View Full Version : Humax Duovison iPVR9200c en Humax HD-tuner


diabeet
18 november 2008, 00:33
Ik heb op dit moment de Humax Duovison aangesloten. Binnenkort wil ik een HD-televisie en HD-abbo aanschaffen. Als HD-decoder wil ik de Humax HD-decoder.
Is het mogelijk om beide samen te gebruiken. de Duovison om op te nemen en de HD-decoder om HD te kijken. En hoe zou dit dan aangesloten moeten worden?
Wat ik bedoel is het volgende:
Is het mogelijk de Duovison via de scartkabel aan de tv aan te sluiten en de HD-decoder via HDMI en dan via de tv te schakelen tussen beide tuners.
Verder nog een algemene vraag m.b.t. de HD-decoder, kan ik hier de zenders instellen volgens mijn eigen voorkeur dus op volgorde die ik wil en niet volgens alfabet of kanaalnummer?

boxy
18 november 2008, 11:40
>Is het mogelijk de Duovison via de scartkabel aan de tv aan te sluiten en de >HD-decoder via HDMI en dan via de tv te schakelen tussen beide tuners.

Ja hoor, alleen heb je dan uiteraard wel 2 kaartjes nodig of je moet het leuk vinden om steeds het kaartje te verwisselen. Hopelijk komt ergens volgend jaar de Humax box uit die ook Hi-def kan opnemen, dan ben je van dit probleem af.

>Verder nog een algemene vraag m.b.t. de HD-decoder, kan ik hier de >zenders instellen volgens mijn eigen voorkeur dus op volgorde die ik wil en >niet volgens alfabet of kanaalnummer?

Ik heb zelf de Samsung HD ontvanger, dus geen idee, maar het lijkt me dat dit wel moet kunnen.