View Full Version : Vraag: Ziggo Nieuwsbrief


rinus1249
16 november 2008, 20:56
Vanaf de start van Ziggo heb ik mij geabonneerd op de Ziggo Nieuwsbrief. Ik heb echter nog nooit een nieuwsbrief van Ziggo ontvangen. Worden er wel nieuwsbrieven verstuurd of heeft Ziggo al die tijd niets melden?

vinnie-terranova
16 november 2008, 21:03
Vanaf de start van Ziggo heb ik mij geabonneerd op de Ziggo Nieuwsbrief. Ik heb echter nog nooit een nieuwsbrief van Ziggo ontvangen. Worden er wel nieuwsbrieven verstuurd of heeft Ziggo al die tijd niets melden?


ik denk dat ze al die tijd nog niks positiefs te melden hebben.......:schater:

Saywhat
16 november 2008, 22:23
Er is wat onderweg, komt vanzelf :wink:

vinnie-terranova
17 november 2008, 19:56
Er is wat onderweg, komt vanzelf :wink:ben ik ook niet bang voor.......

rinus1249
18 november 2008, 13:46
Er is toch wel heel veel mis gegaan sinds de start van Ziggo. Een toelichting of excuses had ik toch al lang verwacht daar is een nieuwsbrief ook wel handig voor. En DTV zenders verdwijnen of wisselen regelmatig maar de klant krijgt niets te horen. Ik ben benieuwd wat er komt.

Ed
18 november 2008, 14:12
Er is wat onderweg, komt vanzelf :wink:Vandaag ontvangen, echter geen nieuws over meerdere smartcards in een huishouden (voor zover ik kan zien!)

CeeS
18 november 2008, 14:29
Vandaag ontvangen, echter geen nieuws over meerdere smartcards in een huishouden (voor zover ik kan zien!)

Op de eerste bladzijde bij wat er gaat wijzigen in 2009:


Belangrijk in 2009

• Als gevolg van een correctie voor inflatie wordt het maandtarief van een

Televisie Z1-abonnement met
€ 0,35 verhoogd tot € 16,25.*
• Heeft u een abonnement op Alles-in-1 (Televisie, Internet en Telefonie van Ziggo),
dan blijft uw maandelijkse abonnementstarief ongewijzigd.
• De snelheid van uw internetverbinding gaat aanzienlijk omhoog.
• Er komen nieuwe zenders in het digitale pakket.
• Sommige zenders worden verplaatst van het analoge pakket naar het digitale pakket.
• Het aanbod wordt uitgebreid met interactieve televisie.
• De extra digitale abonnementen kunt u op wel vijf televisies in huis ontvangen, terwijl u maar ้้n keer betaalt voor uw digitale zenderpakket(ten).**
• Als u een Televisie Z1-abonnement heeft, kunt u hiermee in HD televisie kijken en gebruikmaken van interactieve televisie (dus zonder extra abonnementskosten).

* Als gevolg van bestaande afspraken kunnen er in enkele gemeenten afwijkende standaardtarieven gelden. Het voor u geldende tarief per 1 januari 2009 vindt u op teletekstpagina 400 van het Ziggo Servicekanaal en op www.ziggo.nl (http://www.ziggo.nl).
** Als u wilt genieten van digitale televisie heeft u per televisie een digitale ontvanger nodig. Op uw overige televisies blijft u het analoge pakket ontvangen.

Ed
18 november 2008, 16:00
Op de eerste bladzijde bij wat er gaat wijzigen in 2009:Ik heb er te snel overheen gelezen dus, zoals ik al aangaf hehe.
Bedankt voor de info.

rick70
18 november 2008, 17:45
Ik heb de nieuwsbrief nog niet ontvangen maar goed nieuws dat de extra pakketten ook op meerdere smartcards te ontvangen zal zijn. :grin::grin: Helaas geen datum per wanneer dit gaat gebeuren. Misschien per 1 januari? :wink:

Ik was ook benieuwd welke zenders erbij gaan komen. Afwachten dan maar. :roll:

joepke-m
18 november 2008, 18:02
De mailservert van Ziggo kan maar 50 mailadressen per mail aan, zodat het verzenden wat vertraging heeft opgelopen.... :-)

leopater
18 november 2008, 18:06
Als ik Ziggo was, of de nieuwe directeur, zou ik iedereen, in het hele gebied standaard 2 kaarten geven per aansluitadres, zonder extra kosten per kaart, en op beide kaarten alle pakketten waarvoor men een abonnement heeft. Dat geeft 98 % tevreden klanten, een goed gevoel om bij Ziggo te horen ่n een grote kans dat meer klanten een uitgebreider pakket nemen. Zonder gezeik elke maand innen voor Ziggo, moet toch een geweldig gevoel zijn!

