlijk alleen maar wordt gebeld.

Afschrijving heeft nog niet plaatsgevonden.
Betaal achterstand heb ik niet, afschrijven is altijd mogelijk, ik ben dus zeer benieuwd hoe een en ander gaat uitpakken. Verwarrend, ja dat is het zeker. Snappen doe ik het ff niet.

rmb24
25 november 2008, 21:32
Zal wel weer een foutje zijn bij ZIGGO waarvan niemand weet hoe dat komt, laat staan dat ze het kunnen oplossen. Bij mij exact hetzelfde.
€ 1,25 acceptgiro kosten, terwijl ik altijd automatisch (in één keer met Radio/TV/Internet/Telefoon) betaal.
Heb al geprobeerd te bellen, maar na > 15 minuten zonder resultaat (lees: een mens aan de telefoon krijgen) maar weer opgehangen, en maar weer een klacht via het formulier gestuurd. Tot nu toe alleen een bevestiging van ontvangst ontvangen. Hoe complex moet het probleem wel niet zijn, dat ze het niet binnen 1 dag kunnen oplossen, ofwel een reactie sturen??

Dutchie1
26 november 2008, 06:35
Hier hetzelfde>
Contact met Ziggo gehad. Probleem voorgelegd. Oorzaak lag bij extern Mobiel bedrijf. Deze ook gebeld, maar deze schoven het probleem weer terug naar Ziggo..... Wel werden mijn gegevens genoteerd en zal het uitgezocht worden....
Wederom te gek voor woorden...... het is dan maar 4,95 p/mnd maar zelfs dat gaat dus steeds fout/voud.....
Ter info (voor mij een zekerheid) Ben Ouderwets: €2,50 p/mnd met 75 belminuten of 75 SMS. Mijn keuze is gemaakt...... nu de andere producten nog.

henrid
26 november 2008, 19:26
Sinds een tijdje krijg ik zomaar papieren facturen voor Digitale TV, met acceptgiro die ik nu zelf zou moeten betalen, terwijl ik altijd alle producten via automatische incasso betaalde. Bovendien staat er nu ook nog een Aanvulende 'dienst' bij, namelijk acceptgirokosten van 1,25.:confused:
Ik heb hier niet om gevraagd, ze reageren al wekenlang niet op m'n mailformulier, en met de helpdesk in gesprek komen lukt me ook al niet.
Ik pas ervoor om nu overschrijvingen te doen terwijl het altijd automatisch ging, en dan ook nog eens met extra kosten.:evil:
Zijn er meer mensen met dit probleempje, en wat gebeurde er toen?

Sambalby
26 november 2008, 19:36
Denk meer dat je niet de helpdesk moet hebben, maar de klantenservice.

gem1e
26 november 2008, 19:44
Ook vandaag een acceptgiro in de bus gekregen voor de mobile telefoonabbo.
Ook die 1,25 extra kosten, ga je bellen, kom je niet eens het menu door, te druk.
Ik ben ook niet van plan dit apart te gaan betalen.
Afspraak is, automatisch incasso, simpel lijkt me.
Reeds meerdere mensen gehoord die dit dus ook hebben.

Weet iemand van deze site hier iets vanaf?

rmb24
26 november 2008, 20:31
Stel nou, dat het waar is wat ze allemaal beweren, is het dan teveel gevraagd om de gebruikers even (liefst vooraf....) te informeren dat er in dit specifieke geval niet automatisch geïncasseerd wordt, maar middels een A.C. Het zou Ziggo daarbij sieren, als ze hierbij de kosten van de A.C. voor hun eigen rekening nemen. Ik kan er toch GVD niks aan doen dat ze (ook) al trammelant hebben met hun leveranciers van diensten? In feite heb ik er helemaal niets mee van doen, en wil niet lastig gevallen worden met hun problemen, want dan hebben we nog een lange weg te gaan. Ik ga toch ook niet bij Ziggo klagen dat ik weleens mensen aan de lijn heb, die mij niet willen betalen!!! Dat soort zaken los ik zelf op, maar Ziggo laat hun problemen door de klant zelf oplossen, en betalen!
Wat een stel sukkels zeg, v.d. Wal voorop, met z'n leugens dat alles binnen termijn opgelost gaat worden. Tijd weer voor een klacht aan RADAR. Doen jullie mee? radar@tros.nl

