View Full Version : Vraag: Gelijktijdig bedraad en onbedraad internetten


aatvogel
26 november 2008, 16:38
Ik heb Ziggo alles in-1 abonnement. Ik heb 2 PC's die bedraad zijn aangesloten via een router sitecom DC 202. Alles werkt prima. Nu heb ik ook nog een laptop die ik draadloos zou willen gebruiken. Weet iemand hoe je met zowel de beide bedrade PC,s alsmede met de draadloze laptop gelijktijdig kunt internetten. Wat heb ik hier extra voor nodig en hoe moet je een en ander aansluiten? Ik ben een leek op dit gebied.

xahmol
26 november 2008, 16:52
Handigste is een wireless router kopen (je huidige router is alleen wired), vrijwel elke wireless router kan zowel wired als wireless tegelijk aan zonder problemen. Doe ik zelf ook.
De wired aangesloten PCs plug je gewoon op de ethernet poorten van die router net zoals je nu doet, wireless stel je in meestal via bijgeleverde software bij de router of met behulp van bijgeleverde handleiding. Dit verschilt erg per router.

Oh, en ga me niet wagen aan advies te geven welke router je zou moeten kopen. Hangt helemaal van je wensen en budget af.

Eventueel kun je een wireless access point aan je huidige router hangen, maar qua kosten kun je dan net zo goed een nieuwe router kopen.