Sinterklaas kapoentje :grin:

BenJ
18 november 2008, 18:06
De mailservert van Ziggo kan maar 50 mailadressen per mail aan, zodat het verzenden wat vertraging heeft opgelopen.... :-)Verklaar svp de diepere betekenis van deze opmerking binnen deze context. Want het riekt een beetje boel off topic.

Ed
18 november 2008, 18:20
Verklaar svp de diepere betekenis van deze opmerking binnen deze context. Want het riekt een beetje boel off topic.Zonder off-topic te gaan denk ik dat de schrijver van dat bericht er van uit gaat dat de nieuwsbrief per mail komt.

joepke-m
18 november 2008, 18:20
Het was maar een grapje, sorry. Maar is daar de smilie niet voor?

Maar de diepere betekenis, inderdaad off topic... het nieuwe mailbeleid van Ziggn beperkt het max. aantal mailontvangers tot 50, dus als dat ook voor Ziggo geldt... ;-))

Ed
18 november 2008, 18:28
Het was maar een grapje, sorry. Maar is daar de smilie niet voor?

Maar de diepere betekenis, inderdaad off topic... het nieuwe mailbeleid van Ziggn beperkt het max. aantal mailontvangers tot 50, dus als dat ook voor Ziggo geldt... ;-))Het komt per post dus... Denk dat je nu wel snapt waarom die opmerking over de mailontvangers een beetje verkeerd geplaatst is ;)

joepke-m
18 november 2008, 18:59
Oh, hij komt per post ! Zoooow 20e eeuw, mag wat kosten ook...

Zonder gekheid: hier nog niets ontvangen. Maar de toekomst ziet er goed uit !

Gratis HD, sneller Internet, meer zenders, Interactief, meerdere smartcards voor dezelfde prijs. Alleen is het jammer dat voor de meeste zaken niet duidelijk is wanneer het allemaal ingaat.

Maarja, we moeten hier natuurlijk ook nog wat te speculeren hebben...

Ziggofan
18 november 2008, 19:07
Is het mogelijk dat deze nieuwsbrief hier in zijn geheel zichtbaar wordt voor iedereen ?

TVdigitaal
18 november 2008, 19:12
Zonder gekheid: hier nog niets ontvangen. Maar de toekomst ziet er goed uit !

Gratis HD, sneller Internet, meer zenders, Interactief, meerdere smartcards voor dezelfde prijs. Alleen is het jammer dat voor de meeste zaken niet duidelijk is wanneer het allemaal ingaat.

Maarja, we moeten hier natuurlijk ook nog wat te speculeren hebben...


Deze folder/nieuwsbrief wordt in batches verspreid, de eerste klanten kregen hem vandaag de laatste groep pas over 2 weken.

Ed
18 november 2008, 20:11
ik heb nog niks ontvangen dus ik weet niet wat er nog meer instaat, en misschien ben ik wel weer te kritsich, maar dit is niet echt een nieuwsbrief lijkt me, meer een vooruitblikWacht nou maar op die nieuwsbrief. Daar staan alle antwoorden in en daarnaast stel je sommige vragen waarbij ik denk: 'Lezen is ook een vak schijnbaar!' En trouwens, dat heet niet 'kritisch' maar 'pessimistisch'.

• Heeft u een abonnement op Alles-in-1 (Televisie, Internet en Telefonie van Ziggo), dan blijft uw maandelijkse abonnementstarief ongewijzigd. (heb ik, dus mijn basisprijs blijft 15.90 ipv 16.25???)
Hoe heet zo'n vraag ook alweer? :?: Het antwoord staat er toch al?!?

• De snelheid van uw internetverbinding gaat aanzienlijk omhoog. (super! was al bekend, maar wanneer?) Is men toch al mee bezig? Althans hier wel en volgens het forum ook elders in Nederland. Vanaf december tot in de loop van 2009!