Ron

rmb24
26 november 2008, 20:53
Zo....mijn 2de klacht deze week aan Radar over Ziggo is verstuurd.
Heb toch zo'n angstig voorgevoel dat het weer helemaal niks oplost, en dat die v.d. Wal en/of Gradus Vos weer krokodillentranen komen huilen, en spijt betuigen, maar dat het verder niet opgelost wordt.
Het is al eerder gebeurd dat we een acceptgiro kregen, toen de dubbele maand betaald moest worden, en boven een bepaald bedrag niet automatisch geïncasseerd mocht worden. Dat heeft ook veel vragen/klachten opgelevert, omdat het ook zonder verdere aankondiging en/of motivatie werd verstuurd. Ziggo weet dus wat voor reacties je op dit soort zaken kunt verwachten, maar leert er blijkbaar HELEMAAL NIKS van, en doen het doodleuk weer. Verwacht je dan van zo'n bedrijf dat ze klachten adequaat en blijvend oplossen??? Ik dacht eerst dat het aanloopproblemen waren, maar het blijkt zo langzaamaan structureel te worden.
We zullen elkaar dus nog vaak tegenkomen op dit forum!
Sterkte allemaal!!

rmb24
26 november 2008, 21:45
Let ook nog even op je vorige factuur. Bij mij wordt dezelfde periode op de acceptgiro genoemd, als de periode welke al geïncasseerd was op de vorige factuur. Dat is toch oplichting!!!
FF opletten dus allemaal, en laat je niet dubbel bestelen door Ziggo!

BenJ
26 november 2008, 21:59
Oplichting suggereert dat het doelbewust gebeurt; net zoals stelen;
Als je het zo zwaar stelt dan moet je consequent zijn en ook aangifte gaan doen. Ik hou het liever op een administratieve misser of desnoods blunder waar ik echter niet voor wens te betalen.

Dutchie1
26 november 2008, 22:35
Online factuur dus weer 'zo maar wat.... '

maar...... nu echt te gek....
Acceptgiro op de deurmat......:shock::shock::shock:
Wat moet ik nu weer ??? Eerst veel moeite moeten doen om een machtiging
af te geven..... nu weer een acceptgiro....
NIET betalen levert uiteraard weer aanmaningskosten op
WEL betalen zal dan wel een dubbele betekenen o.i.d.

What-to-do ???

Een mailtje had toch wel het minste kunnen zijn van Zigg0....
nu alleen maar weer raadsels en zeker weer vele telefoontjes ??? (totdat ik het bedrag weer verbeld heb :giveup:

rmb24
26 november 2008, 22:35
Ja, ook hier dat probleem, zonder erbij te vermelden waarvoor deze actie is.
Ik betaal ook automatisch, dus in eerste instantie niet van plan om die eventuele extra acceptgirokosten á € 1,25 te gaan betalen. Er is voldoende saldo op mijn rekening, dus dat kan de reden niet zijn. Als de reden ergens anders ligt, dan is dat een probleem van Ziggo, dus nemen ze die extra kosten maar voor hun eigen rekening.
Let ook even op, of de periode waarover de acceptgiro gaat, niet al eerder automatisch is afgeschreven. Is bij mij wel het geval. Periode staat ook al genoemd op mijn automatisch geïnde factuur van Oktober. Dubbel kassa dus voor Ziggo??? Dacht het niet. Klacht wordt niet behandelt via klachtenformulier, en de klantendienst(What's in a name....) neemt zoals gebruikelijk niet op na > 15 minten aan de telefoon te hebben gehangen. (Daar heb ik inmiddels die € 1,25 aan aan verbeld!!!)
Klacht dus maar weer doorgesturd naar Radar. Wie doet dat nog meer?? radar@tros.nl

henrid
27 november 2008, 07:17
Ik probeer vanochtend maar even te bellen, hopelijk is het dan rustiger. Die acceptgiro van mij betreft Digitale TV en geen telefonie, dus het is een algemeen verschijnsel. Stond eerst alles op één factuur, nu zijn de facturen gesplitst. Die 1,25 betaal ik natuurlijk niet en ze lossen het intern maar op. Als ze er niet uitkomen, dan gaat er ook een mail naar Radar van mij.
Weet iemand trouwens ook een normaal emailadres waar je naartoe kan mailen? Want dat mailformulier is waardeloos, omdat je op de bevestiging niet je oorspronkelijke bericht ziet.

