View Full Version : E 16 storing


krekel
21 november 2008, 18:08
Ik heb vrijwel dagelijks wanneer ik de decoder en t.v. inschakel dat ik een E 16 error krijg met het bericht dat deze zender niet tot mijn abonnement behoort. Dit, terwijl ik de decoder op bijv. RTL 4 oid heb staan.
Heb al ge-reboot, maar niets helpt.

How is this possible?

vinnie-terranova
21 november 2008, 18:14
waarschijnlijk heb je de stroom er dan snachts af, na het informatie uitwisselen met ht netwerk is het weer goed, als het goed is heb je na eige tijd of wat zappen weer beeld. Ik had dit met mijn oude 9401R dit ook wel eens, nu heb ik ook de 360, maar in de preview periode deze melding nog niet kunnen ontdekken, maar dit komt misschien omdat ik momenteel alle zenders mag kijken..........

krekel
21 november 2008, 19:10
waarschijnlijk heb je de stroom er dan snachts af, ..........

Nee hoor, stroom is er altijd op. Het klopt dat na even zappen er dan opeens wel beeld is. Toch klopt het niet.
Ben benieuwd waar dit aan ligt.

The_Doman
21 november 2008, 19:46
Ik had dit met mijn oude 9401R dit ook wel eens, nu heb ik ook de 360, maar in de preview periode deze melding nog niet kunnen ontdekken, maar dit komt misschien omdat ik momenteel alle zenders mag kijken..........

Dat klopt wel ja.
Met een kaart in die nog in de preview periode zit hoeft de decoder niet op de verzonden smartcard (decodeer) informatie te wachten.

vinnie-terranova
21 november 2008, 21:45
Dat klopt wel ja.
Met een kaart in die nog in de preview periode zit hoeft de decoder niet op de verzonden smartcard (decodeer) informatie te wachten.


precies, en buiten de preview periode kan de ontvanger wel eens op informatie van het netwerk wachten, om te kijken of jij rechten hebt de versleutelde zenders te mogen kijken. Vandaar deze melding een korte tijd op het scherm.