• Als u een Televisie Z1-abonnement heeft, kunt u hiermee in HD televisie kijken en gebruikmaken van interactieve televisie (dus zonder extra abonnementskosten). (dus ik betaal straks geen 3.95 meer voor voor het HD Pakket?, moeten we wel weer een nieuwe ontvanger hebben voor interactieve tv, net een hd ontvanger besteld, vast geen interactieve functies mee te regelen straks)Er staat nergens dat jij niet meer hoeft te betalen voor je HD pakket. National Geographic Channel HD, Discovery Channel HD, The History Channel HD, Film 1 HD en Sport 1 HD blijven gewoon in een pakket. Eurosport HD en Brava HD zijn volgens de folder de enige zenders die in HD zonder bijbetaling via Z1 te bekijken zijn. Dus ongelijk hebben ze niet, beetje volgens de marketing-trend. En uh, je hoeft geen interactieve TV te nemen ;).
De auto die ik bijvoorbeeld morgen nieuw bestel kan volgend jaar al weer vervangen zijn door een nieuw model. Je hoeft het niet te doen, het is eigen keuze.

Kortom, je vragen zijn voorbarig. Wacht nou maar even de folder af.
Tevens staat er toch erg duidelijk dat deze punten erg belangrijk zijn voor 2009. Nergens staat een vaste datum bij, dus gewoon afwachten.

:D

joepke-m
18 november 2008, 20:15
Die meerdere smartcards zonder dubbele abbo-kosten... ik neem aan dat dat ook voor Film1-Sport1 geldt, als je daar een abbo op hebt? Staat daar iets over in de nieuwsbrief?

BenJ
18 november 2008, 20:28
Die meerdere smartcards zonder dubbele abbo-kosten... ik neem aan dat dat ook voor Film1-Sport1 geldt, als je daar een abbo op hebt? Staat daar iets over in de nieuwsbrief?Ik kon het er niet uit opmaken. maar als zo vaak beloofd zou de MGV in dit soort communicatie naar de klanten voorinzage krijgen, puur om te kijken of er onduidelijkheden in staan. Echter natuurlijk weer niet gebeurd.

Dus HelpDesk maak je borst maar weer nat.

Ziggofan
18 november 2008, 20:34
Wacht nou maar op die nieuwsbrief. Daar staan alle antwoorden in en daarnaast stel je sommige vragen waarbij ik denk: 'Lezen is ook een vak schijnbaar!' En trouwens, dat heet niet 'kritisch' maar 'pessimistisch'.

Hoe heet zo'n vraag ook alweer? :?: Het antwoord staat er toch al?!?

Is men toch al mee bezig? Althans hier wel en volgens het forum ook elders in Nederland. Vanaf december tot in de loop van 2009!

Er staat nergens dat jij niet meer hoeft te betalen voor je HD pakket. National Geographic Channel HD, Discovery Channel HD, The History Channel HD, Film 1 HD en Sport 1 HD blijven gewoon in een pakket. Eurosport HD en Brava HD zijn volgens de folder de enige zenders die in HD zonder bijbetaling via Z1 te bekijken zijn. Dus ongelijk hebben ze niet, beetje volgens de marketing-trend. En uh, je hoeft geen interactieve TV te nemen ;).
De auto die ik bijvoorbeeld morgen nieuw bestel kan volgend jaar al weer vervangen zijn door een nieuw model. Je hoeft het niet te doen, het is eigen keuze.

Kortom, je vragen zijn voorbarig. Wacht nou maar even de folder af.
Tevens staat er toch erg duidelijk dat deze punten erg belangrijk zijn voor 2009. Nergens staat een vaste datum bij, dus gewoon afwachten.

:D
Ik lees de strofe over HD-TV toch echt anders. Volgens mij gaat het HD-pakket eruit en kun je vanaf 2009 de zenders die in HD worden aangeboden HD-ontvangen met een HD-ontvanger. Het zou toch ook vreemd zijn dat Ziggo voor vier HD-zenders een pakketje laat bestaan...

Maar goed lezen is lastig en ik weet ook niet of ik het bij het rechte eind heb... Hoe dan ook lees ik veel positiefs!:pompom:

Hotzenwalder
18 november 2008, 20:47
Dus vanaf 2009 worden de HD zenders zonder extra kosten doorgegeven?