henrid
27 november 2008, 17:39
Eindelijk contact gehad met Ziggo. Direct om 1 over 8 kreeg ik al te horen dat het te druk was om mij te woord te staan, toch zei het volgende bandje dat de wachttijd ongeveer 1 minuut was. Na 10 minuten werd uiteindelijk de verbinding verbroken zonder iemand gesproken te hebben. Nogmaals geprobeerd en na lang wachten eindelijk iemand aan de lijn. Ze vroeg of ik niet zelf de machtiging had ingetrokken (typische vraag), maar ik vertelde haar dat er nog veel meer met hetzelfde probleem zijn. Na wat uitzoeken blijkt het een fout in een systeem te zijn, waarbij bepaalde domeinen ofzo ineens een acceptgiro krijgen. Afijn, die 1,25 wordt er weer afgetrokken en die acceptgiro's moet ik nog betalen, en de machtiging zal weer geactiveerd worden. Ben benieuwd...

BenJ
28 november 2008, 17:28
Maar op deze factuur ditmaal geen mobiel abo gefactureerd. Daarnaast staat er een aparte factuur voor mobiel.


Geachte mevrouw, heer,

Zoals u weet brengen wij u maandelijks kosten in rekening voor uw mobiele abonnement. De kosten voor mobiel bellen staan samen met uw andere abonnementen van Ziggo vermeld op één factuur. Het totaalbedrag van deze maandelijkse factuur wordt middels automatische incasso van uw rekening afgeschreven.

In de maand november heeft de automatische incasso voor het mobiel bellen helaas niet plaatsgevonden. Wij hebben u per ongeluk een aparte papieren factuur gestuurd voor uw mobiele abonnement, waarbij ook onterecht een bedrag van €1,25 administratiekosten in rekening is gebracht.

Wij bieden onze excuses aan voor deze fout en willen dit graag herstellen. U hoeft daarvoor niets te doen. Op 1 december wordt het juiste bedrag van €4,95 automatisch van uw rekening afgeschreven. U hoeft dus ook niets te doen met de factuur die wij u ten onrechte hebben gestuurd.
Mocht u in de tussentijd het bedrag al hebben overgemaakt, dan storten wij dit automatisch terug op uw rekening.
Heeft u nog vragen? De afdeling Klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur - 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 - 22.00 uur via 0900-1884 (lokaal tarief).

Met vriendelijke groet,
http://www.dmimpressions.nl/images/klanten/ziggo/joopevers.jpg
Joop Evers,
Directeur Klantenservice.En natuurlijke net betaald.
btw. En ik maar denken dat Dhr. Evers ziek thuis zat en was vervangen door Mw. Ferment.

rmb24
28 november 2008, 22:32
En natuurlijke net betaald.
btw. En ik maar denken dat Dhr. Evers ziek thuis zat en was vervangen door Mw. Ferment.

Is deze brief per post verstuurd, of per e_mail? Ik heb (nog steeds) niets van de klantenservice mogen vernemen, maarja.....als je ziek thuis zit, dan kost het ook even wat moeite om die excuusbriefjes te versturen. Zeker op therapeutische basis???
We wachten af....ik had nog niet betaald, dus beschouw dit als reden om dat ook nog ff niet te doen.

Ron

gem1e
28 november 2008, 22:39
sjek je mail.

rmb24
28 november 2008, 23:03
sjek je mail.


