View Full Version : Vraag: Aansluiten apparatuur


reaaltje1
16 november 2008, 14:00
Beste forumleden,

Ik maak sinds kort gebruik van digitale TV (alle paketten) en een een DVD recorder. Ik wil graag de volgende apparaten koppelen:

- Sony TV KDL 40V 2500
- Sony DVD Harddisk Recorder RDR HX950
- Samsung Decoder DCB-B270R
- Sony Home synema Theatre STR KS1300
Signaalsterkte is OK (78%) en ik gebuik goed aansluitmateriaal. heb ik niet op bezuinigt.

De home Synema Set heb ik via een Optical kabel gekoppeld (Decoder <=> Home Synema Set) Geen probleem. Het geluid kan ik via alle apparaten duideluik ontvangen. Digitale ontvangst via de TV is ook geen enkel probleem. ik ontvang alle digitale en analoge zenders. Het wordt een probleem als ik de Harddisk Recorder wil koppelen. Ik ontvang via de TV wel alle zenders, maar als ik via de Recorder wil kijken voor opname zie ik alleen een aantal analoge zenders terug. Mijn vraag is, heb ik alle apparaten wel goed gekoppeld? (alles werkt nu) en kan mijn Harddiskrecorder wel digitaal opnemen? Volgens de verkoper is het een digitale recorder welke ook digitale zenders kan opnemen. Ik denk zelf dat ik ergens in een menu van een apparaat (weet even niet welk apparaat) wat instellingen moet wijzigen. Simpel even aansluiten is dus hier geen criteria. Ben al dagen aan het veranderen van instellingen en kabels, maar helaas tot op heden zonder resultaat.

Wie kan mij wat tips aan de hand doen? Graag jullie reactie. Alvast bedankt.

mennomulder
16 november 2008, 15:49
Verkeerd voorgelicht dus. De Sony DVD Harddisk Recorder RDR HX950 heeft geen digitale tuner. Je kunt wel vanaf je digitale decoder het signaal met een scart doorsturen naar je Harddisk Recorder.