Ben benieuwd welke nieuwe zenders worden toegevoegd aan het digitale pakket. Ze zullen toch meer digitale klanten willen dus het moet nog aantrekkelijker worden.

Ziggofan
18 november 2008, 21:03
Dus vanaf 2009 worden de HD zenders zonder extra kosten doorgegeven?

Ben benieuwd welke nieuwe zenders worden toegevoegd aan het digitale pakket. Ze zullen toch meer digitale klanten willen dus het moet nog aantrekkelijker worden.

Het is maar hoe je het leest en hoe het gelezen moet worden. Ik lees het wel op deze manier, maar het kan ook zijn dat Ziggo de standaard zenders ook in HD gaat doorgeven en dat dat gratis is en ook het aparte HD-pakket blijft. Dit is mij dus niet duidelijk.

TVdigitaal
18 november 2008, 21:07
Er worden steeds meer programma’s in HD opgenomen en
uitgezonden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het EK voetbal en de Olympische Spelen.
De publieke omroepen (Nederland 1, 2 en 3) hebben afgesproken begin volgend jaar in HD te gaan uitzenden.
Deze HD-zenders kunt u dan binnen het abonnement Televisie Z1 zonder extra kosten bekijken. Op dit moment is het al mogelijk Eurosport en Brava binnen Televisie Z1 in HD te bekijken.

Via extra pakketten kunt u kijken naar Discovery HD, National Geographic Channel HD,
The History Channel HD, Film1 HD en Sport1 HD. In de toekomst zullen daar alleen maar meer zenders bijkomen.
Meer informatie over HDTV en welke digitale HD-ontvangers u kunt bestellen, vindt u op
www.ziggo.nl/producten/televisie/hdtv


Om onnodige discussie te voorkomen, dit bovenstaande is wat er exact in de folder staat.

joepke-m
18 november 2008, 21:13
Om onnodige discussie te voorkomen, dit bovenstaande is wat er exact in de folder staat.
Mooi, goed dat ik HD opgezegd heb, 3,95 voor 3 zenders is veel te veel. We wachten af wat er nog bij komt.

vinnie-terranova
18 november 2008, 21:35
ik heb nog niks ontvangen dus ik weet niet wat er nog meer instaat, en misschien ben ik wel weer te kritsich, maar dit is niet echt een nieuwsbrief lijkt me, meer een vooruitblik

Citaat:

Belangrijk in 2009

• Als gevolg van een correctie voor inflatie wordt het maandtarief van een

Televisie Z1-abonnement met
€ 0,35 verhoogd tot € 16,25.*

• Heeft u een abonnement op Alles-in-1 (Televisie, Internet en Telefonie van Ziggo),
dan blijft uw maandelijkse abonnementstarief ongewijzigd. (heb ik, dus mijn basisprijs blijft 15.90 ipv 16.25???)
• De snelheid van uw internetverbinding gaat aanzienlijk omhoog. (super! was al bekend, maar wanneer?
• Er komen nieuwe zenders in het digitale pakket. (altijd leuk, maar welke en wanneer?
• Sommige zenders worden verplaatst van het analoge pakket naar het digitale pakket. (wordt niemand beter van, om de anologe kijker digitaal aan te smeren?? pure marketing)
• Het aanbod wordt uitgebreid met interactieve televisie. (Interressant voor de liefhebber)
• De extra digitale abonnementen kunt u op wel vijf televisies in huis ontvangen, terwijl u maar ้้n keer betaalt voor uw digitale zenderpakket(ten).** (Eindelijk totaal in de rest van het huis)
• Als u een Televisie Z1-abonnement heeft, kunt u hiermee in HD televisie kijken en gebruikmaken van interactieve televisie (dus zonder extra abonnementskosten). (dus ik betaal straks geen 3.95 meer voor voor het HD Pakket?, moeten we wel weer een nieuwe ontvanger hebben voor interactieve tv, net een hd ontvanger besteld, vast geen interactieve functies mee te regelen straks)
* Als gevolg van bestaande afspraken kunnen er in enkele gemeenten afwijkende standaardtarieven gelden. Het voor u geldende tarief per 1 januari 2009 vindt u op teletekstpagina 400 van het Ziggo Servicekanaal en op www.ziggo.nl (http://www.ziggo.nl/).
** Als u wilt genieten van digitale televisie heeft u per televisie een digitale ontvanger nodig. Op uw overige televisies blijft u het analoge pakket ontvangen.