Mijn mailbox is (nog) leeg.:cry:...misschien morgen!:wink:

Ron

Dutchie1
28 november 2008, 23:36
verzocht en zowaar ontvangen...
een correctiemail met excuses....
het kan dus wel...
uiteraard lag de AG nog in de wacht.

rmb24
30 november 2008, 20:32
Ja hoor......bij mij ook een brief in de bus van Ziggo, met excuses en dat ze alles automatisch oplossen. A.G. kan in de prullenbak. Nog geen e-mail gezien... Was toch al niet van plan om de factuur via A.G. te betalen, maar dat is heirbij dus verholpen. Wel jammer dat het allemaal zo lang moest duren, en de frustratie bij abonnee's weer tot ongekende hoogte brengt.

We wachten af tot het volgende probleem......

henrid
30 november 2008, 20:36
Blijkbaar is dit de tijdsduur voordat er één persoon met het probleem doordringt tot de telefonische klantenservice, hoera:applause:

hendrik7
1 december 2008, 19:31
Ook ik heb naast mijn maandelijkse afschrijving een acceptgiro ontvangen, 2,50 voor domijnnaam die altijd gewoon bij de bundel zit,en wat is het toch vreselijk lastig dat je telefonisch niemand aan de lijn krijgt en dan na 30 minuten ofzo te horen krijgt dat je morgen ochtend weer aan de beurt bent om 8:00 uur, omdat die afdeling dicht is

Waarom duurt het minuten lang voordat ik een ziggo:confused:pagina op mijn scherm krijg? en als ik dan op mijn ziggo inlog een niet gevonden pagina krijg na erg lang wachten. met mijn dirrrrecte lijn naar ziggo, antwoord helpdesk uw pc moet misschien worden opgeruimt ...ggrrrrrr

samen met meer klachten, (eigen webpagina niet bereikbaar 2 dagen! wat moet er dan aan de hand zijn :evil: brand zonder reserve apparatuur, of toch gewoon schijt aan de klant die toch wel betaald??) dus nog steeds geen enkele reactie. de extra kosten niet overgemaakt de rest wel, kleine moeite om een klant blij te maken, maar vooralsnog niks helaas. dit na 1 week, maar dat schijnt ook niet lang te zijn ben benieuwd.
Vroeger bij multikabel; direct contact, altijd, goed antwoord, nu; :censored:

rmb24
4 december 2008, 20:20
Ja hoor......bij mij ook een brief in de bus van Ziggo, met excuses en dat ze alles automatisch oplossen. A.G. kan in de prullenbak. Nog geen e-mail gezien... Was toch al niet van plan om de factuur via A.G. te betalen, maar dat is heirbij dus verholpen. Wel jammer dat het allemaal zo lang moest duren, en de frustratie bij abonnee's weer tot ongekende hoogte brengt.

We wachten af tot het volgende probleem......


Nou, daar hebben we dus niet zo erg lang op hoeven wachten. Zelfs als het probleem opgelost lijkt te zijn, weet Ziggo nog wel wat verwarring te stichten.
Deze zin stond in de brief:
"Wij bieden onze excuses aan voor deze fout en willen dit graag herstellen. U hoeft daarvoor niets te doen. Op 1 december wordt het juiste bedrag van €4,95 automatisch van uw rekening afgeschreven. U hoeft dus ook niets te doen met de factuur die wij u ten onrechte hebben gestuurd."

maar in antwoord op de klacht via het klachtenformulier, krijg ik de volgende (verwarrende) mededeling....

"Onlangs heeft u ons een vraag gesteld over uw factuur.
Hierbij kunnen wij aan u mededelen dat er kosten voor een acceptgiro zijn in rekening zijn gebracht wegens een fout van onze kant. U hoeft hierdoor de acceptgiro kosten van €1,25 niet te betalen en alleen de overige kosten aan ons over te maken.
Wanneer u €1,25 al heeft overgemaakt, wordt dit bedrag verrekend met de volgende factuur.
Deze fout is eenmalig en daarom zult u voortaan gewoon weer via automatisch incasso betalen.
Onze excuses voor het ongemak."
Nog steeds lijkt de linkerhand bij Ziggo niet te weten wat de rechterhand doet. Zo los je de problemen dus nooit op. :evil:
Ron