Hotzenwalder
18 november 2008, 22:48
Dus nog steeds extra betalen voor een paar HD zenders die niet standaard doorgegeven worden. Helaas... :cry:

Ed
19 november 2008, 09:35
Ik lees de strofe over HD-TV toch echt anders. Volgens mij gaat het HD-pakket eruit en kun je vanaf 2009 de zenders die in HD worden aangeboden HD-ontvangen met een HD-ontvanger. Het zou toch ook vreemd zijn dat Ziggo voor vier HD-zenders een pakketje laat bestaan...

Maar goed lezen is lastig en ik weet ook niet of ik het bij het rechte eind heb... Hoe dan ook lees ik veel positiefs!:pompom:Ik begrijp volkomen dat je het anders kan lezen, maar geloof me, in de nieuwsbrief zelf staat het echt uitgelegd op de manier zoals ik het al zei. Het staat er letterlijk! (omdat ik dat stukje ook geciteerd heb).

Tevens heeft TVDigitaal het in zijn bericht geplaatst (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=129411&postcount=25) en hij heeft het letterljk overgenomen!

Er worden steeds meer programma’s in HD opgenomen en
uitgezonden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het EK voetbal en de Olympische Spelen.
De publieke omroepen (Nederland 1, 2 en 3) hebben afgesproken begin volgend jaar in HD te gaan uitzenden.
Deze HD-zenders kunt u dan binnen het abonnement Televisie Z1 zonder extra kosten bekijken. Op dit moment is het al mogelijk Eurosport en Brava binnen Televisie Z1 in HD te bekijken.

Via extra pakketten kunt u kijken naar Discovery HD, National Geographic Channel HD,
The History Channel HD, Film1 HD en Sport1 HD. In de toekomst zullen daar alleen maar meer zenders bijkomen.
Meer informatie over HDTV en welke digitale HD-ontvangers u kunt bestellen, vindt u op
www.ziggo.nl/producten/televisie/hdtv (http://www.ziggo.nl/producten/televisie/hdtv)

emmelotj
19 november 2008, 10:06
Er is wat onderweg, komt vanzelf :wink:
zeker met de postduif

Ed
19 november 2008, 10:23
zeker met de postduifLees nou eerst eens alle berichten door, voordat je onverhoopt te snel ergens op reageert ;)

CeeS
19 november 2008, 19:46
Voor diegenen die echt niet kunnen wachten op de folder heb ik hier (http://ziggoforum.nl/files/ziggo-nieuwsbrief-081118.pdf) een pdf van de folder neergezet.

rick70
19 november 2008, 23:45
In de folder staat een zenderoverzicht voor digitale televisie met daarbij de zin: vanaf 1 januari 2009. Ik zie in het overzicht geen verschil met het huidige zenderaanbod. Dus helaas nog geen wijziging per 1 januari 2009. :sad:

rinus1249
20 november 2008, 22:01
Bedankt CeeS voor je nieuwsbrief in pdf. Het is mij duidelijk. Al vraag ik mij af wanneer ik de nieuwsbrief zelf krijg.

CeeS
20 november 2008, 22:05
Bedankt CeeS voor je nieuwsbrief in pdf. Het is mij duidelijk. Al vraag ik mij af wanneer ik de nieuwsbrief zelf krijg.
Hij schijnt in batches verzonden te worden, deze en volgende week.

Excalibur
20 november 2008, 22:12
Ik heb de folder vandaag ontvangen. :)

Jassy
2 december 2008, 17:11
Ik heb hier drie kaarten in huis, waarvan ้้n kaart het totaal pakket erop heeft. Moet ik Ziggo bellen om dit op de rest van de kaarten te krijgen, of gaat dat vanzelf?

En ik ga zelf antwoorden:

Heb de helpdesk aan de telefoon gehad, vanaf 1 januari gaat dat in. Als je Sport1/Film1 op een kaart heb, wordt deze ook op alle kaarten doorgegeven.:applause: